Nu online:

 

                  Gennep Nu (en vroeger)                            

email: harm.teunissen@home.nl

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten en gravures

Ansichten

Gennep en WOII

Gennep in beeld

Gennep voor WOII

Gennep na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Genneps Volkslied

 

email: harm.teunissen@home.nl

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

   
 
 
 
 

Welkom in Fotogalerij Gennep. Hier vindt u afbeeldingen, foto`s en film van Gennep en omstreken in meer dan 250!! verschillende albums.[noot: indien u rechten claimt op 1 van de afbeeldingen neem dan aub contact op]  Optimale schermresolutie om te kijken: 1280 x 960 pixels. Heeft u zelf nog foto's die leuk of interessant zijn, laat dat dan even weten. U merkt hoe leuk het kan zijn voor andere mensen om bepaalde mensen, plaatsen, gebouwen, groepen of gebeurtenissen nog eens terug te zien.

In het kader van de verkiezingen en de speciale verkiezingspagina is een pagina met vragen voor de politieke partijen gemaakt. Meer informatie en de verkiezingsprogramma's kunt u vinden op de speciale pagina verkiezingen 2006 (knop bovenaan)

Huishoudboekje en Spaarbankboekje (in afbeeldingen):

Nu de verkiezingen eraan komen is het weleens interessant om te kijken hoe er met ons geld omgesprongen wordt. Daarvoor gebruik ik de eigen programmabegroting 2006 van de gemeente en zet dat nu eens om in begrijpelijke taal. Ik druk het uit in euros per inwoner van Gennep. Wat komt er nu binnen in het huishoudboekje van de gemeente Gennep en waaraan wordt het uitgegeven. Is men voldoende zuinig, zodat gespaard kan worden zodat het spaarbankboekje wat dikker wordt als appeltje voor de dorst?

Het huishoudboekje: de UITGAVEN

De uitgaven in 2006 zijn begroot op € 1.542,= per inwoner (jong en oud). Voor een gezin met 3 kinderen, betekent dit dus: € 7.710,=)

In de afbeelding links wordt weergegeven waaraan dat geld wordt uitgegeven (telkens in euros en als bedrag per inwoner van Gennep)

Het huishoudboekje: de INKOMSTEN

De inkomsten in 2006 zijn begroot op € 1,481,= per inwoner. Voor hetzelfde gezin betekent dat dus: € 7,405. Per inwoner bedragen de inkomsten € 61 minder dan de uitgaven. (dat wordt dus interen op het spaargeld) De grootste inkomsten (ca € 670,= per inwoner) komen overigens van Balkenende cs via het gemeentefonds.

In de afbeelding links wordt weergegeven waar die inkomsten vandaan komen (telkens in euros en als bedrag per inwoner van Gennep)

Het huishoudboekje: Verschil Inkomsten-Uitgaven

De verdeling van de inkomsten/uitgaven per sector is weergegeven in de tabel links. Die sectoren waar de uitgaven meer bedragen dan de inkomsten staan links van de verticale streep. De sectoren die meer inkomsten dan uitgaven genereren staan rechts van de verticale streep. (noot: ik kon er helaas niets duidelijkers van bakken. Opvallend is wel dat ruim 27% van de inkomsten van de onroerend goed belasting nodig is om het geld überhaupt binnen te krijgen!!!!!!) Let op: normaal dient men van het huishoudboekje geld opzij te zetten om te sparen (in geval van gemeente bv voor riolering, voorzieningen etc). Gennep haalt daarentegen geld van de spaarrekening voor de normale "dagelijkse" uitgaven.......

Zoals u ziet leven we aardig op de pof, want we geven meer uit dan er inkomsten zijn. Dan maar snel even kijken naar het spaarbankboekje.

Het spaarbankboekje: het Spaarsaldo

Het lijkt er sterk op dat we aan het potverteren zijn (??) Het spaarbankboekje kan gebruikt worden om bv te investeren om de exploitatiekosten terug te brengen, meer inkomsten te genereren ofwel het leefplezier te verhogen (het laatste dient wel zorgvuldig gepland te worden). We zien hier in ieder geval dat het in het verleden opgebouwde spaarsaldo snel vermindert........

In de afbeelding links wordt weergegeven welk bedrag Gennep op de bank heeft staan in euros aan het eind van het jaar per inwoner van Gennep

Hierboven kunt u dus zien wat zo'n gemeente nu uitgeeft en wat de inkomsten zijn en dan telkens berekend per individuele inwoner van Gennep. Uit de programmabegroting 2006 van de gemeente Gennep (programmabegroting 2006) heb ik wat kerngetallen op een wat meer inzichtelijke manier gezet. In deze begroting staat dat de inkomsten en de uitgaven € 24.538.421,= en € 25.898.764,= bedragen. (een verschil van € 1.360.343,=, tekort dus). Wat dit nu is per inwoner, en bovendien: waar komt het geld vandaan en waaraan wordt het besteed???? Hoe doet de gemeente het financiëel? Doe er uw voordeel mee..........

Krieg am Niederrhein

Het is binnenkort 61 jaar geleden dat Gennep bevrijd is in februari 1945 toen de geallieerden operatie Veritable begonnen voor de verovering van het Ruhrgebied en de doorsteek naar Berlijn. De aanval maakte een einde aan een situatie van enige maanden (sinds sept 1944) dat de geallieerden bij hun poging de rivieren over te steken bij Arnhem bleven steken (1 bridge too far). Vanaf sept 1944 tot februari 1945 heeft Gennep in de frontlinie gelegen met de nodige gevolgen (en verwoestingen) zie o.a. op deze website de pagina"s: Gennep en WOII, Verwoestingen Martinuskerk, het album van pastoor Verheijen uit Middelaar, het WOII foto-album van Henk Jaspers, maar ook de filmpjes over Gennep in de jaren 40-45 (zie filmpagina, deel 1, deel 2 , deel 3, deel 4). De bevrijding wordt jaarlijks herdacht. In het album van Gerrie Franken vindt u afbeeldingen van de 60-jarige herdenking in 2005. Ter herdenking van de bevrijding nu 61 jaar geleden wordt komend weekend in de Brug de film Krieg am Niederrhein vertoond. Deze film toont de gebeurtenissen in onze streek vanaf de landing in Normandië tot aan de uiteindelijke bevrijding. De film toont ook beelden van de bevrijding van Gennep door de Schotten. De film wordt op zowel zaterdag als zondag vertoond telkens van 18:30h tot 20:30h. De entree bedraagt € 3,= inclusief een kop koffie. Om u een impressie te geven wat u kunt verwachten volgt op deze site een korte compilatie (kwaliteit is natuurlijk stuk minder dan in het echt). Veel plezier. Tenslotte nog een link naar een Polygoon-stukje over de noodzaak (na de oorlog) voor de rest van Nederland om Noord-Limburg te helpen bij de wederopbouw.

Impressie van de GESP Actiedag in Picamare

Adriaan

www.gennep.nu in De Limburger

Binnenkort, op 7 maart, zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunt u uw oordeel geven over de ontwikkelingen in de gemeente Gennep en de daden van het college en de raad. Het leek me wel leuk om een aparte pagina te maken. (zie de knop boven. De knop "nieuw" moet er even voor wijken)

Er komen politieke debatten en een "lijsttrekkersdebat". Deze politieke debatten worden gezamenlijk met de gemeente Gennep georganiseerd in de raadszaal van de gemeente Gennep aan de Markt te Gennep. De debatten worden “live” op het televisiekanaal van de lokale omroep uitgezonden. (Data : 12 en 19 februari en 5 maart , om 11:00 uur 's ochtends vanuit dus de raadszaal; culminerend in het lijsttrekkersdebat op 6 maart, hetwelk plaats zal vinden om 20:00 uur in de hal van het gemeentekantoor aan het Ellen Hoffmanplein. Daar wordt tevens op 7 maart 's avonds vanaf 19:30 de verkiezinguitslag bekend gemaakt.). Een bekende Gennepenaar is Adriaan de Winter (uit Milsbeek). Deze heeft een "partijloze nota 2006" geschreven als aanzet tot het politieke debat. Als u op de foto van Adriaan hieronder klikt, krijgt u toegang to deze nota (we blijven tenslotte een fotogalerij). De tekst is overigens op persoonlijke titel van Adriaan.

PLUIM!

Ik sloeg vanochtend de Gelderlander open en zag een foto van een Gennepse, mijn eigen dochter notabene. Ze studeert in Nijmegen en doet daarbij vrijwilligerswerk in de rechtwinkel voor kinderen en jongeren. De 17 vrijwilligers zijn onderscheiden met een onderscheiding bestaande uit een erepenning en een geldbedrag. (zie artikel). Ik weet dat het (financiële) bestaan van een student niet altijd even gemakkelijk is en ik vind het bijzonder dat dan toch vrijwilligerswerk gedaan wordt. Tenslotte kan men ook de krappe financiën met betaald werk gaan aanvullen. Chapeau Anne. Zo zijn er overigens nog heel veel meer en ook jonge vrijwilligers. Mijn schoonvader woont in het bejaardenhuis en daar assisteren elke week een stel jongeren de oudjes bij een soort internet-café, zodat de oudjes met internet en mail leren omgaan. Het is blijkbaar toch nog niet zo slecht gesteld met onze jeugd.

Verder nog 2 nieuwe aanvullingen. Er was vandaag het verschijnsel dat blijkbaar "uitsneeuwende mist" heet en dat voor erg mooie plaatjes zorgde. Een kort album met plaatjes uit het Gennepse. En verder werden vandaag de laatste muren van het Muzikaaltje omgegooid en heb ik derhalve dit album gecompleteerd. Veel plezier.

Pluim
2 februari. "Uitsneeuwende mist" leverde ook in Gennep erg mooie plaatjes op. Een korte impressie met afbeeldingen. O ja: op de 4e rij, 2e foto staat een valk (foto gemaakt bij het Melkstraatje)
De laatste muren van het Muzikaaltje zijn vandaag "geslecht" door de sloper. Nu rest alleen nog puinruimen. En op naar de volgende sloop.....

U zoekt een luchtfoto van uw huis?

99% kans dat u deze op deze website aantreft. Er staan vrij veel luchtfoto's op deze website, uit de verschillende jaren. De oudste is zelfs van voor de wereldoorlog. De meest uitgebreide verzameling is ook het meest recent en dateert van augustus afgelopen jaar. Deze luchtfoto's kunt u vinden via de knoppen hieronder, maar ook via de knop luchtfoto's in de linker navigator.

Link naar de pagina met luchtfoto's van Gennep (aug 2005)
Voorbeeld: de kern van Gennep
Voorbeeld: de bouw van het Pagepark
Voorbeeld: Gennep Zuid
Link naar luchtfoto's Heijen
Link naar luchtfoto's Milsbeek
Link naar luchtfoto's Ottersum
Link naar Ven Zelderheide

En er staan, als gezegd, nog veel meer luchtfoto's op deze site.

De 3 torens

Meer dan vestingstad (zie link ) is Gennep het stadje van de 3 torens. Vanaf de Groes, met bladloze bomen leveren ze bepaald een mooi plaatje. De foto's staan inmiddels ook in het album met avondfoto's (Gennep 2006)

Op de voorgrond de restanten van het Muzikaaltje

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:

Oude voorpagina's

 

Nu online:

Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

 

Links

Recente albums en films:

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen op de Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee" doet Gennep aan

1952: deken Janssen 25jr priester, 1955 Verhees tot priester gewijd

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

1e webalbum Indië-ganger Theo Guelen

Nieuwe ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Hervormde Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

Oorlogsschade Emmastraat 16 en 18

Kerstmarkt Jong Nederland 2005, deel 2

Kerstmarkt Jong Nederland 2005, deel 1

Goof's album: koningin in Gennep, harmonie en notabelen

Aug 1948: feesten tussen de oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep in 1945

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep

Luchtfoto's Karel Goertz

Foto's Karel Goertz

Webspecial Henk Jaspers

luchtfoto's augustus 2005

Archief deken Huisman

Koning winter rules

update Pagepark

Indië-gangers

Theo Guelen in Indië

Special Henk Jaspers en Theo Albers

Foto's mevr de Jong

Schilderijen van Frans Smits

Ansichtkaarten de Romein

Brand

Jubileum Jong Nederland 2005

Sloop de Kroon

Sloop moutfabriek (foto's)

Sloop Page (foto's)

Karel Heijs: Gennep tussen 1940 en 1960

Films Bombakkes

Familie Smeets

Intocht sint 2005

Pastoor Verheijen

St Martinusoptocht 2005

Film: Gennep in 1968

Film: Ottersum in 1968

Paul van Lieshout

Matigheid en Genoegen

Piet Snijders: water

Page

Album van Sint

Afscheid van H Heijs in 1954

Piet Snijders: Gennep

Ansichtkaarten van 8-10-2005

Luchtfoto's 1978 de Romein

Gennep in oude tijdschriften en kranten

Gennep on wheels 2005

Kraanbak Ottersum 2005

Kraanbak Gennep 2005

Carnaval 2005

Communie 2005

Vanuit de toren van de Martinuskerk

Vitesse A1 kampioen

Vitesse B1 kampioen

Vitessecup 2005

Vitesse-elftallen 1983

venters op Balkan