Gennep Nu (en vroeger)     

 

email

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten

Ansichten

WOII

in beeld

voor WOII

na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Volkslied

tekst volkslied

reacties bezoekers

 

email

© 2005, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

Statistieken: link Nu online:
   
 
 
   

Welkom! Voor toelichting op de website zie deze pagina

   

Knagers en grazers.

Van Frank Pubben een aantal foto's die hij vanuit zijn kayak gemaakt heeft. Brrr, het is wel niet echt winter, maar dat moet toch behoorlijk koud geweest zijn. Enfin, Frank maakte wel een aantal leuke foto's waarin we sporen zien van bevers die langs de Niers actief zijn (in buurt rondweg), van de hooglanders in de buurt van de steenfabriek en van de "wildwater-stroom" die Oeffeltse Raam heet. Tenslotte nog een foto die ik vanavond (15/1) gemaakt heb vanaf de Niersdijk. (maar gauw alles nogeens vastleggen voordat het zicht door semi-grachtenpandjes annex appartementen wordt weggenomen). En binnenkort? Erg leuke foto's, die Henk Jaspers gescand heeft van onder meer de carnavalsoptocht van 1952 in Spoorstraat en Emmastraat, foto's van oa Matigheid en Genoegen en verder nog een aantal oude ansichten van de Romein. Dus, blijf kijken.

Deze boom is al omgelegd door de bevers
Ook hier zien we duidelijke knaagsporen van de bevers in de Niers
Langs de Maas (iets vooorbij het Genneperhuis) staan de Hooglanders langs het water
De runderen zijn net zo geïnteresseerd in de man in de kayak als omgekeerd
Monding van de Oeffeltse Raam in de Maas
Avondlijk plaatje vanaf de Niersdijk. Zoekt u nog een screensaver?

Als de projekt-ontwikkelaars maar tevreden zijn.........

 

Heeft u vanavond gekeken naar de uitzending van Magic? Ons donkerste vermoeden wordt door de gemeente zelf bevestigd. Projektontwikkelaars zijn belangrijker dan burgers.

Uit onderzoek van de Rekenkamercommissie blijkt de dienstverlening van de gemeente Gennep aan haar burgers belabberd te zijn. U kunt het rapport downloaden op de site van de gemeente, maar natuurlijk ook hier. RAPPORT

Probeer overigens niet om een reactie naar deze commissie te sturen, want zelfs het email-adres dat de gemeente op haar website opgeeft klopt niet! U kunt wethouder Janssen zelf aan het woord horen in de uitzending van Magic, maar ik heb hier ook even alles op een rijtje gezet in een korte compilatie: (met dank aan Magic)

Projektontwikkelaars gaan de gemeente dus na aan het hart. Dat wisten we eigenlijk al, maar wordt nu luid en duidelijk bevestigd. Dus wat de toekomst brengen zal????? Een grote hoop appartementen, torenhoge pittoreske grachtenpandjes, maar uiteindelijk wellicht:

 

 

(alternatief van kijkster vd site)

Zondag 14 jan 2007.

Een bijzonder mooi zonnetje en redelijk aangename temperaturen. Het is bijzonder voor januari, maar biedt wel de mogelijkheid voor een update van de stand van zaken in het Pagepark. Verder heb ik van Marianne Willems (nu woonachtig in Nieuw Bergen) de klassenamen van de foto van de 6e klas uit 1967 van Maria Goretti. Zie het album. Als u op onderstaande foto klikt, krijgt u de nieuwste foto´s van het Pagepark. Un kunt natuurlijk ook kijken op de overzichtspagina van het Pagepark. Veel plezier.

update Pagepark van 14 jan 2007

Mèrtzitting 2003.

De klassefoto's staan online in het album van Maria Goretti. En alhoewel de winter nog steeds ver te zoeken is komt carnaval 2007 steeds dichterbij. Een goede gelegenheid voor een nieuw webalbum als opwarmertje en wel met de foto's van de Mèrtzitting van 2003. Heel veel bekende mensen zijn op de foto gezet. Bent u er geweest, dan staat u zeker op de foto. Ik kreeg deze foto's weer van Karel. Veel plezier met deze opwarmer voor carnaval 2007.

Mèrtzitting 2003

Klassen.

Genoeg gedold met de gemeente (alhoewel ze erom vragen). Iets leukers. Nieuwe klassen en wel dankzij Jan Wagelmans. Eerst hier op de voorpagina en dan opgenomen in het album met foto's van Maria Goretti. Van 4 klassen gaf Jan zelfs (bijna) alle namen. Zoek wie u (her)kent. Veel plezier. En denk nog aan het stemmen op EVA (LINK)

1978, klas 6
1980, klas 6 . NAMEN
1981, klas 6. NAMEN
1982, klas 5-6. NAMEN
1982, klas 6, NAMEN
1986, combinatieklas
1993, groep 4
1999, groep 6
1999, bezoek aan Afrika museum

FRONTOFFICE (3) (laatste).

We have a front...... We have a back..... But what is in the middle????????????

THAT IS THE QUESTION ......

FRONTOFFICE (2).

Marlies: "je zult zien dat onze klantgerichtheid en klantvriendelijkheid stukken beter wordt nu we een front office hebben".

Arnold: "Jaaa. Maar goed dat ik pas dat reisje naar Engeland gemaakt heb. Anders waren we er nooit achter gekomen dat "front office" voorkant van het kantoor betekent!".

Ad: "Helemaal eens. Laten we al die burgers nu al die jaren naar de achterkant, "backoffice" gestuurd hebben, en dáár konden ze niet binnen. En we zitten hier al meer dan 10jr. Nóóit geweten".

Mariet: "Ik ook niet. Maar wat een mooie, duidelijke letters. Daar heeft die consultant ons goed in geadviseerd. Stukken beter dan die informatie-borden van ons..."

FRONTOFFICE.

U heeft vast het verhaal van de burgemeester afgelopen zondag op Magic gehoord: CLIP. Ook hebt u in de diverse bladen het oordeel van de RKC (zo heet blijkbaar de "Rekenkamercommissie) over de dienstverlening van de gemeente kunnen lezen. Ik zal me hier van een mening onthouden, omdat u zelf best een oordeel zult hebben.

Miss Maasdriehoek.

Ik kreeg een mailtje van Marion en Ben Kraus. Momenteel is er een verkiezing aan de gang voor Miss Maasdriehoek. Er doet één meisje uit Gennep mee, Eva Kraus. Dus, wie een Gennepse wil steunen, stemt op haar. Nog tot 25 januari kan er gestemd worden op de favoriete Miss De Maas Driehoek. Dit kan gewoon via mail (druk op deze link voor het email-adres) (miss@demaasdriehoek.nl). Vul als onderwerp gewoon EVA in en klaar is kees. Hieronder de foto van Eva, zoals die in de Maasdriehoek en op de website staat. (link naar de website)

Eva werkt bij de Dragonder. Verder doet ze elk jaar aan de Gennepse carnavalsoptocht mee. Ze is daar dan ook "gesignaleerd" door Gennep.nu. .

Op zaterdag 27 januari maakt een "deskundige" jury de eerste Miss De Maas Driehoek bekend tijdens de finale in café/restaurant Shooters in Boxmeer. Stemmen via internet bepalen 50% van deze uitslag. . Mail dan dus snel de naam van Eva naar miss@demaasdriehoek.nl.

Op speciaal verzoek van Goof...

Goof had het in het gastenboek over de tentoonstelling over het openbaar vervoer in het Gennepse, ruim 10jr geleden. Dus: hierbij een webalbum met foto's van die gelegenheid. De tentoonstelling over 125jr personen- en vrachtvervoer in Gennep, die in 1996 gehouden werd in de vroegere werkplaatsen van de Zuid Ooster. De foto's zijn weer afkomstig van Karel. Helaas hebben ook deze foto's geen hoge resolutie, maar desalniettemin toch errug leuk.

Druk op bovenstaande link

Tentoonstelling 125jr goederen- en personenvervoer in Gennep (1996)

De 125jr voert terug op de oprichting van de NBDS en de bouw van de spoorlijn Boxtel-Gennep-Duitsland rond 1870 (zie Gennep spoorstad). Uit de NBDS vloeide later (rond 1911) de MBS (MaasBuurtSpoor) voort (de tramlijn Nijmegen-Venlo) die na de oorlog (verwoesting van de tramlijn en vooral het materieel) leidde tot de ZuidOoster (de busmaatschappij). Dat de tentoonstelling in de vroegere werkplaatsen van de Zuid Ooster plaats vond was dan ook heel toepasselijk.

Heeft u nog foto's uit heden of verleden, die wellicht ook voor anderen interessant of aardig zouden kunnen zijn, laat dat dan even weten. U merkt hoe dat door veel mensen zeer op prijs wordt gesteld. U kunt de fotos's zelf scannen, maar dan kan ik ook voor u doen. Binnenkort volgen nog een 10tal nieuwe klassefoto's van Maria Goretti (van Jan Wagelmans), een webalbum over de Mèrtzitting van 2003 (het is tenslotte bijna carnaval) en gegarandeerd nog veel meer. Veel plezier.

1982

Het is verdorie alweer 25 jaar geleden! Als u Gennep binnen rijdt, ziet u achter de rotonde de lok staan, symbool voor de spoorgeschiedenis van Gennep, die in de 70-er jaren tot een eind kwam. Indertijd hebben een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken om te komen tot een blijvende herinnering. Dat werd de lok die er nu staat. Met veel bombarie werd de oude lok vanuit Duitsland over de weg Gennep binnen gehaald en toen kon de langdurige en inspannende opknapklus door de vrijwilligers beginnen. Het eindresultaat mocht, en mag, er wezen en is een sieraad voor Gennep, een herinnering aan Gennep als spoorstad en als hoofdvestiging van de NBDS. In 1982 waren er dan de lokfeesten, waarvan ik dankzij Karel Goertz beelden heb. De beelden zijn niet van topkwaliteit, zodat ik een compilatie heb gemaakt. U ziet nogal wat bekenden voorbij komen, tot en met zelfs onze latere minister Hans van de Broek. (wilt u de foto's als webalbum, laat dat dan even weten). Veel plezier.

 

WEBALBUM

met de FOTO's

Concert en Gala

Zondagochtend 7 januari hield harmonie Unitas et Fidelitas haar inmiddels 3e nieuwjaarsconcert in zaal Picamare. Deze keer met medewerking van Cheers en van de solisten Vera Kusters en Steven Gerrits. Gennep.nu maakte opnamen. Verder organiseerde Jong Nederland Gennep zaterdagavond, 6 jan, een gala-avond voor haar leden. Frank zorgde voor foto's. Beide albums kunt u hieronder bekijken. (ze worden tevens opgenomen in een nieuw album Gennep2007). Veel plezier met de albums. Voor de diehards heb ik ook een compilatie met beeld en geluid gemaakt die een beetje laat zien (en horen) hoe het was. Mijn verontschuldigingen voor het niet al te beste beeld. Zoals altijd kunt u alle foto's en filmpjes van de site downloaden om op uw eigen computer op te slaan, af te drukken of op uw tv af te spelen. (druk dan telkens op rechter muisknop en kies opslaan als......)

Nieuwjaarsconcert op zondag 6 januari
Gala-feest van Jong Nederland op 6 januari

Compilatie van het concert

In het album van de Sint Martinusschool zijn inmiddels ook een 2-tal kwalitatief wat betere foto's opgenomen (van Rudi Liebrand) van het schooljaar 1965-1966. Ook heeft "tante Bets" (Bets Tunnessen-Janssen ("de Bok") weer foto's ter beschikking gesteld, zodat ik dit album verder kon uitbreiden. Druk hiertoe op de foto hieronder. Veel plezier. En u weet het: als u nog foto's heeft, stel die dan ter beschikking. U merkt zelf hoevele mensen u er een plezier mee doet.

Het album van Bets Tunnessen-Janssen

 

Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

Links Links2 Recente albums/films:

13 jan 2007: het webalbum van de Mèrtzitting van 2003!

10 jan: de tentoonstelling in 1996 van 125jr vervoer in Gennep

9 jan: de lokfeesten in 1982

7 jan 2007: Nieuwjaarsconcert met oa Cheers en de harmonie

6 jan 2007: Gala-feest van Jong Nederland

1 jan 2007: Het album van Bets Tunnessen-Janssen

24 december: Genneps jaaroverzicht 2006

21 december: Kaarsjesavond

17 december: Kerstmarkt Jong Nederland

15 december: feestelijke verlichting

10 december: nieuwe ansichtkaarten van De Romein

26 november: update Pagepark (door Frank)

26 november update

18 november: Gennep in herfst-tooi

18 november: Mooie plaatjes van Gennep door Edward Cremers

19 november: Sinterklaas komt aan bij de loswal

19 november: Ontvangst Sinterklaas bij het stadhuis

19 november: Statiefoto's van Sint en zijn Pieten

12 november: St Martinus optocht

6 november: webspecial van Fons Keijsers

5 november: webspecial van Hans Gelsing

28 oktober: nieuw album verbouwing woonkamer

21 oktober: de Proms 2006

15 okt: kermis zondag: een impressie

15 okt: Vitesse"08-de Zwaluw: 4-0

de foto-tentoonstelling ter gelegenheid van 60jr Helpt Elkander

14 okt: begin kermis (zaterdag-avond): een impressie

14 okt: verbouwing woonkamer

23 sept 2006: Brand bij Loong Foong

1992: familie Lemmen maakt ballonvaart

27 aug: Zevenmorgenziep op de schop

27 aug: Buikschuiven op de Markt

27 aug:Helpt Elkander 60jr: de reünie

27 aug:Helpt Elkander 60jr: bezoek aan de tentoonstelling

27 aug:Helpt Elkander 60jr: de mis

27 aug:Helpt Elkander 60jr: Het album van Yannick

27 aug:Buikschuiven: het album van Yannick

5 aug: nieuwe luchtfoto´s

24 juli: vervanging erker Emmastraat 18

19 juli: 4daagse vuurwerk Cuijk

22 juli: update pagepark

24 juni: zomercarnaval: de start

24 juni: zomercarnaval: de deelnemers

24 juni: zomercarnaval: er om heen en het publiek

24 juni: intocht jeugd4daagse op de Bredeweg

24 juni: intocht jeugd4daagse bij de kerk

24 juni: intocht jeugd4daagse: op het voetbalveld

November 2005: Gennepse Revue

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de receptie

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de hudiging

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de teams

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: spelmomenten

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: in en om het veld

28 mei: Braderie: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: vanuit de kraanbak

19 mei: Intocht avond-vierdaagse

9 mei: 1995: Mallemolen 75jr in Gennep, deel I

9 mei:1995: mallemolen 75jr in Gennep, deel II

7 mei: Mooie plaatjes

7 mei: Pagepark update

7 mei: (jeugd)carnaval 60-er jaren

7 mei: Winkeliers-acties 70-er jaren

7 mei: Peter en de Rockets- begin jaren 60

7 mei: 1978 Reconstructie Zandstraat en Niersstraat

7 mei: Diverse foto's Joop den Boer

6 mei: Barend Barendse en de weging van de middenstand in 1976

5 mei: Gennep in bloei

4 mei: dodenherdenking bij de Barmhartige Samaritaan

30 april: albums van Dora Noij

24 april: schatgraven in Gennep

23 april: 1e H Communie

23 april: Gennep on Wheels

20 april: het wordt lente

april Amerika: Texas en New Mexico

28 feb: jeugdboerenbruiloft

27 feb: optocht Ottersum

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: optocht Steendalerstr

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee"

1952: deken Janssen 25jr pr.

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

Indië-ganger Theo Guelen

ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Herv Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

schade Emmastr 16 en 18

Kerstmarkt J Ned 2005, dl 2

Kerstmarkt J Ned2005, dl 1

Goof: koningin in Gennep

feesten tussen oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep