Gennep Nu (en vroeger)     

 

email

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten

Ansichten

WOII

in beeld

voor WOII

na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Volkslied

tekst volkslied

reacties bezoekers

 

email

© 2005, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

Nu online:
   
 
   

Welkom! Voor toelichting op de website zie deze pagina

   

Lachertje....

U weet dat ik mij regelmatig kritisch uit laat over de gemeente Gennep en u vindt wellicht dat ik af en toe overdrijf......

Vanavond, 8 aug 19:30h moest ik in de "kamer Heijen" verschijnen voor de advies- en bezwaarcommissie van de gemeente Gennep om gehoord te worden over mijn bezwaar tegen het instellen van kort parkeren op het Wilhelminaplein. Ik had de hele dag met Frank hard gewerkt aan het vervangen van het kozijn van de achterdeur (foto's toegevoegd in het album erker) en heb me om kwart voor 7 nog gauw even gedouched. Hup, met Anne en Frank tegen half 8 naar het gemeentehuis en de kamer Heijen opgezocht. Is al lastig zat als er niemand is om je te ontvangen of de weg te wijzen. Na wat zoeken vond ik een bordje met "kamer Heijen" en ben naar binnen gestieffeld.

Er was natuurlijk al een zitting bezig en we moesten wachten. Dan maar ergens een plek zoeken. Er zaten in een vertrek al een paar mensen en daar zijn we maar bij gaan zitten. Overigens geen koffie of niets te vinden. Om 5 over half acht kwam iemand ons roepen. Op naar "kamer Heijen" samen met die andere mensen. Ik gaf mijn naam op en kreeg toen van de voorzitter te horen, dat "mijn" zitting uitgesteld was. De betreffende ambtenaar was op vakantie. De bezwaarcommissie was ervan op de hoogte gesteld en zelfs de mensen die eigenlijk om 8:00h zouden komen. Hun zitting was vervroegd naar half 8. Dat waren dus de andere mensen, die al hadden zitten wachten. De enige die dus niet geïnformeerd was, was...........

Ik schoot eerlijk gezegd bijna in de lach over dit zoveelste blijk van "kwaliteit" van de gemeente en ben opgestaan en weggegaan. De ambtenares kwam ons achterna en verontschuldigde zich. Ze werkte ook pas 4 weken bij de gemeente en kon er ook niets aan doen. Ik zei vervolgens nog dat ze de wethouder de groeten moest doen, maar ze vertelde dat ze niet in Gennep woonde en de wethouder en politiek niet kende........ Ik zou gebeld worden voor het maken van een nieuwe afspraak. Vindt u nog steeds, dat ik overdrijf???????

Verschil in kwaliteit

Het verbaasde me dat zó weinig (slechts 1 tot nu) mensen vragen om een betere resolutie luchtfoto's. Ik wil u graag het verschil later "ervaren". Ik zet hieronder stukjes van hetzelfde gebouw geknipt uit 2 dezelfde foto's maar met verschillende resoluties. De 1e is het gebouw op een foto met het standaard formaat van 1200x800. De 2e met het orignele formaat van 3504x2336. Maar zie zelf het kwaliteitsverschilverschil. Als u op de foto's klikt krijgt u bij de bovenste de volledige foto in het formaat 1200x800, bij de onderste in het formaat 3504x2336.

Formaat 1200x800
Formaat 3504x2336

David en Goliath.....

Ik moet as dinsdag aantreden voor de bezwaarcommissie van de gemeente Gennep, omdat ik bezwaar heb aangetekend tegen het besluit van de gemeente om het Wilhelminaplein in te richten als privé-parkeerterrein van Albert Heijn. Het zal wel weer een Kafka-achtige toestand worden, waar de gemeente gewoon zijn gang gaat met behulp van stapels papier, kasten vol met regels en regeltjes en waar nodig (voor hen behulpzame) procedures en natuurlijk de nodige blikken met ambtenaren, die open getrokken worden. Voor degenen die dit interessant zouden vinden heb ik mijn mening over gemeentelijke bureaucratie op deze aparte pagina gezet.

Dit is de plek waar het om draait. Appie Happie wil kort parkeren zodat zijn klanten bijna tot in de winkel kunnen rijden. Ze vinden alle andere mensen die er parkeren maar lastig. Bovendien "zou het voor de AH klanten gevaarlijk zijn om de Emmastraat over te steken naar het AH parkeerterrein". AH heeft ondertussen alle mogelijke moeite gedaan om de winkel vooral op het Wilhelminaplein te oriënteren. De gemeente laat zich graag voor het AH karretje spannen. Er is zelfs niet eens overleg geweest met andere, direkt betrokkenen!

Ik houd u van de ontwikkelingen op de hoogte. Zoals u al gemerkt hebt, heb ik geen echt hoge pet op van het functioneren van de gemeente en het gemeentelijk apparaat, noch van het democratisch gehalte of het functioneren van het gezonde verstand. We'll see.

Oude tijden herleven

Op de luchtfoto's van gisteren zijn een aantal interessante zaken te zien. Er is bv te zien dat oude tijden herleven in het Gennepse......

Vitesse'08 terug op de Groes!!! De velden op het eigen sportpark zijn in een te slechte conditie om bespeeld te mogen worden. (maar goed dat ze nog niet geprivatiseerd zijn).

Het is inmiddels al weer meer dan 70jr geleden dat de Groes is aangelegd door Gennepse werkelozen (foto) En wie weet wat de toekomst zal brengen... Woningbouw door Nebuvast? of toch een stadspark of evenemententerrein? Vast staat al wel dat een flink stuk binnenkort afgesnoept zal worden voor een verdrievoudiging van het parkeerterrein aan het Straatje (plan van de Gemeente)

En verder heb ik in het album van de Aloysius Mulo weer een klas gecompleteerd mhv Ted Noij en is wederom de lijst bijnamen uitgebreid. Veel plezier.

Luchtfoto's van vandaag (5 aug)

U hebt ons vandaag wellicht horen of zien overvliegen. Frank en ik hebben nieuwe luchtfoto´s van Gennep gemaakt. U vindt deze in het onderstaande album (klik op de foto), maar ook in het album 2006 en in het album luchtfoto´s. Om de afmetingen wat te beperken zijn de foto´s verkleind naar een formaat van 1200 pixels, hetgeen ten koste van de resolutie gaat. Heeft u belangstelling voor een specifieke luchtfoto, stuur me dan een berichtje met het nummer van de foto. Ik zal dan de betreffende foto met een betere resolutie toemailen. Misschien is het leuk dat u dan in ruil eens uw oude foto-albums nakijkt of er wellicht nog materiaal tussen zit, dat leuk is voor deze site. Ook zijn er weer Gennepse bijnamen toegevoegd. Veel plezier.

Site BHIC

Ik ben in het lijstje interessante sites nog een site vergeten, namelijk de website van het Brabants Historisch Informatie Centrum met een schat aan materiaal (foto's, ansichten, maar ook andere dokumenten). De website is doorzoekbaar op bv plaatsnaam. Om u een voorproefje te geven heb ik een pagina gemaakt met materiaal op deze site over Oeffelt. Maar zoekt u zelf eens op Beugen, Boxmeer of zelfs Gennep.

BHIC site (foto links is van een geallieerd geschut richting Gennep in 1944)

Verder heb ik de recent opgegeven links op een nieuwe verzamelpagina bij elkaar gezet (links2), welke u rechts bovenaan deze pagina kunt vinden. Veel plezier

Klassen

Met dank aan Jaap en Paola Noij 3 nieuwe klassefoto's en wel van de Piramide (zie in dit school-album). Tevens wist Janny Claessens een verklaring voor de naam Sèwiet en had ze een nieuwe Gennepse (bij)naam "de Gennepse Hei". Zie in de pagina bijnamen.

Groepsfoto 2003-2004 Namen vlnr Staand: onbekend, Jean-Lou, Susan Noij, Marloes (stagiaire), Cas Aalders, onbekend, Emily , Wesley Snijders, Milan (zittend glijbaan), Alida v. Delden (leerkracht). Knielend: Tijs Verhoeven, Charlotte Versluis (foto en namen door Jaap en Paola Noij)

Groepsfoto 2004-2005 Namen vlnrboven : Danny , Tijs Verhoeven, Stefanie Keltjens , Milan , Michael , Frank van Dijk (leerkracht). onder : Ayla Janssen, Cas Aalders, Joost, Kevin Meeuwsen, Susan Noij, Jeanine Dechamps , Charlotte Versluis, Wesley Snijders (foto en namen door Jaap en Paola Noij)

Groepsfoto 2005-2006 Namen vlnr boven : Kevin Meeuwsen, Michael , Jef Toussaint (leerkracht), Sjors Mooren, Stefanie Keltjens, onder : Danny, Milan, Elke Peters, Jeanine Dechamps, Susan Noij , Michael. (foto en namen door Jaap en Paola Noij)

Meer LINKS

Blijkbaar worden de links op prijs gesteld. Ik ken nog een een serie links welke ook voor anderen interessant kunnen zijn. Ik zal er een paar noemen:

Archief foto's van de spoorwegen met oa hele series foto's van de spoorbrug bij Gennep en ook het vroegere station van Gennep
spoor-foto's Gennep
Gennep vroeger: info en afbeeldingen in het Limburgs museum
Oud Hollands hoekje (verzameling leuke links over vroeger)
Kerkgebouwen in Limburg
U wilt een stukje in het engels of frans, of nog een andere taal schrijven? Op deze website kunt u stukken tekst automatisch laten vertalen. U krijgt waarschijnlijk geen 10 van de meester, maar het is een begin van een vertaling. Erg nuttig.
Ik weet niet of u al de website kent waar u de te koop staande huizen kunt vinden? Deze bestaat wel en is erg uitgebreid en gedetailleerd.
Google heeft een tijdje geleden een programma gelanceerd waarmee u sateliet-beelden van de gehele wereld kunt bekijken. Behoorlijk gedetailleerde beelden zelfs. U wilt graag een Gennep vanuit de lucht zien?, of misschien de plaats waar u op vakantie bent geweest? Dan is dit het programma om eens uit te proberen.
Men is begonnen met het opzetten van een "misdaad kaart" van Nederland. U kunt hier bekijken waar welke misdaden gebeuren en welk gedeelte ven Nederland het meest veilig zou zijn. Let wel op. De "kaart" is nog niet geheel compleet!
Op zoek naar uw voorouders in oude archieven? Dan moet u de website van Genlias proberen
Informatie over bloemen en planten

Regio

Bij de opstart van deze website heb ik overwogen om ook nieuws en andere dingen op deze website te zetten. Maar ik heb bewust gekozen voor afbeeldingen en foto's. Er zijn immers erg veel up to date websites die informatie over de regio geven. Voor het geval u deze nog niet (allemaal) kende volgt hier een kort en niet compleet lijstje. De links kunt u dan indien gewenst onder "uw favorieten" zetten.

Liep u in uw jeugd altijd achter de brandweer en de politie aan? Dan is dit de site voor u: de P2000 site, die de oproep-informatie geeft van deze regio voor brandweer en ambulance. (incl plaats en zeeeeer korte beschrijving). U bent net zo snel op de hoogte als de brandweer zelf.
P2000
De site met de meldingen van de politie in deze regio.
De nieuws-site van L1-TV
De Gelderlander
Website van Cuijk met allerlei nieuws en foto-rapportages
kliknieuws: site met nieuws en foto-rapportages uit de Maas-driehoek regio
radarbeelden (u kunt hier goed volgen of er een bui zit aan te komen)
Maikel Gietemans wist een nog duidelijker radarbeeld voor de buien

Onweer!

Ik moet me al sterk vergissen dat we vroeger niet veel vaker (zware) onweersbuien in het Gennepse hadden dan tegenwoordig. In mijn herinnering bleven de buien vaak hangen tussen Maas en Reichswald. Ik kan me in ieder geval een aantal keren (4 of 5 keer) herinneren dat ik zelf de bliksem in de kerktoren zag inslaan. Ik heb vanavond (1 aug) geprobeerd om de bliksem boven Gennep vanaf de Niersdijk te "vangen", maar dat was niet zo eenvoudig. Er waren niet echt inslagen. Het was ver weg en de bliksem-ontladingen waren vooral tussen de wolken. Zelfs de maan en sterren waren nog zichtbaar boven Gennep.

Mission Accomplished

De erker is inmiddels zo goed als voltooid en daarna hebben we de volgende klus gedaan. Door het jarenlange trillen vanwege de Zuid-Oosterbussen door de Emmastraat zijn er behoorlijk wat scheuren veroorzaakt. (onder andere het metselwerk boven het slaapkamerraam aan de Emmastraat-kant.) Reden om dat dan maar te vervangen en tevens gelijk een nieuw plafond aan te brengen en bekabeling voor het rolluik. Bent u trouwens voorzichtig met PUR (bouw)schuim. Dat is af en toe sterker dan verwacht, en met vervelende gevolgen..... (zie in de rechtse kolom het verslag van de verbouwing met een fotorapportage plus toelichting). En verder een paar leuke plaatjes van een wandeling langs de Niers. Nieuwe (oude) foto's blijven overigens van harte welkom.

Zoekfunctie

Veel mensen schijnen nog niet te weten dat ik een zoekfunctie op mijn site heb gezet. Deze staat helemaal onderaan de eerste pagina (deze pagina dus). Voor het gemak heb ik hem nu even ook bovenaan gezet. De functie is een zoekfunctie van Google. U kunt een naam intypen van iets dat u wilt zoeken. Als u dan op enter drukt wordt een nieuw scherm opgestart van Google maar met de ingegeven naam. U hebt dan de keuze om op internet te zoeken of op deze site. Voor deze site kiest u het vinkje voor www.harmteunissen.nl Overigens duurt het meestal enige weken voordat Google nieuwe teksten geïndexeerd heeft en Google dus ook alle teksten vindt.

Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online:

Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:

Oude voorpagina's

Links Links2

Recente albums/films:

5 aug: nieuwe luchtfoto´s

24 juli: vervanging erker Emmastraat 18

19 juli: 4daagse vuurwerk Cuijk

22 juli: update pagepark

24 juni: zomercarnaval: de start

24 juni: zomercarnaval: de deelnemers

24 juni: zomercarnaval: er om heen en het publiek

24 juni: intocht jeugd4daagse op de Bredeweg

24 juni: intocht jeugd4daagse bij de kerk

24 juni: intocht jeugd4daagse: op het voetbalveld

November 2005: Gennepse Revue

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de receptie

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de hudiging

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de teams

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: spelmomenten

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: in en om het veld

28 mei: Braderie: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: vanuit de kraanbak

19 mei: Intocht avond-vierdaagse

9 mei: 1995: Mallemolen 75jr in Gennep, deel I

9 mei:1995: mallemolen 75jr in Gennep, deel II

7 mei: Mooie plaatjes

7 mei: Pagepark update

7 mei: (jeugd)carnaval 60-er jaren

7 mei: Winkeliers-acties 70-er jaren

7 mei: Peter en de Rockets- begin jaren 60

7 mei: 1978 Reconstructie Zandstraat en Niersstraat

7 mei: Diverse foto's Joop den Boer

6 mei: Barend Barendse en de weging van de middenstand in 1976

5 mei: Gennep in bloei

4 mei: dodenherdenking bij de Barmhartige Samaritaan

30 april: albums van Dora Noij

24 april: schatgraven in Gennep

23 april: 1e H Communie

23 april: Gennep on Wheels

20 april: het wordt lente

april Amerika: Texas en New Mexico

28 feb: jeugdboerenbruiloft

27 feb: optocht Ottersum

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: optocht Steendalerstr

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee"

1952: deken Janssen 25jr pr.

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

Indië-ganger Theo Guelen

ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Herv Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

schade Emmastr 16 en 18

Kerstmarkt J Ned 2005, dl 2

Kerstmarkt J Ned2005, dl 1

Goof: koningin in Gennep

feesten tussen oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep