In 2001 bestond de fabriek van Hendrix UTD 40 jaar. Dit moest natuurlijk uitvoerig gevierd worden. U vindt afbeeldingen van de festiviteiten op deze pagina. Tevens gaan we in op de geschiedenis van het bedrijf, de feestelijke opening van de fabriek in 1961, de diverse bouwactiviteiten door de jaren heen en verder nog een serie met diverse afbeeldingen uit de periode 1961-2001. Veel plezier:

De geschiedenis van het bedrijf
De feestelijke opening van de fabriek in juli 1961
Bouwactiviteiten door de jaren
Overige foto's
Activiteiten in feesttent op 6 okt 2001
Open dag op 6 okt 2001

De oorsprong van de fabriek in Heijen ligt eigenlijk in Heijen waar Wimke Hendrix ("de Körver") al van voor de oorlog een mengvoerfabriek had. (zie ook het album over de Geschiedenis) Na de oorlog ging de ontwikkeling van de mengvoerindustrie, maar vooral van het bedrijf van Wimke Hendrix razendsnel. In de 50-er jaren was er behoefte aan uitbreiding, aan een nieuwe fabriek, die bij voorkeur aan het water moest liggen. Want de grondstoffen zouden bij voorkeur over het water moeten worden aangevoerd, omdat dat goedkoper was dan per vrachtauto.

Aan de overzijde van de Maas (gezien tenminste vanaf Boxmeer) was de fa Paes in ca 1949 begonnen met het ontgraven van wat nu de Paesplas heet. Dit was ideaal voor het groeiende bedrijf, zodat eind 50-er jaren besloten werd tot het bouwen van een nieuwe mengvoerfabriek aan de Paesplas. Deze fabriek werd in 1961 geopend. De ontwikkelingen gingen voorspoedig en al snel werd een 2e fabriek op het terrein in Heijen gebouwd, de fabriek die het meest naar het westen staat, Heijen 2.

In 2005 is Hendrix UTD, zoals het bedrijf nu heet onderdeel van het Nutreco-concern. Hendrix UTD heeft fabrieken in vooral de Benelux (op dit moment 11 stuks).

Filmpje dat laat zien hoe mengvoer in die fabrieken geproduceerd wordt. (druk op deze titel)

6 oktober 2001, was de grote dag waar dit 40 jarig jubileum gevierd werd, met een receptie, een feest en een open dag. We hebben 2 albums gemaakt. De eerste met beelden van de open dag, de tweede met beelden van de receptie in de feesttent. Tevens kunt u vanaf deze pagina de speciale krant lezen en een artikel dat verscheen in een landbouw-dagblad. In de toekomst zal deze Hendrix-UTD pagina nog worden uitgebreid met meer afbeeldingen uit de historie van dit bedrijf in Heijen. Veel plezier.

Jubileumkrant blad 1
Jubileumkrant blad 2
Jubileumkrant blad 3
Jubileumkrant blad 4
krantenartikel
zomaar een avondfoto van de fabriek
met een opkomende maan in 2005 vanaf de overzijde van de Paesplas
En vanaf de Maasbrug bij hoog water