Ondernemen met ballen

Al eens goed naar die opnames van de ooievaars gekeken?

Van 25 op 26 mrt verscheen er ineens iets nieuws in beeld. (kijk maar eens op de oude opnames van 25 en 26 maart). Op de schoorsteen van Rob Verbeek zat ineens een reclamebord "www.robverbeek.nl". Een pluim voor degene die dit bedacht heeft. Gratis reclame op een nationaal veel bekeken website. Je moet er maar opkomen. En ik wist niet eens dat ie ook een webwinkel had. Nu wel dus.

Een mooi initiatief. En omdat ik dit toch wel bijzonder vind, voor deze ene keer reclame op www.gennepnu.nl: www.robverbeek.nl

Duurzaam Gennep

Wat een mooie Pasen vandaag. Vooral vanochtend: een strak blauwe lucht en een stralende zon. Helaas kwamen na de middag wolkenvelden een beetje spelbederf spelen. Enfin: het was een mooie dag voor terrasjes, zoals hier rechts op het fonkelnieuwe terras van het Geveltje, (of beter Brasserie het Geveltje) dat afgelopen week haar deuren openden. Succes gewenst!

Het plaatje links toont de opbrengst van mijn zonnepanelen vandaag en u kunt mooi zien wat de wolken met de energie-opbrengst deden. Uiteindelijk toch nog ruim 30kWh en dat is mooi voor de 5e april.

En dat brengt me bij een suggestie die ik aan de gemeente (en aan de burgers van Gennep wil doen). Mijn zonnepanelen kosten € 0,91 per Wattpiek. (en elke wattpiek brengt ongeveer 0,85 kWh per jaar op. Mijn plan is in ieder geval meer levensvatbaar dan het zonnepark op de Brem, kan de burgers aanzienlijke voordelen opleveren en levert de gemeente een rendement op van tenminste 4% op haar tegoeden. En tenslotte: we hebben maar 1 aarde en daar moeten we zuinig mee omspringen; het voorstel is uitermate goed voor duurzaamheid. Het voorstel aan burgers en gemeente Gennep luidt:

Burgers
  • U betaalt gedurende 8jr 10% minder voor een groot deel van de door gebruikte elektriciteit
  • Na 8jr bent u volledig vrij en volledig eigenaar van de zonnepanelen op uw dak
  • Daarna betaalt u niets meer voor de door u opgewekte elektriciteit
Gemeente
  • U krijgt 4% rendement op uw vermogen
  • U komt bekend te staan als een van de duurzaamste gemeenten
  • U helpt uw inwoners

Het voorstel betreft huiseigenaren (met een dak in ZO, O of OW richting), maar iets dergelijks (in aangepaste vorm) kan natuurlijk ook voor huurders worden bedacht, al dan niet in samenwerking met de woningcooperatie.

Het voorstel aan huiseigenaren is (met een dak in een enigszins gunstige richting): U sluit een contract met de gemeente verplicht uzelf om een deel van uw elektriciteitsrekening niet aan uw elektriciteitsbedrijf maar aan de gemeente te betalen voor een periode van 8jr. Daarbij krijgt u een korting van 10% op de prijs. (dus ipv €0,21-€0,23 per kWh betaalt u voor deze kWh maar €0,19 per kWh). Na 8jr vervalt deze verplichting en hoeft u voor de door de zonnepanelen op uw dak opgewekte elektriciteit niets meer te betalen.

De gemeente regelt alles en laat de installaties plaatsen voor haar rekening en met een contractuele overeenkomst met de huiseigenaar zoals hierboven beschreven. Na 8jr is de investering volledig afbetaald inclusief 45 interest per jaar van het nog uitstaande bedrag voor de gemeente. Het vermogen van de gemeente blijft volgens mij intact. Ipv het bij banken te parkeren, wordt het deels bij de eigen burgers geparkeerd en ook nog tegen een aantrekkelijk rendement van 4%.

Indien hier bv 500 huishoudens aan mee zouden doen, dan bedragen de kosten ca € 1,5 miljoen en is de jaarlijkse elektriciteits-opbrengst ca 1.250.000 kWh

ikzelf heb €0,91 per geïnstalleerde Wattpiek betaald, maar voor deze case ga ik uit van € 1,10 per Wattpiek (Alhoewel ik me eigenlijk niet kan voorstellen dat de gemeente niet tenminste een betere prijs kan bedingen dan ikzelf en zeker bij een grote opdracht). Per Wattpiek, wordt per jaar ca 0,85 kWh gegenereerd welke dan 0,85 x €0,19 = € 0,16 oplevert. per huis kunnen ca 12 panelen met in totaal ca 3000 Wattpiek geïnstalleerd worden.

Deze constructie kan overigens ook voor scholen, sportverenigingen enz worden toegepast. Voor huurders idem, maar dan in samenwerking met de huiseigenaren. En ja, natuurlijk moeten in het contract een aantal zaken geregeld worden.

Hoe het ook zij: een WIN, WIN, WIN situatie. (Burgers, Gemeente, Milieu)

1 ei is geen ei
U kent het Paasliedje wel: 1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei en 3 ei is een Paasei. ik vraag me af hoe dat dan met 4 eieren moet, want de ooievaar op het stadhuis heeft inmiddels het 4e ei gelegd. Ik weet trouwens niet of we daar zo blij mee moeten zijn, want volgens mij voeden ooievaars niet zoveel kuikens op. En ik kan me verleden jaar nog herinneren....
1 april, I'm back

Zoals sommigen al begrepen hadden. Natuurlijk gaat www.gennepnu.nl door. En even voor de goede orde: natuurlijk gaat het er mij niet om dat er naar mij "geluisterd" wordt. Iedereen moet altijd zelf zijn afwegingen maken, waarbij de uitkomst bij verschillende mensen vaak anders zal zijn. Wat wel belangrijk is, dat goed alle aspecten worden meegenomen en dat naar het geheel gekeken wordt. Een gezond boerenverstand is daarbij niet verkeerd. Mijn moeder zei vroeger altijd: "als iemand in de Niers springt, spring jij er dan ook achter aan? ". Een wijze raad: maak altijd uw eigen mening op en loop nooit klakkeloos achter anderen aan (en dus ook niet achter mij :-) ). Overigens bedankt voor alle steunbetuigingen. Fijn om te horen. En mijn verontschuldigen aan diegenen die misschien wat al te heftig geschrokken zijn. En tenslotte: de (zeker de oude) foto's en filmpjes zullen altijd bewaard en toegankelijk blijven voor Gennep en de Gennepenaren, op deze site of elders. Dat is wat mij betreft belangrijk.

Terug tot de orde van de dag: wat een storm gisteren en ook nog een beetje vandaag. Gisterochtend rond 8 zag ik dat 4events al de marktspullen aan het opruimen was. Geen dinsdagmarkt deze week in Gennep en dat is bepaald uniek. De door bevers aangeknaagde bomen aan de Niers hebben het nog overleefd. Wellicht hun nieuwe doelwit meer stroomafwaarts niet (zie foto van Sidney Laracker van midden maart van bomen bij het Genneperhuis). Ik had gisteren vooral te doen met fietsers, maar ook 's avonds met de harmonie met hun collectebussen. Hopelijk hebben ze vanavond in zuid, op hun laatste collectedag minder last van het weer.

di-ochtend 31 mrt, 08:10: 4Events ruimt marktspullen weer op voordat die over de straat waaien. De markt gaat vanwege de storm niet door
de bomen aan de Niers hebben het overleefd. De foto van Sidney Larackers van midden maart laat zien dat de bevers inmiddels hun heil verder stroomafwaarts hebben gezocht.
woeste luchten boven Gennep. Hier blijken ook weer de tekrotkomingen van het fototoestel tov het menselijk oog
Maar het weer en het licht levert ook mooie plaatjes op. De narcissen staan in bloei. En geel hoort bij Pasen (as zondag)
Het weer van gisteren is ook goed te volgen op de registratie van mijn zonnepanelen. Goed is de afwisseling van zon en buien te zien. In totaal hebben ze gisteren toch nog 19,8kWh opgebracht, niet slecht voor zo'n stormachtige dag met veel wolken en buien.
Hondenweer! en dan een donateursactie, brrrrr
Wat een hondenweer hier in Gennep. Het stormt, het onweert, niet normaal en het is notabene lente. Ik heb medelijden met de harmonie, die deze week haar jaarlijkse donateursactie houdt, zodat ze in staat blijft om de jeugd de kans te geven op muziekles en daarnaast ook om allerlei gebeurtenissen in Gennep op te luisteren. Persbericht harmonie. " . Slechts drie avonden doet de harmonie een beroep op u! U kunt er zeker van zijn, dat uw bijdrage goed besteed zal worden. Mocht u ons missen, dan kunt u uw bijdrage ook overmaken op bankrekeningnummer: NL57RABO 01406.23.809 t.n.v. harmonie Gennep. Wilt u misschien meer weten over muziek of muzieklessen? Neem dan contact op met Dorien via info@harmoniegennep.nl . " De foto links is trouwens uit 2006. Ook toen was er, in een nog iets ander uitziend Gennep, donateursactie in de regen.

Ook een persbericht van Jong nederland,, van de actie Nederland Doet van vorig weekend. Hiernaast nog een aantal plaatjes van die actie.

 

Hier rechts ook nog een paar plaatjes van de kampioenswedstrijd van Vitesse. Zo te zien kan het veld na die wedstrijd wel afgeschreven worden. Wellicht is kunstgras toch niet zo verkeerd, alhoewel ik niet weet of kunstgras wel zo geschikt is voor buikschuivers.

een afgeladen tribune

aandachtig publiek

het veld na de wedstrijd

de kar staat te wachten

Ook nog een paar plaatjes uit Brazilié, waar ik afgelopen week voor mijn werk was. Wat een groot land is dat. Na ongeveer 7,5 uur vliegen vanaf Schiphol kom je boven land ten westen van Fortaleza in Brazilië. En dan is het nog 4 uur doorvliegen naar Sao Paulo. Sao Paulo ligt ongeveer 450km ten westen van Rio en is de grootste stad in Brazilië met zo'n 22 miljoen inwoners (dus veel meer dan in heel Nederland. Ik heb nog nooit zoveel flats bij elkaar gezien als daar). En van Sao Paulo is het door naar Riberao Preto (nooit van gehoord, maar met 1 miljoen inwoners) en later Sao José de Rio Preto. Het is daar suikerriet land (links sta ik tussen het suikerriet). Honderden kilometers suikerriet. Etanol voor in de auto kost dan ook maar € 0,60 per liter.

Wel lastig is dat weinig Brazilianen Engels spreken. Dus we hebben die 2 dagen training moeten geven met een tolk. Gelukkig heb je voor het inspecteren van fabrieken geen tolk nodig. Wel aardige mensen daar en zeer aangename temperaturen. In het binnenland was het 35 graden en daar was notabene net de herfst begonnen.

Foto rechts: Veel gelovigen ook in Brazilié al zal de naam op de nummerplaat waarschijnlijk wel de eigen naam van de eigenaar zijn. maar wie weet.
De kampioensfilm

En, omdat dit voor spelers en Vitessenaren toch wel een speciale gebeurtenis is, is deze film vrijelijk te downloaden

Vitesse"08 KAMPIOEN

Met een 1-0 overwinning op SVEB is Vitesse"08 vanmiddag op een kletsnat veld op de Heijkuul kampioen geworden (Zuid II, 4e klasse G). Met veel gejuicj, buikschuivers, champagne en bier werd dit kampioenschap begroet. De platte kar (eigenlijk vrachtwagen) stond al te wachten op de kampioenen. Als u straks herrie hoort, dan weet u waar dat vandaan komt. Proficiat Vitesse. Ook leuk vind ik trouwens dat ik een aantal van de spelers (lang geleden) zelf nog getraind heb :-).

het eerste ei!

Gisteren kwam ik terug van een weekje werk in Brazilië en de ooievaars hebben blijkbaar op mijn terugkomst gewacht. ;-) Gisteravond hebben ze het eerste ei gelegd! 1 week voor Pasen.

En dat in die regen en die wind. Vitesse heeft het niet getroffen, want vanmiddag kunnen ze kampioen worden op eigen veld. En dan is het natuurlijk een stuk leuker als het droog is en een beetje lekkere temperatuur. En dan lopen ze nog risico dat het wordt afgelast vanwege de vochtgevoeligheid van hun veld. Later meer.

Ze hingen met de benen buiten

De toeschouwers hingen met de benen buiten bij de wedstrijd van de dames van Flamingo's tegen Prima Donna. Maar het ging dan ook ergens om. In een zinderende wedstrijd wonnen ze met 3-1 van de in de ranglijst net onder hun staande dames van Prima Donna. Schrale troost voor Prima Donna was wellicht dat ze een erg mooie en luxe touring car hadden voor hun verre terugreis. In verliespunten staat Flamingo's nu gedeeld 1e (2 wedstrijden minder dan de koploper) en de komende 4 wedstrijden bepalen er iets heel moois (eredivisie) te wachten staat. Vandaar dat ik dat leuke appie-plaatje links wel mooi vond voor deze update.

Bij de heren was het een heel stuk rustiger en de heren verloren met 1-3 en staan stijf onderaan met hun sterk vernieuwde en verjongde team. Jammer dat ze de 11-4 voorsprong in de 1e set niet konden volhouden.

Maar ook dames 2 won en ook met 3-1 van de nummer 4 van de ranglijst. Ze staan nu 2e. Erg mooi, want erg veel jonkies in dat team.

de heren verloren met 1-3

dames 2 won met 3-1

De zonsverduistering in beeld.

Op vrijdag 20 maart 2015 was er dan de zonsverduistering en velen keken er met spanning naar uit. Maar helaas, het was zo mistig boven Gennep dat er weinig van te merken viel. Het was ietsjes minder licht en dat was het dan. Geen foto's van de zonsverduistering boven Gennep, maar gennepnu heeft toch de zonsverduistering in beeld. Links ziet u de weergave van de stroomopbrengst van mijn zonnepanelen, waar de zonsverduistering uitstekend te zien is. De zonsverduistering zou zo'n 84% van de zon betreffen en ook dat klopt. De stroomopbrengst liep met zo'n 83% terug van 600 Watt naar zo'n 100 Watt.

Na een paar werkelijk schitterende dagen rond 13-14 maart is het nu weer afzien. Waterkoud noemen ze dat, maar de natuur laat zich niet weerhouden (en de mens ook niet). De vogels vormen allemaal paartjes net als de ooievaars op het stadhuis.

Er wordt af en toe stevig gevochten, zoals hier op de Niers waar 3 meerkoeten om 1 vrouwtje vechten
Vreemd koppeltje ganzen aan de Niers. Het rechtse exemplaar heeft vreemde dingen om zijn poot en zijn nek. Misschien dat iemand weet wat dit is?
Aan de overzijde van de Niers een hele grote kudde schapen. Het lijkt wel op oude tijden herleven toen Gennep nog een arm achtergebleven gebied was met veel schaapsteelt.
Deze 2 schapen zijn nog aan het oefenen op het gezegde "als 1 schaap over de dam is". Ze maken nog niet veel aanstalten tenminste.
De camper-plaatsen op de Martinushog zijn gereed. Nu maar wachten op klandizie.
En op het Europaplein is men driftig met de riolering bezig.
Vrijdag 20 maart werd een andere wending gegeven aan het lied "vader Abraham`. Hier is het `Slager Abraham`
De natuur ontwaakt. Gennep nog niet echt gezien de borden van "hoofdstad van de smaak" uit 2012. Toch alweer 3 jaar geleden....
In het kader van NL Doet waren op verschillende plaatsen Gennepenaren actief zoals hier bij de Martinuskerk. Ik zag zelfs de pastoor actief in de weer met het bijeen harken van bladeren. Dat zou vroeger toch ongekend zijn.
Anderen waren weer sportief in de weer op de zaterdagmorgen. Oefenen voor een betere conditie? of een wedstrijd in de toekomst? of een strak lijf in de zomer?
Ook op de vrijdagmiddag allerlei acties op verschillende plaatsen in Gennep. Wat ze aan eht doen waren? Ik weet het niet, maar de winter lijkt in ieder geval ten einde te komen.

Vandaag, zaterdag 21 maart is trouwens nationale compostdag. Maar niet in Gennep. Men heeft bij de gemeente blijkbaar niet goed opgelet, of zou die compost-uitreiking in Gennep op een andere datum komen?

Voor de geïnteresseerden: het plan voor de Brugstraat. De Brugstraat moet ook een 30km zone worden en de voorrangsregels voor de zijstraten (het Straatje ed) worden ook veranderd. Het plan ziet er trouwens beter uit dan ik eerder verwachtte.
En nog een plaatje van vorige week zaterdag toen vooral de SP en de PvdA actief aan het campagne voeren waren. Het centrum van gennep kleurde inderdaad rood. Erg leuke ludiek actie van de PvdA overigens met die mobiele zebra om (het gebrek aan) veiligheid in de shaqred space te benadrukken. Helaas maakte de politie er blijkbaar een einde aan..

En dan nog even Tuinzicht. Blijkbaar geeft Tonnie Jansen zich nog niet gewonnen, gezien het artikel in de Gelderlander van vandaag. link naar artikel gelederlander 22 mrt 2015 . In eerste instantie dacht ik, hij heeft geen schijn van kans. Maar bij nadere beschouwing: tav de boete, hoe onrechtvaardig die ook is, formeel is er weinig tegen te beginnen. Echter, de schade die Tonnie jansen hierdoor oploopt, is veroorzaakt door de Gemeente Gennep. De Gemeente Gennep heeft hem tot verhuizing naar een industrieterrein bewogen. Daar had de gemeente niet geregeld dat de bestemming ook geschikt was voor detailhandel. De gemeente is dan dus ook de oorzaak van de vertraging waardoor Tuinzicht net niet op tijd gereed kon zijn. De gemeente is derhalve voor tenminste een groot gedeelte schuldig en dan zijn er derhalve ook wellicht civiel-rechtelijke mogelijkheden voor een schade-verhaal. Dan kan ie wellicht ook nog zijn eigen juridische kosten verhalen. Wie weet.

Ondertussen is het de vraag hoe dit in de politiek en de gemeente verder gaat. D66, PvdA en VVD vinden de hele gang van zaken kwalijk en willen naar een pro-forma boete (zie ook door gemeenteraad in feb 2014 aangenomen motie). De CDA en KERN zijn meer formeel-juridisch bezig en bang voor precedentwerking ipv dat deze partijen rechtvaardig zijn. Dit zegt misschien ook wat over deze partijen. Het hangt dan dus op de SP, wat doen die? Erg leuke tweet derhalve van de VVD die zich afvraagt op de SP de partij is van "afrekenen" of van "100% sociaal". Het komt er dus op neer: is de SP sociaal of niet?????? Bijna een kwart van de Gennepenaren heeft voor de provincie op de SP gestemd en ik ben dus benieuwd naar wat hiermee gebeurt en of op een volgende verkiezingsposter weer het woord "sociaal" komt te staan??.

SCHANDALIG

Het college van Burgemeester en Wethouders hebben gisteren (17 mrt 2015) blijkbaar besloten om Tuinzicht, de zaak van Tonnie Jansen, en daarnaast zonodig zijn woning in Gennep executair te verkopen voor het innen van een boete. Het college heeft aan de gemeenteraad een raadsinformatiebrief van die strekking gestuurd.

Ik heb het al vaker over deze zaak gehad, oa in 2009 (link), in 2011 (link), en in 2012 (link).

Zijn zaak en desnoods ook zijn woning dreigt, volstrekt onrechtvaardig, onder zijn kont uit verkocht te worden door de gemeentelijke overheid. Diep en diep triest en een beter voorbeeld dat je maar beter helemaal niks met de gemeentelijke overheid te maken kunt hebben, kan ik niet verzinnen. Geen mens met gezond verstand zou dit doorzetten. Want hoe formeel juridisch ook correct, dit is volstrekt onrecht en onrechtvaardig en ikzelf zou er voor passen om linksom of rechtsom met dergelijk gedrag en/of handelingen geassocieerd te worden.

Als ik in het college zou zitten of in de gemeenteraad, in de coalitie of in de oppositie, ik zou mijn zetel opgeven, vanwege dit totale gebrek aan rechtvaardigheid. Het kan toch niet zo zijn dat het gezonde verstand alle betrokkenen verlaten heeft en dat ze op deze heilloze weg verder gaan.

Dus een oproep aan alle collegeleden en gemeenteraadsleden, stel uw zetel ter beschikking zodra dit besluit niet terug gedraaid wordt. Want linksom of rechtsom en of u nu voor of tegen zou stemmen, dit kan gewoon niet! Zo gedraagt een fatsoenlijke overheid zich niet!!!! STOP DEZE KOLDER.

Geef een pro-forma boete van € 1,= en gedraag u als een fatsoenlijke overheid in plaats van een Machiavelliaans monster! Daar wilt u toch niks mee te maken hebben? of wel?????

Wim en Od in actie

Volgende week zijn ook Waterschaps-verkiezingen. Daarom dit leuke filmpje dat op youtube staat. Klik op de foto voor het filmpje

Ooievaars, politiek en doen

De webcam met de Gennepse ooievaars op de site van de vogelbescherming is inmiddels actief. Vandaar dat ik hierboven ook een direkte link heb geplaatst. Hoeft u niet lang te zoeken. Volgende week zijn de verkiezingen voor de Provincie en er wordt als vanouds gekrakeeld. De SP wil afrekenen, de VVD vraagt vervolgens of de SP dan ook de rekening van de advocaat wil afrekenen, verkiezingsborden worden besmeurd, omdat er blijkbaar rechtzaken spelen en we lezen in de Gennepse krant dat we blijkbaar niet zonder de Provincie kunnen. Nou ja, niet zonder kunnen... Aan diezelfde provincie hebben we de molensteen die Floriade, Greenpark en Villa Flora heten te danken. En, notabene, van de Provincie moesten we herindelen, maar zouden we vervolgens een behoorlijke som krijgen (2 miljoen). En zouden al die inspanningen en kosten tenminste niet alleen door Gennep opgehoest hoeven te worden. Maar raadt nu eens waar dat bedrag naar toe ging? Niet naar Gennep (Bergen en Mook), maar naar villa Flora. Dit komt dan nog eens bovenop het geld dat Venlose evenement Gennep zelf al kost. Ik hoor het ze nog zeggen: "als het regent in Venlo, dan druppelt het in Gennep". Tja. Dan vind ik het initiatief om met het land van Cuijk (en Boxmeer) en onze Duitse buren samen te werken toch een stuk belangrijker, als ik eerlijk ben. Ze weten volgens mij in Maastricht nauwelijks waar Gennep ligt en denken ze dat Limburg bij Venlo ophoudt. Ik las ergens dat zelfs op een muurschildering in het Provinciehuis het noorden van Limburg niet eens aanwezig was. Maar dat heb ik van horen zeggen. Heb dat Provinciehuis nog nooit gezien eerlijk gezegd. Maar genoeg over Limburg. Terug naar Gennep: wij hebben onze ooievaars,

maar ook onze bevers in de Niers. Die zijn bij de Niers thv de Irenestraat maar aan een 2e (kleinere) boom begonnen. De eerste vonden ze misschien toch wel te dik. Een stuk verderop hebben ze volgens mij ook wat gemakkelijker begroeiing gevonden om om te leggen, want in de nieuw gegraven zijstroom van de Niers is het nodige houtwerk te bespeuren (foto links). En we hebben natuurlijk ook zwanen, futen, meerkoeten, ganzen, zwaluwen, eenden, reigers en zelfs een verdwaalde aalscholver bij de Niers. De vossen van een aantal jaren geleden heb ik niet meer gezien.

De dierenwereld is in ieder geval behoorlijk actief nu de lente op gang lijkt te komen. Wie ook actief is, is Jong Nederland die over 10 dagen, op zaterdag 21 maart, weer een Jong Nederland doet actie organiseert. PERSBERICHT U kunt op 21 maart zelf helpen om de blokhut verder op te fleuren. Hier rechts nog wat plaatjes van afgelopen jaar.

Jong Nederland kan uw hulp goed gebruiken en zo te zien is het nog leuk ook.

En niet alleen de dierenwereld is actief. Ikzelf heb al aardbeienplanten gezet, op de Martinushof zijn ze de camperplaatsen, die een groot succes blijken te zijn , richting Niersdijk aan het verplaatsen, op het Europaplein zijn ze met grond- en rioleringswerken bezig en er wordt ook driftig gebouwd en verbouwd. De woning naast de huisartsenpraktijk wordt kolossaal uitgebreid tot een (naar ik meen) tandtechnisch centrum, op de plek van take one wordt zo te zien een woonhuis gebouwd en het Geveltje wordt verbouwd tot een brasserie.

Toch een vraag: men stelt dat het Europaplein groener zal worden. Ik vraag me af hoe ik me dat moet voorstellen, als er meer bomen worden verwijderd dan er worden terug geplaatst. Ik ben benieuwd. Ik ben ook benieuwd naar de aanpassingen aan Gennep Centraal maar ook ZO Wal en Niersweg om die veiliger te maken. Met de inrichting voor het verkeer en verkeersmaatregelen blinkt Gennep nou nog niet echt uit. Ben trouwens ook benieuwd naar die rijbaan-scheiding, die er blijkbaar op de Brugstraat komt. Ik heb zo'n visioen van auto's die de fietsers dan voortduwen, omdat ze helemaal niet meer kunnen passeren. Is dat trouwens ook niks voor de ZO Wal en Niersweg? ;-)

Beleef de lente (en windmolens)

Wat een weertje vandaag. Zo'n 17 graden, strakblauwe lucht. De lente zit in de lucht. Een paar weken geleden stuurde Dot van Bergen me al een mailtje dat 1 van de webcams van de vogelbescherming, waarmee ze verschillende soorten broedvogels in Nederland volgen dit jaar op het Gennepse ooievaarspaar gericht zal staan. En ja hoor. Kijk zelf maar eens op de site van de vogelbescherming "beleef de lente". Komt Gennep weer positief in het nieuws.

de foto links is een screenshot van die webcam, die een beduidend betere beeldkwaliteit oplevert dan de oude webcam. De foto is trouwens van de opname van 6 maart.

Dezelfde dag heb ik trouwens de foto rechts gemaakt.

En waar ook veel over te doen is, zijn de windmolens die men in Duitsland net over de grens wil gaan plaatsen. Windmolens die zo'n 200m hoog zouden moeten worden.

Maar wat is nu 200m. Voor een goed beeld heb ik een dergelijke windmolen eens bij het stadhuis, waar die ooievaars op nestelen en ook de Martinuskerk geplaatst. Zo te spreken om de zaak eens een keer in perspectief te plaatsen. :-)

Nu ben ik hardstikke voorstander van groene energie. Ik heb niet voor niets 30 zonnepanelen op mijn huis liggen (vandaag 28kWh opgeleverd). Maar ik vind ook dat dergelijke discussies eerlijk gevoerd moeten worden.

En ik moet zeggen dat ik die dingen toch wel heel erg hoog vind. Dan zou dat zonnepark op de brem toch een mooiere oplossing zijn om groene electriciteit te maken. Misschien moeten we dat als alternatief aanbieden aan de Duitsers. ;-)

 

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!


Who stop the rain door unecricri 

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

lektech  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!