Nu online:

                  Gennep Nu (en vroeger)     

 

email

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten

Ansichten

WOII

in beeld

voor WOII

na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Volkslied

tekst volkslied

reacties bezoekers

 

email

© 2005, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

   
 
   
Welkom! Voor toelichting op de website zie deze pagina
Andere Tijden (met 3 fragmenten uit Gennep)

De GOA'S (foto's Flamingo's verder naar beneden)

In de 50-er en 60-er jaren kende Gennep een orkestje, de GOA's met Piet Verhasselt, Gé van Abel, Fons en Mat Keijsers. Dankzij Fons Keijsers enige afbeeldingen van dit orkestje dat bijna 50jr geleden Gennep en omgeving "onveilig maakte".... De foto's zijn overigens ook opgenomen in het album Gennepse Groepen deel 1. Veel plezier:

Deze (5) foto's zijn van Fons Keijsers en toont het Gennepse orkest de GOA's ( de betekenis van "de goa's" is Gennep-Ottersum-Afferden 'Siebengewald, daar kwamen de oprichters namelijk vandaan.) Deze Gennepse muzikanten hebben in de vijftiger- en zestiger jaren menig feestje in de regio opgeluisterd.Door Gé van Abel (saxofoon en klarinet ) en Piet Verhasselt (piano en accordeon) ben ik in 1958 in de "dansmuziek" terechtgekomen.Ik mocht van Gé meedoen op voorwaarde dat ik bij de harmonie- waar  ik klarinetles van hem kreeg- goed mijn best bleef doen. Mijn broer Mat is de  drummer op de foto's,en ik speelde de contrabas."
 
vóór mijn tijd gingen die mannen vaak per fiets naar optredens in de buurt naar b.v. Beugen,Oeffelt ,Ottersum of Heijen, maar tijden veranderen en met een contrabas fietsen valt niet mee,dus gingen we,toen ik erbij kwam, voortaan met de "auto" .
 
Fons Keijsers: "een foto van het zogeheten "jeugdorkest" geschoten in de orkestbak bij hotel "de kroon" in 1959. Dit orkest was door dhr.Dries Deters samengesteld uit jonge harmonieleden om die jeugd ook eens wat lichtere muziek te laten spelen, want het repertoire van unitas et fidelitas was behoorlijk pittig. 1e rij vlnr.wim noy-henk bernards-peter de rooy-joop van megen-karel bernards, 2e rij piet rutten-heinz fleuren-piërre nikkessen-theo eijkmans- de leider:dries deters 3e rij piet simons-  ?  nikkessen-gerrit roosenboom-fons keijsers en mat keijsers

 

Flamingo's 50 jaar!

In het weekend van 3-4 en 5 juni viert Flamingo's het feit dat ze 50 jaar geleden zijn opgericht. Er zijn allerlei festiviteiten. Op zaterdag 3 juni waren er 's middags wedstrijden van de diverse (historische) teams. 's Avonds was er een reünie met huldiging van de oprichters en eerste teams en daarna feestavond. Gennep.nu was erbij. De foto's staan ook in het verzamelalbum Gennep2006. Veel plezier.

De teams die 's middags speelden
Spelmomenten
In en om het veld
De huldiging 's avonds
De reünie 's avonds
Zaterdag 3 juni was overigens ook het traditionele konings-schieten van het Martinus-gilde, dat aan de Picardie gebeurde. Een paar plaatjes...

"Ik heb een vervelende mededeling.."

sprak de gezagvoerder van vlucht KL685 van Schiphol naar Mexico City afgelopen maandag. (We waren inmiddels zo'n 2,5 uur in de lucht en al in de buurt van IJsland). "We hebben motor-problemen en moeten omkeren naar Schiphol.". Boven de Noordzee moesten we bovendien zo'n 80 duizend liter kerosine lozen om veilig te kunnen landen. Dit lozen duurde zo'n half uur, waarbij de brandstof uit de vleugeltippen spoot. (zie foto). Geluk bij een ongeluk bleek achteraf was nog zo'n zelfde toestel beschikbaar, zodat we 2 uur na landing opnieuw de 11 uur durende vlucht naar Mexico konden beginnen.

Het toch al krappe programma werd daarmee nog krapper, want op dinsdag moest ik weer van Mexico City naar Houston in de VS en dan door naar Tulsa. Daarna La Fayette, Memphis en weer Schiphol. Het weer was trouwens schitterend.

En ook Mexico is apart. Mexico City ligt op 2000m hoogte en heeft 22 miljoen inwoners. Ik moest ten zuiden van Mexico City zijn en de weg gaat dan tot een hoogte van 3100m!. De tuin van het hotel was schitterend (zie foto).

Al met al: in 10 dagen naar Polen, Engeland, Mexico, de VS (en dan de Staten Texas, Oklahoma, Missouri, Arkansas en Tenessee), 38 uur vliegen, 28 uur rijden en 16 uur rondhangen op vliegvelden... En tussendoor nog werken ook! Op de onderste foto overigens het uitzicht vanuit het hotel in Warchau (27e verdieping). In de tussentijd wel thuis geweest met Hemelvaart en in het weekend van de braderie, maar dat wist u al, want toen heb ik de site geupdated.

Braderie in Gennep en Pagepark update

28 mei was weer de jaarlijkse Braderie in Gennep, tegelijk met de Volleybalfeesten. We hadden geluk met het weer op zondag. De braderie was dan ook druk bezocht. In de morgen de kinder-rommelmarkt op het Europaplein en daarna de braderie met ro-schaats-shows, een huldiging van Kim van der Venne (ze is Europees kampioen garde-dansen geworden), streetdance, pony-rijden, het hardste schot en heel veel kraampjes. Een impressie. Veel plezier.

We schrijven 28 mei. Moeten de Pagepark bewoners zich zorgen gaan maken voor natte voeten? Of is dit een gevolg van het beleid "geef de rivieren de ruimte"?

Frank heeft een korte update gemaakt van de stand van zaken op het Pagepark.

 

Schoolklassen

De verzamelingen met schoolklassen worden steeds completer en meer correct. Ik heb weer een aantal verbeteringen aangebracht in de diverse albums. Met dank aan o.a. Frank Voss en Bert Willems. Ook staat inmiddels weer een leuke nieuwe foto online met dank aan Fons Keijsers. De 6e en 7e klas van de Martinusschool (1951-1952) op schoolreis naar (waarschijnlijk) paleis het Loo in 1952. Veel plezier.

De foto staat inmiddels ook in het album van de Martinusschool. Fons wist de volgende namen (te achterhalen):

van links naar rechts; rij 1;gerard oldenhof-heinz fleuren-theo eijkmans-ari jacobs-tonnie voots-vinc van riet-willie arts-dre jetten-gerrie beumeler rij 2;peter de rooy-gerrit van est-henk jansen-ari teunissen-jan spikmans-karel bernards-piet houben-wim van duuren-hans van boxtel rij 3;hendrik weren-gerrie v.d.ven-hans basten-fonnie keijsers-henk liebrand-gerrit janssen-willie v.d.ven-frans hendriks-karel ackerschott-sjaar slungers rij 4;ari de groot-dries jetten-jan gietman-piet geulen-piet siemons-bennie wiebier-ber weber-meester beckers rij 5;kapelaan sampers-(? twan cleef)- ? -thei reintjes-joop van megen

21 Mei: Ossebraadfeesten Ottersum

Inmiddels een lange traditie, de Ossebraadfeesten in Ottersum. Gelukkig was het op zondag tenminste wat beter weer. Een impressie van de zondagmiddag en tevens een album met enige foto's vanuit de bak onder de kraan van Jenniskens. Veel plezier.

 

 

Ossebraadfeesten Ottersum (en kerkorgel-actie): een impressie
Ossebraadfeesten Ottersum: vanuit de kraan (21 mei)

19 Mei: Intocht Avond-vierdaagse

Ook dit jaar werd weer een avond-vierdaagse gehouden voor senioren (met dank aan Geer Noij cs). Na de ontvangst op het gemeentehuis (ik zag maar liefst alledrie wethouders buiten staan!) volgde de triomfantelijke tocht door het centrum van Gennep onder de vrolijke klanken van de harmonie en beladen met bloemen. De kaasboer tracteerde natuurlijk weer, zoals elk jaar. Dit album is vanuit hier toegankelijk, maar ook vanuit Gennep2006. Veel plezier.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:

Oude voorpagina's

Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online:

Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

 

Links

Recente albums/films:

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de receptie

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de hudiging

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de teams

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: spelmomenten

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: in en om het veld

28 mei: Braderie: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: vanuit de kraanbak

19 mei: Intocht avond-vierdaagse

9 mei: 1995: Mallemolen 75jr in Gennep, deel I

9 mei:1995: mallemolen 75jr in Gennep, deel II

7 mei: Mooie plaatjes

7 mei: Pagepark update

7 mei: (jeugd)carnaval 60-er jaren

7 mei: Winkeliers-acties 70-er jaren

7 mei: Peter en de Rockets- begin jaren 60

7 mei: 1978 Reconstructie Zandstraat en Niersstraat

7 mei: Diverse foto's Joop den Boer

6 mei: Barend Barendse en de weging van de middenstand in 1976

5 mei: Gennep in bloei

4 mei: dodenherdenking bij de Barmhartige Samaritaan

30 april: albums van Dora Noij

24 april: schatgraven in Gennep

23 april: 1e H Communie

23 april: Gennep on Wheels

20 april: het wordt lente

april Amerika: Texas en New Mexico

28 feb: jeugdboerenbruiloft

27 feb: optocht Ottersum

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: optocht Steendalerstr

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee"

1952: deken Janssen 25jr pr.

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

Indië-ganger Theo Guelen

ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Herv Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

schade Emmastr 16 en 18

Kerstmarkt J Ned 2005, dl 2

Kerstmarkt J Ned2005, dl 1

Goof: koningin in Gennep

feesten tussen oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep