In de 19e eeuw werd in het Gennepse een moutfabriek gebouwd, door dhr Mickina. De fabriek werd gebouwd aan het spoor ten westen van de doorgaande provinciale weg en kreeg de welluidende naam Aurora. Ook werd bij de fabriek een villa gebouwd voor de familie Mickina.

Rond 1920 werd de fabriek verkocht aan de Gennepse smid Franz Beckers, die een smederij had aan de Zandstraat (waar vroeger de Zandpoort lag; in de voormalige smederij vestigde in 1963 Jan Linders zijn eerste supermarkt. Nog later werd de winkel betrokken door intersport en nu sport 2000. Zoals met alle oudere Gennepse gebouwen staat ook dit gebouw waarschijnlijk op de nominatie om gesloopt te worden door "ons" gemeentebestuur).

Franz Beckers verkreeg overigens later landelijke bekendheid door zijn pogingen om de goudschat van de Lutine te bergen. Zie hiervoor het album: Goudkoorts in Gennep

Nog meer, meer negatieve, bekendheid kreeg de moutfabriek vanwege een aantal grote branden in de 20-er en 30-er jaren. Ook hiermee haalde Beckers de landelijke pers.

Rond 1990 werden de activiteiten van de moutfabriek gestaakt. Rond 2000 werden de gebouwen gesloopt (de villa bleef staan) en moesten plaats maken voor een appartementen-complex, dat vanuit het zuiden erg mooi is, maar vanuit het Gennepse (de kant van de Brabantweg) meer weg heeft van een jeugd-inrichting of een kostschool.

Maar ja. Aan Hans Jaspers danken we 3 filmpjes, uit 1992 van het inwendige van de fabriek, nogmaals in aug 1993 en verder een film uit 2000 van de sloop. Aan Karel Göertz danken we de fotorapportage van de sloopactiviteiten. Veel plezier.

Film uit 1993 van de moutfabriek