Nu online:

 

                  Gennep Nu (en vroeger)                            

email: harm.teunissen@home.nl

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Home

Luchtfoto`s

Op de kaart

Spoorstad

Het water

Harmonie

Prenten en gravures

Ansichten

Gennep en WOII

Gennep in beeld

Gennep voor WOII

Gennep na WOII

landkaarten

Mensen

Groepen

Contact

Genneps Volkslied

 

email: harm.teunissen@home.nl

© 2006, Fotogalerij Gennep.

Webmaster

 

 

 

   
 
 
 
 

Welkom in Fotogalerij Gennep. Hier vindt u afbeeldingen, foto`s en film van Gennep en omstreken in meer dan 250!! verschillende albums.[noot: indien u rechten claimt op 1 van de afbeeldingen neem dan aub contact op]  Optimale schermresolutie om te kijken: 1280 x 960 pixels. Heeft u zelf nog foto's die leuk of interessant zijn, laat dat dan even weten. U merkt hoe leuk het kan zijn voor andere mensen om bepaalde mensen, plaatsen, gebouwen, groepen of gebeurtenissen nog eens terug te zien. [U mag de foto's gerust voor eigen gebruik downloaden. Bij publicatie graag bron vermelden]

Carnavalsoptochten 2006 Gennep èn Ottersum

(Let op! nu als proef ook kleinere versie albums)

Zondag 26 februari 2006: Carnavalsoptocht in Gennep. Ik was er bij en heb 2 albums gemaakt, eentje van de optocht en eentje met plaatjes van het publiek. Ook in de Steendalerstraat zijn foto's van de optocht gemaakt en wel door Govert. Ook daarvan is er een album. Heeft u geen zin om al die foto's te bekijken, kijk dan naar de volgende 3 minuten durende foto-compilatie van de optocht: FOTO-Compilatie. Bovendien is onze foto-reporter Govert op maandag 27 feb in Ottersum geweest om ook foto's te maken van deze optocht. Veel plezier. Hieronder ook kleinere (beter hanteerbare) albums.

De optocht
Het publiek

Kleinere versie:

Omdat de foto's wat erg groot zijn, zijn de albums wat minder hanteerbaar. Daarom heb ik eveneens (als proef) albums gemaakt met iets kleinere foto's. Zie hieronder:

Mèrtzitting

Optocht 2006

Optocht 2006, het publiek

Optocht 2006, in de Steendalerstraat

De optocht in de Steendalerstraat (door Govert)
En hier rechts het album met de foto's van de optocht in Ottersum op maandag 27 februari. En ook deze foto's zijn gemaakt door Govert

Mèrtzitting 2006

Zaterdag 25 februari was weer de prelude voor het carnavalsfeest van 2006. De Mèrtzitting, georganiseerd door Bombakkes, samen met de Maskotters op het afgeladen en gezellige marktplein voor het stadhuis. En natuurlijk was Gennep.nu paraat onder een stralend zonnetje om de mooiste plaatjes voor u te schieten. Kijk in één van de 2 albums of u zichzelf of bekenden terug kunt vinden. (druk op de foto). Ziet u liever een foto-compilatie, volg dan de volgende link: Foto-compilatie Mèrtzitting 2006 Veel plezier.

Deel 1
Deel 2

Mooie plaatjes van 24 februari

Het was vrijdag 24 feb weer een schitterende zonnige dag. Mooi weer om plaatjes te schieten dus. Ik ben op het dak van de fabriek van Hendrix geklommen en langs de Niers gewandeld. Het was toch nog een beetje hei-ig, maar ja, je kunt niet alles hebben. Foto's van de omgeving, valken, eenden, reigers en de natuur zijn het resultaat, maar kijk zelf in het hieronderstaande album:

Schoolklassen

Ben inmiddels weer stukje verder met nieuwe indeling van de schoolklassen. Ik heb nu de kleuterschool bij de nonnen aan de Doelen, de Martinusschool en Maria Goretti ieder in een eigen album ingedeeld en de klassen zoveel mogelijk op jaartal geordend. De nu beschikbare informatie staat er bij (maar we hebben natuurlijk nog veel meer namen nodig). Aanvullingen met nog ontbrekende klasse-foto's zijn van harte welkom.

Kleuterschool bij de nonnen aan de Doelen
St Martinus
Maria Goretti

"CITADELLEN"

Ons huidige college (collegepartijen CEL, CDA, PvdA) legt het volgende plan aan de gemeenteraad voor:

4 flats (appartementsgebouwen) van maar liefst 4 bouwlagen aan de boorden van de Niers. Weten ze tenminste zeker dat de zichtlijnen op de eeuwenoude torens van Gennep ook vanuit Milsbeek en Ottersum verstoord zullen worden. De happy few (dure appartementen) kunnen dan genieten van het uitzicht op Big Boss en het kerkhof. Overigens raadt de eigen adviseur van de gemeente (Haskoning) in zijn ontwikkelingsplan voor Gennep eerst aan om in de kern maximaal 2 bouwlagen hoog te bouwen met dan hooguit een kap. En wat zien we in de praktijk??? "Monsterachtige" flats tpv de Kastanjeboom, Trienekens (oude Rabobank), Citadellen (ze weten blijkbaar niets van historie Gennep) en straks tpv de oude Martinusschool.

Het huidige beeld van de gemeentewerf is inderdaad niet al te fraai, maar dat is te verhelpen. Maar om dan dergelijke gedrochten te bouwen??? Gelukkig voor u en ons zijn er eerst nog verkiezingen. (zie ook de verkiezingspagina). Of wilt u:

2 richting verkeer op de Spoorstraat, over het Europaplein (dus geen kermis meer daar!), over het kerkplein enz. En wilt u meer van dit soort zogenaamd "markante gebouwen".

"Bedenkt eer ge stemt"

Carnaval!

Op deze site staan al heel van foto's en films van carnaval in Gennep door de jaren heen. Ik wil u nogmaas wijzen op de speciale pagina met filmpjes gemaakt door de familie van Sambeek in de 50-er en 1e helft van de 60-er jaren: Filmpagina Bombakkes Of misschien wilt u de foto's van de optocht van verleden jaar nog eens zien? Optocht 2005. Hieronder 3 leuke foto's ingescand door Henk Jaspers uit begin 60-er jaren, die misschien een leuke opmaat kunnen zijn voor komende week. Wie kent u nog (overigens heeft Henk ook de namen aangeleverd). Natuurlijk blijf ik ook de rest van de site bijwerken. Zo wisten zowel Wim Janssen als Harrie Janssen nog aanvullingen voor de klassefoto's van de Martinusschool (meer foto's blijven overigens erg welkom). Tenslotte: via Sjaak Noij kregen we een artikel van de hand van Wiel van Dinter over de molens in Gennep. Erg leuk en leerzaam: De Gennepse molens

bovenste rij v.l.n.r.: Jan Noij de Melkboer. Betsy Noij-van Arensbergen, Jan van Arensbergen,
Door van Arensbergen (Door "Mooren" van de Ijzerwinkel), Mevr. Taanman.
onderste rij v.l.n.r.: Annie van Sambeek, Fons van Sambeek, Annie van Arensbergen/Lamers,
Harry van Arensbergen, Joop Taanman.
bovenste rij v.l.n.r.: Mevr. Taanman, Joop Taanman,?,?,Betsy Noij-van Arensbergen, Door van Arensbergen, Annie van Arensbergen-Peters.
onderste rij v.l.n.r.: Annie van Sambeek, Fons van Sambeek,Hans Noij, Vrouw van Hans Noij.
Carnavalswagen van de Niersstraat. Bovenste mevr. in het midden met zwarte hoed is Door van Arensbergen

Page Jubilarissen

Van Wim Janssen afkomstig zijn de volgende foto's: Page jubilarissen in 1983 en een zeer opmerkelijk transport op de Maas op 17 februari. (noot: deze update is eigenlijk van afgelopen vrijdag. Ik had helaas geen toegang voor het maken van een update. Uiteindelijk heb ik maar rechtstreeks de hoogste baas van dit beursgenoteerde bedrijf benaderd, hetgeen nu blijkbaar eindelijk geholpen heeft)

Wim Janssen: "Een grote groep, geluksvogels. Jubilea bij Page, volgens mij 1983. Bij deze ook de namen, een paar weet ik er niet." 1 Dhr. van Hoof 2 Mevr. van Hoof 3 Dhr. H. Giesbers 4 Mevr. Giesbers 5? 6? 7 Dhr. J. Hermsen 8? 9? 10? 11? 12 Dhr. Beumeler 13 Mevr. Kroon 14 Dhr. M. Kroon 15 Mevr. Lamers 16  Dhr. G. Lamers 17 Dhr. Kuipers 18 Mevr. Kuipers 19 Mevr. Beumeler 20 Dhr. J. Janssen 21 Dhr. P. Winnen 22 Dhr. Mevr. Winnen 23 Mevr. Janssen 24 ? 25 Mevr. Rutten 26? 27 Dhr. T. Rutten 28 Mevr. Weijers 29? 30 Dhr. Weijers 31 Dhr. Robben 32 Mevr. Robben 33 Dhr. S. Peeters 34 Mevr. Hendriks vd Weem 35? 36 Dhr. B. Guelen 37 Mevr. Guelen 38 Mevr. Jacobs 39 Dhr. M. Jacobs 40 Dhr. H. Venhoven 41 Mevr. Venhoven 42 Dhr. Kamps 43 Mevr. Kamps 44? 45? 46 Dhr. J. Janssen 47  Mevr. Janssen 48 Dhr. A. Graat 49 Mevr. Graat 50 Dhr. H. Tax 51 Mevr. Kock 52? 53 Dhr. A. Kock 54? 55 Mevr. Kersten 56 Dhr. J. Kersten 57 Dhr. Hendriks vd Weem

Transport naar het oorlogsmuseum in Overloon, hier op de Maas met Gennep op de achtergrond (17 feb).

Spectaculair 90.000 kilo zwaar transport op 17 en 18 februari naar Overloon

Na lang wikken, wegen en rekenen is de kogel nu definitief door de kerk. Een van de topstukken van de collectie van het voorheen in Zwijndrecht gevestigde Marshall Museum komt naar Overloon. Dit unieke voertuig is tot nu toe buiten de verhuizing gehouden, omdat er eenvoudigweg van uit werd gegaan dat dit voertuig niet te verhuizen was. Het betreft een zogenaamde BARC (BARC staat voor Barge Amphibious Resupply Cargo). Het is een door vier (7 liter) dieselmotoren aangedreven landingsvaartuig van 7 meter hoog, 20 meter lang en 8 meter breed, met een gewicht van 90 ton. De doorsnee van de wielen bedraagt ongeveer 3 meter. Met name de breedte en het gewicht maakt dit transport tot een zeer spectaculaire gebeurtenis. Ook Rijkswaterstaat spreekt van een zeer uitzonderlijk transport, ('Het is of je twee vrijstaande woonhuizen tegen elkaar plakt en dan tegelijk vervoert', aldus transportdeskundigen).

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:

Oude voorpagina's

Google
WWW harmteunissen.nl
 

 

Nu online:

Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

 

Links

Recente albums en films:

26 feb: publiek optocht

26 feb.: Carnavals-optocht

26 feb.: Carnavals-optocht in Steendalerstraat

25 feb: Mèrt-zitting

24 feb: foto's omgeving

5 feb GESP actiedag

2 februari: uitsneeuwende mist

29 januari 2006: Mooi Gennep

29 jan 2006 Schaatsen op de Siep

update januari 2006

De Niersklanken

Gennep vestingstad???

Gennepse mensen deel 4

Guus Hermens vertelt

De foto's van Hans Nogarede

De foto's van Henk de Bruin

1954 Maria "Sterre der Zee" doet Gennep aan

1952: deken Janssen 25jr priester, 1955 Verhees tot priester gewijd

bouw Martinuskerk

Gennepse mensen deel 3

oudste object van Gennep

Schoolklassen 3

Nieuwjaarsduik 2006

1e webalbum Indië-ganger Theo Guelen

Nieuwe ansichtkaarten de Romein

Mooie plaatjes 2005

Terugblik gebeurtenissen 2005

Teunissen-clan

Kerstversieringen 2005

Restauratie Hervormde Kerk in 2005

Sloop Paters vd Heilige Geest

Indië-album Henk Hendriks

Oorlogsschade Emmastraat 16 en 18

Kerstmarkt Jong Nederland 2005, deel 2

Kerstmarkt Jong Nederland 2005, deel 1

Goof's album: koningin in Gennep, harmonie en notabelen

Aug 1948: feesten tussen de oorlogsschade

Brand de Ridder, jan 2003

Brand de Tulakker 1998

Klassen 1

Klassen 2

Verwoestingen station Gennep in 1945

De Maasbrug na de oorlog

Ballonvaart 3 okt 2000

Goudkoorts in Gennep

Film Aurora

Hendrix UTD in Heijen

Gennep bij avond

Dieren in/om Gennep

Luchtfoto's Karel Goertz

Foto's Karel Goertz

Webspecial Henk Jaspers

luchtfoto's augustus 2005

Archief deken Huisman

Koning winter rules

update Pagepark

Indië-gangers

Theo Guelen in Indië

Special Henk Jaspers en Theo Albers

Foto's mevr de Jong

Schilderijen van Frans Smits

Ansichtkaarten de Romein

Brand

Jubileum Jong Nederland 2005

Sloop de Kroon

Sloop moutfabriek (foto's)

Sloop Page (foto's)

Karel Heijs: Gennep tussen 1940 en 1960

Films Bombakkes

Familie Smeets

Intocht sint 2005

Pastoor Verheijen

St Martinusoptocht 2005

Film: Gennep in 1968

Film: Ottersum in 1968

Paul van Lieshout

Matigheid en Genoegen

Piet Snijders: water

Page

Album van Sint

Afscheid van H Heijs in 1954

Piet Snijders: Gennep

Ansichtkaarten van 8-10-2005

Luchtfoto's 1978 de Romein

Gennep in oude tijdschriften en kranten

Gennep on wheels 2005

Kraanbak Ottersum 2005

Kraanbak Gennep 2005

Carnaval 2005

Communie 2005

Vanuit de toren van de Martinuskerk

Vitesse A1 kampioen

Vitesse B1 kampioen

Vitessecup 2005

Vitesse-elftallen 1983

venters op Balkan