Dodenherdenking 2011

Vanavond de jaarlijkse dodenherdenking gehouden bij de Barmhartige Samaritaan bij de Niersbrug. Een kleine 100 aanwezigen waren getuige van de kransleggingen, de minuut stilte en het spelen van The Last Post.

 

Zon, ronkende motoren en terrasjes

Gennep on Wheels 2011 dus.

 

De organisatoren kunnen tevreden zijn en terugblikken op een geslaagde editie 2011. Het weer werkte goed mee en er was veel toeloop. Met zo'n mooi weer is ook iedereen automatisch goed geluimd.

En als u nog oud rubber nodig hebt? Op het Europaplein ligt een heleboel, afkomstig van de auto's die daar driftig spinnend met krijsende banden hun rondjes maakten.

De foto's zijn van Frank en mijzelf. 1 van de auto's in beeld is overigens van Frank.

Koninginnedag

Op een zonovergoten Heijkuul werden zoals elk jaar kinderspelen gehouden.

De kinderen hadden er zin in. De joekskapel speelde op het terras en de ouders genoten van een pilsje of van een ijsje op het gras.

Een impressie van gennepnu.nl

Ook Gennep on Wheels heeft het weer morgen mee, want het blijft mooi. En dat zullen de ooievaartjes niet erg vinden. Misschien hun ouders, want ik vermoed dat het lastiger is om voedsel te vinden bij deze droogte. En volgens het gastenboek hebben ze al 4 monden te voeden met wellicht nog een vijfde op komst.

April zit er weer bijna op

En het blijft maar mooi weer, alhoewel het nu, vrijdagavond 29 april, onweert boven Gennep. Het weer in april was fantastisch, alhoewel een beetje droog. (het is ook nooit goed). En ook komend weekend met morgen koninginnedag en zondag, 1 mei, Gennep on Wheels schijnt het weer mooi weer te worden. Morgenmiddag zijn er overigens spelen voor de kinderen bij Vitesse.

de gemeente is inmiddels ook druk bezig om Gennep een voorjaarsbeurt te geven. Het Ellen Hoffmannplein krijgt een schoonmaakbeurt, waarna het mozaïekplein weer in vol ornaat te bewonderen zal zijn. De webmaster van deze site was er vandaag in ieder geval druk mee zoals te zien is op de foto links. Maar ook was men vandaag bezig met de bloembakken aan de lantaarnpalen.

Ondertussen zijn de ooievaartjes uit het ei gekropen. Woensdag 27 april was het zover, zoals de oplettende gastenboekschrijver van deze site opmerkte. En inderdaad, toen ma (of pa) ooievaar even de benen strekte waren op de webcam 2 kleine ooievaartjes te zien. Een mooi gezicht.

Dat het mooi weer was blijkt ook de foto die Marcel instuurde van de ondergaande zon, gefotografeerd vanaf de flat aan de Brugstraat. Aan diezelfde Brugstraat vordert de bouw van het 3e bouwblok van OpdeLogte ook gestaag.

de 2 jonge ooievaars
ondergaande zon
opdeLogte
heeft u ook weleens het gevoel dat u geobserveerd wordt?
wildgroei op de Zandstraat
Filmimpressie 1e communie

filmimpressie van de 1e communie van 2011.

Zonnige 1e communie

De laatste keer dat deken Huisman communiecantjes in de Martinuskerk mocht verwelkomen.

Het was een zonovergoten 2e Paasdag en iedereen was heel toepasselijk op zijn paasbest.

Er waren dit jaar 13 communiecantjes. En na de mis toog men traditiegetrouw voorafgegaan door de harmonie naar de Mariakapel aan de Groes.

Govert meldde dat er rond het stadhuis niet 2 maar zelfs 4 ooievaars rond vlogen. Kapers op de kust? Of misschien de jonkies van verleden jaar? Er zijn in ieder geval 3 eieren in het nest gezien. Maar hopen dat het ook dit jaar weer goed gaat.

De harmonie stuurde een bedankje voor alle Gennepenaren die gegeven hebben voor de net afgelopen donateursactie. Alhoewel net iets minder is gegeven dan in 2010, is toch het mooie bedrag van ruim € 2000 opgehaald. Een bedrag dat zeer welkom is als je bedenkt hoe duur het instrumentarium is. En ook zal binnenkort het repetitielokaal verlaten moeten worden, dat gesloopt wordt om plaats te maken voor het Bolwerk. Dit betekent dat de harmonie tijdelijk onderdak moet zoeken en straks een nieuwe ruimte in het Bolwerk zal moeten inrichten. De harmonie bedankt de gulle gevers in ieder geval van harte.

Geen herindeling

De ministerraad heeft in haar vergadering van donderdag 21 april 2011 besloten het omstreden voornemen voor een herindeling in Noord Limburg in te trekken!

Kleurige wekker

Monique Peters stuurde een foto van de veelkleurige "wekker" die haar en Ton dinsdagochtend wakker maakte. De pauw zal in alle vroegte wel de schitterende zonnige dag willen begroeten die het ook weer vandaag was. Het is ongekend, 24 graden. Maar ook erg droog zoals we kunnen zien aan de foto hieronder links van de Gennepenaar die staat te sproeien ook al is het nog pas half april. Nadat maart al extreem droog was, gaat het in april gewoon door. En dat bij temperaturen zoals vandaag van maar liefst 24 graden. Er zijn ook mooie zonsondergangen te bewonderen.

De runderen zijn inmiddels weer terug in de Niersvallei en de paardebloemen maar ook de kruiden beginnen hard te groeien. De pinksterbloemen staan zelfs in volle bloei en het is nog niet eens Pasen. Dat is as weekend dat ook zonovergoten belooft te worden. Zondag is in de hoogmis van 10 uur het 50jr jubileum concert van het Vocaal. En het is nog gratis ook. Enkel een bijdrage aan de collecte en/of vastenactie wordt gevraagd en die is weer voor een goed doel, namelijk de stichting GESP, die met de opbrengst het onderwijs in de Gennepse partnergemeente in Nicaragua wil steunen. Zon, een concert, een jubileum en nog een goed doel ook. En maandag zijn er weer 1e communiecantjes, de laatsten voor deken Huisman. Geen Gennep on Wheels dit jaar, want dat is een week later op 1 mei, maar nog wel langs het zwarte plastic rondom de Zandpoort naar het kapelletje aan de Groes, want de bodemsanerings-werkzaamheden lijken wel bijna stil te liggen.

Webcam Ooievaars weer actief

de webcam van de ooievaars is weer actief. Ik heb een knop hierboven gezet, zodat u altijd een kijkje kunt nemen.

Het complete album van Flamingo's
met alle foto's die Yannick gemaakt heeft, onderweg, in Utrecht, na de wedstrijd en op de terugtocht naar Gennep
De nieuwe pastoor van Gennep

De nieuwe pastoor van Gennep, Hans Bouman, moet natuurlijk ook afscheid nemen van zijn oude parochies.

Omroep Landgraaf heeft een reportage gemaakt welke via deze link naar youtube te bekijken is.

De kampioenswedstrijd van Flamingo's en feestgedruis

Yannick is mee geweest naar Utrecht en heeft de volgende foto's gemaakt (later volgt nog een compleet album)

Opening Wilhelminaplein

Zaterdagochtend 16 april rond 11:00h werd het vernieuwde Wilhelminaplein officieel geopend. De buurt was uitgenodigd en werd ontvangen met koffie door de gemeente. Dit vanwege de actieve participatie in en bij het plannen en de uitvoering.

Wethouder vd Bogaert hield een speech en reikte vervolgens aan alle buurtgenoten een speciale taart uit met daarop afbeeldingen van het Wilhelminaplein vroeger (toen het nog een busstation was) en nu.

Het is al dagen mooi weer en vooral dit weekend is erg fraai. Dat het eerder deze week hard gehageld heeft met behoorlijke windvlagen (waar ik op de fiets van Boxmeer naar Gennep in terecht kwam!), blijkt uit de foto's die Marijke stuurde. De foto's zijn van dinsdag 12 april rond 12:30h.

de hagelfoto's van Marijke

Kampioenen weer in Gennep

Zaterdagavond rond 20:30h arriveerden de spelers van Flamingo's per speciale bus weer in Gennep, waar bij PicaMare de prinsenwagen van Bombakkes stond te wachten voor een feestronde door Gennep en uiteindelijk naar de feesttempel de Dragonder.

Ik heb begrepen dat het een heugenswaardige middag is geweest en heb uit betrouwbare bron vernomen dat op de heenweg zelfs politiebegeleiding was geregeld voor de bus, vanaf Nijmegen tot Malden. Foto's van de wedstrijd en de feestvreugde na afloop volgen morgen.

De spelersbus arriveert (bbetje scheefhangend) weer bij PicaMare
Waar een menigte de spelers en aanhang opwacht
de chauffeur (Marten)
de fotograaf (Yannick)
plezier alom
uitwuiven van het team op de "platte kar"
Flamingo's Heren 1 KAMPIOEN!

en promoveert naar de B-league. Flamingo's won de uitwedstrijd tegen HUSK USV in Utrecht en voor 2 busladingen Gennepse supporters met 2-3 (setstanden: 18-25 25-22 20-25 25-20 14-16). Flamingo's werd daarmee onbereikbaar voor Peelpush, die later vandaag speelt. (later meer) Volgend seizoen spelen dus zowel de dames als de heren van Flamingo's in de B-league, het 1 na hoogste volleybalniveau van Nederland!

Over jubilea, Donner, Gennepermolen en een mooi weekend

serenade 50jr huwelijk

De harmonie was vanavond helemaal naar Milsbeek getogen om een serenade te brengen aan het 50jr echtpaar van Duuren. En zondag moeten ze weer spelen, want is de 1e dag van hun donateursactie.

Ook vandaag, vrijdag 15 april, zou minister Donner een voorstel in de ministerraad brengen over al dan niet herindelen in Noord Limburg en alhoewel eigenlijk al duidelijk is wat de inhoud zal zijn. Want herindelen gebeurt alleen als dat van onderop gesteund wordt en dat is niet het geval. Bovendien blijkt uit de praktijk dat herindelingen geen financiëel voordeel opleveren, maar meestal zelfs financiële nadelen. (link) Maar we moeten nog afwachten, want het onderwerp is vooruitgeschoven en niet in de ministerraad behandeld.

Ook samenhangend met de herindeling het samen gaan van de omroepen van Gennep en Mook. Gisteren is het voorstel in de Mookse gemeenteraad aan de orde geweest om de zendmachtiging voor Mook aan die nieuwe omroep te geven. Op het laatste moment is dit tegen gehouden door de gemeenteraad. (link) Vervolgens heeft de MOS gesteld per 1 juni met uitzenden te stoppen.

Maar terug naar Gennep, want dit is tenslotte een Gennepse site. De gemeente wil nu toch weer (laten) bouwen langs de Niers achter de gennepermolen. Er zijn randvoorwaarden vastgesteld voor ontwikkelaars en vervolgens kunnen die plannen indienen. Het terrein van ca 3500m2 mag voor max 50% bebouwd worden in maximaal 4 bouwlagen (dat is ca 12-13m hoog). Het onderwerp is 4jr geleden al eens aan de orde geweest (zie update citadellen van 2007). Blijkbaar heeft de gemeente toch teveel geld vastzitten in het terrein, mede vanwege de daar uitgevoerde asbest-sanering van ca 1 miljoen. De toekomstige ontwikkelaar moet wel de "keramiek-experience" integreren en bij voorkeur het oude kantoorgebouw laten staan. Ik ben benieuwd naar de voorstellen.

gebied Gennepermolen

Morgenmiddag vindt de volksverhuizing plaats van Flamingo's naar Utrecht. Maar liefst 2 bussen met Flamingo-aanhang gaan de heren van Flamingo's aanmoedigen, die morgen naar de B-league kunnen promoveren, hetgeen ongekend zou zijn voor Gennep. We houden onze duimen gekruist heren. Het wordt zowiezo een mooi zonnig weekend. Ook goed nieuws voor Jong Nederland vanwege hun flessenactie die morgen gehouden wordt en ook voor de harmonie die zondag met hun donateursactie begint. Maar natuurlijk ook voor de rest van ons. De bomen staan in bloei, de paardebloemen en madeliefjes bloeien en er zijn zelfs al pinksterbloemen. Een stralend zonnetje erbij, dan kan het weekend niet meer kapot.

Lege flessen en donateursactie

Op zaterdag houdt Jong Nederland weer haar jaarlijkse lege flessen-actie.

De leden en leiding van deze jeugdvereniging gaan dan in Gennep langs de deuren om statiegeldflessen op te halen.
De opbrengst van deze actie komt ten goede aan Jong Nederland Gennep, zodat de contributie laag gehouden kan worden en er nieuwe activiteiten voor de leden en niet-leden kunnen worden georganiseerd, zoals de jaarlijkse spooktocht en kamp.

Vanaf 10.00 uur zullen de kinderen onder begeleiding van een volwassene in groepjes op pad gaan. Zij zullen dan met bolderkarren, auto's en aanhangwagens langs de deuren gaan om zoveel mogelijk flessen op te kunnen halen. Het streven is natuurlijk dat al deze wagens vol komen. Spaar dus uw flessen op zodat de kinderen niet voor niets voor de deur staan.

En zondag, maandag en woensdag is de jaarlijkse donateursactie van een van de oudste harmonieën van Nederland, de Gennepse harmonie. Vrijdag geven ze eerst nog een serenade voor een stel dat maar liefst 50jr huwelijk viert. Andre geeft blijkbaar niet, maar u toch wel?

Bodemsanering Zandpoort eindelijk begonnen

Het einde van de "vlindertuin" en het zwarte plastic lijkt dan eindelijk in aantocht. Vandaag, dinsdag 12 april, is de fa Laarakkers begonnen met de noodzakelijke bodemsanering op de plek waar vroeger de smidse van Beckers stond.

Na afloop kan het terrein eindelijk worden ingezaaid en kan Mirso het spandoek met de Gennepse koppen uit de mottenballen halen om hier op te hangen, in afwachting van de definitieve inrichting van dit terrein.

Als u as zaterdag met de Roze Vogolbus mee wilt, moet u opschieten, want er zijn nog maar 15 plaatsen beschikbaar (kosten € 7)

Klas 1972-1973 en Roze Vogolbus

Martinusschool, 1972-1973

Toon Vloet stuurde de foto links: klas 6 van de St Martinusschool van 1972 en 1973. Samen met Theo Roosenboom en Gilbert v.d. Mooren had hij ook de meeste bijbehorende namen gevonden. Klassefoto 1972-1973 met namen.

De afbeelding rechts symboliseert de Roze Vogol bus. Nadat de dames van Flamingo's afgelopen zaterdag hun verblijf in de B league volleybal hadden zeker gesteld, kunnen ook de heren as zaterdag 16 april kampioen worden en daarmee naar de B-league van de heren promoveren. Dat zou een bijzondere prestatie zijn, zeker in ogenschouw nemende dat Gennep niet al te groot is.

Stefan Vloet stuurde me een mailtje om aandacht te vragen voor het feit dat men, bij voldoende belangstelling, voor zaterdag een autobus wil organiseren om naar Utrecht te reizen en de heren aan te moedigen (met bij succes natuurlijk een after-party in de bus). De bus zal om ongeveer 12:00h-12:30h vertrekken, terug om ca 19:00h, maar eerst moet men natuurlijk zeker weten of er genoeg animo is.

Hiervoor kan men een mailtje sturen naar Stefan: mailadres

Dus wilt u een kampioenschap meemaken, stuur een mailtje aan Stefan.

Koekenbakkers in Gennep

Zaterdagmiddag werd er bij ons aangebeld. 2 "fleurig" geklede jongedames vertelden een heel verhaal aan Nellie. Of ze bij ons in de keuken een appeltaart mochten bakken? De dames heetten Reini en Maud en waren van de studentenvereniging SV Koko uit Maastricht. (link) De dames (het bleken er uiteindelijk 5 te zijn) waren in het kader van hun poging lid te worden van het dispuut Daps Decentium gedropt in Gennep met een aantal opdrachten. Onder andere moesten ze proberen ergens een appeltaart te mogen bakken. De anderen moesten geld verzamelen met allerlei acties. Dat was ze ook gelukt met vegen en liedjes. Ze hadden in 1,5 uur €42 opgehaald.

Gezamenlijke conclusie van de jongedames was dat de mensen in Gennep bijzonder vriendelijk en aardig waren. Helaas namen ze na afloop de door hen gebakken appeltaart als bewijs mee. Volgens Nellie zag ie er smakelijk uit.

Superweekend voor Flamingo's

Het is een echt super-weekend voor Flamingo's. Niet alleen werd oa Dames 2 kampioen door een 4-0 overwinning, ook Dames 1 won met 3-0 en heeft met 1 wedstrijd te gaan de gevarenzone voorlopig verlaten en Heren 1, dat zelf met 4-0 won zag beide concurrenten voor de titel verliezen, zodat ze met nog 1 wedstrijd te gaan 4 punten voor staan. En dan was er natuurlijk nog de huldiging van de kampioenen, waarbij 3 neefjes (waaronder een petekind) en een nichtje van mij.

Dames 2 wint met 4-0 en is kampioen
Dames 1 wint met 3-0
huldiging der kampioenen
Lente in Gennep

Het was vandaag, vrijdag 8 april, weer schitterend weer. En ook het weekend belooft weer erg goed te worden.

Nieuwe garage en tankstation aan Duivenakkerstraat?

Op Funda wordt geadverteerd met de verhuur van een spiksplinternieuwe autoshowroom, werkplaats en tankstation aan de Duivenakkerstraat op de plek waar de Kuulwei zat en waar de oude gebouwen en tankinstallatie nog te zien zijn. (link naar FUNDA-advertentie) Ik heb gehoord dat de eigenaar er eigenlijk appartementen wilde bouwen, maar daar geen toestemming voor kreeg. Dan maar terug naar de vroegere bestemming zal ie wel gedacht hebben. Er wordt op het terrein veel geparkeerd en dat zal met deze bestemming afgelopen moeten zijn, zodat de parkeerdruk in dit gedeelte van Gennep nog verder zal toenemen. Hieronder wat plaatjes van hoe het er uit zou moeten zien. De nieuwe gebouwen staan op de plek van de huidige bebouwing.

artist impressie
vogelvlucht
plattegrond
voorgevel (Duivenakkerstraat)

Of het doorgaat is twijfelachtig, want het pas nieuwe bestemmingsplan Gennep Noord, waar dit onder valt, staat weliswaar een bedrijf toe, maar niet een verkooppunt voor moter-brandstoffen en ook geen garage. Ik laat u hier rechts het betreffende stuk uit de plankaart zien. Op dezelfde plankaart ziet u ook het Avia tankstantion bij Albert Heijn, waar deze aanduiding voor bestemming wel ingetekend is. We zullen het volgen.

Het is jammer dat de gemeente Gennep blijkbaar bijna armlastig is, want het perceel zou prima ingericht kunnen worden als bv combinatie van groen met parkeren of iets dergelijks.

De dertiger jaren

Henk heeft weer een aantal oude stukken gescand.

Een boekje van hotel de Kroon uit de dertiger jaren van de vorige eeuw en een boekje van de MaasBuurtSpoorweg uit 1938. Beide boekjes geven een aardig doorkijkje in de situatie van zo'n 80jr geleden. En we leren bv dat er in Gennep een biljartclub was, die "Krijt op Tijd" heette. We leren dat een kopje koffie 15 cent kostte en dat Dorresteijn in de Niersstraat een dorgisterij annex fotozaak had die "St Joseph" heette.

Het GAT van Gennep, deel 2

Ik berichtte een tijdje geleden over het "GAT" van Gennep, waar de gemeente Gennep ineens over 2010 een tekort blijkt te hebben van 1,3 miljoen, dat is ruim €72 per inwoner, van baby tot bejaarde. Dat is nog eens een ander gat dan het duidelijk zichtbare gat van Gennep, waar afgelopen vrijdag op 1 april nog een olifant actief was om de vlinderstruiken "op te ruime" (foto Bert vd Bosch)

Sommigen zien in het plotse giga tekort het bewijs dat een herindeling dringend noodzakelijk is. Want stelde adviseur Berenschot in zijn rapport uit 2008 op blz 78 niet: "De herindeling ... zal een structureel financieel voordeel opleveren, die de daling van de uitkering uit het gemeentefonds ruimschoots compenseert en ruimte genereert voor nieuw beleid." Deze conclusie van Berenschot blijkt dus een pertinente onwaarheid.

Verleden jaar is een onderzoek gepubliceerd van de consequenties van herindeling en van kosten-efficientie van gemeenten. En wat blijkt? "Figuur 11.1 laat zien dat kleine gemeenten naar verhouding niet meer personeel in dienst hebben dan middelgrote of grote gemeenten. Het verband ligt eerder andersom." (pag 195) en verder: " Duidelijk is wel dat kleinere gemeenten per inwoner niet meer uitgeven dan grotere gemeenten. Het verband is eerder andersom: hoe groter de gemeente, hoe hoger de uitgaven per inwoner. Dat is niet alleen zo in 2010, maar was bijvoorbeeld ook het geval in 2009 of 2008." (pag 196 en 197). Schaalgrootte-voordelen?: " Vermeende besparingen door schaalvergroting worden meestal gezocht in de overhead. Berenschot-adviseurs Huijben en Geurtsen (2008) stellen echter vast: ‘Hoe meer medewerkers een organisatie telt, hoe groter de overhead. Dit is een nagenoeg lineair verband. Opvallend daarbij is dat er nauwelijks schaalvoordelen optreden. Een kleine organisatie heeft gemiddeld eenzelfde percentage overhead als een grote organisatie. Ook dit geldt voor alle sectoren die we hebben onderzocht.’" (pag 198)

De conclusie is duidelijk: herindeling leidt tot hogere kosten, waardoor het gat van Gennep alleen maar groter zal worden. Overigens reageerde minister Donner recentelijk op dit wetenschappelijke onderzoek middels een brief aan de 2e kamer (21 mrt), waarin hij stelt: " Dat er in veel gevallen geen besparing wordt gerealiseerd, heeft alles te maken met het feit dat kostenbesparing zelden doelstelling van de beoogde schaalvergroting is. De herindelingspraktijk laat zien, dat versterking van de bestuurskracht van gemeenten in kwalitatieve zin het overheersende motief is voor gemeentelijke opschaling. Die kwaliteitsverbetering mag kennelijk in de ogen van betrokken gemeenten wat kosten."

Tja...... Moet ik hier echt nog op reageren???? Het lijkt overduidelijk dat niet alleen in Bergen en Mook, maar ook in Gennep nog eens goed naar de onderliggende argumentatie en rapportages moet worden gekeken op basis waarvan voor een herindeling gekozen is.

U hebt zich misschien afgevraagd waarom er de afgelopen week zo weinig updates waren? Ik was met mijn gezin in Rome, zoals onderstaande plaatjes laten zien.

Trevi-fontein

hotel Columbus

Italiaanse schone op Piazza Navone

Collosseum

Pantheon

Martinustoren in HDR

Marco heeft afgelopen weekend de Martinustoren bezocht en foto's gemaakt. Bijzonder is dat het HDR foto's zijn. HDR staat voor High Dynamic Range. Een van de problemen van digitale camera's is het beperkte bereik. Dat heeft als gevolg dat als er donkere en lichte vlakken zijn 1 van beide slecht worden weergegeven. Zo wordt een mooi getekende blauwe lucht ineens egaal blauw. De camera kan het gewoon niet aan.

Door een aantal foto's achter elkaar te maken met andere instellingen en die dan vervolgens weer te combineren is dit te verhelpen en dat heeft Marco bij deze foto's dus gedaan.

Uitzinnige vreugde in PicaMare

Toen de dames 1 van Flamingo's na een veldslag van bijna 2 uur de dames van Yarden-Havoc met 3-1 hadden verslagen. Nummer een na laatst verslaat kampioenskandidaat (tot deze zaterdag). Na deze overwinning hebben de dames alles in eigen hand en hebben 3 ploegen achter zich met nog 2 wedstrijden te spelen. (overigens wonnen concurrenten Leeuwarden en Donitas op zondag onverwacht een inhaalwedstrijd, zodat de dames weer 1 na laatste stonden) Ook de heren 1 wonnen, zij het moeizaam met 3-2. Het onverwachte gebeurde echter dat mede-titel kandidaat Peelpush met maar liefst 4-0 van nummer laatst verloor, zodat Flamingo's, ondanks de matige prestatie, de kop-positie overnam. Dames 2 deed wat van hen verwacht werd en won met 4-0 en zijn hard op weg om, net als Heren 2, kampioen te worden. Een succesvol weekend voor Flamingo's dus.

Op zondagmiddag speelde Vitesse 1-1 tegen Boskant en staat daarmee 4e, met nog steeds kansen op de titel.

Het GAT van Gennep

Even voor de goede orde: het tekort is een tekort op het huishoudboekje, zeg maar op de lopende rekening en staat compleet los van investeringen zoals Niersdalbrug, het stadhuis en ook de Essent-gelden. De gemeente geeft dus teveel uit aan lopende zaken. Dat kun je niet corrigeren door investeringen niet uit te voeren.

Klas 2 uit 1957-1958

Klas 2 uit schooljaar 1957-1958 van de St Martinusschool met meester Goossens.

 

De foto is afkomstig van Frits Basten, die bovendien de meeste namen wist.

 

Bovenste rij van links naar rechts: Robbie Deters, Jan Hoesen, Frits Basten, Sjaak Bongers, Paul Gunneweg,  Eddie  Reijnen, Piet Sanders, Piet van Schijndel, Jan Weijers, Marius van de Maat, Henk Fleuren, Theo Peters,

2e rij van links naar rechts: Willy Janssen, Theo Thissen, Jan Lamers, Albert van Megen, Gerrie Achterberg, Bert Giesbers, Sjaak Goossens (onderwijzer), Frans Guelen, ?????, Hans Nogarede, Jan Wilbers,

3e rij van links naar rechts:Theo Vervoort, Mat de Roy, Willy Lamers, Gerrie of Huub Verpoort, Victor Rouleaux, Jan Hubbers, Harrie ten Haaf, Arie Doors, Jos Ackerschott, Wim Bartels,

Zittend van links naar rechts:Hans Wolbertus, Nico Arts, Theo van Est, Peter??Voss, Gerrie Dinnissen, Jan Gülen, ?????, Frans Thissen.

Concert de Haas: van Velzen en Heart of Stone
Zaterdagavond 19 maart 2011 was weer het jaarlijkse concert bij de Haas in Milsbeek. Dit jaar trad van Velzen op met in het voorprogramma Heart of Stone. Marco heeft foto's gemaakt, welke op Picasa te bewonderen zijn. Veel plezier

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats