Gennep in vroeger jaren (t/m WOII)

Op deze pagina probeer ik via een serie foto's een beeld te geven van Gennep in vroeger jaren (globaal t/m WOII). In 1e instantie zonder tekst. Deze wordt evt later toegevoegd. Kijk zelf. Misschien herkent u zaken. Ik zal de foto's regelmatig verversen. Ook leuk is een artikel van de hand van Wiel van Dinter over de Gennepse molens: Gennepse molens

2 foto's van de Markt rond 1900. De Markt is nog niet verhard. De straat is een kasseienstrook. Wel is er een waterpomp met een lantaarn. Het postkantoor (verderop in de Zandstraat) is nog niet gebouwd en op de hoek van de Markt en de Houtstraat zit een slager. De slager heeft geen achterom en de koe moet vóór de slacht door de winkel naar achter geleid worden. Rechts (waar nu de Typhoon zit) op de hoek van de Markt en de Maasstraat is een hotelletje. Op de linker foto zien we een groot gezelschap huzaren of marechausse de Markt opkomen (wellicht ter gelegenheid vd opening van de Marechausse-kazerne aan de Spoorstraat (?). Op de rechterfoto zien we de jubileumfestiviteiten van het 25jr direktie-jubileum van Voorhoeve van de spoorwegmaatschappij NBDS in 1897. Zowel de harmonie Unitas et Fidelitas als de (concurrerende) spoorweg-fanfare zijn van de partij.

Ik las dat de Typhoon mei 2013 25jr bestaat. Voor mijzelf is het eigenlijk nog steeds de Pul, omdat ik er in de jaren 70 de nodige uren heb doorgebracht (aan de bar of een tafeltje in de kelder). Daarvoor zat Martien Smits er met zijn melkhandel. De foto links laat zien hoe het er nog vroeger, voor de oorlog, uitzag: café de zwarte ruiter.

het voormalige belastingkantoor zat eerst in de Niersstraat, in het gebouw waar daarvoor hotel Verzett zat. Rechts een foto van dat hotel aan de Niersstraat in het begin van de vorige eeuw.