Studio GennepNews

Vandaag staat in de Gelderlander dat de gemeente ontevreden is over GennepNews en dan met name over de tv-uitzendingen. Dat is iets waar de vorige lokale omroep uitdrukkelijk voor gewaarschuwd heeft. (link naar artikel: Gennep niet tevreden over Gennepnews) Tot zover nam ik het verhaal voor kennisgeving aan. Maar in datzelfde artikel heeft de burgemeester het over een nieuwe studio onder de bieb (waar nu de Kenniskeuken is).

En dat brengt mij op het puntje van mijn stoel. We hebben toch al een grote dure studio beschikbaar, voor veel geld gefinancierd door de gemeente en die nu klaarblijkelijk niet meer deugt?????????? Even een terugblikje naar juli 2007, toen ik het volgende op mijn website toonde:

Terwijl de nieuwe studio bij PicaMare gestaag vordert, verhuisde Magic afgelopen weekend naar de zolder van het stadhuis

De omroep moest weg uit de Martinusschool omdat die gesloopt moest worden voor een nieuwe Jan Linders met flats erboven (het Bolwerk). Er werd toen een gloednieuwe en moderne studio voor de omroep gebouwd bij PicaMare en met de kabelverbinding nodig om televisie-uitzendingen te kunnen maken. Hoe staat het met die studio? En waarom zouden de huidige gebruikers van de Kenniskeuken vervolgens plaats moeten maken zodat er vervolgens op die plaats ook geen tentoonstellingen gehouden kunnen worden, zoals van de Jodenvervolging en momenteel van Carnaval in Gennep. Er is toch een moderne studio beschikbaar? Of heb ik iets gemist??????

Ik heb het nog even nagekeken. Ruim 10jr geleden heeft Gennep tenminste 3 miljoen uitgegeven aan nieuwbouw voor de muziekschool (9 ton voor muziekschool/Meander, die er niet meer is; 1,6 miljoen voor studio en PicaMare (schat tenminste 8 ton voor huisvesting Magic/NIMA, die er niet meer zijn; een kleine 8 ton voor de megafoon/hökske en nog wat dingen). Een hoop geld voor de gemeente. En dan zou er nu een nieuwe studio moeten komen en de huidige gebruikers het veld moeten ruimen met hun wisseltentoonstellingen?

Sneeuw

Het is alweer februari en die maand begon meteen met sneeuw, die nu, aan het eind van die 1e februari goeddeels verdwenen is. Maar het leverde vanochtend wel mooie plaatjes op.

Allerlei albums

De tentoonstelling over de Jodenvervolging in Gennep is afgelopen. Tijd om e.e.a. online te zetten. Namelijk het foto- en archiefmateriaal dat ik heb verzameld voor deze tentoonstelling, maar ook de tentoonstelling 200jr harmonie van Gennep van een jaar geleden. En ook nog een aantal andere albums, zoals 60jr Jong Nederland in 2005, 60jr buurtvereniging Helpt Elkander en het album van de reünie rond-um de mèrt in 2010.

de jaren van 190-200 van de harmonie (2008-2018)

jeugd- en voorspeelmiddagen van de Gennepse harmonie

Kapellen en korpsen, van en door de Gennepse harmonie

Promsconcerten van de Gennepse harmonie

repetitielokalen door de jaren heen van de Gennepse harmonie

gedenkmunten en kransen van de Gennepse harmonie

serenades door de Gennepse harmonie

allerlei foto's uit de 200jr historie van de Gennepse harmonie

de tentoonstelling tgv het 60jr bestaan vaqn buurtvereniging Helpt Elkander in 2006

de viering van het 60jr jubileum van buurtvereniging Helpt Elkander

herdenking 65jr bevrijding in 2010

de viering van 60jr Jong Nederland Gennep in mei 2005

Reünie "Rond"-um d'n Mèrt, april 2010

juni 2006: de "oude" teams die speelden bij het 50jr jubileum van Flamingo's in 2006

juni 2006 was 's avonds de reünie voor leden en oud-leden van Flamingo's

Sneeuw en meteen drukste file ooit

Met 2287km de drukste file ooit op deze dinsdag 22 jan 2019. Het zat vooral volledig vast rond Arnhem en Nijmegen, maar ook op andere plaatsen was het druk. Het blijft altijd mooi: sneeuw. Alles wordt maagdelijk wit (totdat de strooiwagen komt). En de kinderen kunnen zich uitleven. Helaas moeten ze morgen naar school, want het is perfect om sleetje te rijden of sneeuwpoppen te bouwen. Het is waarschijnlijk wel het einde van de hoop op mooi ijs op de Siep. Maar je kunt niet alles hebben. :-)

het standaard plaatje van het stadhuis

dakkapelletje

drie tegen één

Prins Stefan en winter

Gisteravond, 19 jan, is weer een einde gekomen aan de "Prins-loze" periode bij Bombakkes toen prins Stefan d'n Örste (Stefan Vloet) onder groot enthousiasme onder het "ding" vandaan kwam. Links het statieportret van de nieuwe Prins, die op de website van Bombakkes als volgt werd aangekondigd:

O.nder ovverwéldigende belángstélling en mit veul entoezjasme is Stefan Vloet uutgeroe.pe tot de 70e Prins van 't Bombakkes. Saame mit zien Prinsés Ankie zal hïj ien Génnep heerse ovver alle Bombakkiërs en ze vörgaon ien de Vastelaovend. 
Prins Stefan en Prinsés Ankie, van harte profiesjat mit óllie uutverkiezing !!

Ien enne goe.d gevulde én mój èngekleejde zaol van 4-Events, was de spanning vuulbaar; de veule mój verkleejde ga.ste waare allemaol èève nïjsgierig naor de nïjje heerser ovver 't Bombakkesriek, mar ôk naor de twee nïjje Da.nsmarietjes. Dat bleeke Maud Giesbers en Valerie Aarnoutse te zien: twee hartsvriendinne van wie enne groote wi.ns uut kwam.
Daornao kos 't spikkeliere en rikkraoje ovver de nïjje Prins beginne, zeker toen i.nkele “suspects” ienèèns nie mér ien de zaol ènweezig waare.
Tégge hallef 11 was 't ze wied: O.nder 't gruun-witte ding én o.nder de klanke van de Génnepse joekskepélle miek d'n nïjje Hoogheid zien entree ien de zaol. Vorst Maarten telde saame mit 't publiek af van elf wies nul en daor ienèè.ns sto.nd ie: Stadsprins Stefan d'n Örste! Zien Prinsés Ankie sto.nd al gáw nèvve ‘m. Ondanks dat ie al i.nkele jaore op de lieskes sto.nd hadde veule 't nie gedaocht. Dat mie.k de verrassing extra mój en natuurlek klo.nk 't al meteen: Zunne goeie hébbe wïj nog nie gehad!

't Prinselek Paleis stét ân de Noordwal en daor is zondag 20 jannewaori 't Oope Huus, vanaf 13:30 uur (dus nie bïj 't Geveltje). De resépsie van Prins Stefan en Prinsés Ankie stét geplénd op zaoterdag 2 fibbrewaori vanaf 18:30 uur ien Pica Mare/4Events.

Vandaag was het open dag op de Noordwal en ze hingen met de benen buiten. De jassen moesten aan een buiten-kapstok en ook de grote trom van nève d'n diepvries moest in de vrieskou blijven, zoals hieronder te zien is. Want het is koud. Ze hebben het zelfs over strenge vorst en er wordt her en der al geschaatst. Er is wel een stralende zon en strakblauwe lucht en het water van de Niers was spiegelglad.

 

de boomhut heeft zo te zien betere tijden gekend. Voor een duik zal het ook wel te koud zijn :-)
de blauwe Niers
wandelaars op de Niersdijk
ook de eend en het waterhoentje hebben het koud.
Een filmpje, de raadszaal, het verkeer en een koude roos

 

het wordt nu echt koud. Mijn rozen, die het hele jaar door bloeien hadden het vanochtend zichtbaar koud
na de verbouwing van de Raadszaal en met het nieuwe meubilair moeten de stoelen ook opnieuw verdeeld worden. Dit is het voorstel dat as maandag (21/1/19) besproken gaat worden
en dit is het lijstje met Gennepse projecten van Trendsportal (gaat over vervoer, verkeer en mobiliteit). Dit onderwerp komt as maandag-avond in de raad aan de orde. De shared space staat er niet op en evenmin de ontzettend slechte bereikbaarheid van de oude kern met de Zandstraat en Niersstraat als belangrijke winkelstraten.

 nog maar eens een luchtfoto van Gennep (2011) met een pijl bij de Zandstraat. Vraag aan u: hoe zou u nou die oude kern vanuit de rondweg (en dus van buiten Gennep) beter bereikbaar maken (en zo ook een groot deel van het verkeer van de shared space weg halen)?

Zondag 6 januari 2019. Dan is er natuurlijk het traditionele nieuwjaarsconcert van de Gennepse harmonie in PicaMare. De zaal was vol en jong en oud luisterde aandachtig toe naar de optredens van harmonie, leerlingenorkest en van de blokfluitertjes. Ellen Blokland werd gehuldigd vanwege haar 25jr lidmaatchap van de muziekbond. En, er moesten nog statiefoto's gemaakt worden, want daar was men verleden jaar in de hektiek van het 200jr bestaan van de harmonie niet meer aan toe gekomen.

de leerlingen zetten hun beste beentje voor

en ook de president luistert toe

evenals alle ander aanwezigen, oud en jong

een speldje voor Ellen

en daarbij natuurlijk bloemen van Dory

de heren van het "groot orkest" luisteren aandachtig naar de leerlingen

een laatste keer de kerstmuts voor de blokfluitertjes

en daarna gingen Beppie en haar crew aan de slag met positioneren en op kistjes zetten

maar uiteindelijk stonden ze. Een beetje bibberend van de kou. Dan was het uniform toch een beetje aangenamer geweest :-)

album

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

www.gennepnu.nl Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken! Special struikelstenen