Geen avondrood maar wèl nevel

De koeien in het Niersdal waren vanavond nauwelijks te zien vanwege de grondnevel, voorbode van het komende mooie weer.

AVG is druk bezig met de bodemsanering achter de Gennepermolen (en met de discussie met de gemeente over de kosten)
Het schilderwerk van de Maasbrug duurt nog ff. Ik vraag me af of ze het dit jaar wel redden. Persoonlijk vind ik het kleur-verschil oud-nieuw nou niet echt opvallend.
En in het bejaardenhuis zijn de 1e (koel-)voorzieningen aangebracht. Ook worden openingen in de kamers gemaakt zodat de mobiele airco's rechtstreeks naar buiten kunnen afvoeren. Ik vermoed dat nog meer maatregelen nodig zullen blijken te zijn.
De vroegere bakkerij Nillesen waar een winkel met appartementen zal verrijzen. En hoe het eruit komt te zien? LINK Valt al met al niet tegen en een positieve toevoeging aan het straatbeeld.
En ook dit pand zal binnenkort verdwijnen. Vroeger de smederij van Vatje Beckers, in 1963 de 1e supermarkt van JL en straks een plein. (en met kermis het kermisterrein)
Avondrood.....water in de sloot?

Zoekplaatje (wie helpt?)

Harry van der Kamp bracht vanmiddag wat spullen en onder andere de foto rechts. Het moet een opname zijn van de mensen uit de Emmastraat tijdens carnaval. De foto is gemaakt op het Wilhelminaplein (toenmalig de bongerd van de Tulakker) en dateert waarschijnlijk uit begin 50-er jaren. De kiosk staat er natuurlijk al lang niet meer.

Misschien herkent iemand 1 of meerdere personen op de foto. Dat zou leuk zijn. (of het verhaal bij de foto). Het overige materiaal van Harrie verwerk ik binnenkort in een special, met ondermeer de beschrijving door Wiel van Dinter van de geschiedenis van de Emmastraat, maar ook de handgeschreven beschrijving van mevr Metselaars over de evacuatie en thuiskomst van 1944-1945. En weet u niet wie Harry van der Kamp is? Dat is/was Genneps 1e prof-wielrenner. Hij fietst tegenwoordig nog steeds rond, alhoewel hij (als ik dit schrijf) toch alweer 78 moet zijn.

50-er jaren: Mensen uit de Emmastraat

De tenten zijn weer droog

Jong Nederland afdeling Gennep heeft deze week haar jaarlijkse kampweek gehad, dit jaar in Well. Gisteravond zijn de tenten op het eigen terrein bij de blokhut weer opgezet om te drogen en vanmiddag (za 19 juli) is alles weer droog opgeborgen. Vanavond wordt de kampweek door de leiding afgesloten met een natje en een droogje.

Ook interessant was de "Scoop" die de M&N Bode deze week had. In de M&N Bode stond namelijk al een uitgebreid verslag van de gebeurtenissen tijdens de kampweek en werd ondermeer verslag gedaan van wat er op de volgende donderdag allemaal gebeurd was..... .......

Ook vandaag was het weer Summertime op de Markt. Vanochtend was men bezig met het podium en 's middags was er het optreden. Het was iets minder druk dan de afgelopen keren, hetgeen te maken kan hebben met het dreigende weer van vanmiddag.
Langs de Niers gaat ondertussen alles zijn gangetje.
Fietsbrug

(nav de discussie in het gastenboek)

Een (4e) brug over de Niers zou het wellicht mogelijk maken dat de 4daagse door Gennep komt, zoals (heel) vroeger al het geval was.

Vorige maand was een informatie-zitting in het Ottersumse over deze brug, de gewenste uitvoering en vooral de meest gewenste lokatie.

De voorkeur in het Ottersumse tijdens die avond ging uit naar de variant die uitkomt bij het voormalige loospunt van de Page (thv Pr Irenestraat).

Ik heb op het plaatje behalve 2 mogelijke lokaties (thv Hoesen/PicaMare) en thv Pr Irenestraat ook de voornaamste bestemmingen in Gennep aangegeven (variërend van stadhuis, bieb, apotheek, zwembad, politie, busstation, bejaardenhuis t/m de supermarkten). Ikzelf vind de Hoesen variant veruit de meest logische (ligging, kosten, aantasting Niersdal, gebruiksmogelijkheden), maar het zijn vooral de Ottersummers die het zullen moeten zeggen, want dat zijn waarschijnlijk de voornaamste gebruikers.

Overigens zou een loop-/fietsbrug in de Maaskemp ook niet verkeerd zijn. Dan kun je de Maaskemp in, de Niers over en vervolgens bv via de Henakker weer terug.

Gennep-Ottersum

voor de volledigheid is op het plaatje links de grens tussen Ottersum en Gennep globaal aangegeven.

Vuurwerk Cuijk

Gisteravond was weer het traditionele 4daagse vuurwerk in Cuijk. Mooi om te zien en een mooie uitdaging om te fotograferen.

Héél misschien kan in de toekomst de 4 daagse nog eens door het centrum van Gennep komen (50km), als de Niersbrug er zou komen.

Dáárvoor zou PicaMare-Hoesen vermoedelijk wel het beste traject zijn. Nijmeegseweg-centrum Gennep-Picardie-PicaMare-Niersbrug-Kleineweg-centrum Ottersum en verder..

Is iemand een kinder-buggy kwijt?
Er ligt er namelijk 1 achter de 2nd hand shop. 3-wielen met een reserve-wiel, plus een los inzetstuk voor een kind. Ziet er niet erg versleten uit. Zie foto meteen rechts. Daarnaast: vanochtend was het miezerig weer, zoals deze hortensia laat zien. Later knapte het aardig op en zelfs nog zodanig dat op de foto helemaal rechts jacht gemaakt moest worden op een wespe- of wellicht hommel-nest
Zoopark

Vakantie 2008. Een mooie gelegenheid voor een bezoekje aan Zoopark Overloon. Plaatjes van Nellie en van mezelf

crow meeting area

Hongerig
biologisch-dynamische grasmaaier, met spanbreedte van 4m
Henakker
Maanmannetjes aan het werk achter de Gennepermolen
Zomer 2008

Het was vandaag 14 juli dan eindelijk een mooie zomerse dag en dat scheen de natuur ook te vinden. Familie zwaan aan het diner, terwijl een passerende fuut belangstellend toekijkt. Parende vlinders, een spin die op wacht staat (ben benieuwd of u hem vindt) en hommels die van bloem tot bloem vliegen, op zoek naar honing. maar ondertussen bedekt met stuifmeelkorrels. En de bramen beginnen al rijp te worden, erg vroeg dit jaar.

Zon

De zon schijnt zowaar. Dat mag onderhand ook wel, half juli. Afgelopen week was het weer niet al te best zoals ook blijkt uit de foto van Ton Peters. En ikzelf ben een paar keer goed nat geworden. Gelukkig viel er gister bij het kindertheater in het kader van Summertime op de Markt alleen maar een enkel drupje. En nu maar hopen dat we een paar zonnige dagen krijgen. Ook niet verkeerd voor de 4-daagse.

Summertime, 12 juli: kindertheater
AVG is dan toch inmiddels begonnen met de klus bij de Gennepermolen
Schoenmakerij Teunissen (Gerrit) in de Emmastraat

Een tijdje geleden heb ik een nieuwe special online gezet met foto's van Ton Teunissen.

Aug 2007: Ik ben Ton Teunissen, zoon van de schoenmaker (Gerrit) uit de Emmastraat. Vandaag was ik in Gennep om vader in huize "Norbertushof"op te zoeken. Hierna hebben we op de markt nog wat gezeten en kwamen we Sjaak Noy tegen, die me ook herkende. Van hem hoorde ik over het bestaan van jouw site. Zelf woon ik al 40 jaar in Venlo, waar ik vorige week met FPU ben gegaan. Mijn vader Gerrit Teunissen had een schoenmakerij in de Emmastraat, die later (60-er jaren) overgenomen is door mijn neef Frans Teunissen. Diezelfde neef Frans Teunissen had later een schoenmakerij annex schoenwinkel had op de Zandstraat. De nieuwe foto's zijn ook toegevoegd aan de webspecial van Ton: LINK

De schoenmakerij aan Emmastraat 10
Emmastraat 10
Hier vanuit de Middelweg

Links de schoenmakerij met de namen.

Rechts het uithangbord van toen.

In 1962 werd de Popla-fabriek van de Page officieel geopend. Elders op deze site staan meer foto's van deze gebeurtenis. Speciaal vanwege de opening van de nieuwe fabriek waren Laplanders ingevlogen die een tentenkamp hadden vlak naast de nieuwe fabriek. (zie ook de website van de Page: LINK )
Brand(je) in de Wagenstraat

Om 11:53h was de 1e melding van een buitenbrand. Om 11:56h was het een uitslaande middelbrand en om 11:59h reed de 1e brandweerwagen door de Middelweg voorbij richting Wagenstraat, waar een schuurtje in brand stond.

Het rookte (en stonk) behoorlijk.

Toevoeging

Ton staat ook op deze foto en wist zelfs alle namen van alle misdienaars. De foto is in 1954 gemaakt voor de in aanbouw zijnde Martinuskerk. De Maria Sterre der Zee viering startte vanuit de onderkerk, omdat de Martinuskerk nog niet gereed was. Zie ook de special over deze gebeurtenis in 1954:

SPECIAL 1954 Maria Sterre der Zee

Landjuweel, Sterre der Zee, zomerfestival
Ton Teunissen (website) stuurde een aantal leuke foto's uit de jaren 50 en 60. Oa 1954 (Sterre der Zee inhalen), 1962 (carnaval in de Middelweg) en 1966 (Landjuweel, gilde). Ik heb een nieuwe special gemaakt van deze foto's (ook toegankelijke vanuit specials.
En verder stuurde Geert Peters een aantal foto's van het zomerfestival in Oeffelt, u weet wel, met die poppen van stro.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel