Nu online:

                  Gennep Nu (en vroeger)     

 

email

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten

Ansichten

WOII

in beeld

voor WOII

na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Volkslied

tekst volkslied

reacties bezoekers

 

email

© 2005, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

   
 
   
Welkom! Voor toelichting op de website zie deze pagina
Andere Tijden (met 3 fragmenten uit Gennep)

Updeeeeeet

Hans Basten stuurde een foto van klas 6 van de St Martinusschool 1972-1973 met alle namen. Verder kreeg ik een aantal foto's van Dory met oa. de Avro-rally van 1975, een foto van Flamingo's en een serie (meer recente) klassefoto's van Maria Goretti (de namen volgen later).

In 1975 was de "AVRO rally" in Gennep. De "dames" van de groep dansmariekes van Bombakkes hielpen een handje met de verkoop van fris. We zien hier (vlnr) Jolanda Jansen, Leny Stams, Janny de Wolf, Jacqueline Dolk, Jeanette Oldenhof, Jeanny vd Vleuten, Carin Francissen en Dory Teunissen (de foto is afkomstig van Dory) . Op de foto rechts zien we Belinda Bindels met opnieuw Dory

Een meisjesteam van Flamingo's zo rond 1983 (namen van Govert):Staand van links naar rechts:  Nr. 51 Marie-Louise Mans,  Nr. 81 Dianne Rosmalen, Govert Teunissen, Nr. 18 ???, mevrouw Voots Geknield van links naar rechts: Nr. 64 Anja Huys, Nr. 35 Jaqueline van Ginkel, Nr. 11 Miranda Vermeulen, Nr. 13 Birgit Holtermans Liggend: Nr. 33 Yvon de Best

Hans wist zelfs alle namen: Achterste rij v.l.n.r.: Hay van Arensbergen, Willy Derks, Huub Steinman, Jeu Arnoldussen, Jos van ooyen, Hans Basten, Sjarl(?) Goossens, Geert Noij, Bennie Zwartepoorte en meester Piet Egelmeers. Middelste rij: Freek Steinman, Henny Bottenberg, Theo Rutten, Gerry Kusters, Karel Stortelder, Theo Roosenboom, Leon Willems, Marcel Kamps, John van Alfen, Frans Schim, Henk Janssen, Hans van de Lest. Voorste rij: Guus Holla, John van Treeck, Piet Noy, Pieter Cuppen, Willie Nikkessen, Eddy van den Hoogen en Theo Peters
Klas 6 van de St Martinusschool jaargang 1972-1973 met meester Egelmeers. De foto komt van Hans Basten.
Maria Goretti schooljaar 1991-1992, groep 1-2
Maria Goretti schooljaar 1991-1992, groep 3
Maria Goretti schooljaar 1994-1995, groep 4
Maria Goretti schooljaar 1994-1995, groep 6

25 juni: gezinsuitbreiding

24 juni: zomercarnaval èn intocht jeugd4daagse

Een dag met allerlei activiteiten in Gennep en Ottersum. Bombakkes organiseerde voor de 2e keer een zomer-carnaval met een optocht op de Niers. Tevens was er de intocht van de (49e!) jeugdvierdaagse van Ottersum. Gennep.nu was er bij en maakte van beide gebeurtenissen 3 albums. Veel plezier.

Intocht Jeugd4daagse Ottersum
De Bredeweg
Bij de kerk
Op het voetbalveld
Zomercarnaval 2006
Vóór de start
De deelnemers
Er om heen en het publiek

Nieuwe webspecial: Janny Claessens

Janny is een oud inwoonster van Gennep, die momenteel in Zuid Limburg woont. Janny stuurde een aantal foto's waarvan ik een nieuwe korte webspecial heb gemaakt. De special omvat ondermeer ook een foto van Maria Goretti uit 1955, die ook in het album van deze school is opgenomen. De webspecial is toegankelijk in de rubriek specials. Veel plezier:

webspecial met hier de 3e klas van Maria Goretti uit 1955

Raadsel opgelost!

Enige dagen geleden toonde ik een foto van een onbekende familie met de vraag wie wist welke familie dit was. En ik heb al antwoord gekregen. Het is de familie Cillessen uit Groesbeek. Tonnie Giesbers uit Katwijk reageerde: "ik herken mijn zwager Rinus en zijn broers Theo, Wim, Ger, Jan, de zussen Truus , Marie. Mijn zwager Rinus is helaas overleden, Wim woont in Ottersum en Jan in Gennep". De foto wordt bij de familie bezorgd.

Jeugd4daagse Ottersum

Vandaag (21 juni) is de jeugd4daagse van Ottersum weer van start gegaan met, zoals gewoonlijk, de 1e etappe die over de Niers naar het Gennepse voert. Gennep.nu was paraat en heeft plaatjes geschoten op de rustplaats (bij de blokhut) en vervolgens op de Niersdijk. 2 albums dus, die ook te vinden zijn onder Gennep2006. Veel plezier.

Rust bij de Blokhut
En verder maar weer over de Niersdijk

Kunst, weer een nieuwe klas en wéér 112..

Vandaag (18 juni) was weer de jaarlijkse kunst- en cultuurmarkt. Enige foto's. Verder stuurde Janny Claessens een nieuwe klasse-foto van de 3e klas van Maria Goretti van 1955 (resolutie helaas niet denderend) en sprak verder de hoop uit op nieuwe foto's in de toekomst van de Agnes Mulo. Tenslotte kwam onze 112 reporter, Goof, vandaag weer in actie, dit keer persoonlijk en belde zelf de dieren-ambulance. Veel plezier.

Gedurende de middag waren er diverse optredens van het jeugdorkest van Caecilia, van Cheers, Iduna en van diverse groepen leerlingen in verschillende samenstellingen.
Een ensemble dwarsfluitistes speelt diverse liedjes uit de Lion King.
Terwijl het publiek aandachtig toehoort.
Ook het Petershuis was opengesteld. Hier de maquette van het Genneperhuis ten tijde van het beleg door Frederik Hendrik in 1641.

In het Petershuis worden verschillende tentoonstellingen gehouden tot en met in de gewelvenkelder. Alleen het gebouw al is een bezienswaardigheid.

 

Janny Claessens: " Hierbij alvast een foto van de Maria Goretti-school van ongeveer 1955. Ik denk dat het de derde klas is en onze leerkracht van die klas was volgens mij zuster Annunciata. Verder herken ik op die foto nog Nolleke Dinnissen, Marja Rozenboom, Josje (?) Arts, Ria Fleuren, Corrie van Os, Marie-José Heesen, Toos Lamers, Ria Peters. Wellicht kunnen oud-klasgenoten bij het zien van deze foto nog wat namen aanvullen."
En Govert? Die trof 's ochtends in zijn schuur een egelnest aan met 4 jonge egeltjes. De dieren-ambulance heeft het jonge gezinnetje opgehaald. Ze waren allen gezond. De dierenambulance bouwt ergens in het Groesbeekse bos een nest voor moeders en kids.

Klassen, zwanen en brand

Vanavond (17 juni) was het weer eens 2x raak en moest de brandweer uitrukken, of beter, de brandweer van Oeffelt moest (als vervanging) in Gennep uitrukken. Onze "112-verslaggever" Govert was paraat. Verder wist Fons Keijsers met enige anderen de complete namenlijst te produceren van de klas van de Martinusschool uit 1952. Tenslotte kwam ik vanavond (rond half elf) de zwanenfamilie weer eens tegen op de Niers. Veel plezier.

Het 1e brandje was op de Genneperhuisweg onder het viaduct.
Vervolgens ook nog in de Looi
De brandweer van Oeffelt in actie in het Gennepse
De klas van de Martinusschool uit 1952, waar we nu een complete namenlijst hebben met dank aan Fons Keijsers cs
De zwaantjes zijn nog laat op (het is hier 22:30h)
Het gezin is een stuk kleiner dan verleden jaar. Toen 6 jongen grootgebracht, nu zijn het er (nog) 3. (eerst waren er 4 jongen)
Tegenover de Roepaan zitten trouwens nog heel wat meer zwanen.
Gennep at night op de zaterdagavond. De pizzabakker levert nog pizza's uit. De terrasjes zijn goed gevuld.
Voor het overige is de Zandstraat maar een dooie boel

Wie zijn dit??

De dochter van Theo Roosenboom heeft op de rommelmarkt tijdens de braderie een puzzel gekocht en daarachter kwam bovenstaande foto te voorschijn. Blijkbaar een katholieke familie (zie kruisbeeld en zie het aantal kinderen). Wellicht uit Gennep of omstreken. Heeft iemand enig idee?

Gennepse Revue 2005

Het is weliswaar inmiddels ruim een half jaar geleden, maar nu toch beelden van de Gennepse revue 2005 ("rondom het carillon) en de spelers. De voorstellingen hebben zo'n 2500 toeschouwers getrokken. Ik kreeg de foto's via Jack Knops, waarvoor dank. Als ik me goed herinner ontstond de Gennepse revue eigenlijk vanwege de viering van het 25jr jubileum van de MBS (Maasbuurtspoor: de tramlijn Nijmegen-Venlo met zetel in Gennep en voorloper van de Zuid-Ooster) welke in 1938 gevierd werd. Toen werd voor het eerst opgevoerd hetgeen we nu de Gennepse Revue noemen. In 2005 vond er weer een plaats, in PicaMare, met de na-oorlogse jaren als onderwerp. Veel plezier (ook opgenomen in het album Gennep2005).

Zomer...

De mussen vallen van het dak. Hoogzomer midden juni. Maar de tijden veranderen niet veel..

De Niers rond 1920. De jeugd zoekt verpozing in het water. Echte badkleding heeft men niet.
13 juni 2006. Ongeveer dezelfde plaats, maar van de andere zijde gefotografeerd. Eén ding is zeker: het Nierswater is nu véél schoner dan toen.

Tante Bets

Ik kreeg van tante Bets een aantal foto's. Tante Bets is er een van "de Bok" en oudste zus van mijn schoonmoeder. In de toekomst zullen nog meer foto's volgen, maar nu als begin foto's van de zussen in de jaren 30, van de gehele familie voor hun toenmalige woning in de Houtstraat, van haar vader en broer Jan en Jan Janssen ("de Bok" dus) met paard en wagen op de hoek van Niersstraat en Zandstraat, van de boerderij op de Zandberg (waar het bejaardenhuis nu ongeveer staat), van haar broer Jac Janssen voor zijn groentewinkeltje in de Molenstraat en met een aantal oude ansichtkaarten. Ik ben een nieuwe special begonnen:

Druk op de foto voor het nieuwe album (ook onder specials)

Verder kreeg ik van Govert 2 van de nieuwste klassefoto's (van dit jaar dus) van Maria Goretti (ik hoop natuurlijk op meer foto's èn de namen) en had Albert Schoenmakers een aantal aanvullingen van namen van de Martinusschool. Veel plezier.

Groep 1-2 a (Maria Goretti 2005-2006)
Groep 4 (Maria Goretti 2005-2006)

Flamingo's 50 jaar!

In het weekend van 3-4 en 5 juni viert Flamingo's het feit dat ze 50 jaar geleden zijn opgericht. Er zijn allerlei festiviteiten. Op zaterdag 3 juni waren er 's middags wedstrijden van de diverse (historische) teams. 's Avonds was er een reünie met huldiging van de oprichters en eerste teams en daarna feestavond. Gennep.nu was erbij. De foto's staan ook in het verzamelalbum Gennep2006. Veel plezier.

De teams die 's middags speelden
Spelmomenten
In en om het veld
De huldiging 's avonds
De reünie 's avonds
Zaterdag 3 juni was overigens ook het traditionele konings-schieten van het Martinus-gilde, dat aan de Picardie gebeurde. Een paar plaatjes...

"Ik heb een vervelende mededeling.."

sprak de gezagvoerder van vlucht KL685 van Schiphol naar Mexico City afgelopen maandag. (We waren inmiddels zo'n 2,5 uur in de lucht en al in de buurt van IJsland). "We hebben motor-problemen en moeten omkeren naar Schiphol.". Boven de Noordzee moesten we bovendien zo'n 80 duizend liter kerosine lozen om veilig te kunnen landen. Dit lozen duurde zo'n half uur, waarbij de brandstof uit de vleugeltippen spoot. (zie foto). Geluk bij een ongeluk bleek achteraf was nog zo'n zelfde toestel beschikbaar, zodat we 2 uur na landing opnieuw de 11 uur durende vlucht naar Mexico konden beginnen.

Het toch al krappe programma werd daarmee nog krapper, want op dinsdag moest ik weer van Mexico City naar Houston in de VS en dan door naar Tulsa. Daarna La Fayette, Memphis en weer Schiphol. Het weer was trouwens schitterend.

En ook Mexico is apart. Mexico City ligt op 2000m hoogte en heeft 22 miljoen inwoners. Ik moest ten zuiden van Mexico City zijn en de weg gaat dan tot een hoogte van 3100m!. De tuin van het hotel was schitterend (zie foto).

Al met al: in 10 dagen naar Polen, Engeland, Mexico, de VS (en dan de Staten Texas, Oklahoma, Missouri, Arkansas en Tenessee), 38 uur vliegen, 28 uur rijden en 16 uur rondhangen op vliegvelden... En tussendoor nog werken ook! Op de onderste foto overigens het uitzicht vanuit het hotel in Warchau (27e verdieping). In de tussentijd wel thuis geweest met Hemelvaart en in het weekend van de braderie, maar dat wist u al, want toen heb ik de site geupdated.

Schoolklassen

De verzamelingen met schoolklassen worden steeds completer en meer correct. Ik heb weer een aantal verbeteringen aangebracht in de diverse albums. Met dank aan o.a. Frank Voss en Bert Willems. Ook staat inmiddels weer een leuke nieuwe foto online met dank aan Fons Keijsers. De 6e en 7e klas van de Martinusschool (1951-1952) op schoolreis naar (waarschijnlijk) paleis het Loo in 1952. Veel plezier.

De foto staat inmiddels ook in het album van de Martinusschool. Fons wist de volgende namen (te achterhalen):

van links naar rechts; rij 1;gerard oldenhof-heinz fleuren-theo eijkmans-ari jacobs-tonnie voots-vinc van riet-willie arts-dre jetten-gerrie beumeler rij 2;peter de rooy-gerrit van est-henk jansen-ari teunissen-jan spikmans-karel bernards-piet houben-wim van duuren-hans van boxtel rij 3;hendrik weren-gerrie v.d.ven-hans basten-fonnie keijsers-henk liebrand-gerrit janssen-willie v.d.ven-frans hendriks-karel ackerschott-sjaar slungers rij 4;ari de groot-dries jetten-jan gietman-piet geulen-piet siemons-bennie wiebier-ber weber-meester beckers rij 5;kapelaan sampers-(? twan cleef)- ? -thei reintjes-joop van megen

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:

Oude voorpagina's

Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online:

Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

 

Links

Recente albums/films:

24 juni: zomercarnaval: de start

24 juni: zomercarnaval: de deelnemers

24 juni: zomercarnaval: er om heen en het publiek

24 juni: intocht jeugd4daagse op de Bredeweg

24 juni: intocht jeugd4daagse bij de kerk

24 juni: intocht jeugd4daagse: op het voetbalveld

November 2005: Gennepse Revue

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de receptie

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de hudiging

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de teams

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: spelmomenten

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: in en om het veld

28 mei: Braderie: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: vanuit de kraanbak

19 mei: Intocht avond-vierdaagse

9 mei: 1995: Mallemolen 75jr in Gennep, deel I

9 mei:1995: mallemolen 75jr in Gennep, deel II

7 mei: Mooie plaatjes

7 mei: Pagepark update

7 mei: (jeugd)carnaval 60-er jaren

7 mei: Winkeliers-acties 70-er jaren

7 mei: Peter en de Rockets- begin jaren 60

7 mei: 1978 Reconstructie Zandstraat en Niersstraat

7 mei: Diverse foto's Joop den Boer

6 mei: Barend Barendse en de weging van de middenstand in 1976

5 mei: Gennep in bloei

4 mei: dodenherdenking bij de Barmhartige Samaritaan

30 april: albums van Dora Noij

24 april: schatgraven in Gennep

23 april: 1e H Communie

23 april: Gennep on Wheels

20 april: het wordt lente

april Amerika: Texas en New Mexico

28 feb: jeugdboerenbruiloft

27 feb: optocht Ottersum

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: optocht Steendalerstr

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee"

1952: deken Janssen 25jr pr.

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

Indië-ganger Theo Guelen

ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Herv Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

schade Emmastr 16 en 18

Kerstmarkt J Ned 2005, dl 2

Kerstmarkt J Ned2005, dl 1

Goof: koningin in Gennep

feesten tussen oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep