Van het kastje naar de muur......

Er is in de tijd dat ik in China was blijkbaar weinig veranderd in het Gennepse. De Niersdijk is nog steeds een modderpoel, een stukje authentiek Gennep (de Martinusschool) is al bijna gesloopt en het Nierspark is nog steeds een brandnetelparadijs. Aan de voortekenen te zien begint men al wel bijna met het ophogen van de Niersdijk langs de Niersweg. Ook werd mij door Ton bericht dat het bordje (brom)fietsers langs de Brabantweg inmiddels door de gemeente vervangen is [Ton: " volgens mij is het bordje aan de Brabantweg weer weg. Nu mogen alleen bromfietsers op de rijbaan. Tenminste als ze de getrokken streep over mogen steken. (dit type belijning staat toch voor 80km weg?) ] Verder moest u de groeten hebben van deken (of pastoor) Huisman, die in Toronto, Canada, bij zijn broer op vakantie is. En nu de titel van deze update: ik kreeg een mailtje van een familie aan de Willem Boyeweg met een verhaal dat ik u niet wil onthouden. Weliswaar geen foto's, maar blijkbaar wel erg Genneps. Lees (en huiver) het verhaal via onderstaande link.

VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR GESTUURD WORDEN

Belofte maakt schuld

Ik heb u een update over China beloofd. Het heeft weliswaar weinig met Gennep te maken maar als Gennepenaar ben ik er afgelopen week geweest. Een Gennepenaar in China dus. China en met name Peking (Beijing) is dichterbij dan je zou denken. Het is maar 9 uur vliegen vanaf Schiphol en dat is evenlang als bv naar Los Angeles. Anderzijds ligt China wel heel ver weg, want het is een heel andere wereld.

In Peking vind je 2 werelden naast elkaar, waar de tegenstellingen bijna niet groter kunnen zijn. Een arm gedeelte waar vooral de nieuwkomers van het platteland zitten (vaak in wijken met "huizen" zonder water of toiletten die hutongs genoemd worden,
en een westers gedeelte dat in niets verschilt van westerse wereldsteden. De inkomens-verschillen zijn groot. Het gemiddelde inkomen op het platteland bedraagt zo'n € 400 (per jaar), maar stijgt wel gestaag. Inmiddels wonen in Peking alleen al zo'n 16 miljoen mensen.
In de stad bedragen de inkomens van de middenklasse €2.500-€5.000 per jaar. En een auto kan men al kopen vanaf €2.000. Niet vreemd dus dat er een enorme trek naar de grote steden is. Wie wil tenslotte niet delen in de welvaart.
Je ziet in Peking dus erg veel auto's maar verder ook de meest vreemde, door mankracht aangedreven vehikels, waarmee men zichzelf, goederen of anderen (fietstaxi's) vervoert.
Volgend jaar zijn natuurlijk de Olympische Spelen in Peking. Hier zien we het Olympisch stadion, ook wel het "birds' nest" genoemd.
En voor het contrast hier een verkoper van zoete aardappelen. Ze worden ter plaatse op een oude drum, achter op de fiets, gekookt. Het is misschien wel de 1e stap op weg naar de middenklasse
Aardappelen zijn trouwens niet gewoon in China. Seafood daarentegen wel, en dan nog liefst zo vers mogelijk. Een maaltijd bestaat uit zo'n 12 (kleine gangen) waarvan de laatste een schaaltje rijst is om de laatste gaatjes te vullen. Ik wist overigens niet dat je ook kwallen kon eten. (niet lekker trouwens)
Omdat steeds meer mensen auto's krijgen is het verkeer een ramp. Een groot deel van de dag sta je gewoon stil. En inderdaad is er veel smog. Ze werken hard om de metro nog voor de Olympische spelen uit te breiden.
En omdat er ook nog behoorlijk fietsen (in alle soorten en maten) rondrijden, is het ontzettend chaotisch. Kris kras, van links naar rechts, niemand die zich aan verkeersregels houdt. Gelukkig kan niet hard gereden worden, zodat er veel minder ongelukken gebeuren dan je zou verwachten.
Overal zijn Chinezen bezig om de kost te verdienen en vaak via de handel. Het afdingen is er tot kunst verheven, waarbij het vaak de vraag is of dat je iets koopt, of dat iets aan je verkocht wordt. (munt-eenheid is de Yuan of RMB. De waarde-verhouding met de euro is ongeveer 10 RMB = €1)
Er is zelfs een speciaal warenhuis waar het onderhandelen tot touristische attractie geworden is (Silk Street). Je kunt er vanalles kopen, een (nep) rolex , zijden artikelen, vliegers, kostuums, tapijten en ga zo maar door. In het algemeen moet je nooit meer dan 10-25% betalen van de 1e prijs. Ze vragen altijd wat het je waard is. Geef je een prijs op, dan hebben ze beet en laten ze niet meer los.....
Zogenaamd is er geen werkeloosheid. Overal staan (blijkbaar voor de show) wachten, zijn er straatvegers of zoals op deze foto dames die de spijlen van een hek aan het schoonmaken zijn (elke dag!!!!). Op de voornaamste straten is geen blaadje of wat dan ook te vinden. Helemaal schoon, alsof je binnen in een huis bent. Verderop in de hutongs is dat trouwens wel anders.
en dan de touristische attracties: het Tienamin plein, waar in 1989 de studentenopstand werd neergeslagen. Een errug groot plein waarop ook het mausoleum van Mao staat. Hier zien we op de achtergrond de toegang tot de verboden stad.
Aan het plein ligt ook het gebouw van het volkscongres van de Chinese Communistische partij, waar begin oktober weer 2000 partij-vertegenwoordigers bijeenkomen voor het jaarlijkse congres
Ook voor de Chinezen zelf is het plein, het mausoleum en de verboden stad een voorname attractie.
De verboden stad was het gedeelte van de stad waar in het verleden de keizer met zijn huishouding (7000 man) verbleven en dat verboden was voor gewone Chinezen. Gelukkig is het behouden gebleven en is nu toegankelijk als een (erg groot) soort openlucht museum.
Aan deze tekens op de hoeken van het dak kun je zien dat dit een keizerlijk gebouw was (9 tekens). Hoe minder tekens, hoe minder beduidend het gebouw.
Er zijn verschillende andere bezienswaardigheden, zoals het Summer Palace van de keizer, even buiten Peking.
En dan is er natuurlijk de Chinese Muur, 5000km lang en een van de 7 wereldwonderen. De muur is eeuwen geleden gebouwd door zo'n 1 miljoen chinezen om indringers uit Mongolië te weren. Het mooiste stuk om te bezichtigen schijnt bij Badaling te zijn, zo'n 1,5 uur rijden ten noorden van Peking.
Ben wel voorbereid op een stukje klimmen want de muur is af en toe wel héél erg steil. Al met al een mooie ervaring in een mooi land dat sterk in opkomst is. 1,3 miljard chinezen zijn bezig met een economische inhaalslag op de rest van de wereld.

En binnenkort weer updates over Gennep: klassefoto's, de sloop van een authentiek stukje Gennep, bouwactiviteiten, gebeurtenissen, binnenkort kermis, en ga zo maar door. Dus, blijf kijken.

Binnenkort: een Gennepenaar in China

Ik ben deze week vanwege mijn werk in China geweest en met name in Peking. Binnenkort daarom plaatjes en verhalen van een Gennepenaar in China. Nu alvast 2 plaatjes.

De Chinese muur, een van de 7 wereldwonderen
Het zomerpaleis van de Chinese keizer. Ook voor de Chinezen zelf nog een belangrijke attractie
Buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat

Helpt Elkander en de Balkan mogen dan hun 60jr bestaan gevierd hebben, ook de buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat is een van de al lang bestaande en nog steeds actieve buurtverenigingen van Gennep. Met dank aan Goof en Ton wat foto's van hun activiteiten. LINK. Overigens kunt u de foto's en nog veel meer óók aantreffen op de eigen site van de buurtvereniging. LINK

2003: feest bij de blokhut
Nieuwjaarsreceptie bij de Mouter in 2007
7 april 2007: naar het bos met Pasen
24 juni 2007: kinderdag

 

Fietsers op de Brabantweg??

Na de discussie in het gastenboek ben ik toch eens zelf gaan kijken. Ik kan het me niet goed voorstellen, maar zelfs fietsers moeten in de toekomst blijkbaar niet op het fietspad maar tussen de auto's op de Brabantweg. En verder: een erg mooie 1e zondag van de herfst van 2007, vreemde transportmiddelen bij de sloop van de portiekflats aan de Brugstraat en wat ander spul.

Hier links zien we de bedoelde plek. Afkomstig van de rotonde Weverflat kom je een stuk verder op het Spoorwegje deze oversteekplaats tegen. En, volgens het bord, ook voor fietsers!
Alhoewel.....: een stukje verder staat het bord van "verplicht fietspad". Het is voor fietsers trouwens maar beter om niet die ..
"oversteek-aanwijzing" op te volgen want bij de rotonde bij de Spoorstraat zouden ze weer het fietspad op moeten.
Ook vreemd: er is een 30km zone ingesteld speciaal voor (brom)fietsers, terwijl ik meende dat die zowiezo al niet harder mochten..
Enfin.. Het was een mooie zonnige dag en de terrasjes waren goed bezet.
En 's ochtends in alle vroegte lag de dauw nog over de begroeiing en tooit de natuur zich in herfstkleuren
De bouwkraan voor de torenflat biedt een mooi oriëntatiepunt. Ik was vanmiddag in de Steendalerstraat en zelfs van daaruit kijk je straks bij de flat naar binnen (en omgekeerd)
PicaMare begint inmiddels op te schieten. Mag ook wel, want begin november is de opening. Op de foto links de gang die langs de zaal oploopt. In het midden een kijkje door de 1e deur vanaf de entree en rechts de buitenkant van de voorbouw vanaf het pad naar de Niersdijk
En zoals het hoort in de derfst verschijnen er steeds meer paddestoelen

De binnenkozijnen zijn al grotendeels verwijderd van de flats aan de Brugstraat.

 

 

Buiten staan opmerkelijke transportmiddelen. Er zijn blijkbaar niet 1, maar zelfs 2 winkelwagentjes in gebruik voor de sloop.

:-)

 

foto's in de vroege ochtend vanaf de Niersdijk

 

 

 

Deze meerkoet op de Niers lijkt wel propeller-aandrijving te hebben.

 

 

En het lijkt dat de buizerds een jong hebben. Terwijl de ene buizerd weggedreven werd door een troepje kraaien, reageert de andere buizerd op de roep van het jong.
21 september
Filmpje
Over tot de orde van de dag

Want het helpt toch niets. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. De sloop werd vandaag vervolgd en van het oudste gedeelte van de Martinusschool is nog maar weinig over. Een paar plaatjes en een kort filmpje zodat u het zelf kunt zien gebeuren. Niet te geloven wat ze trouwens met een kraan kunnen doen. Ze gebruiken de kraan om iets op te pakken zoals u en ik dat met duim en wijsvinger doen. Ook waren ze vandaag met het wegdek bezig op de Nijmeegseweg thv de Kleineweg. Een beetje raadselachtig was het wel. Tenslotte was dit nog geen jaar geleden aangelegd. En de verhoging van vandaag stelde al helemaal niets voor. Er waren trouwens wel errug veel automobilisten die toch de Niersbrug overgingen (en dan onverrichterzake weer moesten omkeren)

Filmpje van de sloop
de sloop
aan het eind van de dag
funderingswapening van het hobbeltje (de flat op de kop van het Pagepark)
de werkzaamheden vandaag op de Nijmeegseweg
Zeurpiet?? (en Abacadabra)

[op het abacadabra kom ik aan het eind terug] Misschien denkt u, "wat een zeurpiet is dat toch", omdat ik zoveel aandacht besteed aan de gemeente en met name het sociaal-cultureel centrum (en het verkeer). U moet maar bedenken dat Gennep me heel na aan het hart gaat. Misschien denkt u dat ik maar wat roep. Ik heb daarom eens uitgewerkt wat had kùnnen zijn: een volwaardig sociaal cultureel centrum in het hartje van Gennep en dat voor dezelfde kosten als de versnipperde voorzieningen die nu gerealiseerd worden. Een sociaal cultureel centrum dat bovendien in de jaarlijkse exploitatie voor de gemeente gunstiger zou zijn geweest, centraler gelegen had en waar de diverse ruimten en voorzieningen met meerderen en met elkaar gedeeld hadden kunnen worden, zoals bv bij evenementen.

Links de situatie zoals ik die van het kadaster heb overgenomen. Rechts een schets van 1 van de mogelijkheden.

Een zaal die ruim 100m2 groter is dan de zaal van PicaMare, een kleine zaal van 170m2 voor bv de jongeren, ruimten voor de muziekschool (ca 280m2), voldoende ruimten voor het GON en KBO en de lokale omroep etc. Een ruime foyer en zelfs een cultureel café, dat voor meerdere doeleinden bruikbaar zou zijn geweest.

En de kosten? Er wordt in de schets rechts zo'n 1200m2 nieuw bijgebouwd. De bestaande school van zo'n 700m2 blijft in stand, maar wordt verbouwd.

Voor de kosten heb ik eens naar referentie-projecten gekeken in het land. Misschien het meest recent en het meest dichtbij is een project in Rosmalen van dit jaar (2007) (zie rechts). Ik heb tevens een excel-filetje een overzicht van de kosten van diverse soortgelijke projecten gemaakt: LINK

Mijn conclusie is dat een dergelijk plan voor Gennep realistisch en haalbaar zou zijn geweest.

En toch is iets dergelijks zelfs nooit overwogen.

Onkunde, onwil, verborgen agenda's? U mag het zeggen. Ik daag iedereen uit om de strekking van mijn verhaal onderuit te halen! En dan gaat het er niet om of misschien 100m2 meer of minder nieuw gebouwd zou moeten worden of dat de kosten 100 of 200.000 meer of minder zouden moeten zijn. De essentie van dit verhaal is dat in Gennep vreemde dingen gebeuren. De huidige ontwikkelingen zijn terug te traceren tot een gezamelijke commissievergadering van de gemeente Gennep in 2003. Daar komen de ambtenaren en het gemeentebestuur met abacadabra, waar de gemeenteraad niet adequaat op reageert en laat passeren. met de huidige gevolgen. Belangstelling? Volg dan de link naar: ABACADABRA. Kunt ù volgen waar die mevrouw het over heeft?????????

Het kan natuurlijk niet meer teruggedraaid worden. Dat zou onzin zijn. Maar het is wel de vraag of dit gewoon is en ook in de toekomst blijft gebeuren. Ik ben er in ieder geval niet gerust op.

100 jaar

geleden, waren ze dit aan het bouwen.

De gemeente zorgt in ieder geval voor fotomateriaal voor updates van de site, zullen we maar zeggen. Denkt u er overigens aan dat morgen de Nijmeegseweg afgesloten is? Ze moeten blijkbaar de bult thv de Kleineweg, die verleden jaar aangelegd is, opnieuw ophogen. En lust u noten en (tamme) kastanjes? Dan moet u er nù op uit, want beide kunt u rapen (en nog wel in hartje Gennep). Overigens staat het berichtje over de hennepkwekerijen in Ottersum op de site met de politieberichten van Noord Limburg (2e dropdown menu helemaal links)

Ottersum Agrarische Gemeente

Dit wordt wel bevestigd door het volgende bericht: druk opLINK :-)

2x Kraaienmars

Beide foto's zijn in het centrum van Gennep, dinsdagavond 18 sept 2007 (heb achter de foto rechts maar toepasselijk liedje gezet (zie gastenboek)

Knibbel, knabbel, knuistje.......

wie knabbelt er aan mijn huisje.....? U kent het wel........

Er is inderdaad al behoorlijk geknibbeld
Doorkijkje door de "hoofd-ingang"
van achteren
Het blijkt dat het klimaat in de put op de markt zeer vochtig en voedzaam is. Het stadhuis reflecteert in het avondlicht
De foyer/bar van PicaMare in aanbouw
En de zaal van naar schatting zo'n 350m2 (excl podium)

Een van de voordelen van het digitale tijdperk is dat tegenwoordig veel te vinden is, bv hoe we nu eigenlijk bij die versplinterde sociaal-culturele voorzieningen in de woonwijken beland zijn ipv dat we één mooie centrale voorziening in het centrum hebben. En hoe kan zoiets nu eigenlijk?? Ik houd u op de hoogte.

In het album van de Gennepse Mavo, 2 nieuwe klassefoto's: klas 1b van 1963 van de St Agnes ULO en klas 4 van 1966-1967 van de St Agnes ULO aan de Picardie.

Beide foto's zijn ook opgenomen in het betreffende schoolalbum, in dit geval van de MAVO in Gennep (school-album) Weet u nog namen? Laat dat dan even weten, zodat ik die erbij kan zetten.

Atlantis en schatduiken (maar wel in Gennep)

Duikclub Atlantis had vandaag een duikoperatie bij de loswal om rommel uit het water te verwijderen. Henk was present en heeft eea op foto vastgelegd. (toelichting staat in de titel van de foto's) (ook opgenomen in overzichtsalbum Gennep2007). Veel plezier (O ja, voor de geïnteresseerden: Vitesse heeft met 4-1 gewonnen en speelde een stuk beter dan de laatste thuiswedstrijd)

Een schitterende zaterdag

Ik heb zitten aarzelen wat de kop van deze update zou moeten worden: "oude Martinusschool wel erg solide gebouw", "glazenwassers al actief op het bouwproject Achterdehoven", "wat is de hoogte van de torenkraan voor het hobbeltje", "Het Laarzenpad" of "Noten en Kastanjes". Het is/was allemaal mogelijk. Eén ding is zeker. Zaterdag 15 sept zal de boekjes ingaan als een erg mooie herfstdag. En dàt is dus misschien wel de beste naam voor deze update. Overigens zijn de bouwalbums weer up to date (met name Martinusschool, Achterdehoven en Pagepark (album 20070315 en later). Veel plezier.

Tot mijn verbazing kwam ik dit busje tegen op de bouwplaats van "achterdehoven". Zouden ze echt al toe zijn aan de glazenwasser? LINK
Binnen in de oude Martinusschool keek ik mijn ogen uit van verbazing dat het gebouw zo solide was. Betonnen vloeren, degelijke constructie en balklagen. Alleen het siermetselwerk, het schilderwerk en de dakbedekking was dringend aan onderhoud toe. LINK
Achterdehoven met op de achtergrond de Gennepse graanmolen de Reus
Vitesse was vandaag (en gister) weer actief om oud papier op te halen, zoals hier op de Nijmeegseweg
Pootjebaden in een zijtak van de NIers
thv de Gennepermolen. Reiger en eenden zitten gebroederlijk naast elkaar.
 
En dat de Niers inderdaad behoorlijk schoon is, toont dit plaatje
 
Reiger op de uitkijk
Gewoon een mooi plaatje
Een stukje verderop was een reiger op jacht
en zwom deze zwaan over de nieuwe Niers-tak
De reiger zoekt een beter stekje op
Vanaf de Kleineweg: gezicht op de NIersbrug en stadhuis-toren
Een vlucht eenden in de verte bij PicaMare (gezien vanaf het laarzenpad)
Ook de wilde kastanjes vallen als "rijpe appelen" van de kastjanjebomen
Onder de tamme kastanjeboom ligt het ook al vol. Maar dit zijn nog de misbaksels. Voor volgroeide tamme kastanjes moeten we denk ik nog 1-2 weken wachten
Kerk van Ottersum
Mens en koe observeren elkaar
Richting de MariaRoepaan zitten ganzen, zwanen en wéér een reiger
Goof vroeg zich af, hoe hoog de torenkraan bij eht hobbeltje (de Pageflat) zou zijn. Nou Goof: de onderzijde van de giek zit volgens mij op ca 31m. Er zitten 25 traversen van ca 1,25 onder de giek. Ik heb hierboven de kraan vanuit allerlei hoeken op de foto gezet: vanaf het laarzenpad, vanaf de Oordsebrug en vanaf de Willem Boyeweg. De giek draait gemakkelijk over de nieuwe flat heen, want het dak zit hooguit op 26m, misschien nog met een dakopbouw voor de liftmachinekamer. Ik heb hiernaast in een tweetal foto's aangegeven hoe hoog de flat dan dus ongeveer wordt.
Ik zou in de toekomst mooie foto's kunnen maken vanaf het dak van de flat. Ik zal er helaas wel niet op mogen en er alleen maar naar mogen kijken. (of een liftmonteur kennen die heir onderhoud gaat doen)
De noten zijn al rijp. Erg vroeg dit jaar en het zijn er, net als verleden jaar, weer erg veel.
Ranglijsten

De ranglijst was weer gunstig voor Sherilyn vanavond (14 sept) in het programma "so you wanna be a popstar" en ze is dus door naar de volgende week. Gefeliciteerd. Geen foto's of film van vanavond, maar van een andere wedstrijd waar ze eerder dit jaar meedeed: de gemeentelijke voorleeswedstrijd.

Wie had eerder dit jaar bij de voorleeswedstrijden kunnen bedenken dat ze (ook) nog op tv zou belanden... Er zijn zo van allerlei ranglijsten. Als je zo op internet aan het rondsnuffelen bent met google, kom je er verschillende tegen. Bv allerlei ranglijsten van gemeentes die opgesteld worden. Over duurzaamheid, over de kwaliteit van de gemeentelijke websites en ga zo maar door. Op het gebied van duurzaamheid scoorde de provincie Limburg verleden jaar het slechtst van alle provincies, maar was de gemeente Gennep wel de beste van Limburg!!. (zie: duurzaamheidsmeter) Niet slecht toch. Van de beoordeling van de websites van gemeentes heb ik zelfs twee, wel heel verschillende versies gevonden. Een overheidsmonitor en een van een instantie die voortdurend onderzoek doet naar die websites. Ik zet een stukje van de ranglijsten hieronder. Dan kunt u zelf de resultaten vergelijken.

gemeente
Vormgeving
Inhoud
Communicatie
Dienstverlening
Minpunten
Pluspunten
Eindtotaal
67
1
Oss
37 
157 
20 
95 
25 
334 
27
5
Nijmegen
35 
147 
35 
76 
-5 
35 
323 
400
42
Arcen en Velden
41 
143 
15 
50 
10 
259 
144
65
Cuijk
10 
156 
20 
45 
-5 
15 
241 
214
93
Venray
26 
140 
10 
50 
-5 
221 
105
223
Venlo
73 
20 
43 
20 
163 
257
266
Mill en Sint Hubert
21 
124 
15 
-20 
-5 
13 
148 
273
314
Boxmeer
21 
83 
10 
25 
-15 
129 
41
324
Bergen(L)
49 
10 
60 
-10 
10 
126 
223
359
Gennep
20 
82 
10 
-5 
112 
417
392
Mook en Middelaar
-8 
82 
10 
20 
-15 
89 
164
397
Groesbeek
-16 
106 
12 
-7 
-10 
85 
335
447
Sint-Anthonis
-1 
80 
20 
-50 
-15 
10 
44 
225
483
Goedereede
-9 
12 
10 
-50 
-20 
-57 

Verbazingwekkende verschillen in de beoordeling en conclusies. En dat terwijl het toch in principe over hetzelfde onderwerp schijnt te gaan. De gemeente Bergen zowel 41e als 324e! Voor de gemeente Gennep is de beoordeling niet zó sterk verschillend, maar scheelt toch altijd nog zo'n 130 plaatsen. Ik ben benieuwd naar de beoordeling over 2007. Het zou toch mooi zijn als Gennep een stukje verder op de ranglijst omhoog zou gaan. Makkelijk is bovendien dat je bij de hoger geplaatste gemeenten kunt kijken wat dìe gedaan hebben.

Toen en Nu

Fons attendeerde me erop dat de foto van de Martinusschool met de berg gesloopte zooi op dezelfde plaats genomen is als veel van de klassefoto's van de Martinusschool door de jaren heen. Tijd dus om herinneringen op te halen in een versie van Toen en Nu en om een laatste blijk te werpen op een van de weinige restanten van Gennep van zo'n eeuw geleden. Kijk maar eens op de foto van de watersnood van 1926 en zie hoe weinig straks nog over is. Het gebouw dat de stijl van een eeuw geleden ademt en op een sleutel-lokatie ligt moet plaats maken voor onze plaatselijke grootgrutter met daarboven flats zoals tegenwoordig gewoon schijnt geworden. Hele Gennepse generaties zijn opgegroeid op deze school. Mijn vader staat op een klassefoto uit rond 1928, ikzelf op een foto uit 1966, maar het genneps bestuur en ambtenaren-apparaat zal wel niet zijn wortels op deze plek hebben en het slechts beschouwen als een stapel stenen op een plek die goed vermarkt kan worden. Het zij zo. We krijgen waarschijnlijk het bestuur dat we verdienen. Gelukkig maar overigens dat dat in het verleden blijkbaar anders moet zijn geweest. Anders waren we bv het stadhuis en het Petershuis ook al lang kwijt geweest. Voor de namen moet u in het album van de Martinusschool kijken. Zie verder ook eerdere updates zoals: kogel voor 100 jarige

Eed'le school, zo fier, zo Genneps; Genneps trots waart gij weleer !
Genneps bestuur beukte u hevig, straks ligt gij in puin ter nêer !
noot: ik realiseerde me later dat ze dit op het gemeentehuis waarschijnlijk helemaal niet kunnen "plaatsen". Het is dus het 2e couplet van Genneps volkslied! (zie volledige tekst)

TOEN: 1928 klas 3 St Martinusschool (mijn vader staat rechts bovenaan op de foto)

TOEN: 1930 St Martinusschool

TOEN: St Martinusschool 1933.

TOEN: De 7e klas van het schooljaar 1952-1953. (door Fons Keijsers)

TOEN: St Martinusschool 1960. Combi-klas 4B-5B.

TOEN: 1963 3e klas Martinusschool met Meester de Goossens

TOEN: ca 1965. Basisschool St Martinus, klas 4 of 5 met meester Cup en (hoofdmeester) Beckers. Mijn broer Jos is de 4e van links, achterste rij

TOEN: 1966 4e klas Martinusschool met Meester de Gier

TOEN: 1965: 4e klas St Martinus (hier sta ik zelf op, ergens in het midden)

TOEN: 1968
NU
NU
Toen: Anno 1908
Toen: Anno 1926. Het water kon de school niet deren. Hier kunt u overigens de "blauwe gracht" bewonderen

Tot ziens vertrouwd stukje Gennep:

Eed'le school, zo fier, zo Genneps; Genneps trots waart gij weleer !
Genneps bestuur beukte u hevig, straks ligt gij in puin ter nêer !

Torenkraan voor "Het Hobbeltje"

Het is wel een leuke naam voor die nieuwe torenflat op de kop van het Pagepark: "Het Hobbeltje". In ieder geval is voor een torenflat een torenkraan nodig en die is vandaag gezet bij de flat in aanbouw. Onderwijl worden de flats aan de Brugstraat en de Martinusschool verder gestript. Ondertussen laat het Waterschap op zich wachten, want ik meen toch echt te weten dat men stelde dat men aan het eind van het 2e kwartaal (en dat is in juni) zou beginnen met de ophoging van de dijk en de kadewerken langs de Niers in Gennep. Het hoogwaterseizoen zit er ook aan te komen, dus al te lang kan men ook niet wachten. U heeft verder nog 1 album van mij tegoed van de zilveren deken en dat zijn wat plaatjes van de zondagavond. Deze foto's zijn afkomstig van (de familie van) de deken zelf. Inmiddels heb ik om ruimte te besparen het fotomateriaal van 2005 van de server verwijderd. Ik neem aan dat hier toch niet veel mensen nog naar keken.

Boven de sloop van de flats aan de Brugstraat. Links het vroegere schoolplein van de Martinusschool. Ik kan me nog herinneren dat je na het klinken van de bel in rijen van 2, per klas naar binnen moest.
Album vd zondagavond van "de zilveren deken
Alvast een kano aangeschaft om te kunnen varen op de blauwe gracht???
De troep
De gemetselde dakopbouw is er al gedeeltelijk van af.
Om te laten zien dat ik niet overdreef: dit is de Niersdijk na 24 uur zon.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

china