Weer het Wilhelminaplein

Het was vandaag weer raak op het Wilhelminaplein: een vrachtwagen-chauffeur die de weg kwijt was en tegen de stroom-verdeelkast zat. Odette stuurde een mailtje: "het transformator kastje werd weer bijna om gereden. Gelukkig stopte de chauffeur op tijd en hebben we nog stroom. Ik had mijn fototoestel bij de hand". De zoveelste keer alweer, maar gelukkig is de stroomvoorziening dit keer intact gebleven.

Ook op het Wilhelminaplein zijn 3 van de jonge boompjes die daar aangeplant zijn het slachtoffer geworden van vandalisme. Verder commentaar lijkt mij overbodig. (foto rechts)

Receptie Prins Guus I

Foto-album receptie prins Guus I

Zaterdagavond 21 jan hield Bombakkes met zijn nieuwe prins, prins Guus I, de traditionele receptie in PicaMare. Zelf zit ik in de lappenmand met een zware kaakholte-ontsteking, maar gelukkig heeft Frank de honneurs waargenomen en een fotoreportage gemaakt. En trouwens ook film, maar dat volgt later.

Uit Heijen kreeg ik de statiefoto's van Piet Manders van de nieuwe Heijse prinsen.

film receptie prins Guus I

Prins Pierre, Heijense prins van 2012
jeugdprins Boyd, Heijense jeugdprins van 2012
Bombakkes houdt het niet droog...
 

Zaterdag ochtend presenteerde Bombakkes aan de rotonde bij het busstation haar jubileumprogramma op een groot spandoek. En dat in de stromende regen wel te verstaan. Gelukkig vonden ze een droog plekje in de fietsenstalling om even bij te komen...

Op zondag 29 januari organiseert Jong Nederland een carnavalsmiddag voor de jeugd van Gennep.
Prinsenbal Coloradokevers

Vanmiddag, zo 15 jan, was in PicaMare ook het prinsenbal van de Coloradokevers. Marco, hof-fotograaf van de kevers was natuurlijk paraat en heeft een uitgebreid album gemaakt.

We'll be back

hadden de dames van Flamingo's blijkbaar afgesproken voor de wedstrijd van gisteravond 14 januari. Want ze gingen er weer echt voor en haalden daarmee de 1e wedstrijdpunten van het seizoen binnen. De 1e set was nog op het kantje met zelfs een setpunt tegen, in de 2e set werd de tegenstander zelfs opgerold. uiteindelijk wonnen de dames met 3-1. Knap. Wellicht weten ze zich op deze manier nog te redden ook voor de B-league.

Ondertussen heeft Roze Vogol voorzitter Guus vanmiddag het traditionele "open huus" gehad. Het kwam wel heeeeel erg goed uit dat ie net de sleutels van zijn nieuwe huis gekregen had, afgelopen donderdag. En een makkie voor Bombakkes. normaal moeten ze altijd eerst een heel huis leeg ruimen voor het "open huus", ditmaal was het huis al (nog) leeg.

open huus op het Voorhoevepark
tijdens de wedstrijden is de Flamingo-jeugd zelf aan het oefenen
kelderwanden Bolwerk vorderen gestaag
afgelopen vrijdag: ik vroeg me af of de RABO gratis geld uitdeelde??
Het uitkomen van prins Guus I van Bombakkes

Natuurlijk nog wat meer foto's van het bal en het uitkomen en ook een film.

Met Flamingo's is zaterdag overigens ook prima gegaan. Heren 1 en 2, Dames 1 wonnen alle met 3-1. Dames 2 won met 3-2. Het team van de nieuwe prins verloor echter met 0-4. Vraag is of dat met de nieuwe status van Guus te maken heeft gehad (??)

foto-album
Natuurlijk nog wat meer foto's van het bal en het uitkomen.
film
Guus Noij, jubileumprins van het Bombakkes

Verrassend kwam Guus Noij (zoon van Ger) onder het ding vandaan in PicaMare en werd de jubileumprins van het Bombakkes. Volgens mij heeft ie van de week (afgelopen donderdag) net pas de sleutels van zijn huis op het Voorhoevepark gekregen. Dat wordt morgen dus aanpoten voor Bombakkes op de Balkan. De Balkan blij, Flamingo's blij, de Roze Vogols blij, de fam Noij blij en natuurlijk Bombakkes blij. Meer foto's en een filmpje volgen natuurlijk.

Film-impressie nieuwjaarsconcert

Ik had nog beloofd een film-impressie van het nieuwjaarsconcert van zondag 8 januari online te zetten.

Klik op de foto links.

En ik weet dat een aantal mensen zitten te wachten op de belevenissen van Pieter. (foto rechts)

film-impressie Nieuwjaarsconcert  
Kunstenaar in spe?
Zorgen bij Bombakkes???????

Nieuwjaarsconcert in PicaMare

Zondagochtend 8 januari hield harmonie Unitas et Fidelitas haar traditionele nieuwjaarsconcert in PicaMare. De zaal zat vol en heeft genoten van weer eens een mooi concert van onze plaatselijke harmonie. Ook de leerlingen waren van de partij evenals het leerling-orkest dat de toeschouwers liet horen, waarvoor ze al die tijd geoefend hadden.

Ik zal later nog een filmpje uploaden, zodat u met bewegend beeld (en geluid) een impressie kunt krijgen van het concert. Overigens werd ook meegedeeld dat er dit jaar weer een Proms zal zijn en wel in het laatste weekend van october.

Hoogwater in Gennep

In het noorden is het de afgelopen dagen spannend geweest met het hoogwater. Hier valt het allemaal mee. De Maas en Niers stijgen natuurlijk nog wel behoorlijk. En bij zo'n stijging komt het waterschap in actie en zet de dijkwachten in. Od en Wim Hermens dijkwacht coordinatoren in Gennep stuurden foto's van het hoogwater en de rondgang langs de dijken en het volgende bericht:

Vrijdag 6 januari zijn wij als vrijwillige Dijkwachten van het Waterschap Peel en Maasvallei gebeld om een 1e inspectieronde te lopen op de dijken rondom de Niers, om met name te letten op drijfhout die de dijken zouden kunnen beschadigen. Ook vandaag, zondag 8 januari, is er door verschillende dijkwachten een inspectieronde gelopen op vraag van het Waterschap. Een vijftal nieuwe dijkwachten zijn hierbij ingezet onder begeleiding van ervaren dijkwachten. De verwachting is dat de Maas vanavond het hoogste punt bereikt in Venlo. Voor ons als dijkwachten houdt dit in om ook morgen en dinsdag inspectieronden te lopen.

informatie over de actuele waterstanden van de Maas, kunt u terecht op http://www.actuelewaterdata.nl/ . Bij nieuws meldt Waterschap Peel en Maasvallei dit via http://www.wpm.nl/ en via het Twitteraccount @peelmaasvallei .

Fenny is terug

Ik kreeg een mailtje van Ingrid: " Hoi Harm, De wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Na bijna 7 weken is Fenny weer terecht. Ze is broodmager terug gevonden in Volkel en opgevangen in het asiel in Uden. Dankzij de chip is ze weer thuis en ook natuurlijk dankzij de vrijwilligers van de dierenambulance en de medewerkers van het asiel.
En ik wil graag iedereen bedanken die de moeite heeft genomen een mailtje te sturen of te bellen omdat ze dachten haar gevonden of gezien te hebben!
"

Proficiat Ingrid! Hardstikke fijn. De wonderen zijn inderdaad de wereld nog niet uit. Je vraagt je af hoe zo'n poes aan de andere kant van de Maas terecht komt.

Een ander mailtje kreeg ik van pastoor Bouman. Die berichtte dat hij een overlijdensbericht had gekregen van aalmoezenier Piet Linssen. Deze heeft jaren geassisteerd in Misbeek, maar hielp ook in Gennep. Donderdag 12 jan vindt om 13:30h de uitvaartdienst plaats in Milsbeek. Ik heb een link naar een oude foto: Piet Linssen.

Vanavond gaat de steek af van prins Marcel en is er een (2 weeks) "prinsenloos" tijdperk bij Bombakkes. Ben benieuwd wie de jubileum-prins wordt. De heren van Flamingo's hebben heel kanp de uitwedstrijd tegen Tauw-Gemini met 2-3 gewonnen. Volgende week is weer thuis-weekend.

En morgen, 8 januari, begint om 11:00h het nieuwjaarsconcert van de harmonie in PicaMare

Niersdalbrug

cartoons

Storm

Het lijken wel herfststormen en het is notabene 5 januari. De storm is gelukkig niet zo erg als in het noorden en westen, en we hebben zeker niet zo'n last van het hoog water, maar ook in Gennep veroorzaakt eht weer overlast en schade.

De foto links is van Geerd Peters. Vanochtend most in de Burg. Gilissenweg deze omgewaaide boom opgeruimd worden. Met drie man, (inclusief een behulpzame buurman) en 2 kettingzagen, had men de straat in een goed half uur weer boomvrij. Bij het Bolwerk is niet alleen het grote publicatiebord dwars door het kunstwerk van Mirso heen geslagen, maar is ook behoorlijk wat bekisting omgevallen evenals andere hekwerken.

En bij TVG kunnen ze beter waterpolo gaan spelen ipv tennissen. Er is meer schade want ook bv bij Frank en Nellie is de schutting omgewaaid, hetgeen wel op meer plaatsen het geval zal zijn. Het is in ieder geval zaak om goed op te letten indien u de straat op gaat. Dakpannen en takken kunnen zwaar zijn. Het huidige weer schijnt aan te houden tot in het weekend.

Nieuwjaarsconcert

As zondag, 8 januari, is in PicaMare het traditionele nieuwjaarsconcert van harmonie Unitas et Fidelitas.

Het concert begint om 11:00h en de toegang is gratis. Een mooi begin van een hopelijk mooi nieuw jaar.

Om alvast in de stemming te komen wat beelden van afgelopen jaren:

2011
2010
2008

Uiteindelijk bleken er dan 116 duikers en springers te zijn geweest bij de Niersjaarsduik. 9 personen zijn 2x gesprongen. Een klein meisje wilde zelfs nog een 3e keer, maar werd tegengehouden, omdat ze het wel heel erg koud had. De 9?

Eindejaarsactie Gennepse winkeliers: de Finale

Maandagavond 2 januari was in hotel de Kroon de finale trekking van de eindejaarsactie van de Gennepse winkeliers. Maar liefst 70.000 kaarten waren ingevuld en in de bussen gestopt. Uit die 70.000 kaarten waren oudejaarsavond 25 winnaars getrokken, die werden uitgenodigd voor de finale trekking op maandagavond.

Er waren 25 dozen met congratulations op het biljart van de Kroon gezet. Elke prijswinnaar mocht er willekeurig een pakken. Op die dozen stonden nummers, die correspondeerden met de nummers op 25 enveloppen, waar de prijzen in zaten. Het was dus voor iedereen tot het laatste moment een verrassing wie welke prijs had gewonnen. Er waren 5 hoofdprijzen, van 1x €450,=, 1x €250,= en 3x €150,=. Daarnaast waren er nog 5 prijzen van €100,=, 4 van €75,= en 11 van €50,=

3 minuten

de Niersjaarsduik in 3 minuten

veel plezier

Nog veeeel meer foto's van de Niersjaarsduik

Ikzelf heb natuurlijk ook foto's gemaakt van de dapperen die in de koude Niers sprongen. Interessante gelaats-uitdrukkingen...... Hoeveel personen nu uiteindelijk gesprongen zijn? Er is 125x gesprongen of gedoken in de Niers, Maar, zo te zien, waren er 7 personen (2 heren en 5 kinderen) die het zo leuk vonden dat ze 2x zijn gesprongen. Dat zou betekenen dat 118 verschillende mensen in de Niers gesprongen zijn.

Ook Marco heeft foto's gemaakt en in een picasa-album gezet. De link naar dat album is: LINK naar Marco's album

O ja: en wilt u foto's van uzelf of uw familie in groter formaat hebben? Stuur dan even een mailtje (met het nummer van de file).

Foto's Niersjaarsduik
Naast de film heeft Frank ook een uitgebreid foto-album gemaakt van alle sprongen van de Niersjaarsduik van 2012. Veel plezier. Later volgen ook nog foto's van mijzelf.
Niersjaarsduik 2012: alle duiken op film

De eerste gebeurtenis van 2012 zit er al weer op. Na het vuurwerk van afgelopen nacht was zondagmiddag 1 januari vanaf 2 uur de traditionele Niersjaarsduik. Het was zacht, zo'n 12 graden en ook het water was warmer dan anders. Alhoewel..... 8 graden vind ik zelf niet echt warm en eigenlijk nog steeds steen- en steenkoud. Des te meer respect dus voor de maar liefst 124 duikers of springers (Goof heeft ze geteld). Een nieuw record, waar John en Ton wel trots op zullen zijn.

De fotografen stonden dit jaar niet in de weg, maar dit keer waren het meer de plu-s, want het (mot)regende vrijwel de hele tijd.

Ook respect daarom voor Frank die door de weilanden, modder en regen naar de overkant van de Niers geploegd is om voor u opnames te maken voor gennepnu.nl.

Allereerst een film van de Niersjaarsduik van 2012. Alle deelnemers staan er op (en zelfs een hond, maar die hoort er niet bij).

Later volgen de foto's van mij en van Frank. Veel plezier.

Niersjaarsduik

2011 zit er bijna op. Nog even oliebollen halen bij de Coloradokevers op het Europaplein, oudejaars-avond, en dan is het weer 2012. Dat begint natuurlijk weer met vuurwerk, maar zondagmiddag om 14:00h volgt dan de traditionele Niersjaarsduik.

U kunt zich nog aanmelden op de site van de duik (Link naar site) Dan bent u verzekerd van de nodige duik-attributen. Maar u kunt zich ook terplekke opgeven.

Fotografen en filmers moeten dit jaar achter de hekken plaatsnemen, zodat het zicht voor het publiek gevrijwaard is. De Niersjaarsduik is natuurlijk ook de perfecte gelegenheid om elkaar een gelukzalig nieuw jaar te wensen.

 

 

Wilt u nog eens zien hoe het in afgelopen jaren was?

duik 2011 duik 2010 duik 2009 duik 2008

Genneps Jaaroverzicht van 2011

In 30 minuten een volledig overzicht van wat in 2011 in Gennep gebeurde.

Genneps Jaaroverzicht

Inmiddels ben ik druk bezig met het 7e jaaroverzicht van www.gennepnu.nl. Als opwarmertje nog eens de vorige jaaroverzichten op een rijtje.De film van 2010 is zowel in groot als in klein formaat. Het groot formaat is 732 MB groot en duurt 22 minuten. Indien het afspelen online niet zonder haperingen gaat, kunt u de film ook eerst naar uw computer downloaden. U kunt dat overzicht in kleiner formaat bekijken. Veel plezier en een alvast een gelukkig 2012 toegewenst. Het jaaroverzicht van 2011 volgt zeer binnenkort.

Jaaroverzicht 2005
Jaaroverzicht 2006
Jaaroverzicht 2007
Jaaroverzicht 2008
Jaaroverzicht 2009

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!