Nu online:

                  Gennep Nu (en vroeger)     

 

email

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten

Ansichten

WOII

in beeld

voor WOII

na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Volkslied

tekst volkslied

reacties bezoekers

 

email

© 2005, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

   
 
   
Welkom! Voor toelichting op de website zie deze pagina
 
Andere Tijden (met 3 fragmenten uit Gennep)
 

Zomer

Het regent nu zowaar. Alhoewel.....regen???? Je kunt tussen de druppels doorlopen. Maar de koperen ploert laat het tenminste even afweten. Wel zo lekker. Ik was van de week in Spanje, in Valencia en Barcelona en daar was het van eenzelfde laken een pak. Heet en benauwd. Ook de natuur lijkt wat van slag. Heeft u ooit meegemaakt dat in juli al bramen rijp zijn??

22 juli. En de bramen worden al rijp..
Bloeiende distels sneeuwen bloesem uit acht de oude Mavo aan de Picardie . Sneeuw bij 33 graden...
De Niers groeit bijna dicht vanwege het zomerweer. De libelles zijn er goed mee, evenals de eenden en zwanen.
De zwanen kunnen er niet tegenop eten. In ieder geval hebben ze meer dan voldoende voedsel.
Moederzwaan slaat nog eens de vleugels uit.
Echt terrasjesweer. Ik vraag me alleen af waarom er bij de Kroon zo weinig mensen zitten.
Het bezwaarschrift tegen de sloop van de aanbouw van de notariswoning in de Houtstraat is afgewezen. Nu maar hopen dat de oude boerderij (300jr oud) ernaast niet ook onder de slopershamer verdwijnt.
Badjes verschijnen in tuinen

Gennep??????

Links zien we het vroegere pand van Trienekens, net achter de Zandpoort, geprojecteerd op het nieuwe gebouw. Rechts zien we de vroegere Kastanjeboom geprojecteerd op de wanstaltige RaboBank. Heren en dames politici. Kan 1 iemand van jullie me nu eens uitleggen wat dit nog met Gennep te maken heeft (behalve het vernielen van een eeuwenoude kern met wanstaltig grote gebouwen??)?? Het gebouw links is trouwens niet eens lelijk (anders dan de Rabo-bank). Het past echter van geen kanten bij Gennep, want is veel en veel te groot. Beide gebouwen zijn zelfs hoger dan het stadhuis!!!

Let wel. Ik ben niet tegen vooruitgang, maar deze giga gebouwen passen nu eenmaal niet in de historische kern. Ik vind het linker-pand zelfs mooi, maar wel 1 verdieping te hoog. Dit past niet bij Gennep en is waarschijnlijk alleen maar gedaan opdat de projektontwikkelaar meer m2 kan verkopen. De gemeente constateert overigens ook zelf dat dergelijke hoogbouw ongewenst is, want in het pas door de gemeenteraad aangenomen rapport heeft men het over maximaal 2 bouwlagen plus kap. En wat bouwt Nebuvast her en der in de oude kern??. Nog even en de Markt met de oude gebouwen en torentjes is vanuit alle richtingen aan het zicht onttrokken. Hoogbouw aan het Straatje, hoogbouw tpv de gemeentewerf (Gennepermolen), hoogbouw tpv de Kroon. Vele eeuwen zag je, als je uit het zuiden kwam (over wat nu de Emmastraat is), in de verte de toren van de Martinuskerk liggen. Dat is nu dus voltooid verleden tijd. Nog even en dan zijn ook de Gennepse torens vanuit het noorden uit het zicht verdwenen door de geplande hoogbouw op de gemeentewerf..

Bureaublad

Van gisteravond: 2 mooie plaatjes die u bv als bureaublad op uw computer kunt gebruiken. Sla de foto in groot formaat ergens op uw computer op (adres wel onthouden!). Vervolgens kunt u deze foto als bureaublad voor uw computer kiezen. (ga naar het windows-scherm met alle ikonen. Druk op de rechter muisknop. Kies de keuze "eigenschappen" en vervolgens kies "bureaublad". Daarna kunt u met de keuze "bladeren" de opgeslagen foto opzoeken en kiezen. Kies daarna "toepassen" en klaar is kees.

Zandstraat Gennep, met op de achtergrond de Markt en het stadhuis.
Silhouet van Gennep bij avond vanaf de Niersdijk. Rechts zien we de Niers, links de kerktoren en in het midden de Chinees met in de verte daarachter het silhouet van de toren van het stadhuis.

Uitvliegen

Vogels bij de vleet. Zwanen, eenden, vinken en koolmezen. Een vink in de lariks. De koolmezen familie in mijn nestkastje is vandaag begonnen met uitvliegen. Een hectische en drukke tijd voor de ouders. Sommige van de kleintjes zitten in de tuin van de buren op de grond. Ze zijn zelfs nog niet alle donsveertjes kwijt en struikelen zelfs over de tuinslang van de buren. Andere kleintjes moeten het nest nog uitgelokt worden. En allemaal moeten ze natuurlijk gevoerd worden. De zwanen en eendenfamilies op de Niers maken het overigens ook nog goed. Pa houdt de wacht. De kleintjes worden al heel bedreven in het duiken naar het groenvoer.

Heb Son in See Sien Sakken

Weliswaar niet uit Gennep, maar wel door Gennepenaren. Mooie plaatjes uit Zandvoort. Om in de vakantiestemming te komen en anders ook geschikt als screensaver.

BRAND!

Maandagmiddag tussen 4 en 5 werden Heijen en Gennep opgeschrikt door een groot aantal sirenes, brandweer en politie. Zware rookwolken sloegen over de rondweg richting Heijen; een behoorlijk grote bosbrand in het Heijense bos, waar de brandweer nog de nodige moeite mee zal hebben.

Ook anderen hebben foto's gemaakt, zoals MG: zie foto's hieronder:

Om 15:58h was de melding: BR BERM/AFVAL ONBEKEND HEIJEN ( HEIJ ), om 16:03h was het al opgeschaald tot een "middel-brand": BR BERM/AFVAL KEMPKENWEG/Hezelandweg/slagboom HEIJ (N.B.: middel,brand) om 16:15h was het al een "grote brand": BOS/ HEIDE KEMPKENWEG/ Hezelandweg/slagboom HEIJ (N.B.: grote,brand), om 16:58h was het al opgeschaald tot een "zeer grote brand": BR BOS/ HEIDE KEMPKENWEG/Hezelandweg/slagboom HEIJ (N.B.: zeer,grote,brand) en om 17:20h zelfs tot een zgn "compagnie-brand": BR BOS/ HEIDE KEMPKENWEG/Hezelandweg/slagboom HEIJ (GRIP: grip,1) (N.B.: compagnie,brand). Al met al zijn de brandweerkorpsen van Gennep, Mook, Bergen, Venray, Lottum, Horst en Meerlo ingeschakeld. Een vliegtuigje hield de ontwikkelingen op de grond in de gaten.

Beestenbende in Gennep

30 juni: het lijkt echt een beestenbende in Gennep.....

Geiten grazen bij de Martinuskerk
Mama zwaan zwemt met haar 3 kleintjes op de Niers
Het informatiebord bij de Niers met op de achtergrond de zwanen
Erg veel libellen bij de Niers
De runderen grazen inmiddels in het Niersdal
En ook de eenden-familie is behoorlijk uitgebreid.
Tussen deze foto's van de beesten mag de "beestenbende" waar Gennep mee wordt opgezadeld natuurlijk niet ontbreken: de colossus Gennapiensis. (enig idee wie dit nu passend of mooi vindt???) Met "dank" aan de projektontwikkelaars met behulpzame ondersteuning van de gemeente (en dan hebben we het nog niet over het verkeer en de verkeers-onveiligheid)
En heeft U de nieuwe wethouder Arnold Janssen op Magic gehoord?? Andere partijen aan het bewind: dat helpt blijkbaar niet. Bovenstaand plaatje is volgens deze wethouder: "het verbeteren van het beeld van Gennep". OK de gemeentewerf is niet bepaald fraai. Maar om daar nu van die 4 verdieping hoge kolossen neer te zetten???? (zie ook deze site op 22 feb)

Paddestoel in JUNI????

Nellie en Nellie troffen deze vandaag aan op het kerkhof. En het is notabene juni!!!. Het is overigens een "grote parasolzwam" of " Macrolepiota procera". Het is een plaatjeszwam met manchet. Op de foto rechts is trouwens goed te zien waar de naam plaatjeszwam vandaan komt. Er stond er precies 1, maar wel een hele grote.

Updeeeeeet

Hans Basten stuurde een foto van klas 6 van de St Martinusschool 1972-1973 met alle namen. Verder kreeg ik een aantal foto's van Dory met oa. de Avro-rally van 1975, een foto van Flamingo's en een serie (meer recente) klassefoto's van Maria Goretti (de namen volgen later).

In 1975 was de "AVRO rally" in Gennep. De "dames" van de groep dansmariekes van Bombakkes hielpen een handje met de verkoop van fris. We zien hier (vlnr) Jolanda Jansen, Leny Stams, Janny de Wolf, Jacqueline Dolk, Jeanette Oldenhof, Jeanny vd Vleuten, Carin Francissen en Dory Teunissen (de foto is afkomstig van Dory) . Op de foto rechts zien we Belinda Bindels met opnieuw Dory

Een meisjesteam van Flamingo's zo rond 1983 (namen van Govert):Staand van links naar rechts:  Nr. 51 Marie-Louise Mans,  Nr. 81 Dianne Rosmalen, Govert Teunissen, Nr. 18 ???, mevrouw Voots Geknield van links naar rechts: Nr. 64 Anja Huys, Nr. 35 Jaqueline van Ginkel, Nr. 11 Miranda Vermeulen, Nr. 13 Birgit Holtermans Liggend: Nr. 33 Yvon de Best

Hans wist zelfs alle namen: Achterste rij v.l.n.r.: Hay van Arensbergen, Willy Derks, Huub Steinman, Jeu Arnoldussen, Jos van ooyen, Hans Basten, Sjarl(?) Goossens, Geert Noij, Bennie Zwartepoorte en meester Piet Egelmeers. Middelste rij: Freek Steinman, Henny Bottenberg, Theo Rutten, Gerry Kusters, Karel Stortelder, Theo Roosenboom, Leon Willems, Marcel Kamps, John van Alfen, Frans Schim, Henk Janssen, Hans van de Lest. Voorste rij: Guus Holla, John van Treeck, Piet Noy, Pieter Cuppen, Willie Nikkessen, Eddy van den Hoogen en Theo Peters
Klas 6 van de St Martinusschool jaargang 1972-1973 met meester Egelmeers. De foto komt van Hans Basten.
Maria Goretti schooljaar 1991-1992, groep 1-2
Maria Goretti schooljaar 1991-1992, groep 3
Maria Goretti schooljaar 1994-1995, groep 4
Maria Goretti schooljaar 1994-1995, groep 6

25 juni: gezinsuitbreiding

24 juni: zomercarnaval èn intocht jeugd4daagse

Een dag met allerlei activiteiten in Gennep en Ottersum. Bombakkes organiseerde voor de 2e keer een zomer-carnaval met een optocht op de Niers. Tevens was er de intocht van de (49e!) jeugdvierdaagse van Ottersum. Gennep.nu was er bij en maakte van beide gebeurtenissen 3 albums. Veel plezier.

Intocht Jeugd4daagse Ottersum
De Bredeweg
Bij de kerk
Op het voetbalveld
Zomercarnaval 2006
Vóór de start
De deelnemers
Er om heen en het publiek

Nieuwe webspecial: Janny Claessens

Janny is een oud inwoonster van Gennep, die momenteel in Zuid Limburg woont. Janny stuurde een aantal foto's waarvan ik een nieuwe korte webspecial heb gemaakt. De special omvat ondermeer ook een foto van Maria Goretti uit 1955, die ook in het album van deze school is opgenomen. De webspecial is toegankelijk in de rubriek specials. Veel plezier:

webspecial met hier de 3e klas van Maria Goretti uit 1955

Raadsel opgelost!

Enige dagen geleden toonde ik een foto van een onbekende familie met de vraag wie wist welke familie dit was. En ik heb al antwoord gekregen. Het is de familie Cillessen uit Groesbeek. Tonnie Giesbers uit Katwijk reageerde: "ik herken mijn zwager Rinus en zijn broers Theo, Wim, Ger, Jan, de zussen Truus , Marie. Mijn zwager Rinus is helaas overleden, Wim woont in Ottersum en Jan in Gennep". De foto wordt bij de familie bezorgd.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:

Oude voorpagina's

Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online:

Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

 

Links

Recente albums/films:

24 juni: zomercarnaval: de start

24 juni: zomercarnaval: de deelnemers

24 juni: zomercarnaval: er om heen en het publiek

24 juni: intocht jeugd4daagse op de Bredeweg

24 juni: intocht jeugd4daagse bij de kerk

24 juni: intocht jeugd4daagse: op het voetbalveld

November 2005: Gennepse Revue

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de receptie

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de hudiging

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: de teams

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: spelmomenten

3 juni: flamingo's 50jr jubileum: in en om het veld

28 mei: Braderie: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: een impressie

21 mei: Ottersum: Ossebraadfeesten: vanuit de kraanbak

19 mei: Intocht avond-vierdaagse

9 mei: 1995: Mallemolen 75jr in Gennep, deel I

9 mei:1995: mallemolen 75jr in Gennep, deel II

7 mei: Mooie plaatjes

7 mei: Pagepark update

7 mei: (jeugd)carnaval 60-er jaren

7 mei: Winkeliers-acties 70-er jaren

7 mei: Peter en de Rockets- begin jaren 60

7 mei: 1978 Reconstructie Zandstraat en Niersstraat

7 mei: Diverse foto's Joop den Boer

6 mei: Barend Barendse en de weging van de middenstand in 1976

5 mei: Gennep in bloei

4 mei: dodenherdenking bij de Barmhartige Samaritaan

30 april: albums van Dora Noij

24 april: schatgraven in Gennep

23 april: 1e H Communie

23 april: Gennep on Wheels

20 april: het wordt lente

april Amerika: Texas en New Mexico

28 feb: jeugdboerenbruiloft

27 feb: optocht Ottersum

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: optocht Steendalerstr

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee"

1952: deken Janssen 25jr pr.

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

Indië-ganger Theo Guelen

ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Herv Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

schade Emmastr 16 en 18

Kerstmarkt J Ned 2005, dl 2

Kerstmarkt J Ned2005, dl 1

Goof: koningin in Gennep

feesten tussen oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep