Hij weegt 850kg en is 1 van de 3 klokken die in de toren van de Martinuskerk hangen. De andere 2 klokken zijn kleiner en dateren uit de jaren 1646 (680kg zwaar) en 1652 (250kg zwaar), welke klokken door Hemony gegoten zijn.
Dit oudste stukje Gennep moet al op de oudst bekend zijnde gravure van Gennep aanwezig zijn, de ets van rond 1575 van Braun Hogenberg. (zie hieronder. Voor grotere afbeelding, zie Gennep in gravures)
De klok moet al in de kerktoren rechts op de gravure gehangen hebben. Helemaal links zien we trouwens de windmolen die op een van de torens van slot Lonenstein gebouwd is toen dat stadskasteel rond 1430 afgebroken werd en het materiaal gebruikt werd voor de verdere uitbouw van het Genneperhuis. Deze molen heeft eeuwenlang op deze plaats gestaan tot een fatale brand in de 19e eeuw. De molen is niet meer op deze plaats herbouwd, maar in het Gennepse aan de overzijde van de Niers. U raadt het goed: de molen "DE REUS". Nu weet u overigens ook, waarom de Molenstraat, Molenstraat heet; de straat voerde naar de molen. Links naast de molen op de gravure werd in de 20e eeuw de nieuwe Martinuskerk gebouwd, waar het oudste stukje Gennep zich nu bevindt.