Welkom in Fotogalerij Gennep. Hier vindt u afbeeldingen, foto`s en film van Gennep en omstreken in meer dan 250!! verschillende albums.[noot: indien u rechten claimt op 1 van de afbeeldingen neem dan aub contact op] Optimale schermresolutie om te kijken: 1280 x 960 pixels. Heeft u zelf nog foto's die leuk of interessant zijn, laat dat dan even weten. U merkt hoe leuk het kan zijn voor andere mensen om bepaalde mensen, plaatsen, gebouwen, groepen of gebeurtenissen nog eens terug te zien.
Carnaval!
Op deze site staan al heel van foto's en films van carnaval in Gennep door de jaren heen. Ik wil u nogmaas wijzen op de speciale pagina met filmpjes gemaakt door de familie van Sambeek in de 50-er en 1e helft van de 60-er jaren: Filmpagina Bombakkes Of misschien wilt u de foto's van de optocht van verleden jaar nog eens zien?Optocht 2005. Hieronder 3 leuke foto's ingescand door Henk Jaspers uit begin 60-er jaren, die misschien een leuke opmaat kunnen zijn voor komende week. Wie kent u nog (overigens heeft Henk ook de namen aangeleverd). Natuurlijk blijf ik ook de rest van de site bijwerken. Zo wisten zowel Wim Janssen als Harrie Janssen nog aanvullingen voor de klassefoto's van de Martinusschool (meer foto's blijven overigens erg welkom). Tenslotte: via Sjaak Noij kregen we een artikel van de hand van Wiel van Dinter over de molens in Gennep. Erg leuk en leerzaam: De Gennepse molens
bovenste rij v.l.n.r.: Jan Noij de Melkboer. Betsy Noij-van Arensbergen, Jan van Arensbergen,
Door van Arensbergen (Door "Mooren" van de Ijzerwinkel), Mevr. Taanman.
onderste rij v.l.n.r.: Annie van Sambeek, Fons van Sambeek, Annie van Arensbergen/Lamers,
Harry van Arensbergen, Joop Taanman.
bovenste rij v.l.n.r.: Mevr. Taanman, Joop Taanman,?,?,Betsy Noij-van Arensbergen, Door van Arensbergen,
Annie van Arensbergen-Peters.
onderste rij v.l.n.r.: Annie van Sambeek, Fons van Sambeek,Hans Noij, Vrouw van Hans Noij.
Carnavalswagen van de Niersstraat. Bovenste mevr. in het midden met zwarte hoed is Door van Arensbergen
Page Jubilarissen
Van Wim Janssen afkomstig zijn de volgende foto's: Page jubilarissen in 1983 en een zeer opmerkelijk transport op de Maas op 17 februari. (noot: deze update is eigenlijk van afgelopen vrijdag. Ik had helaas geen toegang voor het maken van een update. Uiteindelijk heb ik maar rechtstreeks de hoogste baas van dit beursgenoteerde bedrijf benaderd, hetgeen nu blijkbaar eindelijk geholpen heeft)
Wim Janssen: "Een grote groep, geluksvogels. Jubilea bij Page, volgens mij 1983. Bij deze ook de namen, een paar weet ik er niet." 1 Dhr. van Hoof 2 Mevr. van Hoof 3 Dhr. H. Giesbers 4 Mevr. Giesbers 5? 6? 7 Dhr. J. Hermsen 8? 9? 10? 11? 12 Dhr. Beumeler 13 Mevr. Kroon 14 Dhr. M. Kroon 15 Mevr. Lamers 16 Dhr. G. Lamers 17 Dhr. Kuipers 18 Mevr. Kuipers 19 Mevr. Beumeler 20 Dhr. J. Janssen 21 Dhr. P. Winnen 22 Dhr. Mevr. Winnen 23 Mevr. Janssen 24 ? 25 Mevr. Rutten 26? 27 Dhr. T. Rutten 28 Mevr. Weijers 29? 30 Dhr. Weijers 31 Dhr. Robben 32 Mevr. Robben 33 Dhr. S. Peeters 34 Mevr. Hendriks vd Weem 35? 36 Dhr. B. Guelen 37 Mevr. Guelen 38 Mevr. Jacobs 39 Dhr. M. Jacobs 40 Dhr. H. Venhoven 41 Mevr. Venhoven 42 Dhr. Kamps 43 Mevr. Kamps 44? 45? 46 Dhr. J. Janssen 47 Mevr. Janssen 48 Dhr. A. Graat 49 Mevr. Graat 50 Dhr. H. Tax 51 Mevr. Kock 52? 53 Dhr. A. Kock 54? 55 Mevr. Kersten 56 Dhr. J. Kersten 57 Dhr. Hendriks vd Weem
Transport naar het oorlogsmuseum in Overloon, hier op de Maas met Gennep op de achtergrond (17 feb).
Spectaculair 90.000 kilo zwaar transport op 17 en 18 februari naar Overloon
Na lang wikken, wegen en rekenen is de kogel nu definitief door de kerk. Een van de topstukken van de collectie van het voorheen in Zwijndrecht gevestigde Marshall Museum komt naar Overloon. Dit unieke voertuig is tot nu toe buiten de verhuizing gehouden, omdat er eenvoudigweg van uit werd gegaan dat dit voertuig niet te verhuizen was. Het betreft een zogenaamde BARC (BARC staat voor Barge Amphibious Resupply Cargo). Het is een door vier (7 liter) dieselmotoren aangedreven landingsvaartuig van 7 meter hoog, 20 meter lang en 8 meter breed, met een gewicht van 90 ton. De doorsnee van de wielen bedraagt ongeveer 3 meter. Met name de breedte en het gewicht maakt dit transport tot een zeer spectaculaire gebeurtenis. Ook Rijkswaterstaat spreekt van een zeer uitzonderlijk transport, ('Het is of je twee vrijstaande woonhuizen tegen elkaar plakt en dan tegelijk vervoert', aldus transportdeskundigen).
Update (16 feb)
Ik ben net terug van een trip voor mijn werk naar Parijs en bekijk het Gennepse nieuws (M&N Bode + internet) en zie dat men niet stil heeft gezeten. De VVD propageert haar plan voor een super-gemeente (mogen we straks mede gaan bepalen wat er in Bergen en Mook gebeurt en bepalen zij weer wat er in Gennep gebeurt.....Hoe verzinnen ze het?). De PvdA gaat condooms uitdelen.... Alhoewel.... Misschien wel een goede zaak. Condooms >>> minder geboortes >>>minder mensen >>>>minder tekort aan (starters-)woningen. Die jongens hebben nou eens écht goed doorgedacht. Maar het meest opvallend vond ik toch wel de afbeelding van de start van de bouw van de gemeentewerf (foto op website van de gemeente).
Valt u niks op? Behalve de mensen/bedrijven die het werk moeten doen:
1) directievoering, 2) bouwmanagement, 3) architect, 4) constructeur, 5) civiel adviseur: maar liefst 5 partijen!!! Dit moet wel een héél ingewikkelde en dure klus zijn. Vooral dat bouwmanagement intrigeert mij. Zijn die nu nodig geworden omdat er zo ontzettend veel (niet bouwende) partijen betrokken zijn (en betaald moeten worden)? Ach ja, het is de overheid maar, zullen we maar zeggen. (overigens met ons geld). Ik hoop u binnenkort weer te vermaken met andere foto's van heden en verleden... Is ook leuker.
Page 1950(en andere)
We hebben weer wat namen van de klassen van de Martinusschool. Wim Janssen wist nog namen van de klas uit 67-68 en Hans de Wit van de klas uit 1958. Hans hoopt overigens nog steeds op een foto van de klas die 1 jaar jonger is. Dus: wie helpt hem? Van Wim Janssen afkomstig zijn een serie foto's van zijn schoonvader Martin Kroon bij de opbouw van de PM38 in 1950. Met deze foto's begin ik een nieuw album, dat op te starten is vanuit de bedrijven specials. Pagealbum
Bouw PM 38. 1950.
Bouw PM 38. 1950.
Bouw PM 38. 1950. Martin Kroon, Theo Dinissen, Jan Kersten, Gerrit Holtermans
Bouw PM 38. 1950. van boven naar beneden: Gerrit Holterman, Walter Bronald en twee Duitse monteurs
Bouw PM 38. 1950. v.l.n.r. Gerrit Holterman, een Duitse monteur, Martin Kroon en Theo Dinissen
Bouw PM 38. 1950. v.l.n.r. Walter Bronald, Albert v Heucelom, Jan Janssen Boven bij de vlag, Martin Kroon van de Nijmeegseweg
De foto links in eveneens afkomstig van Wim Janssen en toont een klas van de Martinusschool in 1969. Zie ook het nieuwe album van de St Martinusschool
1969 (met dank aan Wim Janssen):
Bovenste rij vlnr: Eddie Peeters, Henry Spanjers, Martien Vloet, Pierre Voss, René Teunissen, Leon Couwmans, Theo Groenendijk, Piet Rutten, Arnold Janssen, Toon Junier. Middelsterij v.l.n.r. Sjaak v.d. Boom, Frans Börgers, René Nogarede, Remy Jacobs, Theo Jacobs , Wim Beumler, Jan Roosenboom, Pieter Reijntjes, Willy Nikessen, Marcel Wouters , Pieter Reijntjes, André Franken, Toon Sanders, George Smeets, en Giepmans. Onderste rij v.l.n.r.: Dicx, ?Swertz, Henk Janssen , Hans Jozef Bosman, Wim Singendonk, Wim Janssen , Martien Rutten, Martien Gerrits, Harm Seuren, George Lindauwer, Heinz Josef Beumler, Maarten Steinmann, en Pieter Reijntjes.
Bovenstaande foto is van Henk Jaspers (zie dit album onder specials). Henk zelf aan het woord: Henk: " Op de bijgaande foto sta ik zelf en de zoon Noud van politieman Lichtenveld die in Gennep Veilig Verkeer promootte. Buiten was hij een gemiddelde politieman maar in huis was hij gewoon een gezellige man. Hij is later naar het zuiden vergeplaatst. Noud is ook bij een dergelijke functie terechtgekomen. Hij is nu 63 jaar. Waar hij precies gebleven is zou ik wel willen weten. Zijn broer Henk Lichtenveld werkte toe bij Janssen de Drukker en was weer vriend van mijn broer Hans."
Nieuw (12-2-2006):
Vandaag, 12 februari was het eerste politiek debat voor de gemeenteraadsverkiezingen (zie pagina verkiezingen voor een verslag). Verder kreeg ik mailtjes van Rick Steinmann uit Amsterdam met enige aanvullingen van namen van een klassefoto van de Martinusschool en van Peter Roosenboom uit Eindhoven, wiens vader (Wim Roosenboom) geboren Gennepenaar is. Peter doet genealogisch onderzoek naar de "Roosenbooms uit Gennep" en heeft daarover een website. De Roosenbooms van Gennep. Ik kreeg vandaag van Wim Janssen een foto van het F-kampioens-elftal uit 1969 van Vitesse (met alle namen. foto op de Kellerberg genomen). De foto staat in het album Gennepse groepen (en hier op de voorpagina). Verder in het album Gennep en WOII een foto van de spoorbrug in Gennep in mei 1940, toen de Duitsers de spoorbrug ook voor trucks gingen gebruiken.
10-11 mei 1940. De Duitsers hebben de spoorbrug bij Gennep onbeschadigd in handen gekregen
3 mei 1969. Vitesse F is kampioen (voor namen zie album Gennepse groepen)
Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!
Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien: