Gennep Nu (en vroeger)     

 

email

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten

Ansichten

WOII

in beeld

voor WOII

na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Volkslied

tekst volkslied

reacties bezoekers

 

email

© 2005, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

Statistieken: link Nu online:
   
 
 
   

Welkom! Voor toelichting op de website zie deze pagina

   

Een trotse vader

Paul Wessels toonde me de dvd en cd die zijn zoon, Luuk, gemaakt heeft met totally kidz (zie www.totallykidz.nl) "Het grootste feest" is een nieuwe (sinterklaas) single van Luuk. Vol trots vertelde Paul verder dat Luuk bij de ontvangst van Sint op het Malieveld in Den Haag voor zo'n 12000 enthousiaste kinderen was opgetreden. Toch niet gek voor een geboren Gennepenaar. Ook bij de ontvangst van de Sint in Gennep werd het lied vanaf het bordes voor het stadhuis gezongen. Ook leuk is dat op de dvd oa gebruik is gemaakt van beelden van het sinterklaasfeest op de Balkan in 1977, dus zo'n 29jr geleden in het Gennepse. (Luuk was nog (net) niet geboren, maar wèl al aanwezig..). We zien een aantal bekende personen. Het zou leuk zijn als u bv in het gastenboek aan zou kunnen geven wie Ù nog allemaal herkend heeft op de beelden. Ik heb 2 filmpjes op de website gezet (ze zijn ook toegankelijk vanuit de filmpagina):

Complete film van "het grootste feest"

Compilatie van de beelden van het Sinterklaasfeest op de Balkan in 1977

3 december 2006

Het is errug druk vanwege mijn verbouwing, maar toch een update. Allereerst: Fons Keijsers heeft weer een serie bijdragen gestuurd, die zijn opgenomen in zijn webspecial (link naar special van Fons). Verder vordert de verbouwing gestaag. Hopelijk kunnen we van de week de woonkamer weer in gebruik nemen. Maar we zijn er nog lang niet, want inmiddels zijn we ook al weer aan de gevel begonnen (link naar album over de verbouwing: de foto's staan overigens van achter naar voren). En verder: Ik kreeg een vraag van Toos Hendriks: " een vraagje voor je...zijn er nog foto's van het woonwagenkamp van vroeger in gennep.. mijn opa en oma(weber) en dus ook mijn moeder hebben op dit kamp gewoond en er zijn maar heel weinig foto's van.. wij zouden het heel leuk vinden als er nog mensen zijn  met foto's daarvan en die die met ons willen delen". Dus: wie kan en wil helpen?

En nòg een verzoek, nu van Angela Lindner-Tulfer: " Ik zocht in Gennep omdat mijn opa, Theodorus Johannes Gerardus Tulfer daar geboren is. Omstreeks 1870. In de lijst met bijnamen trof ik de naam Louis Tulfer ,bijgenaamd 'de soul' aan. Ook zag ik hem op de foto van het jongens patronaat,van 2 mei 1909. Kunt u mij informatie geven ??Of zeggen waar ik informatie zou kunnen vinden over Louis . Ik zou graag willen weten waarom  Louis die bijnaam had.
Is er verder nog iets van hem of de familie Tulfer bekend ??? [Ouders, broers, zussen ,vrienden ,bekenden]. Zijn ze uit Gennep vertrokken,  soms verhuisd naar een andere provincie? Met elke informatie ben ik blij." Dus mensen: wie meet meer. Geert Reijnen heeft samen met zijn broer Henk, en verder Hans Achterberg en Jan Kok getracht te achterhalen wie allemaal op de foto staan van het schoolreisje naar Schiphol in de 50-er jaren. Hier kom ik later nog op terug. Hopelijk heeft Wiely Janssen dan ook de tijd gevonden voor het maken van een foto met hogere resolutie.

Fons had ook een verzoek: hij woont in het kleine huisje aan het begin van de Picardie dat oa in zijn webspecial te zien is en dat oa figureert in de film over de bevrijding van Gennep. (filmfragment) Het huis is ca 6m hoog. En wat wil de gemeente? a) een doorsteek naar het kerkplein maken langs Fons zijn huis en misschien wel nòg erger: daarnaast een projectontwikkelaar de gelegenheid bieden voor het bouwen van wéér een kolos, nu van 4 verdiepingen. (De helft zo hoog weliswaar als de Pageflat, maar dan langs een klein huisje van 6m hoog). Hoe dat eruit komt te zien heb ik hieronder geschetst. En verder nog wat plaatjes uit het Gennepse.

Een schets van wat de gemeente klaarblijkwelijk van plan is.
Hier gezien vanuit de Spoorstraat thv de Witte Olifant
Ter herinnering: Hier wordt zelfs 20m hoog gebouwd (en géén gemeenschaps-voorzieningen)

Kunt ú nog zien hoe laat het is op de kerktoren?

 

Ze zijn inmiddels ook begonnen met de bouw van de zgn "stadsvilla's" aan de Zuidwal. Vervelende consequentie is wel dat de zendmast van de KPN wegmoest, zodat de ontvangst van de mobiele telefoons van de KPN in Gennep op dit moment belabberd is

Zomaar een mooi herfstplaatje

 

De laagstaande zon zorgt voor mooie lichteffecten en scherpe foto's.
Bij de Kroon is de aannemer inmiddels begonnen met het metselen van de binnenwanden van de 1e verdieping
En de Martinuskerk is weer goed zichtbaar door de bossages heen. Het blad ligt inmiddels goeddeels op de grond.

Update van 26 november

De woontoren op het Pagepark staat er weliswaar nog niet, maar Frank heeft toch maar een update gemaakt van de stand van zaken. Mooie plaatjes. Overigens blijkt dat van Wijnen ook al rekening ghouden heeft met hoogwater gezien de enorme dijklichamen die zijn aangelegd ( ;-). Dit album is hier toegankelijk en ook vanuit de overzichts-pagina van het Pagepark. Daarnaast een kort nieuw album vanuit het Gennepse. De vraag rijst overigens wel wie of wat nu sterker is?? Overwint de natuur het hek, of wint het hek van de natuur?? Binnenkort volgens overigens nog meer nieuwe (oude) foto's, maar ook vragen. Veel plezier.

 

Update Pagepark van 26 nov 2006 (door Frank)

Gennep, 26 nov 2006. Wie wint? De natuur of het hek????

de winnende schlager van 2006 van Nève d'n diepvries op het schlagerbal van Bombakkes (25/11/06)

Zó gaat dat.........

U heeft vàst de nieuwsberichten gezien over de commotie vanwege de plannen om een hoge flat (tot wel een kleine 30m) op de kop van het Page-terrein te bouwen. Het stond oa in de Gelderlander. (link naar artikel in de Gelderlander). Reden voor mij voor een update zonder foto's, want ik wil er toch wel iets over kwijt.

Men wil bezwaar maken. Maar dan is men helaas te laat, want het bestemmingsplan dat deze mogelijkheid aan van Wijnen biedt is al láng vastgesteld. Het heeft ter inzage gelegen: géén bezwaren en het is vervolgens onbesproken goedgekeurd in de diverse commissies en in de Raad (september 2005). Er mág dus gebouwd worden tot een hoogte van naar ik meen 26m. Volgens de regels doe je daar niks meer aan en eenieder heeft zijn rechten dus verspeeld. Zó is nu eenmaal de procedure.....

Ergert u zich hieraan? Ik geef u groot gelijk, maar dit is wél de werkwijze van de gemeente om haar zin door te drijven. De (wettelijke) regels worden door de gemeente gebruikt (of beter mìsbruikt) tegen haar eigen burgers. Op het moment dat u er niet op verdacht bent worden zaken geregeld, waar u dan later (op het moment dat het actueel wordt) niet meer tegen kunt ageren. Het is gewoon 1 van de taktieken van de gemeente. Andere taktiek is om de essentie van iets te verstoppen in een heleboel tekst of in moeilijke woorden. Men zegt niet gewoon (kort en duidelijk) wat men wil, maar men heeft het over juridische paragrafen, communicatieparagrafen, financiële paragrafen, de flora en faunawet wordt erbij gesleept enzovoorts. De gewone burger is dan al làng de draad kwijt.

En dan zijn er natuurlijk ook nog andere taktieken van deze zelfde gemeente. Betreffende ambtenaren zijn niet aanwezig of u moet zó lang op een antwoord wachten dat u de vraag zelf al bijna vergeten bent òf u krijgt een antwoord, maar op een andere vraag dan u gesteld had. En ga zo maar door.

Neemt u dit maar van mij aan: We hebben over enige tijd een betonnen kolos van 8 verdiepingen op de kop van het Page-terrein. Ook staat er een betonnen kolos van 20 meter op de plaats waar nu de Brug staat. Op de plaats van de gemeentewerf staat hoogbouw, zodat je komende vanuit het Noord-Oosten de torens van Gennep niet meer kunt zien. We hebben in Gennep versnipperde centrum-voorzieningen, die behalve dat ze versnipperd zijn ook niet in het centrum staan, maar bij voorkeur in woonwijken (zoals Pica-Mare). Men wil tenslotte de kostbare grond in/bij het centrum niet opofferen voor deze gemeenschapsvoorzieningen, want deze grond is voorbehouden aan project-ontwikkelaars. Daarbij zal men u vertellen dat alles volstrekt democratisch gegaan is, dat alles volop gecommuniceerd is èn (misschien nog wel het ergste) dat e.e.a. met instemming van ù gebeurd is. Men durft zichzelf behoorlijk op de borst te kloppen. Wat dit nog met werkelijke inspraak en betrokkenheid te maken heeft? Niks. De enige die er wol bij spinnen zijn de bestuurders èn, laten we díe niet vergeten, de project-ontwikkelaars.

Govert kreeg overigens recentelijk een afschrift van de IOOV (Inspectie Openbare Orde en Veiligheid) over de plannen van de gemeente met betrekking tot de nieuwe brandweerkazerne. De IOOV constateert: kop Pageterrein is véél beter. Tja. De gemeente komt niet verder dan het uitreiken van rookmelders aan mensen die te ver van die nieuwe kazerne àf wonen. Dat heet dan "flankerend beleid". Voor de geïnteresseerden voeg ik de tekst van de brief van de IOOV bij (4 blz) Bladzijde 1, bladzijde 2, bladzijde 3, bladzijde 4.

23 nov: "Hart van Gennep"

Wellicht herkent u het onderstaande plaatje? Edward Cremers attendeerde mij erop. Ik kom er dagelijks langs en u wellicht ook. Weet u al waar het is?? Direkt daaronder een nieuwe serie foto's vanuit het Gennepse in 2006 van de hand van Edward Cremers. Daarnaast nog een nieuw album met foto's van dezelfde Edward èn van Frank. Ze hebben de zusterflat van de Maria Roepaan en de Weverflat beklommen om u te kunnen vergasten op mooie plaatjes van Gennep en (wijde) omgeving in de herfst van 2006. Deze update had dan eigenlijk ook "Gennep in herfst-tooi" genoemd kunnen worden, vanwege de kleurenpracht van de bomen in herfst-tooi. Veel plezier (beide albums zijn ook toegankelijk vanuit de pagina Gennep2006).

18 november: fotoshoot vanaf zusterflat Maria Roepaan en Weverflat (door Frank en Edward Cremers)
Fotoserie van Edward Cremers. Gennepse plaatjes uit 2006

19 nov: Sinterklaas komt aan in Gennep

Een feestelijke dag vandaag in het Gennepse. Sinterklaas is weer in Gennep gearriveerd. Vanmiddag kwam hij met zijn pakjesboot aan bij de loswal in Gennep. Later vond de officiële ontvangst plaats bij het stadhuis. Het weer was niet denderend, maar dat deerde Sint en zijn Pieten niet en ook niet de vele kinderen met hun ouders, die Sint stonden op te wachten. En ook Gennep.nu was paraat (in regenpak). Gennep.nu vond Sint en zijn Pieten zelfs bereid voor het maken van groepsfoto's voor de kijkers van Gennep.nu. Drie nieuwe albums dus. Bovendien, voor diegenen die het een beetje errug veel foto's vinden heb ik een verkorte versie gemaakt. Veel plezier.

Verkort album Filmclipje

Sinterklaas komt aan op de loswal in Gennep
ontvangst Sinterklaas bij het stadhuis
Statie-foto's van Sint en zijn Pieten in Gennep

12 nov: St Martinus optocht

Vandaag vond weer de jaarlijkse Martinus optocht plaats, georganiseerd door het St Martinus gilde. Met de lampionnen-optocht, St Martinus en de bedelaar, het vuur en natuurlijk de traktatie na afloop. Het was erg druk en er staan dus velen op de foto. Druk op onderstaande foto. Veel plezier. (ook in de map Gennep2006)

SUPERMARKT OORLOG in Gennep!

De EDAH wordt omgebouwd tot SuperCoop. Aanstaande dinsdag 14 november gaat ie open en dat gaat natuurlijk gepaard met veel bombarie. De bedrijfleider Ernst vd Weijer heeft overal in Gennep grote borden laten plaatsen om de nieuwe formule en winkel aan te prijzen als beste, verste en goedkoopste. Dat kon Jan Linders natuurlijk niet op zich laten zitten en ook Jan Linders plaatste in allerijl her en der grote borden in Gennep om zichzelf aan te prijzen en aandacht te vragen dat 1001 artikelen blijvend in prijs zijn verlaagd. En de winnaar? Oordeel zelf.

De borden van de nieuwe SuperCoop (ipv de Edah)
Het weerwoord van Jan Linders, na een regenbuitje

Wie overigens benieuwd is naar dat reclamebord van Jan Linders, druk dan op de volgende link , dan ziet u wat de bedoeling was. Het eindresultaat is in ieder geval duidelijk:

SuperCoop - Jan Linders : 1 - 0

Ik ben benieuwd of AH of de Aldi zich nog in de strijd zullen mengen.
Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

Links Links2 Recente albums/films:

26 november: update Pagepark (door Frank)

26 november update

18 november: Gennep in herfst-tooi

18 november: Mooie plaatjes van Gennep door Edward Cremers

19 november: Sinterklaas komt aan bij de loswal

19 november: Ontvangst Sinterklaas bij het stadhuis

19 november: Statiefoto's van Sint en zijn Pieten

12 november: St Martinus optocht

6 november: webspecial van Fons Keijsers

5 november: webspecial van Hans Gelsing

28 oktober: nieuw album verbouwing woonkamer

21 oktober: de Proms 2006

15 okt: kermis zondag: een impressie

15 okt: Vitesse"08-de Zwaluw: 4-0

de foto-tentoonstelling ter gelegenheid van 60jr Helpt Elkander

14 okt: begin kermis (zaterdag-avond): een impressie

14 okt: verbouwing woonkamer

23 sept 2006: Brand bij Loong Foong

1992: familie Lemmen maakt ballonvaart

27 aug: Zevenmorgenziep op de schop

27 aug: Buikschuiven op de Markt

27 aug:Helpt Elkander 60jr: de reünie

27 aug:Helpt Elkander 60jr: bezoek aan de tentoonstelling

27 aug:Helpt Elkander 60jr: de mis

27 aug:Helpt Elkander 60jr: Het album van Yannick

27 aug:Buikschuiven: het album van Yannick

5 aug: nieuwe luchtfoto´s

24 juli: vervanging erker Emmastraat 18

19 juli: 4daagse vuurwerk Cuijk

22 juli: update pagepark

24 juni: zomercarnaval: de start

24 juni: zomercarnaval: de deelnemers

24 juni: zomercarnaval: er om heen en het publiek

24 juni: intocht jeugd4daagse op de Bredeweg

24 juni: intocht jeugd4daagse bij de kerk

24 juni: intocht jeugd4daagse: op het voetbalveld

November 2005: Gennepse Revue

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de receptie

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de hudiging

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de teams

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: spelmomenten

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: in en om het veld

28 mei: Braderie: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: vanuit de kraanbak

19 mei: Intocht avond-vierdaagse

9 mei: 1995: Mallemolen 75jr in Gennep, deel I

9 mei:1995: mallemolen 75jr in Gennep, deel II

7 mei: Mooie plaatjes

7 mei: Pagepark update

7 mei: (jeugd)carnaval 60-er jaren

7 mei: Winkeliers-acties 70-er jaren

7 mei: Peter en de Rockets- begin jaren 60

7 mei: 1978 Reconstructie Zandstraat en Niersstraat

7 mei: Diverse foto's Joop den Boer

6 mei: Barend Barendse en de weging van de middenstand in 1976

5 mei: Gennep in bloei

4 mei: dodenherdenking bij de Barmhartige Samaritaan

30 april: albums van Dora Noij

24 april: schatgraven in Gennep

23 april: 1e H Communie

23 april: Gennep on Wheels

20 april: het wordt lente

april Amerika: Texas en New Mexico

28 feb: jeugdboerenbruiloft

27 feb: optocht Ottersum

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: optocht Steendalerstr

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee"

1952: deken Janssen 25jr pr.

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

Indië-ganger Theo Guelen

ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Herv Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

schade Emmastr 16 en 18

Kerstmarkt J Ned 2005, dl 2

Kerstmarkt J Ned2005, dl 1

Goof: koningin in Gennep

feesten tussen oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep