Gennepenaren (album 6)

  link naar vorige albums: (album 5)      (album 4)     (album 3)    (album 2)       (album 1)

7e pagina mensen 8e pag mensen

Gennepse Mensen deel 6:

Ik ga verder met de nieuwe verzameling Gennepenaren, album 6 alweer. Gennepenaren uit begin jaren 70, met dank aan de foto's van Wim Wolters, die zo'n 40jr geleden freelance fotograaf voor ondermeer de M&N Bode was. Kent u mensen op de foto's of weet u iets over de achtergrond of anderszins leuke wetenswaardigheden? Stuur dan een mailtje, zodat ik die informatie erbij kan zetten.

1975: opening van de nieuwe schoenwinkel van Frans Teunissen in de Zandstraat. Links Frans met zijn vrouw. Ik meen dat de bezoekers Carla Dijkstra en haar man zijn.
1975 repetitie symfonie-orkest
1975: Wielerzesdaagse bij Royal. Jan Linders met company
Januari 1976: feestavond Vitesse bij de Kroon met oa huldiging van de jubilarissen. Harrie van Arensbergen spreekt van Jacob van Tankeren toe.
jan 1976: Harrie van Arensbergen wordt ook zelf gehuldigd. Hier krijgt ie een speldje van Eed Felling
Bestuursvergadering Vitesse in 1976: Jan Aarnoutse
Bestuursvergadering Vitesse in 1976: Gé van Abel
Bestuursvergadering Vitesse in 1976: Harrie van Arensbergen
In mrt 1976 neemt Henk Liebrand afscheid van het 1e van Vitesse: We zien Henk Liebrand, Theo Kusters, Tiny Jansen, Hans Achterberg, Hans Bakker, Tonnie Jansen en Hans Derks
1976 wedstrijd van Vitesse op de Groes: Hans Achterberg verdedigt het doel van Vitesse. Op de foto verder oa Theo Kusters, "fietsenmat" (Paul Peters) en Tonnie Jansen
1976 Wielerzesdaagse bij Royal. Hier met de plaatselijke middenstand. Helemaal links Paul Janssen. Verder kapper Gerwin vd Heuvel, bakker Bernards, Sjaak Snellen, Jan Linders en helemaal rechts Harrie van Arensbergen als spreekstalmeester.
Zelfde wielerzesdaagse, maar nu mer close-up van Sjaak Snellen (rechts) en bakker Bernards
1974: Volksdansfeesten in Heijen. Zo te zien is Bombakkes afgereisd naar Heijen voor een optreden. We zien de oud-prinsen optreden oa vrnl: Hans Noy, Jan vd Lest, Wim van Riet , Piet Verhasselt, Johnny Nikkesen en Jan Mooren
1974: Volksdansfeesten in Heijen. Hier zien we een optreden van streekorkest Jose in de feesttent. Dirigent was Dries Deters. Mijn eigen vrouw Nellie speelde hoorn (onzichtbaar), 2e van rechts is Theo Jacobs (trompet)
1975: 50jr Francissen. vrnl: Frans Simons, ....., Elly Francissen, mevr Francissen. 4e van links is Carola Simons-Francissen. Zittend 2e van rechts Albert Francissen
In 1975 krijgen verschillende manschappen van de Gennepse brandweer het perslucht-diploma. Hier ontvangt Theo van Rens dit diploma uit handen van Harrie van Arensbergen. Op de achtergrond wethouder Lambrechts en staande naast van Arensbergen Tjerk van der Meer van de gemeente.
1975: de Zonnebloem. Actie: de rolstoel. Dhr in het midden is dhr Knops, direkteur van de Rabo-bank. Ik meen dat dhr rechts dhr Fleuren van de Maasweg is (secretaris)
1975: Door van Arensbergen. Zo te zien heeft ze een lintje gekregen. (waarvoor weet ik niet)
1975: de hofkapel heeft een fotoshoot bij de Gennepermolen. vrnl: Ton Arts, Harrie Brons, Maarten Steinmann, Willy van Duuren, Bert van Wanrooij (info van Theo Ermen), Sjaak van de Boom, .. Brons en Deni Wevers.
1975: Piet van Arensbergen wordt in zijn eigen zaal (hotel de Kroon) gehuldigd bij Vitesse
In 1975 wordt Eed Felling bij Vitesse gehuldigd
1975: Kinder-carnaval in de Blokhut. Geheel rechts zien we Theo Gartsen, 2e van links is Rudi Holla, geheel links van Est (?)
1975: kinder-carnaval in de blokhut. Deze grote tromslager loopt nu voorop bij het gilde (Henk Arnoldussen)
1975: Matigheid en Genoegen. vrnl Paul van Lieshout, Carla Dijkstra-Janssen, Desiree geurts
1974: Max Schaffers (geheel links) viert zijn 25jr jubileum in hotel de Kroon. Rechts zien we Jan Linders op bezoek.
1974: Bij de Page brandde het nogal eens. Zo ook in 1974. De Gennepse brandweer in actie tesamen met de bedrijfs/brandweer van de Page. Ik herken ondermeer Jos van Duren. (op de hurken met zonnebril)
Ook in 1974 organiseerd de brandweer al activiteiten om de brandweer dichter bij de bevolking te brengen. We zien hier de brandweercommandant van toen. Ik vermoed dat het ten Haaf is, maar weet dat niet zeker. De man in korte broek zou Piet Hermsen kunnen zijn uit Ottersum, Geer Noij daarachter (?)
Huub Kroon, toen ook brandweermand, was ook paraat.
Huub Kroon en Jan? Schoenmakers (Dr nolensstraat, werkte bij gemeente) (vader van Henk Schoenmakers)
4 juni 1974. Het CDA is net opgericht. Wim Aantjes uit de landelijke politiek komt naar Noord Limburg. We zien verder Chris van de Broek (2e van rechts), Harrie van Arensbergen (spreekgestoelte) en dus Wim Aantjes (witte bloes, in eht midden)
1974: Het jeugdkoor. Van de dirigent weet ik dat hij Gijs heette en bij onze overburen in de Molenstraat (Hendriks) inwoonde. Meester Gijs Giepmans geheel rechts, meester Goossens links. In het koor oa: Gabriëlle en Dominique Thissen, José Holla, Sylvia Broeren, Angelique van Hoof, Chris Elbers, Marga Wijtmans, Belinde Bindels> Theo Roosenboom meldde dat zijn vrouw Karin Guelen ook op deze foto staat. Marion Kraus herkende een aantal meisjes: " Bovenste rij ,tweede van links ,Ria Swertz, daarnaast Marga Pechtold 6e Mieke Wevers 12e Willeke Verheijen. Rij 2 [van bovenaf]Petra Snijders [naast dirigent] 3de Joke van de Loo[?] Rij 3 3de van rechts Riny Wouters. Rij 4 iste Karin Kusters , 4de ..... de Gier ,naast Gabrielle het jongere zusje van Karin Kusters. "
Gaby van Tankeren zong ook in het koor en stuurde bovenstaande namen.
1974: Matigheid en Genoegen. We zien ondermeer Len van de Broek (zou dat jaar uit Gennep vertrekken en met Jan de Bruin in Boxmeer trouwen), en verder Carla Dijkstra-Janssen (tante Carla), Anke van Arensbergen, Vincent van Riet, Desiree Geurts, Paul van Lieshout,
De dierendag van 1974 wordt gevierd met een activiteit in de blokhut. We zien ondermeer geheel rechts dokter Heesen.
In 1974 heeft Nol van Est er nog zin in.
Ook in 1974 heeft het Symfonie-orkest olv Harry Denissen een optreden in de Martinuskerk. Ik herken ondermeer Frans Wilberts op de hoorn,Theo Wilbers op de klarinet, en Henk Bernards op de klarinet, Theo Noy op slagwerk ( pauken ) (jongste zoon van Antoon Noij van de CAGO), Hans Noij (orgel)
In 1974 was de Gennepse kanarie-vereniging erg actief. We zien hier geheel links burgemeester Berger en achter de tafel oud-burgemeester Gilissen, Jos van Duren, Martin van Amstel en Huub Kroon. Dhr geheel rechts herken ik niet
1971: Sinterklaas ontvangt de Gennepse jeugd in zaal van Bergen. Ook burgemeester Gilissen is van de partij.
1972: Grad van Dijck, de door en door Gennepse spoorwegman en schrijver en die een pad naar zich vernoemd kreeg.
1972: Vitesse speelt nog op de Groes. We zien de roemruchte keeper Berry Guelen met rugdekking van Arie van Bergen. Volgens mij zie ik dan ook nog Martens
1972: Tonny Wilbers met oudste zoon op een show bij garage Jetten (waar nu AH zit)
1973: gilde-avond in Heijen. We zien burgemeester Gilissen met links naast hem Gerard Delahaye.
12 mei 1974: 1e communie in de Martinuskerk. Pater Celie is nog kapelaan in de Martinusparochie en moet nog bouwpastoor worden van de Norbertuskerk. De onderwijzer is Henk Simons van Maria Goretti.
aug 1974: Gennep krijgt een VVV kantoor! En wat voor een.... Een caravan(netje) wordt geplaatst op het kerkplein achter de kastanjeboom. Burgemeester Berger verricht de opening. Nellie wist dat de voornaam van de mevrouw links Christine was. Dory meent in dhr rechts de heer Mesterom te herkennen.

dec 1974: Het bestuur van de Gennepse kanarievereniging met vlnr:

Door Holtermans, Huub Kroon, Hen Holtermans, Jos van Duuren, Martin van Amstel (de laatste weet ik niet 100% zeker)

1974: Onder de toenmalige sporthal (nu zaal PicaMare) waren indertijd kegelbanen. (nu oefenplek judo ed). In 1974 wordt Hans Spit gehuldigd als kegelkampioen. Geheel rechts zien we juwelier van den Bergh (vader van Mieke en schoonpa van Sjang).
1974: Iedereen kende jan Hopman als monteur bij Max Schaffers.
1974: jubileum van Gerrit de Jong. Ik meen dat hij 25jr bij garage Jetten werkte. De receptie was in zaal de Kroon. Hier komt Jan Linders (zat in bestuur Vitesse en Gerrit was keeper) feliciteren.
1974: zelfde receptie van Gerrit de Jong: ook dokter Gunneweg komt feliciteren.