Herindelen of niet?

Nestbekleding
De ooievaars zijn nog druk bezig met het bekleden van hun nest. Ook de futen zijn onafscheidelijk. Tenslotte: speciaal voor Steppie: ooievaar op de Groes bij Flamingo's

Omdat het zo'n mooie plaatjes oplevert: De ooievaars:

En verder nieuws: omdat de dames van Flamingo's gister gewonnen hebben van de nummer 2 hebben ze volgende week nog maar 1 set nodig om kampioen te worden. Ook goed nieuws voor Vitesse: Prinses Irene (de nr 2) heeft zijn thuiswedstrijd (onverwacht)met 0-1 verloren (en DAW gelijkgespeeld), zodat Vitesse nu echt bovenaan staat met 2 punten voorsprong op Prinses Irene en 4 op DAW.

Een bijzonder jubileum

Vanavond (za 12 april) was er een toch wel bijzonder jubileum. Nellie Zeemering kreeg de gouden speld opgespeld voor het feit dat ze al (meer dan) 40jr (spelend) lid is van harmonie Unitas et Fidelitas. Het is al bijzonder dat een man 40jr lid is, maar wellicht nog specialer is dat voor een vrouw.

Nellie werd namelijk lid in 1967 in een tijd dat de harmonie, net als de gehele maatschappij, zich in die tijd ontworstelde aan het onderscheid tussen mannen en vrouwen. Tot 1966 was het onbestaanbaar dat vrouwen lid werden van de harmonie, net zo min als je toen veel vrouwelijke bestuurders of bv dokters zag. Grijze heren die bolknakken rookten bepaalden in die tijd wat er gebeurde.

Inmiddels zijn we al 41jr verder en zijn vrouwelijke burgemeesters, wethouders en artsen doodgewoon. Tijden veranderen.

Nellie is behalve nu dus 41jr spelend lid daarnaast ook 12 jr bestuurslid geweest van dezelfde harmonie.

De gouden speld met oorkonde werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Caeciliafeest van de Gennepse harmonie. Hieronder nog een paar plaatjes van de uitreiking.

Gennep OOIEVAARS-STAD

Sjang kan het spandoek weer van zolder halen en kan weer posters gaan drukken. Na 8 jaar is het dan zo ver: Gennep Ooievaars-stad.

Een paartje ooievaars op het nest op het stadhuis.

Klik op onderstaande foto voor een kort album met wat foto's van het "jonge paar".

Album: Gennep Ooievaars-stad

hieronder de foto die Peter Laracker vrijdag rond 11:30h maakte vanaf "Torenzicht".

Stadhuis-Niersdal 1-0...... en Vitesse-CITO 1-0

Het lijkt erop dat het nest op het stadhuis gewonnen heeft. Vanavond (do 10 april) heeft de ooievaar zich blijkbaar voor de nacht op dit nest geïnstalleerd. Het plaatje links heb ik do-avond rond kwart over 11 geschoten.

En ook Vitesse heeft vanavond zijn inhaal-wedstrijd tegen CITO gewonnen. Het werd weliswaar maar een schamele 1-0, maar de 3 punten zijn binnen. Vitesse voert de ranglijst weer aan met 1 punt voorsprong, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Irene.

Vitesse was vanavond een klasse beter dan CITO maar kon dit niet in de uitslag tot uitdrukking brengen. De spelers van Vitesse waren stuk voor stuk beduidend vaardiger dan die van CITO, maar hadden wel erg veel moeite om het doel te vinden.

Uiteindelijk besliste Kevin van Veelen in de 32e minuut van de 1e helft de wedstijd met een benutte penalty nadat Richard van de Kerkhof in het strafschopgebied van de tegenstander onderuit ging. Vitesse had hierbij de scheidsrechter niet tegen.

Voor de rest viel vooral op dat, als gezegd, Vitesse véél beter was en dik had moeten winnen en dat CITO vooral uitblonk door veel geschreeuw (de trainer kreeg in de laatste minuut zelfs de rode kaart) en door veel te laat ingezette tackels.

Op het eind werd het zelfs nog een klein beetje spannend toen CITO de laatste paar minuten erg opportunistisch ging spelen. Gelukkig voor Vitesse ging de bal niet (per ongeluk) in het doel.

op de foto links het moment dat Richard van de Kerkhof onderuit gaat. Op de foto rechts de benutte strafschop.

Foto links:

Nieuw aanwinst Vitesse??

Niersdal of stadhuis????

Hans vertelde gister dat ie de ooievaar in de weer had gezien op het nest op het stadhuis. Marietje van A vertelde me vandaag dat een ooievaar op het nest in het Niersdal was gesignaleerd.

Het begint serieus te worden. En ja hoor, er liep daadwerkelijk een ooivaar in het Niersdal rond, die naar eten aan het speuren was.

De reiger maakte dat ie wegkwam. De zwaan gleed langzaam voorbij. Zou zijn maatje ook aan het broeden zijn=

Ik ben benieuwd of het dit jaar dan inderdaad lukt en dat Gennep weer `ooievaars/stad` wordt, net als in 2000. En dan hopelijk met een prettiger afloop.

De konijnenfamilie in het Niersdal, die rustig aan het eten is onder de schaduw van het nest, is zich alle drukte (nog) niet bewust.

 

overgebleven

Vogels

Eén ding is zeker: er zijn vogels op het stadhuis gesignaleerd. Omdat de 1e melding van ooievaars op 1 april was, geloofde ik er geen snars van. Maar het gerucht wordt hardnekkig. Ook Hans Turkenburg stuurde me een mailtje pver een ooievaar bij het stadhuis. Ik heb toen maar eens een nader kijkje genomen. Ik zag wel vogels bij het nest (eronder) maar helaas (nog) geen ooievaar. Ook het nest in het Niersdal tussen Gennep en Ottersum wacht nog steeds op zijn eerste bewoner. Zodra u een ooievaar signaleert, zet die dan op de foto en mail me die toe. Dan zet ik die op de site. Verder kreeg ik een mailtje van Hay van Arensbergen, die Gerrie van de Linden wist te herkennen op 1 van de klassefoto's uit 1967-1968 van de Martinusschool (album Martinusschool)

Veolia heeft zijn eigen palen. En ze worden steeds moderner.

Deze halte, bij het Wilhelminaplein heeft ineens zelfs al een zonnepaneel.

Special "uitgebakken kanen" (KOJJE)

Van Wieleke Hendriks kreeg ik het boekje dat uitgegeven is bij gelegenheid van 77jr "de Koj" aan de Spoorstraat in 1994, wat ook de afsluiting van een tijdperk betekende. In het boekje het verhaal, maar ook erg veel foto's. Het album is gemaakt ahv scans van het boekje en niet van de originele foto's zodat de kwaliteit niet altijd 100% is. Maar het blijft errug leuk. (het album is ook toegevoegd aan het overzicht "specials"). Veel plezier.

En dan verder: het was vandaag (dinsdag 8 april) mooi weer: de konijntjes dartelden in de wei. Ik heb er wel 40 geteld langs de Niersdijk. Hier en daar hangt nog een verschrompeld appeltje of rozenbottel, terwijl de plant alweer aan het uitlopen is voor een nieuw seizoen. En ook als je naar het uitlopen van de wilde kastjanje kijkt, verwonder je je weer over de natuur en hoe die dergelijke kunststukjes voor elkaar krijgt.

Blije Mini's en trotse ouders

De foto links werd me toegestuurd door Jaap en Paola Noij:

" We willen de prestaties van deze jeugdige flamingoleden onder de aandacht brengen bij vele internet bezoekers.

Deze dames (vlnr. Eva Guelen, Laura Noij, Nakisha Arts, Vera Maassen, Noa Mooren) hebben het afgelopen seizoen erg goed gespeeld wat geresulteerd heeft in een uitstekende puntenlijst.

Ze zijn winnaar geworden van hun poule: 2N4E 2. In het totaal 18 wedstrijden gespeeld  66 punten gehaald,  60 sets gewonnen en 6 sets verloren.

Proficiat meiden.

Maasbrug weer open

Vitesse was afgelast. Geen plaatjes dus. Irene en DAW hebben wèl gespeeld en beide gelijkgespeeld, zodat Vitesse nu 2e staat met 1 punt achtertand op Irene en met de thuiswedstrijd tegen Sportclub Irene nog voor de boeg. Ondertussen is vanavond de Maasbrug weer open gesteld, ruim voor de aangekondigde maandagochtend 06:00h. Bij het noodbejaardenhuis is men druk bezig met de afwerking.

Zondagavond rond 19:00 wordt de afsluiting verwijderd. Vanuit Oeffelt is alweer verkeer mogelijk. Het goede weer van zondag heeft waarschijnlijk een snellere uitvoering mogelijk gemaakt dat de oorspronkelijke planning. Blijkbaar is alleen alle asfalt tot op de kale beton van de brug verwijderd (waarschijnlijk om de staat van de beton te controleren) en wordt pas na de schilderbeurt nieuw asfalt aangebracht
Het noodbejaardenhuis krijgt vorm. Hier de ingang. In mei, 1 mnd later dan gepland, volgt de overhuizing.
En kraaien vinden overal wel wat van hun gading. Tot en met bovenop de lampen van de straatverlichting
Flamingo's Heren I en III
Zoals beloofd ook impressies van de wedstrijd van Heren I (links) en Heren III (rechts) van Flamingo's.
Flamingo's

De dames van Flamingo's versloegen vanavond (5 april) met groot gemak en in straight sets Woerden (4-0) en behielden daarmee goed uitzicht op promotie. Ze staan 1e met 2 punten voorsprong op Polaris (moeten ze volgende week naar toe)

Eigenlijk was het alleen maar spannend tot het 10e punt in de eerste set. Daarna walsten de dames over het arme Woerden heen. Setstanden: 25-18, 25-12, 25-15, 25-19

Klik op de foto links, waar Shannon Gerhardt uithaalt voor een smash, voor de impressie van deze wedstrijd.

Later volgen nog albums van de wedstrijden van heren 1 en heren 3.

Veel plezier.

Back in town

De natuur ontwaakt.

Een enkele pinksterbloem. De meidoorn en katjes zijn al bijna uitgebloeid. De ochtenddauw hangt nog aan de takken, waar de eik aan het uitbotten is, terwijl een eikeldop van afgelopen jaar zich nog krampachtig vast houdt.

 

De Maasbrug is afgesloten. De aannemer is driftig bezig met het vervangen van de asfaltering richting Oeffelt.

Maasbrug afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden
geen schaap te bekennen
luid hinnikend gaan de ponies de wei in
doorkijkje

 

Tja
In goed Nederlands"target practice"
De oude notariswoning achter een tijdelijk jasje
Nu nog te zien.
Het nieuwe handhavingsbeleid van Gennep

Zonder wielen..

Gennep on Wheels gemist?

 

Gennep on Wheels

Afgelopen zondag stond Gennep weer op wielen. Van Old-Timer tot moderne bolide, alles stond weer ter bezichtiging voor de liefhebbers. Helaas liet het zonnetje verstek gaan, maar dat kon de pret niet drukken!

Kan geen verbinding maken !!!

Is de tekst die ik al een aantal dagen op mijn scherm zie. De site is vaak niet toegankelijk voor bezoekers en voor mij om updates te plaatsen. De webspace provider heeft storingen, hopelijk lost Lycos de problemen snel op!

Spookcam

Vanavond (vrijdag 28/3) was de spooktocht die georganiseerd was door Jong Nederland. Vanaf de blokhut (na eerst passend geschminckt te zijn) gingen de kinderen in groepjes op pad. En of de duvel er mee speelde begon het net voor aanvang nog te miezeren ook. Gennep.nu was natuurlijk paraat, niet alleen in de blokhut, maar ook met de heuse spookcam bij een van de posten. Veel plezier.

Snuffelspecial EGKV

Ik vertelde u dat ik de albums van Huub Kroon mocht scannen. Huub is ondermeer voorzitter van de Gennepse kanarievereniging die in 1949 is opgericht. In de nabije toekomst kunt u daarom een special over deze Gennepse vereniging verwachten. Nu alvast een "snuffel-special" met wat plaatjes uit dat toekomstige album. Veel plezier. (druk op 1 van de foto's voor het album)

Vraagje: Ik ontving een mailtje van Frans van de Munckhof: "Hallo. Vandaag was ik op de vrije markt in cuijk en daar heb ik een lange leren jas gekocht die ik aantrek op mijn oldtimer kreidler florett bromfiets. In de jaszakken vond ik bij thuiskomst 3 waardebonnen van 1 gulden te besteden bij de firma Roelofs op 25-26-en 27 februari 1979, verder zaten er nog twee kwartjes en een dubbeltje in . Op de waardebonnen staat een stempel van buurtvereniging Helpt Elkander opgericht 16 maart 1968 , omdat Gennep in de buurt ligt van Cuijk lijkt het mij een inkoppertje dat de waardebonnen in Gennep thuishoren . Kun jij mij verder helpen om de waardebonnen bij de rechtmatige eigenaar te krijgen ( ze zijn wel niet meer geldig maar ik wil gewoon weten van wie ze zijn ). p.s. de kwartjes en dubbeltje mogen ze ook hebben" Iemand enig idee?

1e Paasdag 2008 in Gennep

Het was vandaag (heel onverwacht) toch erg mooi weer. Het was weliswaar koud, maar het zonnetje scheen zeer aangenaam en er was bijna geen wind. Goed voor de Easter Open, maar ook voor wandelaars. Ik kreeg van Fons een paar foto's die hij bij de Maas gemaakt heeft. Zelf heb ik een paar plaatjes richting de Niersdijk geschoten. Veel plezier.

Dit trof Fons bij de loswal aan. Niet iets om erg vrolijk van te worden
Meerkoet
Reflectie
Reflectie
remsporen en schaduw
reflectie met duet
op bezoek?
sommigen moesten zelfs op 1e Paasdag werken, zoals hier op de Picardie. Lekkage?
Easter Open Sunday

En natuurlijk ook een update met wat plaatjes van de afsluitende zondag op de Heijkuul van de Easter Open 2008. Ik heb helaas Dennis Bergkamp gemist, die vandaag op de Heijkuul was. Veel plezier.

Golden Earring
Gisteravond (22/3) trad good old Golden Earring op in Milsbeek. Ton Peters was er en schoot er deze plaatjes. Ton: " Gisteravond in Milsbeek een andere happening: Allereerst stond de Gennepse formatie Heart of Stone ( http://www.heartofstone.nl/hostone.php ) op de bühne met een spectaculair voorprogramma. Zij brachten de ca. 2000 bezoekers waarvan velen uit Gennep in stemming met hun Rolling Stones nummers (heb ik helaas geen goede foto's van). Daarna kwam de Golden Earring met een geweldig optreden en hun prachtige grijze haren en dat alles met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. Het publiek was overigens ook wel iets meer dan 30+, velen kwamen hun "oude helden" bewonderen
Easter Open Zaterdag + Vitesse-DAW
Impressie van de zaterdag van de Easter Open 2008 op sportpark de Heijkuul van Vitesse
En 's middags speelde Vitesse ook nog een competitiewedstrijd tegen DAW (nr 3 vd ranglijst) en nog wel onder het oog van de filmcamera van L1. Helaas wist Vitesse niet te winnen, maar speelde met 1-1 moeizaam gelijk. Ranglijst: 1 Vitesse (17 gesp, 38 pt, 2 Irene (16 gesp. 37pt) 3 DAW (16 gesp, 32pt)
Te kort?, Garage?

Na het ophogen van de Niersdijk worden de banken, hekken, maar ook trap weer terug geplaatst.

Oeps: blijkt die trap ineens te kort te zijn....

Afgelopen week was de zitting over de bezwaren tegen de sloop van deze "garage/berging", welke feitelijk een oude timmerwerkplaats is. Op de achtergrond het "oudste huis".

Nu nog in vol ornaat te zien, maar straks??

Namen en Spoken

Vrijdag 28 maart organiseert Jong Nederland een spooktocht.

Kijk op de website van Jong Nederland voor de details

Piet Janssen stuurd me de namen die hij zich nog kon herinneren van de schoolklas van de Aloysius MULO uit ca 1960

zie ook album ALOYSIUS MULO

En Judith Detmers stuurde me de namen van bovenstaande klas uit 1984 van de Ratel

zie ook album van de Ratel

Opening van de Easter Open

Vanavond (21/3) was op het sportpark de Heijkuul de opening van het Easter Open (website).

De opening was dit jaar in Gennep vanwege het 100jr bestaan van Vitesse "08.

Batucada Tropicana speelde, er was een vlaggenparade van de mini F-jes met volksliederen, een kanonschot (door de schietvereniging, waarbij de burgemeester de lont aan stak), toespraken, een wedstrijd tussen bekende Nederlanders en de voorzitters van de organiserende voetbalclubs. Bij de bekende Nederlanders oa Herman, Johan Vlemmix, de Veerkampjes en Glen Helder. Als afsluiting was er tenslotte vuurwerk.

Ab liep druk rond om te controleren of zijn draaiboek naar wens werd afgewikkeld.

Geluk bij een ongeluk was dat, alhoewel het de hele dag buiig was, het bij de opening droog bleef (maar wel koud).

Een impressie van www.gennep.nu. DIASHOW AB

Aloysius

Afgelopen dinsdag werd ik gebeld door Piet Janssen. Hij was door Jan Wagelmans op deze site geattendeerd en hij had nog foto's van zijn oude school, de Aloysius MULO aan de Kellerberg. De klassefoto is waarschijnlijk klas 1a van 1960. Verder zijn er nog foto's van een schoolreisje en een aantal festiviteiten (oa sinterklaas-viering) op de Aloysius Mulo. In een later stadium volgen nog de namen, die Piet zich wist te herinneren. Aanvullende hulp voor de bijschriften van de foto's wordt zeer op prijs gesteld. En de foto's worden natuurlijk ook toegevoegd aan het schoolalbum van de Aloysius MULO. Veel plezier.

"Striek-An"

Annie Nijholt-Builtjes stuurde het volgende bericht en foto's: "Striek An was mijn tante en heeft heel veel mensen en dieren van de pijn af geholpen zeggen de  mensen.  De oma van Peter Claassen was mijn tante Marie (een zusje van mijn vader welke  Piet d'n Buul) genoemd werd. (zie in album bijnamen) Hierbij nog enkele foto's waarop ook de Oma van Peter Claassen staat. groetjes Annie Nijholt-Builtjes" (de foto's zijn ook toegevoegd aan het album Gennepse mensen, deel 4)

1939, Spoorstraat thv tankstation: vader en moeder Piet Builtjes en Johanna van de Mortel met hun zoontje Jacques  
Piet Builtjes (vader van Annie) op de fiets bij het stadhuis

deze foto is genomen bij   het zilveren huwlijksfeest van Piet Builtjes en Johanna vd Mortel   in 1959 op de hoek van Dr Nolensstraat 24.

hier woonde toen Wim Giesbers en Marie van Dien van Meulen Hen, wij woonde toen op nr 26. Op de foto staan: tante Nel Janssen -Builtjes*tante Marie Claassen-Builtjes(oma van Peter Claassen)*Annie Builtjes, tante Lena Builtjes(van de Duivenakkerstraat)*oom Gerrit Builtjes*mijn moeder Jo Builtjes-van de Mortel

Yayème

Vanochtend (19/3) om 09:00 startte bij PicaMare de actie "wandelen voor water", een sponsortocht voor de ondersteuning van Yayème in Senegal (zie website Yayème) .

Deelnemers aan de tocht zijn de groepen 7 en 8 van basisscholen De Brink uit Ottersum, De Heggerank uit Heijen, Adalbert uit Mook en Mikado en Maria Goretti uit Gennep.

De tocht voert van PicaMare naar de waterzuivering en elk kind heeft 6 liter water op de rug.

De brandweer was paraat voor het vullen van de flessen.

Als u op de foto links klikt, dan opent een kort album met een impressie van het begin van de tocht.

De aannemer is bezig met de afwerking van de Niersdijk, zodat we straks hopelijk weer van de klei af zijn.
De kraaien bij de Niersbrug bereiden zich voor op het broedseizoen
evenals de zwanen
Ganzenest of ooivaarsnest in het Niersdal???
paddestoelen/zwammen in maart
De oudste

Ruim 2 jaar geleden heb ik al eens een update geplaatst over het oudste object in Gennep dat nog steeds dagelijks in gebruik is en dus ook veel ouder dan stadhuis, NH kerk, het "oudste huis" en ga zo maar door. LINK naar update van 8 jan 2006. Maar toen dit "object" werd aangeschaft, toen bestond er al een vereniging in het Gennepse, die ook nu nog bestaat en van zich doet horen. U weet nu waarschijnlijk al dat ik het over het Martinusgilde heb. Niemand weet wanneer ze precies zijn opgericht, maar het vermoeden bestaat, dat dit rond 1300 geweest zal zijn. Anno 1493 hebben de gildebroeders tot meerdere ere aan haar patroon St Martinus een vicarie opgericht. (betekenis Vicarie: bron wikipedia) In het gedenkboek "Norbertus van de Burcht Gennep" uit 1965 is een kopie van de oorspronkelijke acte te vinden, die zich nog steeds in de Kleefse archieven bevindt.

Ik noemde recentelijk Huub Kroon, van wie ik foto's mocht scannen. Huub is ook gildebroeder geweest en daarom nu een korte update met wat foto's van het gilde. Op een later stadium zal ik een special over het gilde maken. Dus als u nog info of foto's heeft, laat dat dan even weten of mail ze. Veel plezier.

1951 (Zandstraat thv ZO Wal. Rechtsachter was Trienekens, nu is daar "Hans")
Fakkeloptocht 1952
1954: Sterre der Zee. Toren vd Martinuskerk nog in aanbouw. Zie ook album: sterre der zee
1957: ziekenboot
1962: 25jr Page jubileum .
1962 St Maarten (Spoorstraat)
1990 feest deken Huisman
1990
1965. Landjuweel 1965 (in Gennep)
Leden van het ere-committee. (tot mijn verbazing staat de naam van mijn vader er zelfs bij, alhoewel met een "h")
De gildebroeders, vendeliers en kapiteins
krant rond 1949
krant rond 1949
krant rond 1949
Inbraak Jong Nederland

Van onze correspondent:

Maandag werd bij Jong Nederland een inbraak ontdekt in het gebouw de Zandberg. De onverlaten hadden het slot geforceerd en waren blijkbaar op zoek gegaan naar zaken van hun gading.

Binnen waren nog 2 metalen bergkasten geforceerd door met grof geweld de sloten stuk te slaan.

De boel was overhoop gezet, maar, voor zover bekend, is er niets ontvreemd, zodat Jong Nederland enkel de schade en de rommel rest, maar gelukkig niets kwijt is van de weinige bezittingen van deze vereniging.

Blijft daarnaast over de inbreuk op je omgeving, je bezit en je eigendommen, hetgeen vaak nog als het ergste wordt ervaren.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel