Jubileumconcert van het 50jr oude Vocaal Ensemble

Zondag 9 okt 2011 was het jubileumconcert voor het 50jr oude Genneps Vocaal Ensemble en wel in de St Martinuskerk in Gennep. Optredens van natuurlijk het Vocaal, de Gennepse harmonie, en verder Oksana Baljva, Andrea Pieper, Stephan Moors, Truus Litjens, Rosa de Bruin, Theo Roosenboom, Robert Aarnoutse, Louise Rijs, Arnold Ardts. Ik heb een foto-album gemaakt, waarbij het grootste formaat nog een beetje errug groot is zodat degenen die die foto's willen hebben deze in fatsoenlijk formaat kunnen downloaden. (foto in grootste formaat openen en dan via rechter muisknop opslaan op de eigen computer. (natuurlijk alleen voor privé en niet commercieel gebruik))

Generale en jubilea +Flamingo's
Begin van de generale repetitie voor het 50jr jubileumconcert van het Vocaal op zaterdag 8 okt in de Martinuskerk
Korte film-impressie van de genoemde generale repetitie met oa de harmonie
Bij CNC waren er een hele serie jubilarissen die gehuldigd werden, waaronder mijn schoonzusje Anja Artz

de brandweer van Bergen at een frietje in Gennep.

 

de tent bij de Martinuskerk is gereed

 

wat niet gezegd kan worden van het trottoir bij PicaMare

 

Misschien dat de dames en heren van Flamingo's daar last van hadden want zowel de heren als de dames verloren hun B-league wedstrijden. Wat plaatjes van de dames hierboven.
Voorbereidingen bij de Martinuskerk

Bij de Martinuskerk werden zaterdag ochtend 8 oktober voorbereidingen getroffen voor de uitvaartdienst van as maandag van de 3 Gennepse slachtoffers van het Maasdram van afgelopen maandag 3 oktober. Omdat zoveel mensen verwacht worden laat de gemeente een tent plaatsen voor de kerk. Je weet tenslotte ook niet wat voor weer het maandag wordt. Adequaat gehandeld trouwens van de gemeente, net zoals de gemeente deze hele week al adequaat gehandeld lijkt te hebben. Dat mag ook wel eens gezegd. Ook het Vocaal is met de voorbereidingen bezig voor het jubileumconcert van morgen. Op de 2e foto ziet u de piano naar binnen gebracht worden. En ook morgen moet het Vocaal zich aanpassen omdat de kerk direkt na het concert opgeruimd zal moeten worden, waar dit anders op maandag had kunnen gebeuren. Ze hebben wèl geluk dat ook zij van de tent gebruik kunnen maken, als die er toch al staat. De pastoor kijkt wel enigszins zorgelijk naar de terreinverharding voor de kerk, want die wordt behoorlijk beschadigd door alle activiteiten. Geluk bij een ongeluk is dat de gemeente nog de stratenmaker bij de hand heeft die aan het kerkplein bezig is, want de schade die nu veroorzaakt wordt, zal toch hersteld moeten worden.

60 jaar geleden....

Rita Roelofs-Noij stuurde een aantal bijzondere foto's. Het zwembad in de Maas thv de Spoorbrug, de bewaarschool bij de nonnen in 1947, de meisjesschool in 1951 en 52 en de examenklas van de MULO van 1956 en alle foto's ook nog met de meeste namen erbij. Errug leuk. Ik zie bijvoorbeeld mijn juf van de 1e klas lagere school (dat is dus 50jr geleden) zelf als kleuter op de bewaarschool bij de nonnen in 1947. (juffrouw Cup). De foto's zullen ook toegevoegd worden aan de albums van de kleuterschool, Maria Goretti (opvolger van de meisjesschool), de albums Gennepse mensen en het album van de MULO. Het laatste is overigens wel een puzzel. Want de foto van Rita toont een klas met meisjes èn jongens. En ik meende dat dat 2 aparte scholen waren (Aloysius MULO voor de jongens en Agnes MULO voor de meisjes). Wie kan opheldering verschaffen??

Het zwembad van Gennep in de Maas thv de spoorbrug rond 1950. Rita: " Op de hoge trap badmeester Rob van de Kamp met Bix Roosenboom. Op het kleine trapje twee zusjes van Riet. Links: boven Wil Roosenboom en helemaal links Rita Noij."
1947: de bewaarschool bij de nonnen. Rita: "Bewaarschool met Zr. Notburgia (1947?). Achterse rij vlnr: Annie Simons, Rita Noij, Dini Aarnoutse. Voorste rij vlnr: Gonny Cup, Lili Beckers, José Smeets en Mimi Cup. (Harm: zr Notburgia lijkt een eigenaardige naam. Ze komt in de toelichting van de Gennepse revue 2005 ook aan de orde: " U moet weten dat ik algemeen beschouwd werd als een zielig jongetje omdat mijn moeder in het kraambed was gestorven. De niet meer aanwezige harde moederhand plus dat algemene medelijden zorgde er voor dat ik opgroeide tot wat men vandaag de dag een etterbakje noemt. Dat vond zuster Notburgia van de kleuterschool kennelijk ook. Op een dag zette ze mij niet alleen in de mij vertrouwde hoek, nee, ze deed mijn jasje achterstevoren aan en trok de capuchon over mijn gezicht. Zo trof mijn oudste zus mij aan, toen ze me om vier uur van school kwam halen." Nu: Zr Notburgia ziet u dus op de foto hierboven. Ik vermoed overigens dat de juiste naam Notburga is en niet Notburgia. Notburga van Eben (soms: Notburga van Rattenberg) is namelijk een uit Tirol afkomstige en daar veel vereerde heilige.
De 4e klas van de meisjesschool in 1951: Rita: " 4e klas meisjesschool met juf Lansu ik weet niet meer alle namen (1951?). Achterste rij vlnr: Liesbeth Jansen, Nellie Theunissen, Nellie Jansen, ?, Ellie van Boxtel, ?, Truus Kroon, Oda Verstraaaten, Annie Simons, .. Guelen, Rita Noij, ?, .. van Lieshout. Tweede rij vlnr: Iet Meussen, Dinie Aarnoutse, Iet Kroon, Truus Hubers, Annie Bernards, ... Hermsen(?), ?, ? ?, Lily Beckers, Mimi
Peters, Johanna Weeren. Voorste rij vlnr: Nellie Wilbers, Nelie Bindels, Nellie Sluiters, Gonnie Cup, Roos Cobussen, José Smeets, Annemieke Heeze, Joke Olieslagers, Nelly Vullings, Annie Weber, Marietje Theunissen.
De 5e klas van de meisjesschool in 1952. Rita: "5e klas met juf Truus Coopmans en Juf Nas. (1952?). Achterste rij vlnr: Nellie Sluiters, Lily Beckers, Nellie Jansen, Constance Jetten, Nellie Theunissen, Nellie Bindels, Ellie van Boxtel, Iet Meussen, Joke Olieslager Tweede rij vlnr: Marietje Theunissen, Dini Aarnoutse, Annemieke Heeze, José Smeets, Gonnie Cup, Annie Bernards, Nellie Wilbers. Knielend: Iet Kroon, Truus Hubers, ...Guelen, ... Reintjes, Juf Nas, Johanna Weeren, Mimi Peters, ... Philipse, ?, Oda Verstraaten, Juf Truus Coopman, Annie Simons, Truus Kroon, Rita Noij.
De examenklas van de MULO in Gennep in 1956. Rita: " Examenklas Mulo Gennep 1956. Jongens vlnr: Jan Achterberg, Dieter Bouwman, Wim Lelie (Oeffelt), ?, ?, Jan Jacobs (Groesbeek), ?, ... v.d. Kooij, ... Piepenbroek (Groesbeek).
Meisjes vlnr: Mai Coopmans, Koos Smits, Marietje Theunissen, Riet Wilbers, Dini Aarnoutse, Iet Meussen, Juul Franken, Gonnie Cup, Jo Jaspers, Nellie Wilbers, Rita Noij.
Kinderen in 1975, en een vraagje

Een nieuw album Gennepenaren, met in 1e instantie 20 foto's en wel van kinderen in 1975

Jeugdcarnaval in de Blokhut en

Koninginnedagspelen achter maria Goretti

wie weet er namen?

De foto rechts is van Tonny Wilbers.

We zien Nel Winters-Janssen, Hans Noy, Pietje Verhasselt en Jan Voss van de Markt

Ze doen mee aan de optocht en staan opgesteld in de Maasweg.

Het jaartal is onbekend. Wie kan helpen?

Gennepse mensen, deel 7

Kindercarnaval in de Blokhut en koninginnedagspelen achter Maria Goretti in 1975

   
Carnaval in de jaren 60 (Maasweg)
Shock

Ik probeer op deze website alle berichten over ongevallen en (hedendaagse) persoonlijke zaken zoveel mogelijk te vermijden uit respect voor de persoonlijke sfeer van betrokkenen. Maar wat afgelopen maandag op de Maas gebeurd is, is bijna te erg om toch niet te melden. Niet met beelden, maar wel met een vermelding. 7 jongemannen op een mooie zomeravond op een boot op de Maas. Het beeld daarvan geeft een glimlach op het gezicht, want wat zullen ze een plezier gehad hebben. En dan het noodlottig ongeval, dat hèn treft, hun familie, vrienden en omgeving. Dieptriest voor alle betrokkenen. En waar alleen stilte en medeleven past.

Ik heb (inmiddels bevestigd) vernomen dat as maandag 10 okt om 10:30h in de St Martinuskerk een uitvaartdienst voor 3 van de 4, gehouden zal worden en wel voor de slachtoffers uit de gemeente Gennep. Omdat dit toch een fotogalerij van Gennep is, sluit ik af met 4 luchtfoto's die Henk afgelopen maandag 3 okt van Gennep gemaakt heeft, toen de zon nog hoog boven de Gennepse hemel stond...

Marcel stuurde de foto links.

Op het Pagepark is men inmiddels begonnen met fase 4C, dat zijn 6 woningen langs de Willem Boyeweg

Bolwerk, houtrot, revue en wandelen

Op deze waarschijnlijk laatste zomerse dag van 2011 (en het is notabene 3 okt (verjaardag van Frans)) heeft Henk nog een rondje boven Gennep gevlogen en ondermeer deze foto geschoten van de ontgraving voor het Bolwerk. AVG heeft het gat bijna compleet. Op de foto zag ik ook nog onze Gennepse amateur-archeoloog "de Romein" die in de ontgraving ter plaatse van de vroegere stadsgracht aan het zoeken is naar sporen en andere zaken.

Vandaag had ik zelf vrij genomen, want ik wilde het buiten schilderwerk afmaken. Dat is ook gelukt. En daarna dacht ik, dan neem ik ook gelijk de ramen van de garage onder handen. Nou dat hab ik geweten. Zacht hout, blijkbaar slechte kitlaag en 19 jaar waren voldoende om de onderdorpels te ruïneren. Dan heeft schilderen weinig zin. Ik zal maar eens informeren wat alu ramen kosten. Hoef ik tenminste ook niet meer te schilderen....

Van Linda Salden komen de flyers rechts. Want de nieuwe Gennepse revue komt rap dichterbij. Volgende maand al gaat het gebeuren en u kunt alvast kaartjes bestellen. Het belooft een heel spektakel te worden en een Gennepse traditie van dergelijke revues wordt in ere gehouden.

Nee, van dat kozijn wordt je niet vrolijk... Een leuker plaatje was dat van de ondergaande zon boven de Gennepse koppen van Mirso en het Bolwerk. En van de sportieve dames op de wandeltour, die ik op de Niersdijk tegen kwam. Ze wilden tenminste 5km lopen, vertelden ze.

O ja. Binnekort ga ik verder met het nieuwe album Gennepenaren, met ondermeer veel foto's van bv de brandweer. Ondertussen wordt uw hulp zeer op prijs gesteld om de informatie bij de foto's zo goed mogelijk te krijgen. Dus herkent u mensen of weet u iets te vertellen over de foto's, stuur dan even een mailtje of meldt het in het gastenboek.

Gennepenaren deel 4

Het album is uitgebreid met weer 12 nieuwe oude foto's. Veel plezier.

Sport op de warmste 1 oktober ooit

Zomerse temperaturen, een zonovergoten zaterdag. Het kwam goed uit, want ik heb geschilderd (buiten), tuindeuren, achterdeur en 3 ramen met bovenlichtjes. Maar ik heb ook wat plaatjes geschoten bij Flamingo's en TVG (daar speelde Nellie tenslotte). In de sporthal was het snikheet. De heren hadden er blijkbaar minder last van dan de dames, want de heren wonnen met 3-1 van Gemini en staken zo 3 punten in hun zak. Tot mijn verrassing completteerde neefje Yannick de line-up van Heren 1. De dames begonnen goed, onder het toeziende oog van ondermeer Steffie en Shannon, die hun oude team-maatjes kwamen aanmoedigen. De dames wonnen de eerste set en ook in de 2e set ging het in eerste instantie niet verkeerd. Maar toen was het afgelopen en werd het uiteindelijk een kansloze 1-3 tegen Veracles. Ook verleden week schijnt het 2 sets goed gegaan te zijn en was het daarna afgelopen. Volgende week is het weer een thuis-weekend. Voor de heren de kans om hun punten-aantal verder uit te breiden. Voor de dames zal eht lastig worden, want de koploper komt op bezoek, maar wie weet....

Flamingo's H1- Gemini: 3-1
Flamingo's D1-Veracles: 1-3

en nog wat plaatjes van de tenniswedstrijden

Clubkampioenschappen TVG

Vergeten te melden. TVG is bezig met haar clubkampioenschappen.

Gennepenaren, vervolg 3

En dan volgt nu de 2e uitbreiding van het nieuwe album Gennepenaren met weer 12 nieuwe oude foto's. Via de foto hieronder openen deze nieuwe foto's.

1975: de hofkapel op de Gennepermolen

Gennepenaren, vervolg

Ik ga verder met de nieuwe verzameling Gennepenaren: 12 nieuwe foto's. Op deze site staan al hele series albums en pagina's met Gennepenaren en/of Gennepse groepen. Daar komen nu een aantal pagina's bij, met dank aan de foto's van Wim Wolters, die zo'n 40jr geleden freelance fotograaf voor ondermeer de M&N Bode was. Kent u mensen op de foto's of weet u iets over de achtergrond of anderszins leuke wetenswaardigheden? Stuur dan een mailtje, zodat ik die informatie erbij kan zetten. Zo, nu de 2e 12 foto's die allemaal uit begin jaren 70 van de vorige eeuw komen, zodat we daarmee op 24 foto's komen. Door op onderstaande foto te klikken opent dit nieuwe album

1974: Matigheid en Genoegen. We zien ondermeer Len van de Broek (zou dat jaar uit Gennep vertrekken en met Jan de Bruin in Boxmeer trouwen), en verder Carla Dijkstra-Janssen (tante Carla), Anke van Arensbergen, Vincent van Riet, Desiree Geurts, Paul van Lieshout,
Klik op bovenstaande foto voor 24 afbeeldingen van Gennepenaren in de jaren 1971-1976
Hans

Ik las vanochtend in de Gelderlander dat Sjang van Arensbergen Hans gekocht had en dat de winkel nu te huur stond. De oplettende Gennepenaar had deze ontwikkelingen in de Zandstraat natuurlijk allang gezien... Kijk maar op de straatnaambordjes ;-)

Over nazomers, bolwerken en cliniclowns

Wat een weer. Dat zouden we in juli en augustus gehad moeten hebben. Maar ook nu is het fantastisch. Ook goed voor het binnenhalen van de oogst trouwens. En het levert vooral 's morgens mooie plaatjes op. Wandel maar eens langs de Niers, of langs de Maas, als de nevel nog boven de velden hangt. Aangezien ik tegenwoordig een fiets met accu heb, ga ik regelmatig op de fiets naar mijn werk in Boxmeer. En dan fiets ik over de Maasdijk aan de Brabantse kant. Het is reden om je gelukkig te prijzen. Bij het Bolwerk wordt al driftig afgegraven. Aan de kant van het Straatje heeft AVG een zgn Berliner wand geplaatst om tot dicht tegen het trottoir te kunnen afgraven. Trouwens ook knap hoe zo'n machinist de bouwput vlak kan ontgraven. Ik kreeg op mijn werk vandeweek ook een oud-Gennepenaar (uit de Dr Nolensstraat) op bezoek. Geert Kuipers doet aan de "rodeneuzenloop" voor cliniclowns mee welke volgende maand in Zandvoort gehouden wordt. Voor sponsoring waren onder andere bij mij op kantoor collectebussen neergezet. Van de week kreeg ik een symbolische cheque met de opbrengst van die actie door Geert overhandigd. Die sponsorloop gaat trouwens over 44km, niet bepaald een misselijke afstand.

Begin plaatsing Berliner wand. Gerard jansen van AVG kijkt toe.
Mooi plaatje met het oude centrum op de achtergrond
"de Romein" is er natuurlijk als de kippen bij.
detail van de Berliner-wand met op de achtergrond de grondlaag uit de Bronstijd
Maandagochtend rond 8 uur langs de Maas
Maandagmiddag rond de middag
Bij de loswal is het druk
cheque voor cliniclowns
4 x 11

Pastoor Bouman was vandaag, 28 sept, voor de eerste keer jarig in het Gennepse en werd 4x11 ofwel 44jaar. Proficiat pastoor. De pastoor hield open huis in de pastorie aan de Niersdijk. Misschien moet de pastoor nog wennen aan Gennep, want de vlaai en zelfs de reserve-cake was ontoereikend vanwege de grote toeloop. De pastoor van Mook Rudo Franken werd ingezet als mobiele afwasmachine om het tekort aan kopjes zo goed mogelijk op te vangen.

delegatie van buurtvereniging Helpt Elkander komt feliciteren
Het gelegenheidskoor van de Norbertusparochie zingt het Genneps Volkslied
Het koor van de martinusparochie met Steven Gerrits aan de piano zorgde eveneens voor een aubade
Leny en Gerrit Daniëls uit het bovenraam van de pastorie
Pastoor Rudo Franken van Mook e.o. waste af en Peter Willems droogde af.
Nellie Lamers deed ondertussen haar best om de vele gasten van koffie te voorzien.

Maar ook vanavond bent u nog welkom op de pastorie. Ik ben benieuwd of de vlaai dan inmiddels aangevuld is.... (:-) ) Zeer binnenkort ga ik weer verder met nieuwe foto's voor de nieuwe pagina Gennepenaren.

Gennepenaren

Op deze site staan al hele series albums en pagina's met Gennepenaren en/of Gennepse groepen. Daar komen nu een aantal pagina's bij, met dank aan de foto's van Wim Wolters, die zo'n 40jr geleden freelance fotograaf voor ondermeer de M&N Bode was. Er volgt nu het 1e deel van een geheel nieuwe pagina Gennepse mensen. Ik begin met de 1e 12, zodat u niet door de bomen het bos niet meer ziet en we ook eventueel ontbrekende informatie over die foto's kunnen verzamelen. Kent u mensen op de foto's of weet u iets over de achtergrond of anderszins leuke wetenswaardigheden? Stuur dan een mailtje, zodat ik die informatie erbij kan zetten. Zo, nu de 1e 12 foto's die allemaal uit begin jaren 70 van de vorige eeuw komen.

1971: Sinterklaas ontvangt de Gennepse jeugd in zaal van Bergen. Ook burgemeester Gilissen is van de partij.
1972: Grad van Dijck, de door en door Gennepse spoorwegman en schrijver en die een pad naar zich vernoemd kreeg.
1972: Vitesse speelt nog op de Groes. We zien de roemruchte keeper Berry Guelen met rugdekking van Arie van Bergen. Volgens mij zie ik dan ook nog Martens
1972: Tonny Wilbers met oudste zoon op een show bij garage Jetten (waar nu AH zit)
1973: gilde-avond in Heijen. We zien burgemeester Gilissen met links naast hem Gerard Delahaye.
12 mei 1974: 1e communie in de Martinuskerk. Pater Celie is nog kapelaan in de Martinusparochie en moet nog bouwpastoor worden van de Norbertuskerk. De onderwijzer is Henk Simons van Maria Goretti.
aug 1974: Gennep krijgt een VVV kantoor! En wat voor een.... Een caravan(netje) wordt geplaatst op het kerkplein achter de kastanjeboom. Burgemeester Berger verricht de opening. Nellie wist dat de voornaam van de mevrouw links Christine was. Dory meent in dhr rechts de heer Mesterom te herkennen.

dec 1974: Het bestuur van de Gennepse kanarievereniging met vlnr:

Door Holtermans, Huub Kroon, Hen Holtermans, Jos van Duuren, Martin van Amstel (de laatste weet ik niet 100% zeker)

1974: Onder de toenmalige sporthal (nu zaal PicaMare) waren indertijd kegelbanen. (nu oefenplek judo ed). In 1974 wordt Hans Spit gehuldigd als kegelkampioen. Geheel rechts zien we juwelier van den Bergh.
1974: Iedereen kende jan Hopman als monteur bij Max Schaffers.
1974: jubileum van Gerrit de Jong. Ik meen dat hij 25jr bij garage Jetten werkte. De receptie was in zaal de Kroon. Hier komt Jan Linders (zat in bestuur Vitesse en Gerrit was keeper) feliciteren.
1974: zelfde receptie van Gerrit de Jong: ook dokter Gunneweg komt feliciteren.
Brem of Baksteen.......

Voor diegenen die het niet direkt begrijpen: vanavond heeft de gemeenteraad beslist om door te gaan (weliswaar gefaseerd) met de ontwikkeling van de Brem. Want wat is het alternatief? De gemeente heeft al 10,5 miljoen uitgegeven. Elke maand kost het nog eens 60 duizend euro. En er is grote onzekerheid of het wel gaat lukken. Wellicht een alternatief plan voor recreatie, maar daar ontbreekt eveneens de concreetheid en die 10,5 miljoen zouden bij voorkeur terugverdiend moeten worden. We praten hier tenslotte over een bedrag van € 600 per inwoner, groot en klein, van Gennep. Misschien moeten we dat nieuwe industrieterrein dus maar baksteen gaan noemen, want daar lijkt het zo langzamerhand meer op dan op de fleurige lentebloem die brem is...

"Heden speelt Vitesse"

De foto links heb ik vanochtend (zondag 25 sept) gemaakt en inderdaad heeft Vitesse vandaag thuis gespeeld en met 1-4 verloren, zodat Vitès nu onderaan in de 3e klasse staat. Maar ook in 1975 hing het spandoek met de tekst "heden speelt Vitesse" er al. Op de achtergrond zien we nog het pand van van Sambeek, dat later plaats moest maken voor de ING-bank (welke nu weer op zijn beurt gesloopt gaat worden).

De man die al in 1975 en ook nu nog zorgt voor die vlag teneinde de Gennepenaar in te seinen dat Vitesse thuis speelt is Jacob van Tankeren. Ik neem tenminste aan dat Jacob dit nog steeds doet.

Op de foto hieronder links zien we Jacob al in 1975 onderscheiden worden. Ik vermoed dat ie toen 25jr lid was. Het is inmiddels 36jr later en die 25jr zijn dan dus 61jr geworden.

Als we ons van de vlag van Vitesse afwenden en ons omdraaien, zien we het kustwerk van Mirso, dat de bouwput van het Bolwerk afschermt van het Gennepse. Helaas is het kunstwerk beschadigd door iemand die het leuk vond om de beeltenissen te schenden. Ik ben benieuwd of ze het er nog af krijgen, want dit is zonde.

Mooiere plaatjes waren vanochtend in alle vroegte weer langs de Niers en in de middag in de Maaskemp te maken. Waar je vroeger geen hond tegen kwam als je naar de Maaskemp ging, lijkt het tegenwoordig wel een doorgaande fietsroute met veel verkeer (tenminste als het mooi weer is). Het zal de hele week dan dus wel druk zijn, want ze voorspellen een uitstekende na-zomer-week met morgen al temperaturen van 22 graden en veel zon. Veel plezier.

Ziekentriduum 1949

Huub van Est stuurde de foto links van het ziekentriduum in 1949 in de blokhut in Gennep. Nu vraagt u zich misschien af wat een ziekentriduum is. In 1925 organiseerde pastoor Willenborg in Bloemendaal voor de eerste keer het Ziekentriduum. Drie dagen lang werden zieken ontvangen in de parochiekerk om met elkaar de eucharistie te vieren. Maar naast bidden werd er lekker gegeten, gelachen en er waren voorstellingen. Mensen die dikwijls aan huis gekluisterd waren en eenzaam kregen alle aandacht en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Het initiatief van pastoor Willenborg vond navolging in het hele land. En blijkbaar dus ook in Gennep. Omdat de Martinuskerk in de oorlog verwoest was en de nieuwe (huidige) Martinuskerk nog gebouwd moest worden, had de martinusparochie een noodkerk in gebruik genomen in een oude spoorwegloods, waar nu ongeveer de rotonde Brabantweg ligt. Op de luchtfoto rechts uit 1975 is deze loods nog te zien. Maar de ziekentriduum vond dus plaats in de blokhut.

Op de foto van het ziekentriduum in Gennep wijst Huub aan: "In het midden achter de bedden met pet en hoed Harrie van Est en zijn vrouw Nel Guelen."

Huub stuurde nog 2 foto's uit 1919 en 1926 (toen het beruchte hoogwater was). Alle 3 foto's worden toegevoegd aan de albums Gennepse mensen. (LINK)

Voor de sportliefhebbers: de dames van Flamingo's hebben de 1e wedstrijd van de competitie 2011-2012 in de B-league met 3-0 verloren. De heren hebben in een spannende 5-setter ook hun 1e wedstrijd in de B-league verloren. En morgen speelt Vitesse thuis en moet proberen eindelijk eens 3 punten te behalen (momenteel 2 punten uit 3 wedstrijden)

Foto links

Vlak na de Eerste Wereldoorlog werden op de Heijenseweg Landwachters ingekwartierd. De foto is genomen ergens waar later de Paesplas werd gebaggerd. Op de achtergrond de bomen langs de rijksweg tussen het laatste huis van Gennep en het eerste huis van Heijen. De drie jonge dames van ongeveer 10 jaar zijn Anna Martens (staand) Zittend haar vriendinnen Toos Roers (links) en Dien Nogarede (rechts).

Foto rechts

Ook in de Gennepse Hei werd in 1926 door de opstuwing van de Niers “gedijkt”.

Vlnr Harrie van Est, Gradje d'n board Roosenboom, Thij de Mel van Dijck,een zoon van Roosenboom en den veldwachter. De naam van de zittende dame is niet bekend.

Burendag 2011

Zaterdag 24 september 2011 was ook "BURENDAG"

1 van de buurten waar wat georganiseerd was, was door de buurtvereniging Helpt Elkander in het oude centrum (Molenstraat, Oliestraat enz), waar het nuttige met het aangename werd vereend, want ook het parkje met de jeu de boules baan moest worden gefatsoeneerd.

Gekozen was voor een Frans thema en er waren dus naast de franse uitdossing ook "franse" etenswaren en dranken. Dory rapporteerde dat het gezellig was geweest. Druk op de foto links voor het Picasa-album van Marianne.

Herfstzonnetje in Gennep
Wat een weer vandaag, zaterdag 24 september. Een zeer aangename zonnige en warme herfstdag, die voor velen de perfecte gelegenheid was om de tuin te doen ofwel om te schilderen ofwel wat andere karweitjes bij de kop te nemen. Maar vanmorgen waren er eerst mooie plaatjes langs de Niers, waar de nachtelijke condens voor mooie plaatjes zorgde.
De 1e kermiswagen staan al te wachten. Bij het Bolwerk lijken de werkzaamheden eindelijk te beginnen
Herfst langs de Niers
Woord tot bezinning. Ad Koot met deken Huisman
En Willy Michels leidde vanmiddag weer een stadswandeling. Waarschijnlijk vertelt hij hier over slot Lonenstein dat op deze plek gestaan heeft, of anders over de herkomst van de naam Bleekstraat of Molenstraat.
Reünie van de klas van 1970-1971

Toen ik Fleurtje vanmiddag uitliet zag ik een groep dames op de dijk lopen. Ger Holtermans heeft het in het gastenboek al over de reunie van deze klas. Het is namelijk de schoolklas van 1971 van Maria Goretti, die u ook in het album van maria Goretti kunt aantreffen. (zie foto's rechts, met de namen).

De dames hadden in ieder geval geluk met het weer.

Aug 1974: buurtfeest Vogelbuurt in de Blokhut

Ik zag oa Frans Loefen, Huub Kroon, Martin Rutten, Theo van Rens en nog een aantal andere bekende gezichten. En ook hier is uw hulp van harte welkom. Let ook eens op de prijs van een pilsje of de bitterballen en reken dat eens om naar euros....

Hulp nodig

Ik heb toch echt hulp nodig voor zoveel mogelijk namen bij al die groepen en indien mogelijk nog aanvullende informatie over de foto's. Inmiddels hebben we van Anja Laracker alle namen van de schoolklas van meester Thissen uit 1975-1976 en van Hetty Lemmen nogal wat namen van de communiefoto van 1975. En er zijn nog veel meer communiefoto's uit de jaren 1974-1975 van volgens mij 3 verschillende schoolklassen. Het is voor de personen zelf waarschijnlijk leuk om die oude communiefoto's terug te zien (en wellicht te downloaden). En er is nog veel meer op komst: pipo de clown op de Ossebraadfeesten in Ottersum, brand bij de Page, volksdansfeesten in Heijen, een noodlanding van een zweefvliegtuig in de Picardie, afscheid van Vitesse-spelers, de bouw van de rondweg, jeugdcarnaval in de Blokhut, kinderspelen met koninginnedag achter Maria Goretti enz enz. Ik doe het scannen wel en zet ze op de website, maar ik heb toch echt hulp nodig voor de namen en de beschrijvingen.

Communiefoto 1975

Maria Goretti klas 6 uit 1975-1976

De heren van Flamingo's in 1975

Dankzij Hetty van Wely-Lemmen weten we al heel wat namen van deze communiefoto uit 1975:

De 2 e klas van de St. Martinusschool aan de Brugstraat.

Op de voorste rij zitten (als ik het goed heb) van links naar rechts:

Chris Hendriks (?) – Twan Peters (?) – Metta van de Kamp – Mieke Berntsen – Richard Lubbes – Astrid Mooren – Angelique van Lieshout – Sandra Janssen – Anja Huys – Denise Beckers en Juffrouw Marleen

Op de 2 e rij herken ik Wim Bottenberg (met witte boord) – Wilma Clevers – Sonja Willems – Monique Kuijlaars (met speldjes in haar)

Op de 3 e rij Angelique Sip (?) - Geert van de Mortel – Birgit Holtermans (?) (met boekje voor het gezicht)  - Nicolien van Rossum – Mieke Noij (?) – Hetty Lemmen (2 e van rechts) en Rudi Artz

 

Dankzij Anja Maassen-Laracker weten we de namen van deze klas 6 van MG uit 1975-1976:

Bovenste rij vlnr: Jan-Mathijs Diesveldt, Henk Verburg, Paul Hesen, John v/d Zeeuw

2e rij vlnr: Jean-Pierre v. Bergen, Peter Dimmers, Peter Ullenbroek, Mario Goossens, Tineke Hendriks

3e rij vlnr: Mark Bolder, Pieter-Jan Eikmans, Guido Wouters, Anja Voss, Karin Geulen

4e rij vlnr: Dominique Thissen, Yvonne van Driel, Paulien van de Mortel, Ciska Arts, Marja Korstanje, Annette Theunissen

onderste rij vlnr: Ria Graat, Carla Kersten, Anja Laracker, Trudie Willems, Marjon Lamers

geheel links: meester Thissen

 

Goof wist te melden dat op deze foto van Flamingo's uit 1975 te zien zijn: Nr 2 op de actiefoto van flamingo´s Johan van Griensven en nr. 4 is Hans Thissen. Van verschillende kanten is vervolgens de aanvulling gekomen dat nr 1 Nol Noij is en de man met de bril en baard Theo Thissen.

 

 

 

 

 

 

 

communiefoto's 12 mei 1974 (album)

 

 

 

 

 

 

 

communiefoto's 1975 (album)

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar liefst 20 Gennepse groepen in 1975/1976

Wie helpt met de namen? (mail of gastenboek) Matigheid en Genoegen, het symphonie-orkest, communiekantjes, klassen, Gennep Cougars, Flamingo's, de Brandweer, Vitesse, GC Formation, het dameskoor, majorettes, 6 bedrijfs-voetbalteams. Ze passeren allemaal de revue, met dank aan Wim Wolters. Nu nog zien dat we de namen er zoveel mogelijk bij krijgen, waarvoor uw hulp dringend nodig is (ik ben zelf niet zo goed in namen). Ik heb wel al verschillende mensen herkend: meesters Thissen en Wagelmans, Henk Janssen, Kareltje Derks, mevrouw Wilberts, Jan van Riet, Hans Thissen, Ge van Abel, Ton Arts, Harrie van Arensbergen, Teun Metselaars enz enz. O ja: Paultje van Riet stond (als vertrouwd) ook weer 2x bij de voetbalteams.

1975: 1e communie Martinuskerk
de Kroon 1975: uitreiking perslucht-diploma's aan de brandweer
het Dameskoor in de Martinuskerk in 1975
Het symphonie-orkest olv Harry Denissen
Bedrijfsvoetbal 1975
Bedrijfsvoetbal 1975
Bedrijfsvoetbal 1975 Meldon
Bedrijfsvoetbal 1975 Grafisch bedrijf Janssen
Bedrijfsvoetbal 1975
Bedrijfsvoetbal 1975
1975 Gennep Cougars
1975: GC Formation in de Kroon
1975 Flamingo's
1975 feestavond Vitesse bij de Kroon
1975-1976 klas 6 van Maria Goretti met meester Thissen
1976 Matigheid en Genoegen
1976 Matigheid en Genoegen (de Kroon)
De majorettes van Bombakkes
1975-1976 (??) klas van meester Wagelmans (Maria Goretti)
onbkende kinderen in de Kroon in 1976
Gennep vanuit de lucht, 37 jr geleden

Toen organiseerde Iduna in Heijen volksdansfeesten. Reden voor Wim Wolters om een Cessna te huren voor NLG 250 en vanuit Teuge naar Gennep te vliegen om plaatjes van boven te schieten. Onderstaande foto's hebben we aan deze actie te danken. Zaal van Bergen is er nog, evenals Nagels, Gennep Zuid kent nog heel veel lege plekken en het straatbeeld lijkt niet op dat van vandaag. Het trainingsveld van Vitesse op de Kellerberg (oude speeltuin) is nog in gebruik. Vitesse speelt nog op de Groes en het bejaardenhuis achter het stadhuis is nog bevolkt door de Gennepse bejaarden. De roofvogelbuurt bestaat nog niet, maar wel nog het Ambonezenkamp. Even terug in de tijd dus.

Centrum Gennep, juni 1974
Gennep midden (Spoorstraat-Wilhelminaplein) juni 1974
De Vogelbuurt in juni 1974
Gennep Zuid ofwel de Gennepse Hei in juni 1974
Terug in de tijd.........1976

Dat was het jaar dat de wielerzesdaagse van Gennep werd georganiseerd. Nu 35jr geleden en wel in zaal Royal. De huisartsen (oa Sinel en Verhoeven) op de fiets tegen elkaar. Jan Linders, Harrie van de Kamp, Mimi, Sjaak Snellen, de kroegbazen, enz enz. Harrie van Arensbergen, Teun Metselaars, Jakob van Tankeren als omroepers en een volle zaal, avond na avond. Dankzij de negatieven van Wim Wolters heb ik een special kunnen maken van deze gebeurtenis van 35jr geleden. Klik op 1 van onderstaande buttons voor het album. Veel plezier.

9-11 en 9-8

Ik had donderdag-avond 8 sept een zakendiner in Stavanger Noorwegen. om half 10 belde Nellie, dat er een aardbeving in Gennep was geweest en dat het voelde alsof er een trein de keuken binnen kwam denderen. Helemaal gemist dus. En vandaag is het exact 10jr na 9-11, waar de westerse wereld en vooral Amerika een levensgroot trauma opliep toen het WTC in New York werd vernietigd doordat vliegtuigen de Twin Towers vernietigden. Ook toen was ik in Noorwegen en wel in Bergen en had de grootst mogelijke moeite om daarna per vliegtuig weer in Nederland te komen.

Maar op 9-11, op de dag af precies 2 jr voor 2001, stonden mijn dochter Anne en ikzelf bovenop het WTC en wel op het promenade-dek van de zuid-toren van het WTC. Ik heb toen een filmpje gemaakt, dat ik u niet wil onthouden, omdat het een indruk geeft hoe hoog die gebouwen wel niet waren.

aardbeving in Gennep op 8 sept 2011
9-11, maar dan op de dag af 2jr eerder. Het WTC
Stavanger op donderdag 8 sept 2011
In Gennep wordt het herfst: kastanjes, paddestoelen
Op de Martinushof is gras ingezaaid
En bij het Bolwerk vallen de eikels, maar vordert het nog niet echt hard.
Zo 11 sept: open dag van de omroep
Terwijl de voormalige 2nd hand met underlayment is dichtgetimmerd
Voetreis naar .......

Kranenburg. Afgelopen zondag was de voettocht naar naar de "St Peter und Paul" in Kranenburg, waar zondag 4 sept een "Festhochamt" gehouden werd met onder meer de pelgrims uit Gennep (die al om 06:30h vertrokken waren). Met dank aan pastoor Bouman een aantal plaatjes van dit gebeuren.

Klaprozen en korenbloemen

dat hoorde bij die "goede oude tijd", want vroeger stonden die altijd langs de randen van korenvelden. Tenminste..., in mijn herinnering. En tegenwoordig zie je nog wel klaprozen maar zelden in combinatie met korenbloemen. Het was dan ook een hele verassing om aan de overkant van de Maas een gigantisch korenveld te zien met daarin volop klaprozen en korenbloemen. En wel zoveel dat het wel expres gezaaid zal moeten zijn. Maar het blijft een schitterend gezicht en een stukje nostalgie.

Onder een stralend nazomer-zonnetje, genieten we ondertussen van het weer na een zomer die vooral in de maanden juli en augustus bar en boos is geweest. De 1e zaterdag nà SumMmertime gaf dan ook beter weer dan alle zaterdagen van SumMmertime. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Her en der is men nog aan het bouwen alhoewel het tempo door de economische crisis wel vertraagd is. Hoe het ook zij: ik zag dat op de Logterberge het 1e huis al aardig op begint te schieten. Met een 2e is men ook al begonnen. En in het plan Opdelogte is men bezig met het dak en de pannen van het 3e bouwblok. Ook de bestrating op de Martinushof schiet al aardig op. Het leugenbankje in de Julianalaan is geschilderd en heeft dus zijn naam verloren.

Logterberge
omdat het zo mooi is
Martinushof vordert met rasse schreden
dak Opdelogte
het leugen-bankje heeft zijn naam verloren
stil verdriet
niet alle posters zijn verdwenen
broeder-liefde
Doe je Mee dag Jong Nederland
Zondagmiddag 28 augustus organiseerde Jong Nederland Gennep weer een Doe je Mee dag, om de Gennepse jeugd te laten kennis maken met de activiteiten van Jong Nederland in Gennep (in/bij de blokhut). Frank heeft een foto-impressie gemaakt.
Zaterdag 27 augustus

De zaterdag van de afsluiting van SumMmertime 2011, de zaterdag van de felle stortbuien afgewisseld met mooie opklaringen. Wat plaatjes van deze zaterdag in het Gennepse. Een modeshow, Primavera, actie van de SP maar ook de hantekening-actie tegen de absurde boete voor Tonnie Janssen van Tuinzicht (€ 82000). OK, formeel in overtreding, maar maak er dan een meer symbolische boete van. De gemeente kan dit eenvoudig regelen. Het lijkt mij dat die tegenwoordig andere zorgen heeft dan het lastig vallen van burgers en ondernemers. Maar op zaterdag was er ook de jaarlijkse Tuinsale van de Martinuskerk en was er natuurlijk nog veel meer te beleven van stadswandelingen tot en met de laatste openstellingsdag van WAF-kunsten in de voormalige Hans-winkel.

wat plaatjes van deze zaterdag

Een mooie nieuwe oude foto: wie zijn het?

De foto links is afkomstig van Nol Noij. Zijn oom Matthijs (Jeu) Noij staat er op (staande 5e van rechts). Deze oom is in 1953 naar Australié geëmigreerd en zijn dochter Annie was recentelijk op bezoek in het Gennepse. De foto zou een kerkkoor betreffen.

Dit kan kloppen, want ik herken op de stoel helemaal links deken Kreyelmans die van 1926 tot 1945 deken van Gennep was. Ik meen ook "Billige" Noy te herkennen op de stoel 2e van rechts. Blijkbaar hebben de 3 heren vooraan een medaille ontvangen. Ik neem dus aan dat de foto van een kerkkoor van de Martinuskerk moet zijn, gemaakt waarschijnlijk in de dertiger jaren.

Het zou leuk zijn om de lokatie te achterhalen en de andere personen op de foto. Wie kan helpen?

Harmonie zorgt voor blokfluitlessen voor de kids

Muziek is iets, dat iedereen eigenlijk als kind zou moeten meekrijgen, of je er nou later iets mee doet of niet. Daarom start de harmonie haar eigen, betaalbare, blokfluit-les. Daarmee wordt een oude traditie hersteld, want vroeger raakte men via de harmonie in aanraking met de muziek. De harmonie verzorgde vaak ook de lessen.Dat is natuurlijk ook in het belang van de harmonie zelf, want van blokfluit maakt men de stap naar andere instrumenten en bv naar de harmonie. Link naar de flyer.

Dit jaar heeft de harmonie al 2x opgetreden met de blokfluitertjes. Hoe dat was kunt u via de 2 links hieronder zien.

folder voorkant

folder achterzijde

Nieuwjaarsconcert 2011

zaterdag 2 juli

En nou dàt weer...

"Eén-derde van de ambtenaren van Gennep onder de maat", zo luidt de kop van een artikel op de site van L1. Link naar artikel. Nou geloof ik er geen biet van dat (als dat zo is) dat het aan die mensen zelf ligt. Dan heeft dat met de organisatie en de aansturing te maken. Zelfs indien het wel het geval zou zijn, dan deugt het selectie-beleid niet.

Hoe het ook zij, we blijven zo wel aan de gang. Eerst tekorten, en niet alleen in 2010, maar ook giga-afboekingen op projecten ten laste van eerder gespaarde Essent-gelden (waar niemand het over heeft), gerommel in de organisatie, een weg gestuurde wethouder, censuur-beschuldigingen en dan dit weer. Je vraagt je af, wanneer het ophoudt............ Wie is trouwens verantwoordelijk voor die ambtelijke organisatie??????

Weer een sisser

Geenstijl berichtte erover. Radio 1 belde maandagmiddag life met Wiel Timmermans. Een extra raadsvergadering werd belegd. Censuur in Gennep.Herrie in de tent? Een volksopstand tegen vermeend of terecht ontrecht? En ach ja. Het liep zoals gebruikelijk weer met een sisser af. De consensus was dat het wat onhandig was geweest. Tja.... (link berichtje Gelderlander) Ik heb me al eerder uitgelaten over de manier van werken in Gennep. Zie oa LINK . Het beste is overigens om je er helemaal niet meer druk over te maken. Want veranderen doet het toch niet.

Niersdal plaatjes en meer

Het was vooral gister, zaterdag, erg mooi weer. SumMmertime had eens een keer geluk dit weekend en zeker omdat er weer een avondprogramma was. De zaterdagavond was 1 van de beste van dit jaar vanwege dit mooie weer. Maar met dit weer is het ook goed plaatjes schieten langs de Niers. Een klein album met wat plaatjes vanuit het Niersdal van het weekend van 19-21 augustus.

Op zaterdag waren alle terrasjes uitstekend bezet en het krioelde van de sportfietsen. Ik geloof dat ik nog nooit zoveel fietsers in Gennep gezien heb als op deze zaterdag. Ook mooi weer voor vrijgezellen-feesten, keramieken orgels en wat dies meer zij.

een groep fietsers zoekt verkoeling bij de Dragonder. Waar de brandweer vandaan komt, weet ik niet.
De versmarkt was gezellig druk
En het keramieken orgel van Geert Jacobs (MILSBEEK) maakte vrolijke klanken.
Roodkapje was er ook.
De ondergrondse afvalbakken zoals hier op het Wilhelminaplein functioneren perfect.
Het kerkplein ligt inmiddels open. De aannemer heeft een noodpad gemaakt
Het avondprogramma van SumMmertime was goed bezocht.
Monarch naar de Molenberg

Zaterdagmiddag 20 aug hield Monarch (de club in Gennep die zich met historie, archeologie en monumenten bezig houdt) een uitstapje naar de watermolen in Plasmolen. De leden werden ontvangen door Baronesse Emma van Verschuer. Wat volgde was een wandeling richting het Groene Water, de romeinse vila, de molenvijver en tenslotte een bezichtiging van de watermolen. Een bijzonder mooie omgeving vlakbij Gennep, die uitnodigt om er eens een kijkje te gaan nemen. Op elke 2e zondag van de maand is de molen overigens in bedrijf. Leuk idee voor een uitstapje. Via de foto links opent een klein album.

En binnenkort verdere toelichting op de vondsten van de opgraving bij het Bolwerk, 2 grachten of toch één?, het goenepaadje of toch het Maasstraatje?

En morgenavond, 22 aug. de extra raadsvergadering nav de censuur op de inbreng van dhr Timmermans voor de Raadscolumn afgelopen week in de M&N Bode. Ben benieuwd.

Jong Nederland Ottersum (1948), nu mèt namen
 

Namen door Piet Hermsen

1. Harrie Vullings – 2. Nölleke Jacobs - 3. Mat Tunnesen 4. Leo Hermsen. - 5. Theo Goossens - 6. Piet(er) Hermsen 7. Kapelaan Bettonville - 8. Piet Hermsen - 9. Gerrie Coopmans 10. Andries Hermsen - 11. Ben Schouten - 12. Gerrit Janssen. 13. Ton v.Kessel - 14. Loed Janssen - 15. Henk Schouten 16. Gradje Hermsen - 16a. Harrie Smits - 17. Jan Coopmans 18. Huub Coopmans - 19. Johan Ebbers - 20. ? - 21. Sjaak Goossens - 22. Hen Ebben. - 23. Leon Pisters - 24. Jöb Ebben 25. Jan Coopmans (De Mölder), - 26. Harrie van Hout 27. Jeu Vullings - 28. Jan Schouten -- 29. Theo v/d Lest 30. Theet Schouten - 31. ??? 32. Tonny Goossens 33. ? Blenkers. - 34. Theo Schoenmakers (Keppeltje).

Jong Nederland afdeling Ottersum rond 1948. De foto is afkomstig van Henk Wijers die de namen zocht. Piet Hermsen stuurde een mailtje: "Jong Nederland Ottersum was 'n bloeiende R.K. Jongerensclub o.l.v. Meester A. Smits en Kapelaan Bettonville. Met veel muzikaliteit,  sport,  enz. In de jaren 1947/1949 ook opgetreden bij de Limburgse Radiozender. De namen van de leden op de foto zijn mij bijna allemaal bekend. Merendeels van de oud-leden Huub Coopmans en Ton van Kessel.
 
Jong Nederland Ottersum

De foto links is van Jong Nederland afdeling Ottersum. Ik wist overigens niet dat er in Ottersum ook een afdeling Jong Nederland geweest is.

De foto is afkomstig van Henk Wijers en komt tot ons via Henk. Henk Wijers vraagt om deze foto te plaatsen in de hoop dat bezoekers van Gennep.nu 1 of meerdere personen op deze foto kunnen thuis brengen.

Dus, wie kent personen op deze foto? En misschien weet iemand meer van deze afdeling van Jong Nederland?

Oude schoenen

op de foto linksboven, die Bert stuurde. Bij het onderzoek tpv het Bolwerk werden in de tuin van de voormalige bovenmeesterwoning maar liefst 14 paar legerschoenen gevonden, Duitse wel te verstaan, evenals een paar helmen, Britse in dit geval, en nog wat zaken die hier in 1945 begraven moeten zijn. Maar er werd ook ouder spul aangetroffen. Zo leverde het zoekwerk een aantal oude munten op, de oudste uit 1520. Het onderzoek zal deze week worden voortgezet. Ik ben benieuwd wat nog meer wordt aangetroffen.

De foto rechtsboven is van Marco. Ook bij de Kuulwei lijken opgravingswerkzaamheden aan de gang, maar dan wel mysterieuze. Zo'n 2 m2 trottoirtegel is verdwenen uit het openbaar trottoir. Bouwvakkers zijn het niet geweest, want de bouwvak was gisteren pas afgelopen. Op de foto hieronder links zien we dat de werkzaamheden op het kerkplein inmiddels ook weer hervat zijn.

Martinushof
De runderen maken gebruik van het feit dat er bomen gerooid zijn bij de Niersbrug
Terwijl onder water de begroeiing in de Niers gemaaid wordt
Het is blijkbaar verboden te roken in deze brievenbus.
Her en der is men met onderhoud bezig.
Ook op Emmastraat 18 is onderhoud uitgevoerd. Ik moet bekennen dat ik het niet zelf gedaan heb, maar dat ik Marco heb ingehuurd voor het binnenschilderwerk. Ze kunnen het nog een stuk beter dan ikzelf ook...
En hier (ook in het centrum), komt alle schilderwerk te laat.
Bij het kunstwerk van Mirso heeft de gemeente mooie bloemetjes geplant
Alhoewel ik het tuintje van deze inwoner al jaren een van de best onderhouden tuintjes vind.
Bij de kerk doen de schapen het onderhoud. Wel toepasselijk met de "herderswoning" op de achtergrond.

Tenslotte nog wat plaatjes van SumMmertime van 6 en 13 augustus. Hopelijk wordt het as zaterdag straaaaalend weer. Dat hebben ze onderhand wel verdiend na alle moeite die men zich getroost heeft om SumMmertime 2011 tot een succes te maken.

Luchtfoto's van zaterdag 13 augustus 2011

De 13e of niet, Frank en ik hebben vanmiddag het luchtruim gekozen om wat plaatjes te schieten van Gennep vanuit de lucht. Een oude traditie is weer in ere hersteld.

Centrum
Ottersum
Paesplas
Pagepark

Voor een meer uitgebreid album: klik op de volgende link:

Gennep Keramiekstad

Na zijn open brief aan de burgemeester met de suggestie om ontslag te nemen, had Adriaan de Winter de smaak blijkbaar te pakken gezien zijn gedicht in de Maas en Niersbode van deze week onder de naam "de schepenen en de schout". Hij spreekt er schande van dat Gennep blijkbaar de naam "keramiekstad" aan Milsbeek heeft "ontnomen" en "valse propaganda" pleegt. Ik kon de verleiding niet weerstaan om hier toch maar eens op te reageren. (voor de volledigheid ook het gedicht van Adriaan)

Gedicht Adriaan

(bron Maas 7 Niersbode, 10 aug 2011)

 

 

 

 

 

 

In de M&N Bode, “De schepenen en de schout”,

maakt Adriaan de Winter het wel heel erg boud

Gennep géén keramiekstad zijn en dus fout?

Diefstal van Milsbeek en heel erg stout?

 

 

Onze 84 jarige briefschrijver is zo te zien nog jong van jaren,

want heeft blijkbaar nog niet veel historische kennis kunnen vergaren

het gedicht in de M&N Bode had hij ons kunnen besparen

want het is heus onrecht wat ie Gennep doet wedervaren

Eeuwen voordat Milsbeek zelfs maar bestond

Ging het Genneps aardewerk de streek al rond

En Gennep was de plek waar je de pottenbakkers vond

Uw schrijven heeft dus geen enkele grond

 

 

Niet alle wijsheid komt blijkbaar met de jaren

Maar minder vergeeflijk is het om onnodig tegen Gennep uit te varen

“met andermans veren pronken”, “onjuiste propaganda” en “aan Milsbeek ontnomen”

Adriaan kan beter een beetje bedaren

Gennep is historisch gezien keramiekstad en mag zich dus zo noemen

En niemand, zeker niet in Gennep, zal willen verbloemen

Dat anno nu Milsbeek keramiekdorp is en zich daarop mag beroemen

Waarom een polemiek? Dan beter verzoenen

 

 

Want hoort Milsbeek niet bij Gennep en omgekeerd?

En is keramiek als thema dan juist nog niet zo verkeerd?

IJsjes

Klik op de foto

Knokken, ome Joop en terrasjes-weer

Het weer was dinsdag 2 augustus fabuleus mooi. Eindelijk zomer en dus terrasjes-weer, op de Markt, bij de stadsherberg, de dragonder en alle andere plekken in Gennep. Vanmorgen kwam ook ome Joop's tour door Gennep (foto rechts), de 8e etappe van Mill naar Kalkar. (website)

Gisteravond tegen zessen hoorden we een hoop herrie vanaf het Wilhelminaplein, geschreeuw and herrie alsof er met fietsen gesmeten werd en een kwartiertje later kwam de ambulance met zwaailichten aangereden (foto links). Vandaag berichtte de politie over een knokpartij en dat de politie het publiek om inlichtingen vraagt. (politie-bericht) Dus als u iets gezien heeft? Bel 0900-8844.

 

Links: 2 jonge gezinnetjes op de Niers. Familie zwaan en familie meerkoet. Bijzonder is dat familie meerkoet niet alleen hun nieuwste spruit, maar ook een telg van eerder dit jaar bij zich hebben.

Rechts: terrasjes-weer. Eerst naar de markt en dan naar het terras.

 

De insecten kunnen het mooie weer ook waarderen. Hebben ze eindelijk de kans om nectar te zoeken.
konijntjes in een maisveld in de Maaskemp. Voedsel en een schuilplaats tegelijkertijd
Maandagavond op de niersdijk
Ook de kraaien vonden het een mooie dag, zoals hier op het stadhuis
Werkzaamheden

Het is weliswaar bouwvak, maar er wordt hier en daar toch nog gewerkt. Vanochtend was Enexis weer eens bezig (foto links boven) met de schakelkast op het Wilhelminaplein die weer beschadigd was door een aanrijding. Het betekende dat de electriciteit weer afgeschakeld was in de Emmastraat en een deel van de Spoorstraat. En dus geen koffie, geen internet, geen tv, zelfs de rolluiken konden niet meer omhoog. Gelukkig lijkt op de 1e dag van augustus dan eindelijk de zomer begonnen te zijn. De werkzaamheden voor het Bolwerk hebben weer een stuk stadsmuur onthuld dat nu gerestaureerd kan worden.

En verleden week is een nieuwe kap geplaatst op de voormalige kapsalon van vd Linden in de Zandstraat, waarvoor een giga-kraan van Jenniskens uit Beugen ingehuurd was. Mooi jongens-speelgoed.

Ook bij de vroegere apotheek aan de Kromme Elleboog (het voormalige hotel Verzet) vorderen de werkzaamheden gestaag. Ik moet zeggen dat ze het mooi opknappen. De dakrand bv wordt in alle glorie hersteld. En ook bij de Chinees is men bezig. Ik neem tenminste aan dat de badkuip op het platdak niet als een soort buiten-bubbelbad is bedoeld. En Sjang was vanochtend bezig om de steiger bij het pand aan de Zandstraat af te breken.

Af en toe kom je trouwens leuke dingen tegen in etalages, zoals onderstaand bordje. (Er zijn natuurlijk ook kwalitatief goede dingen, die goedkoop zijn). Aan de Niers tenslotte is een schaapskudde verschenen. Netjes afgezet en gezonde dieren met voldoende water en zelfs een zoutblok. Je ziet het wel eens anders. Fleurtje was in eerste instantie heel nieuwsgierig, maar dat moest ze bekopen met een optater van het schrikdraad. Ze bleef er daarna angstvallig ver vandaan.........

Tenslotte: vandaag maakte Mariet Seegers bekend haar raadszetel af te staan naar aanleiding van de bevindingen van het rapport over de plotse grote tekorten bij de gemeente die uit de vorige college-periode dateren, toen zij nog wethouder was. Een besluit dat respect verdient. Maar Arnold Jansen en Mariet Seegers waren natuurlijk niet de enige schuldigen, voor zover men van schuldigen mag en kan spreken. De affaire mag zich het gehele voormalige college en ook de voltallige voormalige gemeenteraad aantrekken.

Norbertus van Gennep

Theo attendeert ons in het gastenboek over een uitzending op TV over (oa) Norbert van Gennep, die als zoon van de Heer van Gennep van het Genneperhuis de kloosterorde Norbertijnen oprichtte. Leuk.

 Norbert van Gennep

Regen, regen, regen

dat was het beeld op zondag 24 juli in Gennep en eigenlijk in heel Nederland. Vanaf dinsdag wordt het blijkbaar beter. Ik ben toch wel nieuwsgierig waar die hittegolven blijven die Piet Paulusma ons al maanden aan het beloven is voor de maanden juli en augustus.

SumMmertime heeft het gister gelukkig redelijk droog gehouden, op het laatste stukje na, maar de temperaturen waren niet om over naar huis te schrijven. Ik zag bij de Zandpoort ook een living statue, van het vrijheidsbeeld en een optreden bij schoenenhal Rutten. Toch knap hoe deze (in dit geval) dame zo stil kan blijven staan en nog wel met een arm in de lucht gestoken. Ze had trouwens wel een trouwe begeleider die haar en de omgeving in het oog hield.

Zoals te verwachten viel won Evans de tour. Traditiegetrouw is morgen weer daags na de tour in Boxmeer. Hopelijk houden ze het droog en krijgen ze genoeg bezoekers.

 

Vrijdag 22 juli

De laatste dag van de Nijmeegse vierdaagse, de dag van Cuijk. Marco heeft foto's gemaakt bij Cuijk/Middelaar en via de foto rechts kunt u naar zijn Picasa-album.

Gisteren kwamen ze door Gennep (en Ottersum en Milsbeek), maar ik had het helaas te druk voor mijn werk. Geen foto's dus. Maar wellicht komt de 50km in de toekomst weer echt in Gennep, waarmee een oude traditie wordt hersteld. Heel vroeger en zelfs tot na de oorlog kwam de langste afstand (toen 55km) namelijk altijd door Gennep. De 50km route kan vanaf de Bloemenstraat via het Genneperhuis naar Gennep en dan weer via de Niersbrug naar Ottersum en later Milsbeek. We'll see.

Vandaag ook de etappe naar de Alpe d'Huez en de tour is nog steeds niet beslist. Schleck of Evans, hmmmm. Normaliter Evans, maar misschien geeft de gele trui Andy Schleck vleugels. Vandaag ook aanslagen in Oslo. Trieste zaak. Ik was er 3 weken geleden nog. Het zal je gebeuren als je toevallig in zo'n stad bent.

Deze week moest ik ook naar Spanje en Portugal. In Barcelona was het ook maar 23 graden. In Madrid 32 en in Porto 22. In Portugal is goed te zien dat de bevolking het economisch moeilijk heeft. Veel leegstand en toename van het aantal bedelaars. Het is te hopen dat landen als Portugal, Griekenland, maar ook Ierland en Spanje (veel half afgebouwde bouwwerken) en nog een aantal andere landen zich herstellen, alhoewel het natuurlijk in het niet valt bij de schrijnende situatie in de Hoorn van Afrika, waar zoveel mensen honger lijden. Dan hebben we het toch maar goed in het welvarende Gennepse.

Porto

Porto

De foto helemaal links is gemaakt vanuit mijn hotelraam in het midden van Porto. De foto ernaast is van de beroemde brug over de Douro, gemaakt door Eifel (de bouwer van de Eifeltoren). Ondertussen heeft Nellie in het Gennepse deze dubbele regenboog gefotografeerd.

Gennep

Bij het Bolwerk is de toplaag verwijderd, zodat eerst archeologisch onderzoek kan plaats vinden.
en op het mooiste grasveld van Gennep zijn enekel overblijfselen van de Martinusschool neergelgd
De parkeerplaats op de Martinushof begint al aardig vorm te krijgen
en ook de struiken bij de kerk hebben het loodje gelegd.

En D66 blijft in de coalitie. Vandermeulen wordt blijkbaar de nieuwe wethouder. De weggestuurde oud-wethouder Jansen was volgens de Gelderlander not amused. Overigens betekent deze move van de gemeenteraad dat weer meer wachtgeld betaald moet worden en dat terwijl er toch al tekorten zijn. Het is trouwens een hele klus om iets te vinden op die nieuwe website van de gemeente. Probeer bv maar eens de begroting te vinden. Ik kan niet zeggen dat ik het een verbetering vind, maar misschien moet ik nog wennen. Eigenlijk wil ik alle stukken, besluiten, begrotingen ed zo kunnen vinden. Als ik wil weten wat de OZB-lasten zijn, dan moet ik dat eenvoudig daar kunnen vinden en niet moeten hoeven zoeken in raadsbesluiten. Weinig links ook. En zo zijn er meer voorbeelden. Er staat niet eens op wie de raadsleden zijn (liefst met achtergrond). Het lijkt erop dat veel teksten middels copy en paste van andere sites gehaald is. Jammer. Hopelijk blijft men proberen de website verder te verbeteren.

Ook komisch is al die berichtgeving over het "1e" oplaadpunt voor elektrische auto's in Gennep, welke volgens de berichtgeving in Milsbeek geplaatst zou zijn. Op het Europaplein in Gennep staat er echter al lang een. Ik berichtte hier al op 23 juni over.

Het lijkt wel herfst

Gister hadden we een mooie dag. En ook vandaag viel het gelukkig nog mee tot een uur of 4 toen het begon te regenen. Het grootste gedeelte van SumMmertime was derhalve gelukkig droog. En verder staan er mooie grote parasols (of moet ik zeggen paraplu's?) op de markt. De voorspellingen zijn ook al niet denderend, zodat de wandelaars volgende week (Nijmeegse vierdaagse) zich maar beter kunnen voorbereiden op de nodige plensbuien. Droge sokken meenemen dus en de poncho niet vergeten.

Johan heeft vandaag met de andere deelnemers uit Gennep bij de gemeente als elk jaar weer het gemeenteshirt opgehaald. De gemeente hoopt vooral dat het op de donderdag gedragen wordt, want dan komt de caravaan door de gemeente Gennep.

Johan schreef: "deze morgen een t-shirt opgehaald bij een gezellige bijeenkomst, volgens mij gepresenteerd door vd Bogaert. Wethouder Voncken was ook aanwezig. Op zich is het een leuk shirt maar een gemiste kans doordat men nu reclame maakt voor de Floriade ipv voor Gennep. Een leuke toeristische attractie in Gennep (waar een leuk shirt van te maken zou zijn) zoals het Genneperhuis, wordt vergeten."

Tja. Die Floriade blijft ons achtervolgen. Niet alleen kost die meer dan een miljoen en staan we ook nog eens garant voor het nodige, nu gaan we ipv reclame voor Gennep te maken de Floriade in Horst/Venlo promoten.

De ontmoeting

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar vrijdagmiddag 15 juli 2011 is dan het kunstwerk "de ontmoeting" van Mirso onthuld. Het kunstwerk is gemaakt van de foto's van 342 Gennepenaren en scheidt het nieuwe grasveld bij de Zandpoort af van de toekomstige nieuwbouw van het Bolwerk. Wethouder vd Bogaert hield de toespraak en na wat uiteenzettingen van Mirso werd het bouwplastic verwijderd van het 50m lange en 2 m hoge kunstwerk. De bouwhekken om het gras zijn ook verdwenen. Nu nog een paar bankjes en dan heeft Gennep er een aangename verpoosplek bij. Ze zijn inmiddels ook begonnen met het kortwieken van het bos bij de Niersbrug.

Wat plaatjes op maandag 11 juli 2011

Een mus bij een voerbakje, meerkoeten die een 2e nest beginnen, terwijl de futenfamilie hun jong opvoeden. Wandelen langs de Niers en een ogenschijnlijke landing op de Martinuskerk. Een konijntje inpsecteert het materieel op de Martinushof en er is een 50jr huwelijk op de Maasweg.

2 oude plaatjes

bakkers?

De foto links is van Marianne Goossens-Nillesen en is een foto van 21 Gennepse mannen van rond 1890. Marianne schrijft: ` ik heb een oude foto (rond 1890 vermoed ik) met daarop 21 Gennepse mannen, waaronder mijn opa Adrianus Nillesen, bakker. ` Adrianus, ofwel Janus, is zittend, op de middelste rij de 3e persoon van links. Het zal wel lastig worden, maar heeft iemand enig idee wie de andere heren op deze foto zijn?

De foto rechts is ingestuurd door Tonny Wilbers en afkomstig van Nel Nikkesen. De foto toont de bekende Gennepenaar Sjeng Nikkesen op zijn viskar. Zo te zien fietst ie op de Zandstraat ter hoogte van de Brugstraat.

Beide foto´s worden toegevoegd aan de albums Gennepse mensen.

Sjeng Nikkessen

Genneps bestuur in de problemen

De Gelderlander en kliknieuws berichten dat wethouder Jansen is weggestuurd na een motie van wantrouwen, waarbij alleen de eigen partij tegen stemde. Ik ben benieuwd of we nog iets horen over een oordeel over de eigen rol van de Raad en over de rest van B&W, want dit ligt natuurlijk niet aan één persoon. En het is ook een persoonlijk drama. Verder is interessant dat blijkbaar (?) een voormalige collega wethouder, die notabene portefeuillehoudster was voor tenminste een deel van het onverwachte tekort, ook gestemd heeft voor die motie van wantrouwen. Er is onrust in het ambtelijk apparaat en dat ook al vele jaren.

Van hopeloosheid zocht men de redding in herindeling. Maar ook dat zou niet geholpen hebben. Zou men nu nog niet in de gaten hebben dat het vooral aan de eigen werkwijze ligt. We moeten terug naar de menselijke maat, naar het vertrouwen op mensen ipv regelingen.Communiceer nu eens echt met de bevolking. Ben nu eens echt aanspreekbaar. Zoek ambtenaren die uit Gennep of tenminste uit de regio komen en dus weten waar het over gaat anders dan dat ze slechts weten wat op papier staat. Bouw vertrouwen op ipv systemen. Ambtenaren uit Gennep zouden kwalitatief onvoldoende zijn. Zware mensen van buiten zouden nodig zijn. Nou, dat hebben we gezien..... Laat me niet lachen. Nu hebben we de in het verleden opgebouwde spaargelden (toen er nog geen sprake was van buitenstaanders) nodig om de tekorten aan te vullen.

7 miljoen foetsie.......

Dat leert een snelle berekening van de financiële perikelen van de gemeente Gennep. En dat zijn de burgers van Gennep dus armer geworden.

Naast het plotse en onverwachte tekort van € -1.331.183 over 2010, waar in de begroting een batig saldo van € 663.199 werd verwacht, moet ook op het grondbedrijf en de Floriade nog een kolossaal verlies genomen worden van maar liefst € -5.567.000. Van dit laatste bedrag was 2,2 miljoen al opgenomen in de jaarrekening over 2010. Voor de resterende 3,4 miljoen moet weer een greep gedaan worden in de reserves die in het verre verleden waren opgebouwd in de zgn Essent gelden. Waar die giga-gaten en bedragen vandaan komen? De Brem: € -525.000, Centrum Centraal: € -1.000.000, Gennepermolen: € - 1.545.000, Goede Herder € -715.000, Greenpark Floriade: € -102.000, Floriade bijdrage: € -1.020.000, Heikant: € -500.000, ROC Haven Heijen: € -250.000.

Ik zal hier en nu maar niet mijn mening geven. Dat heb ik in het verleden al vaak genoeg gedaan. Maar als u denkt: "dit bestaat toch niet??", kijk dan vooral op de website van de gemeente waar de openbare stukken staan voor de aanstaande gemeenteraadsvergadering van donderdag. Het rapport over het financiële falen over 2010 vind u achter de volgende link. Is er niks positiefs te melden dan? Jawel: het idee van Ton van IDTrofee voor een waterornament bij de Zandpoort is gepland voor 2012 voor een bedrag van € 158.000.

Een heel nest en "not in control"

gemotoriseerde paragliders leek wel door iets gestoord te zijn, want er vlogen maandagavond tegen negenen wel 7 van die dingen boven het Gennepse. De 2 uit Oeffelt en 5 die zo te zien van elders kwamen.

Met het nest futen op de Niers is het ook niet goed afgelopen. Pa en ma hebben het opgegeven. Het nest met daarin nog een aantal restanten is achter gelaten. Jammer, want het zijn bijzondere watervogels, die al van verre aan hun kruin te herkennen zijn en die bijzonder kunstig onder water op visjes jagen. Hopelijk volgend jaar beter, want dit jaar zal het wel niets meer uit halen.

Van de paragliders is te hopen dat ze altijd "in control" zijn. Dat geldt blijkbaar niet voor het college van B&W volgens de uitkomsten van het raadsonderzoek naar de plotse grote financiële tekorten. (bericht Gelderlander). Paragliders, die niet "in control" zijn, verongelukken. En colleges van B&W???? We'll see, want dit is zo ongeveer het grootste "brevet" van onvermogen, dat gegeven kan worden.

Update maandag 4 juli

Het was zo druk afgelopen weekend, dat u nog een aantal plaatjes van afgelopen week uit het Gennepse tegoed heeft.

eind juni werd de Supercoop verbouwd. Opening vrijdag 1 juli
verbouwing oude apotheek
de dinsdagochtend markt op het Europaplein
Zwanenfamilie op de Niers
Het Diashantlappenkoor uit Venlo luisterde zaterdag de expositie in het pand Rutten op
drukte op zaterdag
de deken neemt een kijkje bij de Pleinfeesten
Vorderingen op de Martinushof
Nog even en Take-One hoeft niet meer gesloopt te worden..
Bezuinigingen? Politie vergroent? Conditie-training?
Marco's foto's en een kort filmpje van FUNDAY
Marco's selectie (foto-album)
kort filmpje
Een zondag langs de Niers
Pleinfeesten za. avond en zondagmiddag

Het was zondagmiddag mooi weer en aangezien er geen entree was kon ik zo binnen lopen om een paar plaatjes te schieten.

Het was gezellig druk en de kids vermaakten zich kostelijk met schmink, suikerspinnen, springkussen, schatgraven en ga zo maar door

Marco heeft zaterdagavond weer foto's gemaakt, waarvan hier een selectie.

De overige verschijnen op de site van de pleinfeesten .

Het was zo te zien behoorlijk druk

Pleinfeesten zondagmiddag
Pleinfeesten zaterdagavond
Pleinfeesten, za.mi. 60+

Zaterdagmiddag was traditiegetrouw voor de 60 plussers. Ook daar was het dit jaar weer drukker dan eerdere jaren. marco heeft foto's gemaakt. Een selectie daarvan in het album links. Alle foto's zullen in de loop van de week op de site van de Pleinfeesten te bekijken zijn (Link)

Filmpje SumMmertime, week 2

filmpje van zaterdag 2 juli

2 juli: 2e weekend SumMmertime

Zaterdagmiddag 2 juli: 2e dag van SumMmertime editie 2011. Een week eerder miezerde het nog, maar nu werkte het weer mee met uitvoeringen van de Meander, de harmonie, jeugdorkest, rondlopende insecten en ga zo maar door. Het was druk op de Markt in Gennep en gezellig.

Nu maar hopen dat de rest van de zomer net zo succesvol verloopt als deze zaterdagmiddag.

Pleinfeesten Vrijdag

Marco heeft weer foto's gemaakt van de pleinfeesten. Dit maal een kort album van de vrijdagavond.

Marco rapporteerde dat het dit jaar beduidend drukker was dan in voorgaande jaren op de vrijdag.

Geopend op 21 maart 1965, gesloopt op 30 juni 2011

Het repetitielokaal van de harmonie is vandaag, na ruim 46jr trouwe dienst, gesloopt om plaats te maken voor het bolwerk. Na de oorlog had de Gennepse harmonie helemaal niets meer en zeker geen vaste repetitieruimte. Na de nodige omzwervingen stelde de kerk begin jaren 60 een stuk grond ter beschikking aan het Straatje en bouwden de leden van de harmonie met veel zelfwerkzaamheid een eigen repetitieruimte. De opening vond plaats op zondag 21 maart 1965. Nu in 2011 heeft men tijdelijk onderdak bij Tjenke Muda.

Ik zat vandaag in Amersfoort en dus heeft Nellie foto's gemaakt. Op de foto links zien we nog een stukje nostalgie in de vorm van 2 oude petten van de harmonie en rechts poseert Nellie (met mijn oudste kleinzoon Pieter) voor de restanten van het lokaal waar ze ruim 43 jaar gerepeteerd heeft.

Geheel rechts: aan het eind van de dag was enkel deze stapel stenen nog over.

Goof's foto's van de 1e dag van de jeugd4daagse
Goof heeft foto's gemaakt van de 1e dag van de jeugd4daagse, die traditiegetrouw op de 1e dag weer Gennep aan doet. Na de rust bij de Blokhut trekt de karavaan over de Niersdijk weer richting Ottersum. (Goof: thnx)
Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt

Dat was 1 van de liedjes die afgelopen zaterdagavond vertolkt werden. Het beroemde lied van Marlene Dietrich werd, met een iets minder rauwe stem dan Marlene, gezongen door Mirjam Hardenberg. Wilt u een impressie van wat er oa allemaal in Gennep te doen was afgelopen weekend, dan heb ik een aantal filmpjes voor u. Heel speciaal is het filmpje van de autozegening. Niet alleen worden mijn 2 kleinzonen gezegend, maar heeft Gennepnu.nl ook de primeur van de eerste autocam. Na de primeur van de 1e Pietencam, nu dus de 1e autocam. Kijk het filmpje van de autozegening en beleef de autozegening vanuit de auto zelf.

za.middag: opening SumMmertime
za.avond: Niersvalley

za.avond: avondprogramma Summmertime

en zo klonk het vroeger: Marlene

zo.ochtend: gildeneer bij de Martinuskerk
zo.ochtend: concert harmonie Norbertushof
zo.ochtend: autozegening martinuskerk

Bert vd Bosch stuurde de foto links. Koeien op de pas gelegde grasvlakte bij de Zandpoort. Ik hoop trouwens dat het vlees van de slager wat malser zal zijn dan van deze koeien.

Toen ik tegen half 5 richting het centrum liep, want ik wilde die koeien wel eens zelf aanschouwen, kwam me een grote groep mensen (vooral heren) tegemoet. Was ik blijkbaar net de 1e spade in de grond voor het Bolwerk misgelopen. De bouw schijnt na de bouwvak dan eindelijk te beginnen. Ik had u graag wat plaatjes laten zien van die openingsactie, maar die heb ik dus net gemist. Dennis Greijn van de Gelderlander was blijkbaar wel ingeseind want ik zag een stukje met foto op de site van de Gelderlander. LINK

Wat een weekend

Op zaterdag carwash van Jong Nederland, 's middags opening van SumMmertime 2011 op de Markt en zaterdagavond een avondprogramma van SumMmertime. Op zaterdag is ook doorloopdag (grote repetitie) van de Gennepse revue en is 's avonds ook nog Niersvalley. Bovendien is een van mijn petekinderen jarig. Marten (de chauffeur van de kampioensbus van Flamingo's) werd 25!. Nogmaals proficiat Marten. En op zondag was er een concert van de harmonie bij het bejaardenhuis en was de jaarlijkse autozegening bij de Martinuskerk en dit maal na een hoogmis met gildeneer. Maar vandaag, zondag, was ook mijn nichtje Janneke jarig. Ze werd 30 en vierde dat met een groot feest in Druten. Janneke, ook jij nogmaals proficiat. Zaterdag begon nat en koud, maar tegen de avond begon het op te klaren en koelde het niet meer af en de zondag eindigde zelfs warm. Wel pech voor SumMertime dat de opening in de (mot)regen moest geschieden en ook voor een carwash is het leuker om de auto's in je zwempak te kunnen wassen. Maar uiteindelijk is het toch allemaal nog goed gekomen. Nu maar hopen dat de rest van de zomer een beetje aangenamer wordt.

album opening SumMmertime
album Niervalley 2011
autozegening Martinuskerk
concert van de harmonie op de Norbertushof
om alvast wat in de sfeer te komen wat plaatjes van de repetitie voor de Gennepse revue van 2011
3 plaatjes van het avondprogramma van SumMmertime

O ja: Ik heb het gastenboek maar even weggehaald, want vergelijkingen met NSB-ers e.d. kunnen echt niet. Graag geen persoonlijke beledigingen en zeker niet dergelijke verwijzingen. Ik zal het gastenboek laten opschonen en zal het dan terugplaatsen. Ik hoop dat het bij deze keer blijft, want het zou zonde zijn om een gastenboek te moeten censureren.

Carwash Jong Nederland: extra goed schoon!

Zaterdag 25 juni 2011: carwash Jong Nederland bij de blokhut teneinde de verenigingskas te spekken voor het organiseren van activiteiten voor de Gennepse jeugd. Verleden jaar kon het nog in badpak, maar dit jaar moest de regenkleding uit de kast gehaald worden. Voordeel bij dit nadeel was wel dat de auto's extra goed schoongespoeld werden.

Gras, gras, gras. Zandpoort wordt Graspoort

Het heeft weliswaar 2 jaar geduurd, maar dan krijgen we ook wat: een grasveld op de plaats van de Zandpoort. De vlinderstruiken hebben eerst plaats gemaakt voor zand en nu dus voor gras. Misschien moeten we het voortaan Graspoort gaan noemen ipv Zandpoort. Als de zoden zijn aangetrokken zullen de hekken ook wel verdwijnen. Wellicht dus op 15 juli. Een stukje verderop zakt het pand van Nillesen bijna van ellende in elkaar. Grote stukken vallen al naar beneden. Dus beter een paraplu opzetten als u er langs moet. Bij de Martinushof vallen de stukken, in dit geval straatstenen, beter op hun plaats.

Niersvalley, auto's en vliegtuigen

Er is een hoop te doen in het Gennepse dit weekend. Zaterdagavond is er Niersvalley, zoals de naam al zegt, aan de Niers en van 20:00h tot ongeveer 01:00h. Op de flyer links ziet u de line-up voor Niersvalley 2011.

Maar er is natuurlijk veel meer te doen. Zaterdag begint SumMmertime en is bij de blokhut ook de carwash van Jong Nederland. En op zondag is er de autozegening bij de Martinuskerk en in de ochtend ook een concert bij de Norbertushof. Nu maar hopen dat het weer goed is. (Link naar weekend)

Theo Peters stuurde foto's van het oplaadpunt voor electrische auto's dat gemaakt is op het Europaplein. En nu maar hopen dat electrische auto's betrouwbaarder zijn dan vliegtuigen.

Noorwegen

Ik moest van de week naar Noorwegen, naar Kristiansund voor een bespreking. So far so good. Dinsdag vloog ik van Schiphol eerst naar Oslo en daarna verder naar Kristiansund voor mijn bespreking. Woensdagmiddag rond 16:00h weer terug. Eerst van Kristiansund naar Bergen, dan van Bergen naar Kopenhagen in Denemarken en dan van Kopenhagen naar Amsterdam. Dat was de bedoeling, maar helaas. Het SAS toestel van Bergen naar Kopenhagen had 1 uur vertraging, zodat ik de aansluiting met het SAS toestel naar Amsterdam had gemist. Ze wilden blijkbaar niet op me wachten. Al met al betekende het dat ik in Kopenhagen moest overnachten en pas donderdagochtend richting Schiphol kon vliegen en mijn hele planning voor de donderdag dus in de war is gelopen. Geluk bij een ongeluk was dat ik in Denemarken en niet in Noorwegen was gestrand want een pilsje kost in Noorwegen kolossaal veel geld. En ik was nog nooit in Kopenhagen geweest.........

Maar de volgende keer: liever niet.

Omdat ik een tijdje weggeweest was keek ik met belangstelling richting repetitielokaal, maar er was nog niks gebeurd. Idem voor wat betreft de houten wand op de Zandpoort. Ik heb inmiddels wel een mailtje gekregen dat het kunstwerk (dat de ontmoeting gaat heten) op vrijdag 15 juli om 15:30h onthuld gaat worden. Overigens zou ik het op prijs stellen dat verwijzingen naar NSB e.d. en al te persoonlijke zaken in het gastenboek achterwege worden gelaten. Nergens voor nodig en zeer beledigend.

Kopenhagen

Fotowand Zandpoort in gebruik

Vandaag, maandag 20 juni, heeft een aannemer driftig een houten schutting opgetrokken op het plein bij de Zandpoort (en het toekomstige Bolwerk), waar de verleden jaar aangekondigde fotowand van Mirso zal verschijnen.

En de 1e foto is vanavond ook al verschenen. Het lijkt een oudere foto, maar de persoon is wel herkenbaar. In ieder geval kan Mirso nu aan de slag met de rest van de wand. Hieronder staan een aantal afbeeldingen van hoe die fotocollage van Mirso er nu eigenlijk uit ziet.

Hier links een aantal afbeeldingen van de fotowand

De foto's zijn van Gennepenaren en verleden jaar gemaakt.

Bij OpdeLogte wordt driftig doorgewerkt.

Ook de woningen aan de Roggestraat zijn zo te zien gereed.

de Brink: kleuterklas 1974-1975

De foto links is van een kleuterklas van de Brink van 1974-1975. De foto is afkomstig van Arjan van Ommeren en staat al een tijdje op de website.

Hans van Baal stuurde nu een file met dezelfde foto, maar nu met alle namen bijgeschreven. (rechts)

Halve marathon 2011

De halve marathon heeft geluk gehad dit jaar want het was (zo goed als) droog. Op het moment dat ik dit schrijf ('s middags om half 5) giet het aan een stuk door. Ik begrijp dat er meer dan 400 lopers zijn geweest in de straten van Gennep. Het is wel sneu voor onze zuiderburen in Heijen die net dit weekend de gildefeesten hebben georganiseerd. Gelukkig was de optocht vanochtend en dus bij droog weer. Foto's van de gildefeesten staan op www.heijen.info

De publieke belangstelling vind ik tegen vallen alhoewel dit jaar ook de weersverwachting niet geholpen zal hebben. Wellicht zouden er wat extra activiteiten georganiseerd moeten worden. Er was dit jaar trouwens iemand die al voor de 25e keer mee liep. Matthee Moons uit Malden die nog bij mij in de klas gezeten heeft, heel heel lang geleden, op het toenmalige Gabriel College in Mook. Matthee kreeg dan ook heel toepasselijk nummer 25 van de organisatie.

Chapeau voor alle lopers. Ik moet er niet aan denken om 5 of 10 km te rennen, laat staan meer dan 21km. Wat mij betreft zijn het dan ook allemaal winnaars. Een foto-impressie van de halve marathon van 2011 van gennepnu.nl

Hendrix in Heijen 50 jaar!

6 juli is het alweer 50 jaar geleden dat de mengvoerfabriek van Hendrix in Heijen feestelijk geopend werd. De Paesplas was net ontgraven en aan de zo ontstane binnenhaven werd de kolos gebouwd die we allemaal kennen. Zaterdag 2 juli wordt dit gevierd met een open dag op de fabriek in Heijen. Deze is van 11:00h tot 17:00h. Een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen bij dit bedrijf. Er staat een special over dit bedrijf op deze site met een aantal albums, die ik als voorproefje nog even naar voren haal.

De geschiedenis van het bedrijf Hendrix
De feestelijke opening van de fabriek in Heijen in juli 1961
Bouwactiviteiten door de jaren
Overige foto's

De hele special kunt u zien op de volgende link: special Hendrix-UTD Heijen. Als u naar de open dag gaat, dan ziet u wellicht ook de slechtvalk die nestelt in een nestkast boven tegen het gebouw.

Water

Nadat we maanden weinig water hebben gehad, heeft het gisteren, do 16 juni, blijkbaar gehoosd in het Gennepse. Ikzelf zat in Madrid voor een bespreking, maar Nellie heeft vastgelegd hoe de Emmastraat weer blank stond, en zelfs nog erger dan voor de aanleg van de nieuwe riolering en bestrating. Hoe dat kan? Blijkbaar was de hoosbui zo erg dat de stankafsluiters van de straatkolken vacuum trokken en dat de straatkolken niet meer afvoerden. Het was blijkbaar simpel te verhelpen, maar wel komisch.

In Madrid was het trouwens meer dan 35 graden en dat is een beetje veel van het goede. Het is wel te hopen, vooral voor de Heijenaren dat de weergoden dit weekend een beetje meewerken, want dit weekend zijn er gildefeesten met een uitgebreid programma. Link naar gildefeesten. Misschien iets voor de Gennepenaar om te gaan kijken? Dit weekend is er in het Gennepse volgens mij zowiezo niet zoveel te doen behalve de halve marathon as zondag (link),

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats