In juli 1961 opende Hendrix haar gloednieuwe fabriek voor veevoeder in Heijen. De oorspronkelijke fabriek van Hendrix stond in Boxmeer. De gloednieuwe fabriek was gebouwd aan het water (van de Paesplas) en uitermate geschikt voor de aanvoer van de grondstoffen over het water. De bouw van de fabriek kostte ca 1 miljoen gulden. De feestelijke opening welke 3 dagen duurde (!!) kostte maar liefst 100.000 gulden. De fabriek en de opening werden trouwens betaald met de opbrengsten van Laboratoria Nobilis (onderdeel van het Hendrix bedrijf) aan Organon/Akzo. (Kijk in Boxmeer maar eens tegenover het station. De gebouwen staan ten dele nog). De opening van de fabriek was een heel spektakel. De opening gebeurde door staatssecretaris Patijn. Hij nam een telefonische bestelling aan van boer Egelmeers in de Mortel. Hij zette met een druk op de knop de fabriek in werking en daar kwam de zak voer uit de fabriek rollen. De zak werd vervolgens per helicopter naar boer Egelmeers gevlogen en in ontvangst genomen. Waarschijnlijk is dit de eerste en enige zak veevoer die ooit op dergelijke wijze naar zijn bestemming is gebracht. De hele operatie was op tv te volgen voor alle gasten. Opnieuw een primeur in een tijd dat nog zeer weinigen tv hadden. 's Avonds was het spektakel bovendien op het NTS nieuws van Karel Enkelaar te zien. Met enige andere beelden zien we hier dit spektakel weer in beeld gebracht.

Rechts zien we een luchtfoto van de juist opgeleverde nieuwe fabriek.
De capaciteit van de fabriek in de beginfase was 10.000 ton per maand. Voor die tijd was dit een enorme capaciteit.
Luchtfoto vanaf de zijde van de Paesplas. Rondom de fabrieklagen nog 3 boerderijtjes op het terrein die door Hendrix-mensen bewoond werden.
Voor de opening moest natuurlijk eerst ter kerke gegaan worden. Wimke Hendrix was tenslotte vroom katholiek en zeker in die tijd was dit nog de gewoonte.
Een buslading met gasten bij de kerk in Boxmeer.
Luchtopname van de fabriek tijdens de opening. Onder zien we de feesttent.
Foto van het terrein met op de achtergrond 2 van de boerderijtjes die nog tot 1969 (bouw van Heijen II) op het fabrieksterrein zijn blijven staan. De gasten werden met bussen naar de opening gebracht.
De gasten gaan naar de in bedrijf stelling
De fanfare van Heijen gaf natuurlijk ook acte de presence
Wimke Hendrix met de hoge gasten
En natuurlijk moest ook de fabriek zelf ingewijd worden. We zien hier de priester in de kantine onder toeziend oog van de Hendrix familie.
De televisie (NTS) was paraat. De straalverbinding naar de boerderij van boer Egelmeers was ingericht.
Hier is de helicopter juist geland om het voer bij boer Egelmeers af te leveren.
Boer Egelmeers neemt de zak in ontvangst.
En draagt de zak naar de boerderij (in die tijd wogen de zakken overigens vaak nog 50kg!)
De verslaggeefster staat klaar bij de boerderij
En ondervraagt boer Egelmeers over zijn bevindingen.
De feesttent, waar 3 dagen lang de festiviteiten plaats vonden.
Wimke Hendrix in geanimeerd gesprek
En er werd natuurlijk gedineerd..
En er waren toespraken.. Hier Wimke zelf, voor de gobelin die hem geschonken werd door het personeel. Deze gobelin heeft nog jarenlang in het kantoor in Boxmeer gehangen.