Kleine update over januari 2006

Het loopt weer bijna tegen het eind van de maand januari. Niet echt een maand waar heel veel gebeurt, tenzij het een keer echt gaat vriezen, zodat er geschaatst kan worden of tenzij er een pak sneeuw valt. Maar de dagen worden (gelukkig) al langer en carnaval en het voorjaar liggen in het verschiet. In dit album een serie foto's die ik deze maand gemaakt heb (want het leven staat toch niet helemáál stil in het Gennepse):

Toch jammer dat sommigen het nodig vinden van alles en nog wat te dumpen, zoals hier in de Niers bij de wilg die hier al decennia staat.
De bouw van de appartementen bij de Kroon staat stil. Hier ligt/staat een oude put te wachten op de archeoloog.
Aan de overkant van de Houtstraat ligt het notarispand. De laagbouw links wilde men slopen. Heel sneaky noemde de gemeente een adres aan de Nieuwstraat. De gevelrij aan de Houtstraat is echter beschermd stadsgezicht. En zeker vanwege het oude boerderijtje links op de foto, dat volgens de muurankers uit 1720 stamt en dus een van de oudste gebouwen van Gennep is.
Ondertussen zijn de aanbouwen van het oude postkantoor ook gesloopt ter voorbereiding op de nieuwe aanbouwen. Jan Wessels neemt de gelegenheid te baat om naspeuringen te doen naar het verleden van Gennep.
In deze put, een oude beerput, heeft ie enige tientallen glazen potjes (niet al te oud) opgedoken.
Binnenzijde van het oude postkantoor. Heel hoge plafonds. Er is nog te zien dat de plafonds oorspronkelijk met riet gemaakt zijn en toen gestucadoord.
En Jan graaft maar door.
Op de Markt is de kerstboom weg. De lage winterzon zorgt toch wel voor mooie plaatjes, mooier dan in de zomer (dan is het vaak heiig)
Stadhuis en NH Kerk
Nog zo'n raadsel. Heel wat dijken zijn inmiddels afgewerkt, maar de enige dijk die door velen gebruikt wordt als wandel- en fietsroute ligt al enige maanden onafgewerkt te wezen. Je zakt tot je enkels in de blubber.

Je zou toch verwachten dat tenminste de gemeente de aannemer zou hebben ingefluisterd dat deze wandel- en fietsroute, wat afwerking betreft, een hogere prioriteit heeft dan andere dijken waar nooit iemand op komt.

Tja, de gemeente hè...... Jammer

Het gerestaureerde torentje van de Hervormde Kerk ziet er uit om door een ringetje te halen.
Bovenstuk van de stadhuistoren met carillon en klok. Hora est
Op zaterdagmorgen doet dhr Deken zijn wekelijkse verhaal voor Magic. Knap voor iemand van 82 jaar. Zelfs Willem kijkt bewonderend toe.
Ook in het Nierspark zorgt de zon voor mooie plaatjes. Een echte "kans voor Gennep". Bouw een stadsmuur ipv een dijkverhoging, met een wandelpad en zitjes.....
Feeëriek plaatje vanaf het Melkstraatje. De oude kerktoren bij volle maan.
Ondertussen is aannemer Roelofs druk bezig om de oude Rabo-bank te verbouwen tot apartementen.
En dezelfde aannemer heeft inmiddels al palen laten boren en gaat hier aan de slag voor de funderingsbalken voor de aanbouw achter het oude postkantoor.
Idem. Het is nog onduidelijk wanneer ze met de stadspanden aan de zuidwal beginnen.
De put voor de lift is in de kist gezet.
En de kopse kant van de oude Rabo is dichtgemetseld.
Ook aan de Nieuwstraat wordt druk verbouwd. Hier te zien vanuit de vroegere zaal de Kroon
Waar de put en de bodem nog steeds wacht op de archeoloog.
Mooi plaatje van een zwaan op de Niers met op de achtergrond de kerktoren van Ottersum. Helaas vond iemand het nodig rotzooi in de Niers te gooien.
De zwaan vraagt zich af waar ie dat aan verdiend heeft. Het is inderdaad te gek om los te lopen dat een of andere malloot dit in de Niers kiept.
Bij het pand aan de Nieuwstraat wordt zelfs de kopgevel gesloopt.
Bevroren vennetje in de Looi
Nieuwe geul voor de Niers
De kerk van Ottersum laat eveneens mooie plaatjes schieten
Hier met bomen die nog staan.
De Niers wordt veelvuldig als start- (maar ook als landings-)baan gebruikt
Brugstraat. In het midden zien we de ter sloop veroordeelde 100 jarige. Op de achtergrond de verbouwing van het vroegere witte monster dat Rabo heette.
Het volgens de gemeente op instorten staande Muzikaaltje. (vanwege de graffiti???). De aanwezigheid van de graffiti zegt trouwens meer over de gemeente dan over het gebouw (is toch taak van gemeente om dat te verwijderen?)
De oude gymzaal van binnen. Het instortingsgevaar lijkt mij niet evident. Noch ziet het er erg vervallen uit.
Herinnering aan het gebruik door Vrijheid en Broederschap.
Het barretje heeft inderdaad betere tijden gekend.

Even als toelichting en voordat ik verkeerd begrepen word:

Het muzikaaltje is als gebouw niet zo heel veel bijzonders. Het is echter niet vervallen. Als je dan tegelijkertijd bedenkt dat de gemeente een erg groot bedrag gaat uitgeven om een lokaliteit te bouwen bij het Hökske waar de jeugd ongestoord muziek kan maken zonder al te veel overlast te geven dan geeft dat te denken. Hier staat immers al zo'n faciliteit. Perfect geschikt! Je vraagt je dan af of er soms andere belangen spelen. Grove asfaltlagen heeft het gemeentebestuur bij de kerk laten neerleggen (voldoet daar overigens uitstekend). Graffiti dient verwijderd te worden. Dit soort kretologie om maar aan te tonen dat het muzikaaltje gesloopt moet worden, dat is waar ik bezwaar tegen maak. Deze site is en blijft echter vooral een site met afbeeldingen. Ik kan het echter alleen niet laten om af en toe te reageren op de ontwikkelingen; vooral omdat de gemeente dat ook zo gemakkelijk maakt..