Een Genneps verhaaltje...

deel 4 (zie ook deel1 en zie ook deel2 en zie ook deel 3)

Er was eens….

Snel de beste taktiek bedenken, want helemáál zeker ben ik als gemeente nu ook weer niet over die bezwaarcommissie. We kunnen ze natuurlijk altijd over-rulen en een negatief advies van de commissie naast ons neer leggen... Maar dat oogt niet zo goed. Bovendien lopen we dan ook nog het risico dat die bezwaarmakers naar de rechter stappen. Dan zijn we nòg verder van huis.

Enfin. We hebben in ieder geval al tijd gewonnen om iets in elkaar te steken en bovendien hebben we de bezwaarmakers de schuld gegeven van de vertraging. Da's alvast een goed begin.

Hoe pakken we het nu verder aan?

Ja, we vallen terug op een aloude en bewezen taktiek. We laten gewoon nieuwe aanvullende en dikke rapporten maken. Die moeten dan natuurlijk niet digitaal beschikbaar zijn, want dan maken we het de burgers te makkelijk. Gewoon zoveel mogelijk papier en dat dan ter inzage leggen, want dat zijn we helaas verplicht. Verder een beetje moeilijk doen over kopiëren, zeggen dat er geen digitale versie is en voor het kopiëren 10ct per kopie vragen.

Als dat nog niet helpt.....

Goudappeltje maakt mooie dikke rapporten. Samengevoegd met het IVVP, de Arcadis rapporten en alle stukken die we er verder bij hebben gestopt, wordt het al een mooie stapel. En zeg nou zelf: waar kun je een naald beter verbergen dan in een hooiberg? We zullen ze leren om bezwaren te maken.

Dan zeggen we dat al die stukken ten grondslag liggen aan het besluit van 29 april. Alleen een kniesoor tenslotte valt erover dat de relevante onderzoeken van Goudappeltje pas van nà het besluit dateren. Misschien hebben de bezwaarmakers en de commissie het niet eens in de gaten.... Dàt zou mooi zijn. En niemand kan de inhoud van die rapporten ter discussie stellen want het zijn zogenaamd deskundigen en dat zijn burgers niet. Alleen even oppassen voor die kerel van die website, want die heeft verkeerskunde gestudeerd aan de TUE.

OK. En nu dan de individuele argumenten van de bezwaarmakers.....

even denken......

wordt vervolgd.....