Grappig

Ongeveer een week geleden publiceerde ik oa een schoolfoto van rond 1950 van de St Martinusschool (zie hieronder links). Nu komt Fons met dezelfde foto aanzetten... Alleen zijn het dit keer 3 andere jongens. Het bankje is hetzelfde, de muur is hetzelfde, de plaat is hetzelfde. Het zou me zelfs niet verwonderen als de schriften en de potloden hetzelfde zijn en dat de foto's op dezelfde dag genomen zijn. Misschien dat er nog meer van dit soort foto's bestaan. Zou leuk zijn om ze er bij te zetten.

schoolfoto van rond 1950: Jan Slungers, Sraar Slungers en Sjaak Roosenboom (Tinq)
Bovenstaande foto is bijna gelijk aan de foto links. Het zijn alleen 3 andere jongens: Martien-Fonnie-en Harrie Keijsers (foto via Fons)
Vrijdag 9 november
Fam van Bergen vd Ottersumseweg. Henk stuurde een mailtje met het verzoek van 1 vd dames op deze foto om de foto weer (terug) op de website te zetten. (was op verzoek verwijderd)
Fons stuurde bovenstaande foto van bijna 50jr geleden. De bouw vd verwerkingsafdeling vd Page, gefotografeerd vanaf de Dr Nolensstraat
Nu, bijna 50jr later, staan er weer kranen op ongeveer dezelfde plaats. Bovenstaande foto is van Frank
Ik kreeg een mailtje van Tonnie Bernards, 1 vd jongens op bovenstaande foto van een schoolreisje van de Martinusschool in 1963. Tonnie vulde de namen verder aan, zodat we die nu bijna allemaal hebben: album Martinusschool
De dijkverzwaring onderweg.
Eigenaardig weer vanmiddag (vrij 9 nov). Afwisselend helder hemel en opeens duistere luchten met buien. Het zorgde wel erg mooie contrasten. Vooral de foto rechts vind ik zelf erg mooi.
1940

Er staat al het nodige materiaal over de periode van WOII op deze site. Gennep en WOII , 2e pag WOII , pag met verwoestingen , film , link naar het verhaal van de overval op de Maasbrug in Gennep en meer. Maar zo nu en dan worden op ebay foto's en andere materiaal uit deze contreien aangeboden. Ik laat een aantal leuke voorbeelden zien. De kwaliteit is niet denderend, maar de foto's geven wel een inkijkje op die meimaand nu 67 jaar geleden. Bezoeken aan www.gennep.nu t/m wo 7 nov 2007 Ik heb trouwens ook nog even de oude voorpagina's nagezocht. Wat betreft de dijkverzwaring meldde ik nu meer dan 2 jaar geleden (27 sept 2005): LINK

Na de overval op en de verovering van de spoorbrug bij Gennep gebruiken de Duitsers de brug voor de aanvoer van hun troepen voor de verdere aanval op Holland
Duitse tank in Gennep bij de huidige loswal
Ook bij Mook is een overgang gemaakt
want hier is men wel succesvol geweest om de spoorbrug op te blazen
In de peelstelling bij Mill wordt nog hard gevochten
De duitse pantsertrein ontspoort nadat de rails opgeblazen zijn bij Mill
Hup Sevenum!!

Voor een keer géén foto's, want dit is ernstig. De Provincie Limburg wil een aantal gemeentes in Limburg opheffen en doen fuseren en stelt in totaal zo'n € 10 miljoen ter beschikking; dat is ca 1-1,5 miljoen per op te heffen gemeente. Ook Gennep behoort bij die op te heffen gemeentes. Marlies schijnt vóór te zijn. In Mook rommelt het. Het lijkt erop dat er van de betroffen gemeenten er maar één stevig in zijn schoenen staat en dat is de gemeente Sevenum:

Een 4tal overwegingen:

Aangezien na een fusie direkt weer een nieuw gemeentekantoor nodig zal zijn (in Boxmeer kost dat €16 miljoen, dan is die 1,5 miljoen per op te heffen gemeente peanuts
Is het niet veel logischer om álle gemeenten in Limburg maar op te heffen en 1 nieuwe gemeente te vormen en wel de gemeente Limburg? Aangezien iedereen zal beamen dat dit onzin is, kunt u ook vraagtekens zetten dat fuseren per definitie verbetering betekent. De afstand tot de burger neemt in ieder gevál toe.
 
Is het niet zó dat bestuurders die vóór dergelijke actie (opheffing van gemeentes en fusie) zijn daarmee een blijk afgeven van hun eigen bestuurs-onbekwaamheid?
Is het grote probleem van tegenwoordig niet de grote afstand tussen burger en bestuur? Neemt die niet toe? Ú mag straks meepraten over wat in Mook gebeurt en zij bepalen mede waar in Gennep bv geparkeerd mag worden......

Natuurlijk moeten gemeentes samenwerken en in die samenwerking taken en activiteiten optimaliseren. Maar om de burger dan maar op te zadelen met fusie-gemeentes omdat ze dat blijkbaar niet fatsoenlijk voor elkaar kunnen krijgen???? De CEL, de VVD en Marlies zijn in ieder geval vóór opheffing. De rest vd partijen is nog niet geheel duidelijk. Maar mijn hoop op "Sevenumse" standvastigheid en verstand is niet echt groot zolang bv de PvdA driftig probeert uit te leggen dat voor de geplande OZB belasting-verhoging het bewonersdeel niet wordt verhoogd. Het bewonersdeel van de OZB is landelijk namelijk al lang afgeschaft........ Overigens moet wèl gezegd worden dat de PvdA de enige up to date website van alle politieke partijen in Gennep heeft. Hier zijn de screenshots van de websites van de partijen van Gennep van woensdag 7 nov 2007: (de verkiezingen en het belang van communicatie naar de burger liggen blijkbaar láng achter ons..). Als ik een ranglijst zou moeten maken, dan 1 PvdA, 2 CEL en daarna..tja....

De website van D66 toont ons nieuws van 2003!!! Link naar website
De raadsinformatie van het CDA laat de data van de raadsvergaderingen in 2005 zien: Link naar website
De website van de PvdA is als enige up to date. Bijgewerkt t/m 27 okt. Link naar de website
Het CEL bericht dat de eerstvolgende bijeenkomst op 30 augustus is. Link naar de website
Op de site van de VVD staat eigenlijk niet echt veel. Laatste bijwerking is van 7 dec 2006. Link naar de website
Nierspark RIP???

Ruim 50jr geleden nam Heijs afscheid van de gemeente. Ter gelegenheid van dat afscheid had de gemeente een foto-album gemaakt met foto's van alle gebouwen, parken e.d. die onder zijn leiding gerealiseerd waren: LINK. We zien daar een foto van het Nierspark in 1953. Vol trots laat men zien hoe het was en hoe het geworden is. Zie de foto rechts. En nu, anno 2007?

Het lijkt erop dat Genneps verdedigingslinie tegen de Niers het einde betekent van het Nierspark, zoals we dat vroeger kenden. Persoonlijk vind ik dat jammer. Natuurlijk is het nodig om te zorgen dat we afdoende beschermd zijn tegen het water. Zoals ik al eerder heb aangegeven zou een alternatieve oplossing in de vorm van bv een keermuur mogelijk zijn geweest en wel op de plaats van de vroegere stadswal. Het zou bovendien ook een extra accent hebben gegeven aan "Gennep-vestingstad" en wellicht ook voor het tourisme nuttig kunnen zijn geweest.

Een imposante waterkering wordt gerealiseerd. Onder langs de Niers, zal op zijn best nog een voetpadje resteren
Alternatieve ooievaar?

Recentelijk toonde ik foto's van Gonny Gartsen, waaronder een foto uit 1985-1986 van de Norbert Mavo.Ik kreeg een mailtje van Carmen van Alphen. Zij wist alle namen!! Deze zijn nu aan de foto toegevoegd (ook in album (Norbert) Mavo) Met de Namen!!!!

Van Bart Schellekens komt de foto rechts: opa Schellekens, 1 vd oprichters van Bombakkes die daar vanwege zijn werk op de Gennepermolen de bijnaam "het Meulenpèrd" verdiende. (zie album bijnamen)

En Henk stuurde een rectificatie van de namen zoals die bij een foto in zijn special stonden. Het is inmiddels verbeterd:

Staande v.l.n.r. Piet Wessels,Cato Wessels,man van Nel , Nel Wessels,Ben
Wessels,zittend, Antonia Wessels-Derks,Opa Ben Wessels,Oma, Jan Wessels Baby
is Gerda Wessels.

"Joekmus" en....het Jetten Opel Dealer team van 1979

Ik kreeg een mailtje van Ans Wienhofen-ten Haaf dat opheldering verschaft ten aanzien van de herkomst van de naam Joekmus, zoals die voorkomt in onze lijst van bijnamen. LINK. Ans vertelt: "ik ben Ans Wienhofen-ten Haaf en een kleindochter van Gerrit van Bergen en een nicht van Hent van Bergen, beiden vernoemd in je bijnamenlijst. Wat betreft de bijnaam, deze is Joekmus en later vaak afgekort tot "de Joek". Jaren geleden heb ik een keer aan oom Hent gevraagd of hij wist hoe opa nu eigenlijk aan die bijnaam was gekomen en daarop vertelde hij het volgende:
Zoals je weet viste mijn vader op de Niers en op een dag bij het uithalen van de fuiken zat er een vreemd "dier" in een van de fuiken waarop een van de omstanders vroeg, wat heb je nu toch gevangen Gerrit. Waarop hij antwoordde, dit is nou een Joekmus. En toen was de bijnaam geboren.
Voor de rest wil ik je nog wel even vertellen hoe de familie in elkaar zit. Mijn(onze)opa Gerrit van Bergen was getrouwd met Catherina Basten en uit dit huwelijk zijn 3 kinderen geboren, 2 dochters en 1 zoon(Hent).Toen Hent 6 jaar was is zijn moeder overleden. Later is Gerrit getrouwd met Gertrud Cammans en zij kregen een dochter, Dien, mijn moeder. In de oorlog zijn Gerrit en zijn 2 dochters overleden. Toen mijn ouders, Marinus ten Haaf en Dien van Bergen, trouwden zijn oma en oom Hent bij hen in gaan wonen en dat is altijd zo gebleven. Mijn ouders hebben 5 kinderen gekregen te weten Fons, Truus, Ans, Gerard en Rene.
Oom hent is vorig jaar april een dag voor zijn 87e verjaardag overleden.
"

En links zien we de foto die Fons stuurde van het Jetten Opel dealer team van 1979. Korte broekjes overigens. De foto met bijna alle namen is natuurlijk ook toegevoegd aan het album dat de geschiedenis van garage Jetten beschrijft (LINK) en aan de special van Fons.(LINK)
Zondag 4 november

Wat plaatjes van dit weekend. Het gaat ineens hard met de sloop van de flats aan de Brugstraat. Aan de dijkverzwaring wordt hard gewerkt. Aankondigingen voor het nieuwe carnavals-seizoen en de opening van PicaMare verschijnen.

Op deze plek moet ongeveer van de 15e tot de 19e eeuw de molen gestaan hebben
het pad bovenlangs de Niersweg is gesloopt. De bomen worden beschermd
Jongeren-gebouw lijkt ook af te zijn
terwijl de struiken rond de blokhut gesnoeid zijn
De oude kerktoren wordt er ook niet beter op. Restauratei???
De bouwborden bij PicaMare worden/zijn verwijderd
Een oude kaart welke bij www.qoop.nl te koop was.

www.qoop.nl is trouwens een veilingsite waar onder andere veel ansichtkaarten te koop worden aangeboden. Type bovenaan deze site in het zoekveld maar eens in "Gennep".

De nieuwe Special

Zoals beloofd de nieuwe special met foto's afkomstig van Gonny Gartsen. Ik zag mijn eigen zus trouwens op 1 van de foto's. Behalve de foto's die ik al heb laten zien (zie verder naar beneden), 3 nieuwe korte albums. Alle foto's zijn ook toegankelijk vanuit specials-Gonny Gartsen. Veel plezier. ( zo 4 nov: Vitesse'08 1 - Juliana 1: 4-3)

1973: Prins Piet I van de Waggelaars
diverse carnavalsfoto's
1988: biljart: bandentoernooi in de Zandpoort
"Striek-An"

Ik kreeg een paar mailtjes van Peter Claassen die de kleinzoon is van Piet Claassen van de klassefoto (Martinusschool) uit 1934. LINK. Peter vertelde van de bijnaam "Striek-An", die de zus van zijn oma, An Builtjes had: "Bij het onderwerp: Bijnamen, weet ik mij te herinneren, dat een zus van mijn oma, An Builtjes die getrouwd was met Gradus Eijkmans(werkte bij Page) gezegend zou zijn met een gave om pijn te bestrijden, zij zou Striek-An hebben geheten". (toegevoegd aan de webpagina BIJNAMEN) Peter reageerde ook nog op het album Gennepse Mensen deel 2 en met name de foto van de visclub uit 1924: "Bij de foto staat genoemd de naam toon klaassen. Dit moet zijn antoon claassen Hij was een van de zes broers claassen die geboren en getogen zijn in gennep Te weten : harry claassen (hendrikus bernardus) geboren in 1879,  herman(hermanus) geb. in 1880 gerrit (gerardus) geboren in 1883, jacob (jacobus) geb. in 1885, piet(petrus) geb in 1889 en dan antoon geb in 1892, de familie woonde in 1898 op het adres  Heide B nr 35 te gennep. Alle zes de broers zijn werkzaam geweest bij de spoorwegen, alleen Piet (mijn opa) is op latere leeftijd nog werkzaam geweest als timmerman In de jaren dertig, toen gennep als spoorweg plaats werd opgeheven , zijn de broers uitgezworven naar brabant(eindhoven, uden, enz) Piet is met zijn gezin een aantal keren verhuisd naar nijmegen en weer terug naar gennep uiteindelijk woonde hij in de jaren 50 in de loodsstr nummer 10." De foto's van Gonny zijn trouwens al in een nieuwe (voorlopige) special geplaats: LINK (ook onder "specials").

Binnenkort...een nieuwe special

Met dank aan Gonny Gartsen, u weet wel, van de Zandpoort. Gonny stuurde een serie foto's waarmee ik een nieuwe special kan maken: haar schoonvader Piet als prins van de Waggelaars in 1973, andere carnavalsfoto's van Bombakkes en de Coloradokevers en nog een aantal andere. Als voorproefje volgen nu een paar van de foto's: (en u ziet hoe leuk het is. Dus heeft u nog foto's, laat dat dan even weten. Hulp met de namen wordt óók op prijs gesteld). Veel plezier.

1959 thv de Zuidwal
1960: Theo Gartsen en Jan Peters lopen het Europaplein op (het is nl kermis)
Foto in het communieboekje van 1978: de communiecantjes van de Martinusschool
1985-1986 Norbert Mavo met oa Clifford Gartsen
Busreis (ik weet niet of dit de reisvereniging is of de buurtvereniging Middelw-Steend)
Het zwembad in het begin van de 60-er jaren. We zien oa Theo Gartsen
Jeugdraad Coloradokevers
Koos Lamers (zijn (tweeling)broer Herman had een ijskarretje-info Frans Bögels)
Piet Gartsen, gilde-keizer (begin 60-er jaren)
Zelfde gelegenheid. We zien hier Marie Gartsen met mijn vader, Frans Teunissen
Prins Gé van Abel
Prins Gerrit Martens. We zien verder oa Piet Gartsen en Jac Janssen (Jac d'n Bok) en z'n vrouw Dina
Ik heb al vaker verteld over de "reisvereniging". Op de foto links zien we het gezelschap met daarbij oa Piet en Marie Gartsen . Verder o.a. Johnnie Schuurbier en vrouw en dhr en mevr Smits en mevr Suring.

Op de foto rechts zien we het elftal van de buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat zoals die 2e helft 60-er jaren meededen aan het koninginnedag toernooi. Boven vlnr: Hein Peters (Hein de Mèl), Harm Seuren, Huub Giesbers , .. Dinnissen, Wiel Artz, .....(Roersch?), Toon von der Haar, Martien Smits, .. Spikmans (?) 10e is Wim Peters (de Knip) , ... v.d. Kamp. Knielend vlnr: Theo Gartsen, Harry Guelen (?),Chris Jenniskens (?), ... Noy, Ferrie Pfijls, ....... (aanvullingen door Hans de Wit)

Taken Overnemen

Het is eigenlijk de taak van de overheid om de burger zo goed mogelijk te informeren. De gemeente Gennep heeft echter de menuknop met toegang tot het "bestuurs-informatie-systeem" met daarop de rechtstreekse toegang tot de (openbare) informatie van de gemeente Gennep plots verwijderd. (staat alleen nog maar onder "links") Och ja: dan moet u maar naar www.gennep.nu. Ik heb de links naar die informatie op deze site gezet (linksonder). Ik heb de link naar de digitale bestemmingsplannen er ook maar bij gezet. O ja: de klas van 1964-1965 van de St Martinus is nu ook compleet: link

Klassen

Van Henk de Bruin afkomstig zijn 2 nieuwe klassefoto's: 1 van klas 6 van de St Martinusschool uit 1971 en 1 van de kleuterschool in Gennep Zuid van rond 1965. In mijn herinnering was die school ergens aan de Anjerstraat waar nu het speeltuintje is. Ergens staat me bij dat die school het "Zuidtreintje" heette, maar ik kan er ook volledig naast zitten. Henk wist nog de meeste namen van klas 6 (volgen later) maar weinig van de kleuterschool. Dus wie kan helpen? De foto's zijn ook toegevoegd aan de albums van de Martinusschool en de Ratel (ik neem aan dat de kleuterschool daar later mee geïntegreerd is). De foto's zijn ook toegevoegd aan het album van Henk, LINK, waar ook een aantal foto's van de Page staan. Zijn vader werkte tenslotte bij de Page (album Page). En voor de compleetheid zet ik hier ook de link naar de speciale PAGE-site op internet. Veel plezier.

1965. Kleuterschool Gennep Zuid
1971 klas 6 van de Martinusschool
Duitsland-Frankrijk-Nederland-België-Nederland

Dat is in het kort de geschiedenis van Gennep in de afgelopen ruim 200 jaar. En dan hebben we het nog niet over de duitse bezetting van 1940-1945. Henk stuurde een aantal afbeeldingen afkomstig van "de Romein", die aanleiding zijn voor dit "historisch" overzicht. Tot de bezetting door de Fransen onder Napoleon, hoorde Gennep bij het Duitse Rijk. Dat werd toen dus Frankrijk. In 1815 onder het Verdrag van Wenen werden Gennep en omstreken bij het Koninkrijk der Nederlanden ingedeeld. 18jr later kwamen de Belgen in opstand en scheidden zich af, inclusief.....Limburg en Gennep dus. In 1839 werd de vrede getekend en kwam het huidige Limburg inclusief Gennep weer bij Nederland.

Keizerlijke kaart uit 1809. Toen waren de Fransen dus al de baas
Onderschrift vd kaart, die de postroutes aangaf
Gennep komt niet voor. Vanaf het zuiden buigt de postroute om Gennep heen richting Reichswald en Nijmegen
Kaart uit 1833, met daarop tevens beschreven de voornaamste steden en geschiedkundige gebeurtenissen
Overzicht van de Limburgse (B en Nl) steden
Toen moet Gennep er nog ongeveer zó uitgezien hebben. (weliswaar nog zonder molen, want die stond nog aan het eind vd huidige Molenstraat)
14 feb 1945. De duitsers waren 5 jaar "terug" geweest in eht Gennepse. Dit is overigens een scan van de originele foto (arch. vd Romein)
gewoon leuk: toen Gennep een "ooievaars-stad" was
Klok terug gezet?..of slordigheidje?..

Niet alleen de wintertijd is weer ingegaan, ook de gemeente lijkt de klok terug te zetten wat betreft openbaarheid en de beschikbaarheid van informatie voor de burger. Op de website van de gemeente is er geen toegang meer tot het bestuursinformatiesysteem. Zie deze link naar het bestuursinformatie-systeem. Opzet of een "foutje"? Ik neem aan dat het een "foutje" is want via via via is er wel toegang LINK (met dank aan Goof). Ik zal verder maar niks zeggen over de verkeers-ontsluiting. Ik ben in ieder geval niet alleen in mijn bezwaren.

Fons stuurde een nieuwe foto van het bedrijfs-voetbal-elftal van garage Jetten uit 1978. En met de namen. Inmiddels lijkt het steeds meer richting winter te gaan. Achterdehoven begint op te schieten, men is druk bezig aan de dijken en het blad begint te vallen... Bezoeken t/m 29 okt

Fons stuurde nòg een foto van het bedrijfs-elftal van garage Jetten en dit keer uit het jaar 1978. Anders dan in latere jaren, werkten alle voetballers ook daadwerkelijk bij Jetten. NAMEN. Voor de Jetten Special , druk op de volgende LINK
Niersdijk
Achterdehoven
Petershuis is blijkbaar gereed
Bedrijfsvoetbal

was een echte hausse in de jaren 70. Het lijkt tegenwoordig een stuk minder geworden. Fons stuurde een 2 tal foto's van het voetbalelftal van garage Jetten zo rond 1980. De foto's zijn zo te zien gemaakt op het oude voetbalveld van Vitesse aan de Groes. Bezoekers t/m 26 okt

Behalve aan carnaval deed het personeel van garage Jetten ook aan bedrijfsvoetbal. Deze beide foto's zijn van rond 1980 en tonen het bedrijfs-elftal van Jetten. De namen bij foto links zijn: namen foto links. De namen bij de foto rechts zijn: namen bij foto rechts Op de foto links staat het elftal op het toenmalige 2e veld van Vitesse aan de Groes. op de achtergrond zien we de toenmalige tennisbanen van TVG

De foto's staan ook in de special over garage Jetten. En gister vond dan de 1e echt grote party plaats in PicaMare. Funk Deluxe. Mij is verteld dat het erg druk en erg gezellig is geweest. En in het Nierspark zijn alle voorbereidingen getroffen voor het aanbrengen van de dijkverhoging. Er is ook weer commotie over het parkeer-beleidsplan van de gemeente. Omdat dat wat moeilijk te vinden is op de website van de gemeente zet ik ook hier neer, evenals (speciaal voor Goof) het begeleidend schrijven van het college voor de programmabegroting 2008. De begroting zelf is om "mysterieuze" redenen nog nergens te vinden. Parkeer-beleidsplan, begeleiden schrijven P-plan, begeleidend schrijven programmabegroting 2008

Party: er is blijkbaar een hoop "party-drank" nodig
de werkzaamheden in het Nierspark. Vraag me af van wie die fiets op de foto rechts is...
Niet van deze reiger in ieder geval
de werkzaamheden aan het Petershuis
blij dat ik deze auto niet hoef schoon te maken
supermarkt-bezoekers zorgen voor de gewone chaos op het Wilhelminaplein
1966 èn Cis Bindels op herhaling

Henk stuurde mij weer een aantal zaken. Allereerst een luchtfoto uit 1966, die weliswaar al op de site staat, maar nu in veel betere resolutie. Heeft u zin in een nostalgische terugblik op ruim 40jr geleden? Kijk dan op onderstaande luchtfoto, die ik voor de gebruiksvriendelijkheid in 4 stukken heb geknipt.

Nog geen winkelcentrum, belastingkantoor, huisartsenpost of politiebureau aan het Europaplein. De zaal van Piet van Nöl en Royal zijn nog volop in gebruik. Achter Piet van Nöl voetbalt de Gennepse jeugd. De bussen stoppen op het Wilhelminaplein en garage Jetten is nog in vol bedrijf.
De Brugstraat naar de Maas. De flats die nu gesloopt worden, stonden er nog niet, evenmin als het bejaardenhuis. Rechtsonder zien we de Martinusschool, met net daarboven de barak aan de Touwslagersgroes, waar de bieb gevestigd was
Helemaal onderaan zien we de kippestallen van wethouder Peters. Nu heet dit stuk Martinushof en zal nieuw ontwikkeld gaan worden. Indertijd is dit door de gemeente aangekocht voor de verbeterde ontsluiting van Gennep en de 4e Niersbrug (die nooit gekomen is)
Het kerkplein is net verhard. Jan Linders heeft zijn supermarkt nog tegenover de Kastanjeboom. Supertex aan de Brugstraat moet nog gebouwd worden. Vitesse speelt nog op de Groes.

Daarnaast de tekeningen van de wederopbouw na de oorlog van de woning van Cis Bindels (hoek Houtstraat-Wal) die in de oorlog verwoest was. Het verhaal van Cis Bindels kunt u lezen onder Gennepse mensen (deel 4). Nu dus compleet met de wederopbouwtekeningen van zijn huis op de hoek van de Houtstraat. Veel plezier.

In de oorlog was hun huis verwoest geworden. Hierboven de originele tekeningen voor de herbouw na de oorlog
met de optelling van het aantal m3 door ene Haerkens uit Oeffelt
De Huishoudschool

Ofwel de school voor het Lager Huishoudelijk en Nijverheids Onderwijs (LHNO) aan de Maasweg. We hebben nog niet al teveel foto's van deze school. 1 van onze huidige wethouders heeft hier overigens nog les gegeven. (kijk maar op de foto's van de LHNO). Maar dankzij Tiny Slungers-Wijnants hebben we er weer een klassefoto van de huishoudschool (uit 1955) bij en dat niet alleen, ook nog de namen. Verder stuurde ze ook nog een foto uit ca 1950, die op de St Martinusschool gemaakt is. De foto's worden ook aan de schoolalbums toegevoegd. Ze stuurde de foto's naar Henk die deze heeft ingescand en doorgestuurd. Bezoekers deze maand t/m 24 oktober 2007

Klassefoto van de huishoudschool uit 1955. De namen vind u hier.
schoolfoto van rond 1950: Jan Slungers, Sraar Slungers en Sjaak Roosenboom (Tinq)

En verder stuurde Henk mij een link naar een website met het archief van De Amersfoortse Courant / De Eemlander, die een groot gedeelte van hun archief gedigitaliseerd hebben. En als je daar op Gennep gaat zoeken gaat er een venster naar het verleden open. De Gennepse wielrenner Johnny van de Kamp, smokkelaars, branden in Gennep (boerderijen, de Moutfabriek (4x), de Gennepermolen, de Tulakker) de ruzie om het geschenk van burg Wolters aan de koningin in 1926, de watersnoden in Gennep, winterhulp, de opening van de MBS, ongevallen en ga zo maar door. Heeft u zin en tijd om te snuffelen: ga uw gang. Ik zal op een later moment hier en daar wat van die dokumentatie gebruiken. De LINK?? Link naar de Eemlander. Een aantal voorbeelden vind u hieronder (voor meer, ga naar de genoemde site)

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

LINK