Gennep Nu (en vroeger)  

email

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten

Ansichten

WOII

in beeld

voor WOII

na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Volkslied

tekst volkslied

reacties bezoekers

 

email

© 2005, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

Statistieken: link Nu online:
   
 
 
           

Welkom! Voor toelichting op de website zie deze pagina

   

Sensationele bouwmethode op Pagepark

Het lijkt er op dat van Wijnen een sensationele nieuwe bouwmethode gaat toepassen op het Pagepark. Normaal begint men met uitgraven, het maken van een fundering, begane grondvloer, metselwerk, verdiepingsvloeren, dak, leidingen, stucadoren en afwerken zoals betegelen, waarna als laatste de keuken en het sanitair geplaatst wordt. Van Wijnen begint nu blijkbaar met de plaatsing van het sanitair. Het is nog onduidelijk hoe dat dan moet met het aansluiten en of de al staande pot dan van onder wordt aangesloten (?). Of.....: Wat past er nu beter op het voormalige terrein van een toiletrollenfabriek dan om te beginnen met het plaatsen van een toiletpot! Enfin, de redenen zijn wellicht niet helemaal duidelijk, maar misschien wil men slechts de bouwvakkers een vast oriëntatie-punt bieden bij het uitzetten van de woning??? We zullen zien. Ook elders wordt nog driftig gebouwd en is er van alles te zien.

Verberk uit Boxmeer is driftig bezig om het groen bij de Piramide te verwijderen
De eenden in de Niers hebben daar geen weet van
Ben benieuwd hoe lang dit bord nog langs de Niers staat. Het staat er al zo lang ik me kan herinneren. Wat de functie is (geweest) weet ik dus ook niet.
Schooljeugd uit Ottersum op de weg naar huis over de roestige brug (tenminste: roestige leiding)
Een geknikt bord bij de Gennepermolen
Van dichterbij wordt het wat duidelijker. Heeft iemand bezwaar gehad tegen de 30km zone??
Bij de Kroon metselt men driftig verder vanaf de eind verleden week aangebrachte steiger s
En ook bij de stadswoningen aan de Zuidwal wordt driftig gemetseld nadat verleden week de profielen gesteld zijn.
Geknikte spriet aan de Brugstraat. 1 van de laatste van Gennep?
pot op het Pagepark (zie titel)
Bij de harmonie verwacht men klaarblijkelijk eerdaags uit hun lokaal gezet te worden. Men vindt het blijkbaar niet meer lonen om de puien te schilderen.

Eva wint Miss-verkiezing

Een tijdje geleden berichtte ik over Eva Kraus, die aan een Miss-verkeizing mee deed: LINK naar die pagina. En?? Eva heeft dus gewonnen. Gisteravond (27 jan) was de finale in Shooters in Boxmeer. Kijk op de link naar "KLIKNIEUWS"

Uit de oude doos

Onder specials heb ik een nieuw album toegevoegd met plaatjes uit een grijs verleden. En met dank aan Bombakkes heb ik het filmpje van het uitkomen van prins Pierre II toegevoegd aan de filmpagina. Bovendien heb ik het filmpje Noord helpt Zuid in verbeterde vorm neergezet. Deze polygoon nieuwsfilm gaat over de hulp die in 1945 gevraagd werd aan het westen van Nederland vanwege de verwoestingen en ellende in het Noord-Limburgse.

Uit de oude doos

Polygoon filmpje uit 1945
"uitkomen" van Prins Pierre II
"uitkomen" van Prins Piet I in 1962

"Poelie"

Recht boven de naam "Poelie" staat de knop die de pagina met bijnamen opstart. (BIJNAMEN) "Poelie" de Groot is de bijnaam van de (vroegere) bakker in de Steendalerstraat. Van kleinzoon Wilbert de Groot hoorde Nellie de eigenlijke verklaring over de herkomst van die toch wel speciale bijnaam. Op dezelfde pagina nog een serie nieuwe bijnamen welke Henk aangeleverd heeft. Altijd leuk die bijnamen en de verklaring die erbij hoort, bv waarom dat de fam van Arensbergen als bijnaam "de koj" heeft... Heeft u zelf nog nieuwe toevoegingen of uitleg, laat dat dan even weten. En verder nog een aantal plaatjes van deze week. Fons Keijsers is bij de loaswal geweest, waar het water inmiddels weer gezakt is en ikzelf heb van de week nog een aantal plaatjes in het Gennepse geschoten.

Fons keerde na een week terug naar de loswal, waar heel wat veranderd bleek te zijn.
Hij vroeg zich daarnaast af welke kapitein (van welk mooi schip) zijn fiets vergeten was
Eerder deze week: de zwanen schijnen niet zo heel veel last van de kou te hebben
winterse Niers-vallei
Op de Zuid-wal hebben ze toch nog kans gezien wat te doen. De profielen zijn gesteld.
En bij de Kroon heeft men alvast de steigers aangebracht voor het metselwerk van de 1e verdieping
Heldere avonden bieden de kans op mooie plaatjes: stadhuis en Petershuis

Intermezzo

Zo tussendoor een aantal leuke plaatjes van Nol Noij en van Henk Jaspers

Van Nol Noij deze foto van de Brugstraat (tussen 1955 en 1977). Vanaf ongeveer de Burg Woltersstraat tot aan de brug was een hele klim, en meestal tegen de wind in. Eerst passeerde je het woonwagenkamp, daarna was er alleen nog maar het dijklichaam (en weer en wind)

Ook van Nol Noij deze carnavalsfoto's van begin jaren 60 bij Piet van Nöl: Achter vlnr: Truus Noij-Simons , Gerrit Noij, Hanny Simons-Peters Voor: Jo Tissen, Jeu Roosenboom, Marie Simons-Lamers , Harrie Simons , Cor Tissen-Simons en Theo Simons .

Achter vlnr: Diena Simons-Lamers , Theo van Est, Theo Simons , Marie Simons-Lamers , Hanny Simons-Peters , Miets van Est-Simons . Midden: Gerrit Noij, Harrie Simons , Jet Roosenboom-Simons , Jo Thissen, Truus Noij-Simons. Voor: Jan Simons , Jeu Roosenboom en Cor Thissen-Simons

Van de Indië-gangers zijn op deze site verschillende web-albums aanwezig:

De Gennepse Indië-gangers

Henk Hendriks

 

Deze herinnering aan Indië is afkomstig van Henk Hendriks -oud indiëganger-. Vanwege kleiner gaan van woning weggedaan. Nu bij "de Romein" in de verzameling (foto Henk Jaspers)
Dit souvenir is oorspronkelijk afkomstig van de Slagerij Hoesen uit de
Maasstraat en is ook van Henk Hendriks geweest. (foto Henk Jaspers)

Op VERZOEK

In het gastenboek wordt door Carel verzocht om een update van de bouwactiviteiten bij de Kroon. Natuurlijk probeer ik aan verzoeken opvolging te geven en dus ook hier. (ik kan trouwens voor de toekomst niet garanderen dat me dat altijd binnen 3 uur lukt). Een nieuw webalbum met de bouwactiviteiten bij de Kroon. De bouw gevolgd vanaf september tot en met afgelopen maandag. (uit de naam van iedere foto volgt de datum dat deze gemaakt is). Meteen ook een (kort) webalbum met de bouwactiviteiten aan de Zuidwal, waar 4 "stadswoningen" moeten gaan verrijzen. Veel plezier. Ik heb overigens ook wat links direkt op de voorpagina gezet. Nu naar Bombakkes (oa carnavalsfoto's en schlagers enz), lokale clubs, maar ook bv het lokale weer in (de buurt van) Gennep. Altijd handig.
De bouwactiviteiten bij de Kroon (gevolgd t/m maandag 22 jan 2007)
de bouwactiviteiten aan de Zuidwal (gevolgd t/m 22 jan 2007)

1955

Gennep is eeuwen behoorlijk geïsoleerd gelegen (van Nederland) geweest vanwege de ligging aan de Maas. Rond 1870 werd weliswaar een spoorbrug over de Maas gebouwd, maar het duurde tot 1955 voordat ook het andere verkeer over een brug kon. Op de funderingen van de spoorbrug werd een verkeersbrug gebouwd. Vanuit het Gennepse werd de aloude Schoolstraat verlengd tot aan de brug en werd omgedoopt in Brugstraat. En het duurde niet lang of het veerpont (naar het veerhuis in Oeffelt) werd opgeheven. Het verkeer hoefde niet meer door Maasstraat, Maasweg naar dat pont. De wat ouderen onder U herinneren zich vast nog het Polygoon journaal dat wekelijks tijdens bioscoopvoorstellingen vertoond werd. Met enige dramatiek werd het Nederlandse en wereldnieuws getoond (dus met een vertraging van tenminste 1 week). In juni 1955 berichtte het Polygoon journaal dan over de opening van deze nieuwe verkeersbrug bij Gennep. Dit filmpje stond al op de site, maar ik heb nu een verbeterde versie gemaakt. Als u goed kijkt ziet u het voltallige toenmalige gemeentebestuur. Veel plezier (de film is ook toegankelijk via de filmpagina)

Oude plaatjes

U had nog wat tegoed. De oude foto's die Henk Jaspers me recentelijk stuurde. Bij deze dus. Ik heb de afbeeldingen bijgeplaatst op de overzichtspagina van Henk en hier nu op de voorpagina. Veel plezier. Ik moet trouwens wel telkens allerlei zaken van deze pagina verwijderen om de pagina nog voor u toegankelijk te houden. Deze zaken zijn overigens nog wel gewoon toegankelijk via "oude voorpagina's" onder aan de voorpagina ofwel via de knoppen rechts.

4e klas lagere meisjes School 1949 gemaakt ad Maas Veer

 

 

Engelse klas in 1953 bij de Nonnen: v.l.n.r. voor:
1.Joke Wouters (Gr.Kruisstr.)2. R.Holterman (Loodsstraat)3. Dienie de Greef (Voorhoevepark) 4.Hendriks. 5.Gartsen (Café) 6. Constance Jetten (Hotel ABC nu de Mouter) 7. Roos Jaspers 8. Ellie van Riet. v.l.n.r. achterste rij: 1. meisje van 't Voorhoevepark 2.?. 3.Tonnie Dechamps 4. Schoenmakers (Emmastraat?) 5. Annie Teunissen (Looi) staand 6.Dienie van Griensven 7.H.Verstraaten (Friettent
)

1957 Feestavond Matigheid en Genoegen

 

 

1957 Jubileumuitvoering met Karnaval in Venetié Matigheid en Genoegen. Burgemeester Gilissen spreekt hier het gezelschap toe.
Gennepse Hofkapel Landskampioen in Mei 1954

Harmonie 1953

 

Hofkapel 1954

 

Jubileum Muzikant Th. Simons van het Voorhoevepark. Op de foto zien we pa en ma Simons met hun kinderen Riki. Mathieu, Nol en Marijke (vlnr), die allevier ook lid van de harmonie waren (Mathieu tot op de dag van vandaag)

Matigheid en Genoegen 1956

 

Oefening Rode Kruis of BB juni 1957 Meisje is Roos Jaspers

 

 

 

 

 

 

Hofkapel Bombakkes 1968 Hotel van Bergen. In het rijtje namen ontbreekt overigens de naam van Piet van Haaren (2e rij, geheel rechts)

 

 

 

 

 

1958 140jarig bestaan UetF Achterste rij op bordes: Met de vlag is Harrie Groenen.
de rij daarvoor v.l.n.r.: Joop Nikkessen,Theo Simons,Thé Peters(Opeltje),zonder pet is Luc.van Dinter,Dries Deters, Jan Wikkers,
Pierre Nikkessen, Theo Eykmans, Peter de Roy. Staande v.l.n.r.: Joep Göertz,Thé Wilbers, Martien Benards de schilder, Jan Bernards de bakker, Jan Arts (Middelweg), Roosenboom(van Gradje de bóard), Frans Wilberts (de slager), Piet Simons, Karel Ackerschot, Henk Bernards, Joop van Megen, Karel Bernards, Wim Noy, Gé van Abel, Piet van Haren, Mat Keizers. Zittend v.l.n.r.: Toon Coopmans, Piet v.d.Berg (LTS), Chris Gommers,Wim Noy (d'n Billege), Burg Gilissen, Deken Janssen, Harry Simons (Voorzitter),Harry Denissen (dirigent),W. Berends, Jo (Pa) Aalders, Albert Wilbers (kleermaker), Wiel van Dinter. Knielend v.l.n.r.:
Johnny Schuurbiers, Wim Jaspers, Gerrit Bindels, Paul Noy. Jan Noy, Wielie Nikkessen,
Thé Basten, Jan Göertz, Jan van de Hoogen.

Prins Pierre II Filmpje met het "uitkomen" van zijn vader in 1962

Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

Gemeente Gennep
Alarm-meldingen Nrd Limb
Gelderlander Maasland
L1TV
Politieberichten Gennep
Kliknieuws
Het lokale weer in Gennep 1
Het lokale weer in Gennep 2
Fileberichten ANWB
Brandweer Gennep
Bombakkes
Vitesse "08
Flamingo's
Tennisvereniging Gennep
Jong Nederland Gennep
Telefoongids
Postcode zoeken
Straat zoeken

Links Links2 Recente albums/films:

27 jan: uit de oude doos

18 jan: nieuwe webspecial: 55jr geleden

13 jan 2007: het webalbum van de Mèrtzitting van 2003!

10 jan: de tentoonstelling in 1996 van 125jr vervoer in Gennep

9 jan: de lokfeesten in 1982

7 jan 2007: Nieuwjaarsconcert met oa Cheers en de harmonie

6 jan 2007: Gala-feest van Jong Nederland

1 jan 2007: Het album van Bets Tunnessen-Janssen

24 december: Genneps jaaroverzicht 2006

21 december: Kaarsjesavond

17 december: Kerstmarkt Jong Nederland

15 december: feestelijke verlichting

10 december: nieuwe ansichtkaarten van De Romein

26 november: update Pagepark (door Frank)

26 november update

18 november: Gennep in herfst-tooi

18 november: Mooie plaatjes van Gennep door Edward Cremers

19 november: Sinterklaas komt aan bij de loswal

19 november: Ontvangst Sinterklaas bij het stadhuis

19 november: Statiefoto's van Sint en zijn Pieten

12 november: St Martinus optocht

6 november: webspecial van Fons Keijsers

5 november: webspecial van Hans Gelsing

28 oktober: nieuw album verbouwing woonkamer

21 oktober: de Proms 2006

15 okt: kermis zondag: een impressie

15 okt: Vitesse"08-de Zwaluw: 4-0

de foto-tentoonstelling ter gelegenheid van 60jr Helpt Elkander

14 okt: begin kermis (zaterdag-avond): een impressie

14 okt: verbouwing woonkamer

23 sept 2006: Brand bij Loong Foong

1992: familie Lemmen maakt ballonvaart

27 aug: Zevenmorgenziep op de schop

27 aug: Buikschuiven op de Markt

27 aug:Helpt Elkander 60jr: de reünie

27 aug:Helpt Elkander 60jr: bezoek aan de tentoonstelling

27 aug:Helpt Elkander 60jr: de mis

27 aug:Helpt Elkander 60jr: Het album van Yannick

27 aug:Buikschuiven: het album van Yannick

5 aug: nieuwe luchtfoto´s

24 juli: vervanging erker Emmastraat 18

19 juli: 4daagse vuurwerk Cuijk

22 juli: update pagepark

24 juni: zomercarnaval: de start

24 juni: zomercarnaval: de deelnemers

24 juni: zomercarnaval: er om heen en het publiek

24 juni: intocht jeugd4daagse op de Bredeweg

24 juni: intocht jeugd4daagse bij de kerk

24 juni: intocht jeugd4daagse: op het voetbalveld

November 2005: Gennepse Revue

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de receptie

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de hudiging

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de teams

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: spelmomenten

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: in en om het veld

28 mei: Braderie: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: vanuit de kraanbak

19 mei: Intocht avond-vierdaagse

9 mei: 1995: Mallemolen 75jr in Gennep, deel I

9 mei:1995: mallemolen 75jr in Gennep, deel II

7 mei: Mooie plaatjes

7 mei: Pagepark update

7 mei: (jeugd)carnaval 60-er jaren

7 mei: Winkeliers-acties 70-er jaren

7 mei: Peter en de Rockets- begin jaren 60

7 mei: 1978 Reconstructie Zandstraat en Niersstraat

7 mei: Diverse foto's Joop den Boer

6 mei: Barend Barendse en de weging van de middenstand in 1976

5 mei: Gennep in bloei

4 mei: dodenherdenking bij de Barmhartige Samaritaan

30 april: albums van Dora Noij

24 april: schatgraven in Gennep

23 april: 1e H Communie

23 april: Gennep on Wheels

20 april: het wordt lente

april Amerika: Texas en New Mexico

28 feb: jeugdboerenbruiloft

27 feb: optocht Ottersum

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: optocht Steendalerstr

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee"

1952: deken Janssen 25jr pr.

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

Indië-ganger Theo Guelen

ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Herv Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

schade Emmastr 16 en 18

Kerstmarkt J Ned 2005, dl 2

Kerstmarkt J Ned2005, dl 1

Goof: koningin in Gennep

feesten tussen oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep