Specials

Met dank aan Max Schaffers, die het materiaal aanleverde en Henk die het scande heb ik weer een aantal nieuwe specials (en er volgt nog veel meer):

de revue van 1938
het programmaboekje van de revue van 1948

het programmaboekje van de viering van Gennep, 1000 jr in 1950

het overzichtsboek van de NBDS met foto's van alle stations, landmarks en een aantal locs.

filmpje L1 over Gennep en het land van Maas en Niers (deel 1) filmpje L1 over Gennep en het land van Maas en Niers (deel 2)

Een zonovergoten zaterdag in Gennep

dat bracht de 1e zaterdag van augustus. Volle terrasjes overal en zeker op de markt, waar dit keer in het kader van SumMmertime "captain Scallyweg" optrad met gezellige en swingende Irish folkmuziek.

korte filmimpressie

Doe je mee??

Zo luidt de nieuwe campagne van Jong Nederland Gennep voor de werving van nieuwe leden. Alle jeugdige Gennepenaren (en hun ouders) worden uitgenodigd om op 6 september naar de blokhut te komen en kennis te maken met Jong Nederland en wellicht lid te worden.

Maar druk op de foto links voor een kort filmpje met de uitleg van Jong Nederland zelf. Veel plezier.

Rudolf Kesselaar

dat is de echte naam van de man die we beter kennen als "Rudi Carell". in 1959 brak Rudi Carell door op de televisie met de "Rudi Carrell Show". Hij werd nationaal bekend toen hij met het liedje "Wat een geluk" meedeed aan het Eurovisie Songfestival van 1960.

De foto links is van vóór die tijd en namelijk uit 1958. Plaats: hotel van Bergen, Gennep. Gelegenheid: afscheid van Andries Schaffers als directeur van de Zuid Ooster (en daarvoor van de MBS). Deze foto is een van de vele die Henk gescand heeft en waarmee ik een nieuwe special ga maken en wel over Andries Schaffers, directeur van de MBS en later de Zuid-Ooster. Het materiaal is afkomstig van zijn zoon Max Schaffers, die de meesten ook wel zullen kennen. Als voorproefje zet ik hieronder een aantal van de foto's.

Inmiddels is Tonny Wilbers ook terug van zijn uitstapje naar Gent. Tonny stuurde een mailtje met foto's: " Bij deze de toegezegde exclusieve opnames van vannnacht en vanmorgen. Onder het toeziend oog van vele , te vroeg gewekte Belgen hebben de directie , medewerkers van Blow Up en Jenniskens Kraanverhuur het klusje buitengewoon geklaard. Ik heb nog nooit zolang vooraan in een file gereden als gisteravond en vannacht.........we waren n.l. de eerste wagen dus..... Prachtig project op dat even zo mooie oude gerestaureerde gebouw ( midden in het centrum van Gent, voorheen het gebouw der Gentsche Maatschappy der Werkerswoningen ).  Heb ervan genoten om hierbij aanwezig te mogen zijn."

25jr jubileum MBS. Diner in zaal van Bergen
Jubileum revue van de MBS
1912 station Gennep
25 jr jubileum MBS: v.l.n.r. De Roos Jager v.Brumen Doors Frits Derks Kersten Hendriks
Tot mijn stomme verbazing zag ik in de M&N Bode van deze week, in de gemeenterubriek, de aanvraag voor een sloopvergunning van het repetitielokaal van de harmonie. Bij mijn weten is het lokaal en de ondergrond helemaal nog niet verkocht aan Nebuvast. En je vraagt je ook af waarom het lokaal zonodig zo snel gesloopt zou moeten worden. Het is al zo'n troosteloze vlakte in het hartje van Gennep. Bovendien is het lokaal nog druk in gebruik en niet alleen door de harmonie. Ik hoop dat de harmonie op zijn tellen past bij de onderhandelingen. Nù zijn ze eigenaar, hebben ze huur- en barinkomsten. Totdat het bolwerk er staat zullen ze ergens anders een onderkomen moeten hebben. En na realisatie van bolwerk hebben ze weliswaar een nieuw onderkomen, maar worden ze vermoedelijk ook lid van een vereniging van eigenaren met alle bijbehorende verplichtingen.

Brand op camping Bos en Heide in Heijen. Filmpje van de Gelderlander

Opblazen

Vanavond (di 28 juli) staat een bijzonder transport op stapel. Tonny Wilbers stuurde de foto's en het verhaal:

"Beste Harm. Zoals je misschien al hebt gelezen over dit project van Blow Up te Heijen ( Gennep ) gebr. Rasker. Dit kunstwerk bestaat uit twee objecten welke geplaatst worden in Gent Belgie op een gebouw ( museum ) . Ik rij vanavond met een van de wagens mee ( chauffeur Pieter Voss ) van de Fa. Jenniskens Kraanverhuur. Kunstwerken zijn ieder 6.25 mtr breed en 14.00 mtr lang. Vertrek vanavond rond 20.00 uur vanuit Heijen , uiteraard met begeleiding tot aan de Belgische grens , dan neemt de Gendarme van Belgie de begeleiding over en morgenvroeg rond 4.00 wordt het geheel geplaatst op het gebouw in Gent.

Zal daar uiteraard ook nog opnames maken  Mooie apart project voor de gebr. Rasker. Chapeau !!!

Groetjes, de Lange Wilbers"

filmpje L1 met oa hotel Plasmolen in de 30-er jaren

filmpje L1 over Gennep en het land van Maas en Niers (deel 1)

Gennepse Mensen en Groepen

Tijd voor een aantal nieuwe foto's die mensen gestuurd hebben en soms aanvullende informatie bij foto's die al op de website stonden.

De foto links is van bakker "Poelie" de Groot en is ingestuurd door Bart Schellekens ("'t Meulenpeerd") die ook nog aanvullende informatie over de bijnamen van Pichem en de Billige stuurde (zie bijnamen) (en ook de uitleg over de herkomst van de bijnaam "Poelie")

Toos Wolters-Fransen stuurde me ook een mailtje: " Aan de andere kant van de Maas (Oeffelt) wordt je site ook met enige enthousiasme gevolgd. Vooral omdat mijn roots in Gennep liggen. Mijn Moeder Mien Fransen-Derks geboren in wachtpost 52 in Gennep in 1913. Mijn ouders hebben ook in Gennep gewoond vanaf 1944 tot 1953 in de Bergstraat 31.Daarna naar Oeffelt verhuisd. Ik heb hier een paspoort van mijn oma bijgevoegd uit 1920". Gert Derks en Martin Derks  die vroeger in Emmastraat ( 1950—1980) woonde zijn mijn ooms, broers van mijn moeder." Het paspoort staat hier rechts

Math Knops uit Geldrop stuurde me ook een mailtje: "Wellicht is bijgaand artikel uit de ‘Gennepse Krant' van 1934 een item voor de site. Op 18-08-1934 verongelukte mijn grootvader Jacobus (Kobus) van Schaijk tijdens de vroege arbeidsuren (plm. 8 uur 's morgens) op de Genneper Molen. Het was crisistijd en mijn grootvader was blij dat hij weer werk had, totdat onverwacht het noodlot toesloeg. Hij liet mijn grootmoeder (Dora van Schaijk – Ackerschott, in 1936 hertouwd met Hennes Roosenboom) met 5 kinderen achter. De oudste (Truus Ermers - Van Schaijk) was 11 jaar, de jongste (mijn moeder Mientje Knops – Van Schaijk) was nog geen jaar oud. Tevens bijgevoegd: foto van Kobus van Schaijk – bidprentje Kobus van Schaijk"

Kobus van Schaijk

deze foto staat al op de site en dateert uit 1935. Veearts Seegers viert zijn koperen jubileum en poseert met de Gennepse slachters voor eht slachthuis. Ted Noij (samen met Fons Rievers) hebben alle namen bij deze foto gevonden

de foto met de namen

Marjo Linders uit Milsbeek stuurde de foto rechts: " Hallo Harm. Hier een foto van misschien een van de eerste ( oudste ) clubs uit Milsbeek. De "' pijpenclub "' De foto is waarschijnlijk genomen rond 1920 ??  Mijn opa zit op de eerste rij 2 de van links. Gerardus Derksen, in Milsbeek bekend als wevers Gert.Hij was geboren in 1887, en op de foto lijkt het nog een vrij jonge man. Wie de andere personen zijn is niet bekend".

Deze foto is van Vervoersbond “St. Raphael” van Burgerluchtvaart, Spoor- en Tramwegpersoneel . Oktober (Zondags met de Gennepse Kermis) 1952 of 1953 voor Café Royal Spoorstraat Gennep.

Dankzij Goof en tante Riek (Achterberg) hebben we weer een paar namen gevonden van de foto links. Op de volgende link vind u een overzicht van de tot nu toe gevonden namen. Link naar overzicht met namen.

De foto rechts (afkomstig van Henk Jaspers) toont de kleindierenvereniging Nut en Sport in 1925.

Henk: " De meest rechtse man met snorretje zou een van Bergen moeten zijn. Ook de man met grijze-witte haren achteraan onder de lamp zou een Van Bergen zijn getrouwd met Wissen. Hij had een snoepwinkeltje langs Perolles
De zittende grote man in het midden is Burgemeester Wolters.
Misschien  zijn er ouderen die ook nog namen weten?
"

Mijn welgemeende complimenten

aan de gemeente Gennep voor de aankleding van de Niersbrug. Het is een erg mooie entree van Gennep geworden. Trouwens ook de aankleding van de binnencirkels van de rotondes Weverstraat en Brabantweg mag er zijn. Ze staan er het hele jaar erg mooi bij. Jammer van het sloopterrein midden in Gennep, dat toch echt afbreuk doet. Hopelijk wordt er snel iets aan gedaan.

Vandeweek heeft het (blijkbaar) hard geregend in Gennep, zoals de foto's van Yannick al lieten zien. Zo'n wolkbreuk kan ook zijn mooie kanten hebben, want het kan mooie plaatjes opleveren. Wilma Fransen stuurde een foto (hieronder) van een dubbele regenboog boven de Emmastraat.

Het apart inzamelen van plastic door de gemeente is een groot succes. Het levert ook bijzondere plaatjes op die doen denken aan "Italiaanse" huisvuil-taferelen, zoals de foto die Gerda Franken uit Heijen stuurde hieronder laat zien.

Zaterdagmiddag was het weer SumMmertime. Dit keer met een optreden van Panna met blues/bluesrock. De ooievaar is uitgevlogen in de week dat ik weg was, zodat Frans Thoonen maar de ooievaarsvlag uit 2000 laat zien.

Genneps glorie anno 2009

De diesel-electrische loc D IV van de MBS uit Gennep (MBS= MaasBuurtSpoor ofwel de trammaatschappij die voorloper was van de Zuid-Ooster). Na de oorlog was er geen toekomst meer voor de tram in Noord-Limburg ook al vanwege de gigantische verwoestingen door de oorlog. Een groot deel van het materieel van de MBS werd verkocht aan de RTM (Rotterdamse Tramweg Maatschappij), die oa de houten locs DIII, DIV en DV van de MBS overnamen. Deze gingen verder als loc 67, 68 en 69 van de RTM. Rond 1966 hield de RTM er mee op. De PAGE kocht later RTM loc 67 (de vroegere MBS loc DIV) en schonk deze aan het spoorwegmuseum in Utrecht ter herinnering aan het spoorverleden van Gennep. In 1991 is de loc overgebracht naar Ouddorp naar het RTM tram museum om te worden gerestaureerd.

En daar staat de oude MBS loc nu dus in vol ornaat. U kunt een kijkje gaan nemen in het RTM museum in Ouddorp (weblink) waar deze Gennepse loc te bekijken is. Hieronder nog wat plaatjes uit dit museum.

de foto links is van april 1946. De MBS loc D IV is de loc links die voor de moutfabriek staat. Rechts ervan staat de loc D V, die eveneens aan de RTM werd verkocht.
1942: Spoorstraat thv de Tulakker. De familie Timmermans heeft een wagon van de MBS gehuurd voor de viering van een bruiloft.

Heel toevallig stuurde Henk afgelopen week foto's van het afscheid van dhr Schaffers in 1958 als directeur van de MBS. Deze foto's volgen later, evenals nog een aantal andere bijdragen, die afgelopen week zijn ingestuurd.

En als u toch eens naar ide Gennepse tram wilt gaan kijken in Ouddorp, neem dan ook een een kijkje in Ouddorp zelf. De kerktoren wordt gebruikt voor het geven van bezichtigingen (met gids en een verhaal voor € 2,50), het vroegere stadhuis is nu in gebruik als museum. Dus misschien zijn er meer paralellen te trekken met het Gennepse dan alleen tav de tram......

Natte voeten

Gisteravond was het weer "pompen of verzuipen" in de Gennepse straten. Gelukkig was het niet zo hevig als afgelopen 3 juli, maar ook nu kon het rioolsysteem de grote hoeveelheid water niet verwerken. Met als gevolg dat diverse straten waaronder de Heijenseweg en de Niersweg te kampen hadden met wateroverlast. Yannick was ter plaatse en schoot de onderstaande plaatjes. Op een van de foto`s is duidelijk te zien hoe een automobilist een putdeksel terug legt op de put. Je zult het niet gezien hebben.....

 

Lots of Dots

Ook s`avonds was er een spetterend optreden van Lots of Dots. Zes prachtige dames namen ons mee terug in de tijd met de hits van de Dolly Dots. En wederom was de Markt gevuld met Lots of enthousiaste Gennepenaren...

 

Van Gennep voor Gennep

Vanmiddag op Summertime maakte Van Gennep haar debuut. Helaas liet het zonnetje verstek gaan, maar toch kwamen jong en oud naar de markt om deze nieuwe band te aanschouwen.

 

 

Onderwatermaaier

Ik wist niet dat het Waterschap dit deed, onder water maaien van de Niers. Want dat gebeurt hier volgens mij. Waarschijnlijk is dit om te voorkomen dat de Niers helemaal dicht groeit.

"onder water maaien" op de Niers. Het gras zal een stuk verderop bij de grasvanger bij de driekronen opgevangen worden
Wauw

Wolfman en Goof stuurden mij naar Ottersum om eens een kijkje te nemen bij de nieuwe sport- en speelstraat bij de Brink (zie gastenboek). En inderdaad: fabuleus. Dit zouden ze in elke kern of stadsdeel moeten hebben (bv in het Pagepark). Mijn complimenten voor de initiatiefnemers. (zie ook hun website) Ze hebben maar liefst € 300.000 bij elkaar gebracht + sponsoring in natura.

Dit initiatief kan de gemeente inderdaad goed meenemen als "de standaard" voor alle andere kernen en plekken in de discussie over het speeltuinbeleid dat binnenkort gevoerd gaat worden. Vooral de ligging vlakbij de Brink lijkt mij ideaal.

Ik wil naast de andere kernen voor de kern Gennep alvast de volgende plekken nomineren: achter de vroeger 2nd hand (combinatie voor Maria Goretti, Elckerlyc, Piramide en Gennep Oost), zuidzijde Pagepark (voor de Ratel, Pagepark en Gennep Zuid) en dan zou op de Groes nog een prima plek zijn voor het centrum. Hieronder nog een aantal plaatjes van de speelstraat in Ottersum. En verder: het is zover: ik zag vandaag Volker Stevin bodemmonsters nemen van de Emmastraat. Het gaat dan uiteindelijk gebeuren in 2010. De Emmastraat wordt opgeknapt, 27 jaar nadat ik van de gemeente een brief kreeg (1983) dat dit ging gebeuren.

de appartementen aan de Brugstraat vorderen gestaag. De 1e verdiepingsvloer is al gestort van het 1e gebouw. Hier een plaatje vanuit het noodgebouw
Vroeger speelden we op straat. Ik zag vandaag dat ze 2 vroeger "doelpalen" hebben omgezaagd. We voetbalden immers vroeger op het (onverharde) kerkplein en gebruikten de kastanjebomen als doelpalen. Ook al hadden we geen "speelstraat", we hadden eigenlijk de hele straat als speelplek. Kom daar nu maar eens om.
Verbroedering

Voor woensdag 15 juni stond er een enigszins mysterieuze aankondiging op de website van de gemeente: "vanwege een personeels-bijeenkomst is het kantoor om 15:30h gesloten"

Later komt de aap uit de mouw. Er is een soort "meet and greet" op touw gezet voor de ambtenaren van de 3 gemeenten die gaan fuseren en wel in PicaMare. Voor de catering was gezorgd en ze hadden in ieder geval het weer mee. Wie weet is er wel verbroedering tot stand gekomen.

Ondertussen doet op het stadhuis het ooievaars-paar alle moeite om de jonge ooievaar te bewegen het nest te verlaten. Er wordt geklepperd bij het leven en het jong krijgt af en toe zelfs een duwtje. Bij de mensen gaat het soms (niet altijd) was sneller en verlaten de jongen vroegtijdig het nest om (bv na een stage in het buitenland) weer van harte welkom te worden geheten.

Als u naar de ooievaars gaat kijken moet u ook eens in de Houtstraat gaan kijken bij de oude zaal-ingang van de Kroon. Voormalige gebruikers hebben herdenkingstegels in de straat laten leggen.

Nieuwe kunst-uiting van Mirso?

of het 1e project van een nieuwe lichting metselaars van het Hezeland? Ofwel iemand probeert de eeuwenlange relatie van Gennep met het water van de Niers in beeld te brengen door de stenen golvend te plaatsen? Een stukje verder toon ik u de oplossing.

Zwanen op de Niers, vlinders in de struiken, de warmte hangt als een klamme warme deken over Gennep. Ja hoor, het is zomer. Bij de Witte Olifant zit men buiten en wil men op de foto. En de scholen organiseren "buiten-activiteiten" en soms zelfs met water zoals hier bij het Elckerlyc.

De Gennepenaar die het wandelen bijna heeft uitgevonden is paraat voor de 4daagse van volgende week. 4x 40km, dus niet door Ottersum. Op de foto draagt ie een "oud" Genneps shirt. De gemeente reikt as zaterdag de shirts van dit jaar uit aan de Gennepse deelnemers. Een goed initiatief, alhoewel ik de materiaalkeuze van dit jaar (polyester) een wat minder verstandige keus vind. Maar ja, een gegeven paard moet je niet in de mond kijken...

en de oplossing van het raadsel. Open de volgende link dan ziet u het zelf. Een parkeerplaats of speeltuintje lijkt mij trouwens een beter oplossing dan de huidige situatie.

Gebroeders van Tol

In een webalbum met Gennepse mensen mogen de broers van Tol natuurlijk niet ontbreken. Wie kent niet de Theresiahoeve in de Maaskemp, vlak onder de stadsmuren, waar de gebroeders hun boerderij hadden. Ik weet nog dat in het voorjaar een van de broers altijd met een platte kar mest bij ons in de Molenstraat kwam brengen uit hun koestal. Dat was in de zestiger jaren van de vorige eeuw.De mest werd met de hand over de heg gezet en vervolgens waren wij nog dagenlang bezig om de moestuin, inclusief de mest, om te spitten. En dat spitten moest in rechte voren. Eerst afsteken, dan de mest en dan omsteken: een zwaar en langdurig karwei. (we hadden een behoorlijk grote tuin). Maar dit album gaat over mensen en niet over moestuinen. Peter Gommans heeft eind negentiger jaren een mooie serie foto's van de broers gemaakt in zwart wit en stuurde me deze. Deze mooie foto's van Peter vormen het begin van het 5e webalbum met Gennepse mensen.

Zwanen en ander gevogelte

Wolfman berichtte in het gastenboek dat ie een koppel zwanen met 4 jongen had gespot. En inderdaad.. Ik vermoed echter dat ze een stuk stroomopwaarts hun nest gehad hebben. En op de voormalige tandartswoning naast de oude toren: ik moest even in mijn ogen wrijven. Beide ooievaars stonden zo te zien te wachten tot zoon- of dochter-lief van het nest op het stadhuis zou opstijgen. Ook nog wat andere plaatjes. Zou trouwens als nieuwe gemeentenaam gemeente "Noord-Limburg" niet veel eenduidiger zijn geweest? Zou het bovendien voor de rest van Limburg wat duidelijker zijn dat Venlo niet het uiterste noordpuntje van de provincie is..

de zwanen
de toren die gerestaureerd gaat worden
de ooievaars (op de foto van de toren ziet u er ook 1)
laatste stukje metselwerk Gennepermolen
meerkoeten lopend op het water
de ornamenten die op eht bolwerk zouden terugkeren
busstation: werkzaamheden vorderen
Martinusschool
insecten zijn er blij mee
Brugstraat
Paters
spoorstad herleeft
borden
Glorieuze intocht

Zaterdagmiddag was de glorieuze intocht van de jeugdvierdaagse van 2009. Er zouden zo'n 1180 deelnemers zijn geweest! Een groot succes voor de Ottersums stichting kindervakantiewerk, maar natuurlijk ook voor de kids zelf. Voorafgegaan door muziek en beladen met bloemen trok de jeugd naar de sportvelden van Achates voor het afhalen van de welverdiende medaille. Govert was er bij.

Ministerraad besluit: Nieuwe gemeente heet Maasduinen

Dankzij Goof hebben we al eerste het bericht dat de nieuwe gemeente na de herindeling definitief gemeente "Maasduinen" gaat heten, zoals al was verwacht. De Ministerraad heeft dit vandaag, 10 juli 2009 besloten. LINK naar Persbericht. Op 1 jan 2011 is het zover. Dan is er géén gemeente Gennep meer. Op zich vind ik het wel een goede naam. De nieuwe gemeente kan moeilijk Gennep heten. Gennep is weliswaar de grootste plaats, maar loopt niet van Wellerlooi tot Molenhoek. Ik ben alleen benieuwd waar straks het nieuwe gemeentekantoor gebouwd gaat worden. Wellicht is Afferden een goede plek. Het ligt immers zo ongeveer in het midden en daar zijn weinig ruimte-problemen. We zullen zien. En verder: ook nog een album (van Goof) van de 3e dag van de jeugdvierdaagse eneen filmpje van Summmertime van afgelopen zaterdag 4 juli met Tessa, Sherilyn en Luuk Wessels (Totally Kidz) Vraagje: kijkt men inderdaad naar de filmpjes? Anders kan ik ze beter achterwege laten.

de 3e dag van de jeugdvierdaagse van 2009 (album van Goof)
SumMmertime 4 juli 2009 met Tessa, Sherilyn en Luuk Wessels (Totally Kidz)
Niet van suiker

De deelnemers van de jeugdvierdaagse laten duidelijk zien dat ze niet van suiker zijn. Opgewekt, zich niets van de buien aantrekkend, en met een lach op hun gezicht wordt de 2e dag van de jeugd4daagse van 2009 afgesloten. Goof stuurde foto's.

Nu maar hopen dat ze op al die schoolkampen en andere activiteiten die momenteel gaande zijn de goede moed blijven houden.

4daagse film (1e dag) en Kafka

Ik heb van de 1e dag van de jeugdvierdaagse ook een filmpje gemaakt. Daarnaast ontving ik een persbericht van Emile Goossens over het 2-richting verkeer in de Spoorstraat en Weverstraat.

Persbericht Spoorstraat

Aan de inhoud te zien is het er gisteravond heftig aan toe gegaan. Voor degenen die het hele verhaal niet kennen:

KAFKA-aanse toestanden

(niet kijken als u mij een zeurpiet vindt)

filmpje 1e dag jeugd4daagse
1e dag van de Ottersumse jeugd4daagse: Gennep

Traditiegetrouw voert de 1e dag van de jeugdvierdaagse naar Gennep en wordt er gerust bij de blokhut. Daarna gaat het over de Niersdijk verder. 2 albums van Gennep.nu. De blokhut en de tocht over de Niersdijk. En ook Goof heeft een album gemaakt, album nr 3. Het leek trouwens drukker dan ooit en het weer werkte goed mee. Veel plezier.

rust bij de blokhut
Niersdijk
het album van Goof
SumMmertime en Pleinfeesten

2 perfecte initiatieven die Gennep bovendien weer op de kaart zetten en het zomers aangenaam vertoeven maken. U heeft nog foto's van SumMvertime van afgelopen zaterdag te goed, met Luuk Wessels (een apetrotse pap Paul), totally kidz, Sherilyn en Tessa. Ook stuurde Marco de foto's van de zaterdagavond en de zondagmiddag van de Pleinfeesten (hij was niet voor niets "hof-fotograaf") en ook Bert stuurde foto's van de zondagmiddag van de Pleinfeesten. 4 albums derhalve. Veel plezier.

SumMmertime
Pleinfeesten zaterdagavond: Marco
Pleinfeesten zondag: Bert
Pleinfeesten zondag: Marco
Monarch

Kunstenaar Mirso en de stichting Monarch (dit staat voor "monumenten, archeologie en cultuurhistorie") hebben een nieuw project op stapel gezet. Henk heeft vandaag de foto links gestuurd, nadat alle beeltenissen waren geplaatst: 8 burgemeesters.

Wat mij persoonlijk betreft had het raam rechtsonder leeg kunnen blijven. De persoon op de foto wenst immers van ons eeuwenoude stadhuis een luxe eettent te maken. Zie ook de opmerking in het gastenboek en het artikel in de Gelderlander. LINK

Dat de halve bevolking te hoop loopt tegen wat de meesten een zeer ongewenste ontwikkeling vinden, is blijkbaar minder belangrijk dan het linksom of rechtsom doordrijven van haar eigen zin. Wellicht is de bedoeling om de companen van de organisatie van de floriade in Gennep op een luxe etentje te kunnen uitnodigen. Ik zou het anders ook niet weten, waarom ze zo blijft drammen.

Persoonlijk vind ik die € 125000,= die Gennep jaarlijks aan de floriade moet bijdragen al veel en veel te veel en zeker terwijl daartegenover staat dat bv de subsidie aan de Gennepse muziekkorpsen zwaar gekort is. De toekomstige jaarlijkse vaste subsidie aan de Gennepse harmonie bedraagt minder dan 2% !!! dan de bijdrage aan de floriade, die wordt gedaan onder het mom van "als het in Venlo regent, dan drupt het in Gennep". Over de garantiestelling voor de verliezen van de floriade zullen we het maar helemaal niet hebben. Wat mij betreft géén luxe eettent in het stadhuis. Dit is a) niet realistisch en b) is het stadhuis eerst en vooral van de Gennepse bevolking.

De oude kerktoren wordt dit jaar gerestaureerd. Waarschijnlijk is er op 5 september een "torenfestival" om de nodige gelden in te zamelen. Binnenkort komt ook een website van de torenstichting online. Maar wat is er nu mooier dan het stadhuis en de oude toren aan elkaar te "koppelen". De toren is te klein voor een zelfstandige exploitatie, maar dit kan vanuit het stadhuis gebeuren. Ik ben voorstander van een lokale of Nrd Limburgse VVV in het stadhuis waarbij het stadhuis een soort huiskamer plus functie krijgt, waar koffie verkregen kan worden en waar de Gennepse historie centraal staat mèt de Gennepse verenigingen en activiteiten. De stadsgidsen zouden van hieruit kunnen opereren.

De stichting Monarch heeft overigens nog veel meer plannen dan de uitvoering van het burgemeesters-project. Ongetwijfeld zal ik in de nabije toekomst daarover kunnen berichten.

Pleinfeesten: zaterdagmiddag, 50+

Zowel Marco Thijssen als Bert vd Bosch hebben foto's gemaakt. 2 albums derhalve. De andere foto's van Marco kunt u vinden op LINK of via de site van de pleinfeesten: LINK En binnekort volgen nog de foto's (en film) van Summmertime van afgelopen zaterdag met Totally Kidz, Luuk Wessels, Sherilyn èn Tessa. Veel plezier.

de foto's van Bert van de Bosch
dee foto's van Marco Thijssen
Nick&Simon: "de movie"

Nick en Simon in Gennep

Nick en Simon traden zaterdagavond 4 juli op in Gennep, op de pleinfeesten. Om 5 over 8 arriveerden ze in hun mercedes en om 20 over 9 begon het concert op een stampvol Europaplein. Een uitgebreide reportage van Gennep.nu. En binnenkort volgt nog veeeeeeeel meer. Stay tuned..

Pleinfeesten, drijvende auto's/drollen en brand

Het was druk vandaag. De pleinfeesten op het Europaplein zijn begonnen. Natuurlijk bericht Gennep.nu daarover. Maar ook waren er stortbuien, niet alleen in Gennep, maar ook in Boxmeer. In Gennep dreven de drollen, in Boxmeer de auto's. Unieke beelden van www.gennep.nu! En tenslotte was er ook nog brand, voor de zoveelste keer, bij de Kuulwei. Maar goed dat mensen van de brandweer al meehielpen met de pleinfeesten en dus snel paraat waren voor de brand. Je vraagt je alleen af wanneer de gemeente die aftandse en gevaarlijke zooi van de Kuulwei nu eens doet laten slopen... En de drollen in Gennep... tja. De wethouder heeft blijkbaar niet veel kaas gegeten van riolering tot grote verontwaardiging van de bewoners van de Willem Boyeweg. Daar kwamen de tampons en de drollen boven drijven en was het probleem niet zozeer het nieuwe infiltratie-riool voor het hemelwater, maar de gewone riolering. Dat de capaciteit van het infiltratieriool beperkt is blijkt wel uit het feit dat alle pas gerenoveerde straten blank stonden: de Heijenseweg, de Picardie, de Willem Boyeweg. Maar in Boxmeer was het nog veeeeeel erger.

Pleinfeesten

Onderstaande foto's zijn van een bewoner van de Willem Boyeweg, die net vernieuwd is (inclusief riolering), nadat in de afgelopen jaren al herhaaldelijk wateroverlast was opgetreden.

Bewoners van de Willem Boyeweg zijn behoorlijk boos. 1 van de buurtbewoners stelde: " want garandeerde wethouder Arnold Jansen niet dat dit nooit meer zou gebeuren??"

de foto's
een filmpje
Brand in de Kuulwei

Triest natuurlijk dat die straten blank staan en dat de drollen door de Willem Boyeweg drijven. Maar het kan nòg erger. Bijvoorbeeld in Boxmeer, want daar deugt al helemaal weinig van de riolering. Dit konden de klanten van Jan Linders aan den lijve ondervinden. En een wijze les voor u: nooit uw auto in een ondergrondse parkeergarage parkeren, want ander kan u het volgende overkomen. FILMPJE Unieke beelden, en natuurlijk bij www.gennep.nu. Veel plezier.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Duet