Vitesse A1 kampioen (2005)

Na een spannende wedstrijd in Velden versloeg Vitesse A1 zaterdagmiddag 16 april IVO A1 uit Velden met 2-1 na een 0-0 ruststand. Door deze uitslag is Vitesse A1 3 wedstrijden voor het einde van de competitie onbereikbaar geworden voor de tegenstanders. Promotie naar de hoofdklasse volgt. Zoals wel te verwachten waren de jongens door het dolle heen. Een geweldig succes voor hen en voor Vitesse '08.

Het ging niet altijd even makkelijk en IVO kwam af en toe gevaarlijk opzetten met vooral de lange bal. Maar Vitesse had veruit het betere van het spel met af en toe erg verzorgde combinaties. Dit leidde in de 1e helft al tot een hele serie kansen zoals deze kopbal van Tom. Maar, als gezegd, af en toe was IVO gevaarlijk en moest aan de noodrem getrokken worden (Dave, Tom). Gelukkig was er geen schade (behalve dan de lip van Tom)
Maar veruit de beste en meeste kansen waren voor Vitesse, zoals voor Kevin, die op de binnenkant van de paal schoot (op zich al prestatie) En hier zien we een kopbal van Dion die over gaat. Het middenveld van Vitesse was heer en meester.
Bij rust was de stand nog 0-0 en kon het nog beide kanten uit. Vitesse had echter goede herinneringen aan de 2e helft van de 2 eerdere wedstrijden die het dit seizoen tegen IVO speelde. En ook dit keer kreeg Vitesse ook in de score de overhand. Na de 1-0 uit een scrimmage na een corner van rechts, scoort Kevin hier de 2-0. En hier passeert de bal dus de doellijn van IVO.
Ook in de periode daarna was Vitesse de sterkste en had de beste kansen. Rick, invallend als keeper voor Freddy die een aantal wedstrijden hiervoor zijn been gebroken had, kijkt vol spanning toe. Het moet gezegd: hij keepte prima. Complimenten Rick! Naar het eind van de wedstrijd wordt het steeds penibeler voor het doel van Vitesse. Rick roept vertwijfeld al zijn manschappen naar achter, maar verder dan 1 tegentreffer komt IVO niet.
Eindstand 1-2 en Vitesse A1 kampioen van de 1e klasse. Dolle taferelen op het veld na afloop. Waarbij druk gefeliciteerd werd en...
de drank rijkelijk vloeide Er was veel aanhang van Vitesse aanwezig, met naast de ouders en leiders vertegenwoordigers van het bestuur en een groot gedeelte van het 1e elftal. En natuurlijk moest geposeerd worden met het hele elftal onder het bilboard met "we are the champions"
  Na het omkleden werd het feest in de kantine van IVO voortgezet.

Kampioensshirt
Daarna naar de kantine van Vitesse voor nog meer felicitaties en het vervolg..................

Er zijn ook nog andere foto's beschikbaar, 264 in totaal, van de wedstrijd en van daarna. Bovendien is er een MPEG van 1400 Mb (duurt ongeveer 27,5 minuut) met daarin o.a. de 1e goal, de afgekeurde goal van IVO, het feest op het veld, het kleedlokaal en de kantine van IVO. (helaas kan ik niet tegelijk filmen en fotograferen; heb dus niet alle goals, maar die van Kevin staat hierboven.