Brand bij Loong Foong, 23 sept 2006

Zaterdagmiddag 23 sept, net na half zes, hoorde ik de brandweer voorbij komen. Snel even op internet kijken op het P2000 meldingen systeem. (LINK). En ja hoor: Om 17:27 was de melding binnengekomen van een brand bij een horecabedrijf aan de Spoorstraat in Gennep. Even later was de melding een uitslaande brand op de eerste verdieping. Ik ben daar natuurlijk snel naar toe gelopen. Even later kwam de 2e brandweerwagen en weer later de politie, na een klein half uur een ladderwagen uit Venray en tenslotte ook og een ambulance (die later gelukkig zonder "klanten" weer vertrok). Een echte uitslaande brand was het overigens niet. Waarschijnlijk is ergens kortsluiting opgetreden met een smeulbrand (ik denk in de verdiepingsvloer) hetgeen gepaard ging met behoorlijk wat rookontwikkeling. De brandweer heeft de verdieping geventileerd maar heeft niet zichtbaar met water geblust, alhoewel alles paraat stond. Wellicht dat men enige poederblussers gebruikt heeft, maar dat was aan het oog onttrokken. Een impressie van de gebeurtenissen in dit pand met zijn lange historie in het Gennepse (hotel van Bergen) en ook met de herinneringen aan de grote brand die zo'n 30jr geleden gebeurde op deze lokatie, waar toen discotheek KWIEN gehuisvest was. Veel plezier.

De 2e brandweerwagen komt hier net aangereden
Vanaf de 1e worden ladder gehaald en worden de slangen uitgerold en aangesloten
De 2e brandweerwagen staat inmiddels een stukje verder. We zien de rook uit de ramen komen
Ook hier wordt een ladder tegen de gevel gezet.
Omwonenden en andere nieuwsgierigen kijken toe, zoals hier de bewoners van een appartement boven de Aldi
Inmiddels is ook de politie gearriveerd en begint de brandweer met een afzetting van de weg.
Het personeel van Loong Foong staat op de weg voor het restaurant
Druk overleg; ondertussen goed uitkijken voor passerende auto's (het duurde wel errug lang voordat de weg afgesloten werd)
De brandweer gaat naar binnen ter verkenning en ventileert boven door alle ramen open te zetten (uitgerust met volledige adem-uitrusting)
Hier is de rook goed zichtbaar
De weg wordt met rood-wit lint afgezet
En de persluchtcilinders worden aangesjouwd. Behoorlijk zwaar, zo te zien.
Hier zien we de aankomst van de ladderwagen uit Venray, die gelukkig niet nodig bleek.
Totaal overzicht
De aansluiting op de waterleiding ligt gereed.