In november 2005 wordt de zaal van hotel de Kroon dan uiteindelijk gesloopt.

De zaal wordt gesloopt om plaats te maken voor appartementen (de zoveelste). Een stukje van Gennep, waar velen herinneringen aan bewaren is verloren. Zeker na de ombouw van zaal van Bergen tot discotheek (die al snel afbrandde) was de zaal van de Kroon nog de enige echte zaal die Gennep rijk was. Daar vond dus ook alles plaats: het carnaval, kermisbals, ontvangst van Sinterklaas, trouwerijen, feesten en koffieconcerten. Het is nu niet meer. We krijgen nu de oude micro-hal, daarachter bij de Niers, die eerst voor heel veel geld moet worden omgebouwd, die als zaal voor Gennep moet gaan functioneren. Ik vraag me trouwens af, wat Toon had gezegd, als ze hem het geld van die ombouw hadden aangeboden om de zaal van de Kroon in stand te houden. Maar dat zal wel te simpel zijn voor consultants en de gemeente. Hoe het ook zij: de sloop is voldoende aanleiding voor een speciale pagina met de beelden van de diverse fases, zodat u een laatste blik kunt werpen op dit stukje verleden van Gennep.

Overigens blijven we ons oog gericht houden op de Houtstraat, want er schijnt nog meer gesloopt te gaan worden: naast de notaris. Alhoewel de sloopvergunning is afgegeven voor een pand aan de Nieuwstraat, schijnt het het gedeelte aan de Houtstraat te betreffen. (ook een methode om een rad voor de ogen te draaien trouwens) En nu maar hopen dat ze niet "per ongeluk" een van de oudste gebouwen van Gennep tegen de vlakte gooien, namelijk het oude boerderijtje dat gebouwd is in 1720! (nu van Pubben). We volgen het op de voet....

Van de zomer: nog overeind
Begin
Vanaf de leerlooierij
slopen gaat sneller dan bouwen...
Met grote "hapklare" brokken
Wel mooi open gezicht op voormalig hotel Verzett (nu apotheek van Gerard Müskens)
Vrijdag 18 nov is de sloper bezig met de sloop an het laatste gedeelte van de zaal
Ook ernaast (vroeger ElPeter) is men bezig met groot onderhoud.
Gezicht op wat vroeger de bar in de zaal was. De kraan doet het zware werk, maar voor de laatste stukjes heeft men toch mannen met pneumatische hamers nodig.
En hier zien we het oude boerderijtje uit 1720, rechts naast Sèwietje
Hopelijk letten ze op waar ze stoppen met slopen
Een luchtfoto van augustus (uit de verzameling elders op de site). Eens kijken of iedereen de zaal kan vinden..