Reünie leidt tot nieuwe (oude) foto's

Deken Huisman stopt!! Het laatste nieuws is dat deken Huisman stopt of beter gezegd moet stoppen. Wel sneu voor hem, en waarschijnlijk ook voor Gennep.

Ik vermoed dat de klassefoto's op deze site al tot menige reünie heeft geleid. As zaterdag is er weer een reünie en wel van de 2e klas van 1954-1955 van meester Dimmers. Een van van de klasgenoten is Manfred Derks, die me nog een aantal andere foto's mailde, waaronder een klassefoto uit 1926 (van zijn vader) en een 2tal foto's uit de oude doos van Vitesse"08.

De fotoboven is de oudste foto van de Martinusschool op gennepnu.nl. Het is een schoolklas uit ca 1926, het jaar van de watersnood. De foto is van Manfred Derks. Zijn vader, Martin Derks (geb in 1916) is 2e van rechts bovenste rij
klas 1A van de St Martinusschool met meester Beckers en juffrouw van Kempen schooljaar 1953-1954
klas 3 uit het jaar 1955-1956

1954-1955 met de meesters Beckers en Dimmers

Dit is de 2e klas die as zaterdag 13 november een grootse reünie houdt, waarbij zelfs meester Dimmers aanwezig zal zijn.

Manfred Derks stuurde ook nog 2 Vitesse-foto's. De foto links toont het kampioens-elftal can de C-junioren uit 1962
De foto ernaast toont het A-kampioens-elftal uit 1966
Martinusoptocht 2010

Zondag 7 november, organiseerde het Martinusgilde de jaarlijkse Martinusoptocht. De tocht voerde van het bejaardenhuis naar de Groes, waar het vuur werd ontstoken. Maar niet nadat het verhaal van de bedelaar en Martinus was uitgebeeld. En na het vuur, waar menige lampion in het vuur verdween, kregen de kinderen de traditionele tractatie van het gilde.

Het was als vanouds erg druk en gelukkig was het droog.

De website van de jeugd Gennep is trouwens ook ineens verdwenen. Nu verschijnt plots een nogal formele website "centrum jeugd en gezin". Ik heb de link verwijderd.

FILMPJE. Indien u op de foto klikt opent een film van de optocht van 2010
1 van de 11.319

Tja, ik ben dus 1 van die 11319 bestuurders die in de afgelopen weken een bekeuring heeft gekregen voor te hard rijden op de rondweg bij de afslag Heijen. (berichtje Gelderlander) Met dank aan de flitspaal die er een tijdje geleden is neergezet. € 40 voor 8km te hard. op zich kan ik er niks van zeggen, want te hard is te hard. Maar deze paal zit me toch wel een beetje dwars. Hij staat namelijk bij het stoplicht. De snelheid moet teruggebracht worden van 100km naar 70km bij het stoplicht en als bestuurder doe je dat maar ben je ook gefocust op dat stoplicht. Springt ie op oranje of niet. Kan ik dan nog remmen of moet ik juist gas geven. Oranje,...,gas geven, flits. Nou ja!. En ja hoor, het is een overtreding. Maar persoonlijk zou ik het meer op prijs stellen dat de snelheid bv op de ZO Wal, in de Middelweg of op de Spoorstraat (overal 30km/h) gecontroleerd zou worden.

de boosdoener: de flitskast
ik weet niet of u het opgemerkt hebt, maar men is begonnen met het ophangen van de feestverlichting
Verkiezingsbord in de woestenij midden in Gennep. De VVD en de PvdA schijnen er al rimpels van gekregen te hebben. En voor Nol van Est moet het een hele excercitie zijn geweest om die randen van D66 af te plakken. :-)
Flamingo's
Zowel de dames als de heren van Flamingo's hadden een goed weekend. Beiden wonnen van Longa. De heren met 3-1. De heren staan daarmee nog steeds trots aan kop in de 1e divisie. De dames wonnen in straight sets, 3-0 en verdubbelden daarmee hun puntenaantal.
Zoek de verschillen

Volgende week woensdag ploft een speciale verkiezingskrant op uw deurmat, verzorgd door de gemeente. Een verkiezings-magazine. U kunt hier alvast kennisnemen van de inhoud (als pdf-file): verkiezings-magazine gemeente Gennep. In het magazine worden ook de standpunten van de partijen naast elkaar gezet. Om u te helpen heb ik die standpunten uit het magazine ook in een excel-file gezet, die opent als u op het plaatje links klikt.

Helaas komen weinig eenduidige keuzes aan de orde en zijn het veelal algemeenheden die naar mijn mening bij de verschillende partijen weinig verschillend zijn. Maar misschien kunt u wel duidelijke verschillen terugvinden. Ik ben benieuwd. Een aantal specifieke onderwerpen komen helemaal niet aan de orde, zoals al dan niet horeca in het stadhuis, geld voor de Floriade of voor Gennepse initiatieven/verenigingen, waarop kan bezuinigd worden, indien bezuinigingen nodig worden, herbezinning op de BREM of niet enz. Dat is erg jammer. En herindeling is in Gennep al helemaal geen onderwerp helaas.

Maar oordeelt u zelf.

En ik kan het niet laten.... Wat vindt u van de volgende teksten (ik kan niet goed standpunten herkennen)? "Met bouwen voor leegstand schiet niemand iets op. Er moet gekeken worden naar de vraag van morgen. Een kwalitatief en passend woningaanbod is nodig om de regio aantrekkelijk te maken of te houden voor jong en oud" of " De unieke rijkdom in de vorm van landschap en natuur biedt kansen, maar vraagt ook om aandacht als het gaat om bescherming en daar waar mogelijk het versterken van deze rijkdom in overleg met alle betrokkenen" of (van een andere partij): " Een goed financieel beleid vormt de basis voor het gemeentelijk beleid.". Ik ben het overigens overal mee eens, maar dat is waarschijnlijk iedereen in Gennep.

Op het Wilhelminaplein zijn de ondergrondse bunkers geplaatst voor de ondergrondse verzameling van glas, plastic en textiel
en hier zien we de aansluiting op de infiltratiebekkens
Op de Picardie heeft de aanleg van de riolering heel wat meer voeten in de aarde gehad dan oorspronkelijk gepland. Vooral aan de zijde van de Zandstraat was eea problematisch
Verkiezingsbord tegenover de RABO. Affiche van D66 is inderdaad beduidend groter. Ben meer benieuwd wanneer deze plek in Gennep weer gefatsoeneerd wordt.
Vondsten Genneperhuis
Henk mailde me een aantal foto's van "de Romein" van diverse vondsten bij het Genneperhuis. De moeite waard om eens te bekijken. En ook nog een paar plaatjes van de "opening" van het terrein op zondag 24 oktober, met alle gildes. En nu ik het toch over gildes heb: as zondag, 7 november organiseert het Martinusgilde weer de traditionele lampionnen-optocht, of beter Martinus-optocht. Ik neem aan dat de kids weer als vanouds welkom zijn bij Jong Nederland om eerder op die dag de bieten uit te hollen en de lampionnen te fabriceren. Om u alvast in de stemming te brengen een link naar de foto's en de film van afgelopen jaar. Het uploaden van de Promsfilm is nu eindelijk gelukt. Best wel een klus om 5 GB te uploaden!,

Voor wie niet geweest is: Naast een film van bijna een uur, heb ik ook een korte impressie van 4 minuten gemaakt .

Veel plezier

 

voor de liefhebber:

de gehele film in groot formaat (57 min)

let op: 5 GB!

Foto's van de Proms

U heeft nog foto's van mij tegoed van de 1st night of the proms, editie 2010.

PicaMare werd bijna afgebroken. Als u niet geweest bent, heeft u wat gemist.. Ik heb een kort foto-album gemaakt. Een film volgt later. De samenwerking tussen harmonie en de Molukse gemeenschap is zo goed verlopen dat de harmonie, zondag na het opruimen van de zaal, in hun werk-kloffie maar met hun instrumenten naar de Molukse kerk trokken. Want zondag hield de Molukse gemeenschap daar een fancy fair, die dus werd opgeluisterd met een muzikale bijdrage van onze harmonie, zonder uniform. En de sportuitslagen? Niet overdreven goed. Vitesse verloor de uitwedstrijd met 1-4. De dames van Flamingo's verloren hun uitwedstrijd met 3-0. Alleen de heren van Flamingo's wisten hùn uitwedstrijd, zij het moeizaam, met 2-3 te winnen. Volgende week beter zullen we maar zeggen.

1st Night of the Proms

Harmonie Unitas et Fidelitas organiseert ook in 2010 weer een "1st night of the proms". Het is alweer de 10e keer dat de proms in Gennep worden gehouden en dit keer samen met de Molukse gemeenschap van Gennep. Een bijzondere combinatie en een bijzondere voorstelling, zoals altijd professioneel aan elkaar gepraat door Dory. Selamat Datang, zoals de voorstelling officieel heet, kende op de 1e avond, vrijdag, een zeer geslaagde 1e uitvoering. Sherilyn is het zingen nog niet verleerd, de Molukse kinderen zijn vertederend en ik wist niet dat je zakdoeken ook voor dansen kon gebruiken.

Er volgt nog een 2e uitvoering, morgen, zaterdagavond in PicaMare. Ik heb begrepen dat er nog een aantal kaarten te verkrijgen zijn. Om u een voorproefje van het programma te geven heb ik een korte film-impressie gemaakt. Veel plezier:

Korte filmimpressie van SELAMAT DATANG

Nacht van de nacht

Het is 's morgens steeds langer donker. Komend weekend in de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok om 03:00h weer een uur terug gezet, zodat het 's morgens weer wat langer licht is (maar 's avonds eerder donker). We winnen dit weekend dus allemaal 1 extra uur en kunnen dus mooi naar de Proms in PicaMare, maar zaterdagavond ook naar het IVN, die om 20:00h op het oude NATO-terrein een tocht door de duisternis over het terrein organiseren. (geen zaklampen dus). Na afloop is er kampvuur met een drankje. Voor de kinderen is er een speciale groep.

Info over verkiezingen 2010

Meer foto's uit de oude doos (Elly Schenk)

Elly Schenk (tegenwoordig Alofs en woonachtig in Ysselsteyn) stuurde me een aantal foto's. Elly is geboren en getogen Gennepse. Haar vader werkte bij de Page en ze woonde in de Beatrixstraat. Ze stuurde foto's van de Beatrixstraat, de Page, maar ook van de gidsen Jeanne d'Arc, Flamingo's, Maria Goretti en de kleuterschool bij de nonnen. Ik zal een special maken met deze foto's.

Denk U aan de Proms van aankomend weekend, vrijdag- en zaterdagavond in PicaMare? Kaartjes te verkrijgen bij verhasselt. Het programma van de harmonie was zelfs genomineerd voor de "Appeltjes van Oranje".

Maria Goretti 6e klas 1959 of 1960 Juffrouw Mariet Theunissen (nu Coopmans): zittend: Ellie Spikman, Mathy Hurkens, Els van Mierlo Annie Giesbers, Annie Peters, Leonie Vos, Juffrouw Theunissen, Josje ?, Maria Bakker, Corrie Bakker Margriet Denissen, Karin de Roy, Rinie Smits, Joke Nogarede, Riet Peters, Gerda van Schijndel, Aggie Basten, Gerda Ilbrink, Kitty de Gier, Joke Derks. Mia Roersch, Annemieke Basten, Toos Lamers, Marietje Thissen, Elly Schenk, Nellie Smits, Diny Thiesen, Joke Lamers.

Volleybalteam Flamingo's Marijke Liebrand, Ria van Sambeek, Annemieke Wilbers, Tiny Bernards. zittend: Ans Gisbers, Elly Schenk, Marietje Thissen
leidster Annie Wessels: nw. gezichten Mariette Gunneweg, Willie Wilbers, Nellie Smits, Barrie Arts?
Leidster Carla Dijkstra. Elly Schenk, Marietje Thissen, Marijke de Boer, Dorethe van Bergen, Betsie Singendonck, Liesje Kroon, Ineke Arts, Truus Hoesen, Betsie Noy, Bertha Holla, ? ?, Fanny Smits, Ineke van der Logt, Jeanette v.d. Bogaert
Kleuterschool bij de nonnen ca 1952: juffrouw bets
1937 personeel Page
Sint in de Prinsessenbuurt
Uitstapje van de page. De man in het midden met het donkere pak is Martien Schenk de vader van Elly
fam Schenk in de Beatrixstraat

Elly Schenk

voor het huis van de buren

Albert en Bets Tunnesen-Janssen

De Gennepse brandweer. En een verfrissende ontwikkeling.

De Gelderlander meldde deze week dat de Gennepse brandweer er maar liefst 7 nieuwe (aspirant) brandweermannen bij heeft gekregen. Er blijken ook nog 2 nieuwelingen op een wachtlijst te staan. Een zeer heuglijke ontwikkeling. Ander nieuws was dat besloten is om in het vervolg regelmatige valse brandmeldingen, waar de brandweer op moet reageren, te gaan beboeten. (vanaf de 3e valsmelding). Ik heb begin van het jaar al eens een overzicht gegeven van die meldingen: overzicht valse meldingen begin 2009. Ik denk dat dit een zeer goede zaak is en noodzakelijk om onze grotendeels vrijwillige brandweer in stand te houden. Voor Dichterbij zou het bericht weleens schrikken kunnen zijn want Dichterbij is verantwoordelijk voor heel veel valse alarmmeldingen.

Een verfrissende ontwikkeling vind ik, dat nu voor het allereerst een politieke partij in Gennep de burgers om hun mening vraagt. We zijn er tot nu toe aan gewend dat kleine clubjes mensen (politieke partijen) menen uit te kunnen maken wat de burgers willen, zonder dat diezelfde burgers daar een echte stem in hebben. Beste voorbeeld is het besluit om voor herindeling te zijn, zonder dat dit ooit een verkiezingsthema is geweest. Het lijkt dat zaken veranderen, want de VVD heeft op haar website een poll gezet, waar de burgers (U en ik dus) mogen aangeven of ze voor of tegen gedwongen herindeling zijn. Echt verfrissend. Aangezien ik groot voorstander ben van inspraak, raad ik u daarom aan om de poll in te gaan vullen, of u nou voor of tegenstander bent. Ik hoop wel dat de poll goed is afgeschermd is om te voorkomen dat mensen meerdere keren kunnen stemmen. Wel erg teleurstellend is dat de VVD voorstander van herindeling is en deze poll dus weinig zin heeft. Alle partijen willen namelijk herindeling en er valt weinig te kiezen.

Bart Bardoel wint hoofdprijs kermisloterij 2010

Woensdagavond 20 okt was om 20:30h op het kermisterrein de trekking van de kermisloterij, die dit jaar in de plaats is gekomen van het vuurwerk. De trekking werd verricht door de clown en de prijzen werden uitgereikt door wethouder Jansen. De prijzen vielen in Groesbeek, Milsbeek, Venray, maar de meesten gewoon in Gennep. De hoofdprijs, een reischeque van € 500 werd gewonnen door Bart Bardoel. Hij heeft trouwens ofwel veel geluk ofwel veel loten ingeleverd, want hij won ook al de dvd-speler.

Om de prijs te winnen moest je aanwezig zijn. Maar 1 van de prijswinnaars was niet aanwezig, zodat opnieuw getrokken moest worden. Van de meeste prijswinnaars heb ik een foto kunnen maken. Wellicht kent u een of meerdere gelukkigen.

dat het druk en gezellig was blijkt wel uit onderstaande foto's

Maar liefst TWEE 50-jarige jubilea op Gennepse kermis

Maar liefst 50 jaar (!!!!!!) staan dhr Vermolen (rups) en de fam Paashuis (snoepkraam) op de Gennepse kermis. Ongekend. Het toont een beetje de traditie van de Gennepse kermis, maar is vooral een prestatie van formaat.

Het was in ieder geval meer dan voldoende reden voor de gemeente Gennep om mjiddels wethouder Voncken een bloemetje te overhandigen aan deze exploitanten die Gennep al zo lang zo trouw zijn blijven aandoen. (foto met dank aan Joop den Boer)

Gennep.nu ging maandagavond ook even een kijkje nemen in het repetitielokaal van de harmonie, waar de repetities in volle gang zijn voor de FIRST NIGHT OF THE PROMS editie 2010. Muzikanten en zangers bereidden zich in opperste concentratie voor om het publiek op 29 en 30 oktober van een fantastische voorstelling te laten genieten. Kaartjes kunt u trouwens kopen bij de fa Verhasselt op de hoek van het Europaplein.

Kermiszondag

De kermis werd zondag als vanouds zeer druk bezocht. Gelukkig werkten de weergoden mee, zodat de exploitanten een goede dag hadden. We hebben als elk jaar weer de nodige knuffels "veroverd". Het blijft leuk, alhoewel je je natuurlijk wel kunt afvragen wat we met al die knuffels moeten. Maar dat mag de pret niet drukken. Nu graag alleen nog wat meer typische kermisherrie aub. Ik vind eigenlijk dat dat bij een echte kermis hoort. Ik heb een kort albumpje met wat impressies van de zondag gemaakt. (klik op de foto links)

Er was ook nog een soort braderie op de Spoorstraat. Allergrootste voordeel daarvan was wel dat de Spoorstraat afgesloten was, zodat eenieder door de Spoorstraat van en naar het kermisterrein kon flaneren.

Kermis

Het was zaterdag guur, het leek wel winter, maar de Gennepse kermis is dan eindelijk losgebarsten. Met een beetje mazzel wordt het morgen zonnig. De eerste knuffels zijn al weer gescoord en een van de jongste Gennepenaren heeft voor het eerst een oliebol geproefd. Wat ik de laatste jaren wel heel opvallend vind is het ontbreken van het kermisgeluid van vroeger. Ik woon vlakbij het Europaplein, maar hoor nauwelijks iets. Jammer want de herrie zorgde mede voor die typische kermis sfeer. Het zal wel weer verboden zijn geworden. Geen kermisherrie, evenementenvergunningen voor een buurtfeestje... hoe verzinnen ze het allemaal.

In de sporthal was het beeld gemengd: de heren van Flamingo's wonnen hun wedstrijd met 4-0, maar de dames verloren hun wedstrijd met een teleurstellende 0-3. In zowel set 1 als set 2 verloren ze met 24-26. Jammer. Ook Vitesse speelde vandaag, op zaterdag vanwege de kermis, thuis tegen Heeswijk. Helaas verloor Vitesse met 1-3, waardoor ze nu 4e staan in de 3e klasse met 15 punten uit 7 wedstrijden.

First Night of the Proms, Selamat Datang.

Op vrijdagavond 29 en zaterdagavond 30 oktober kunt u weer gaan genieten vande tweejaarlijkse First Night of the Proms.

Deze editie van de First Night of the Proms belooft zeer bijzonder te worden. Voor het eerst werkt harmonie Unitas et Fidelitas samen met verschillende muzikanten, zangers en dansers van Molukse afkomst.

Sherilyn, bekend van So you wanna be a popstar, zal live optreden samen met het harmonieorkes en de band Bersama. Dirigent van de harmonie, Remy Beckers, heeft speciale arrangementen laten schrijven van oude bekende nummers zoals bijvoorbeeld Dansa van Massada en Sajang-é. Gedurende de avond zijn Molukse hapje te verkrijgen. De prijs hiervan is bij de entreeprijs van € 15,00 pp inbegrepen.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Zorg dat u tijdig uw kaartje koopt voor de door u gewenste avond. Dat kan bij Verhasselt Mannenmode, Spoorstraat 97 in Gennep.

Wilt u nog eens terugkijken naar de Proms van 2008? Dat kan op gennepnu.nl: PROMS 2008

Of zelfs de Proms van 2006? Ook dat kan op gennepnu.nl: PROMS 2006

Opbouw van kermis vordert gestaag

en de meeste uitbaters hebben donderdag alles op orde. Ook op de markt staan de mallemolen en de vliegtuigjes te wachten op de eerste gasten aanstaande zaterdag. Ik moet er nog steeds aan wennen, want voor mijn gevoel zou de Gennepse kermis nog steeds op de zondag moeten beginnen t/m de zondag er op met rustdagen op vrijdag en zaterdag.

De kermis mag dan bijna klaar zijn, het is de vraag of Gennep klaar is voor de kermis, want zo ongeveer overal ligt het overhoop. PicaMare, de Picardie, Emmastraat, Wilhelminaplein, Zandstraat en Spoorstraat, ze liggen allemaal open, vaak tot wanhoop van de verkeersdeelnemers. Ik hoop dat ze komend weekend de grootste gaten op in ieder geval Spoorstraat en Zandstraat gedicht hebben.

Vandaag, woensdag 13 okt, hebben ze ook in één dag een van beide bassins op het Wilhelminaplein compleet voorzien van het ondersteunings en bekistings-systeem. Het gaat inderdaad razendsnel. Hieronder nog een paar plaatjes

Links is een detail van het cassette-systeem te zien. Bovenop komt een wapeningsmat en dan wordt beton gestort. De beton loopt dan tevens in de holle kunststof buizen en vormt dan tevens betonnen kolommetjes. De kunst is dan om die beton goed te verdichten, waarbij de lucht bij het storten moet kunnen ontsnappen.
Positief

Ik werd wel positief gestemd van het berichtje op de Gelderlander dat zich bij de onderbemande brandweer van gennep maar liefst 7!! nieuwelingen hebben aangemeld. Ik zou zeggen, leg ze in de watten!

(privé) zwembaden onder het Wilhelminaplein

Vandaag zijn bijna alle keerwanden geplaatst van wat wel grote zwembaden lijken onder het Wilhelminaplein. Het worden kelders voor het bergen van het regenwater, vanwaar het in de bodem geïnfiltreerd wordt. Hoe het werkt leg ik u hieronder uit. Best interessant. De bassins zijn inwendig 14,15 * 16,15 * 1,75m hoog.

Ook leuk is dat ik de enige Gennepenaar ben die op die kelders of zwembaden aangesloten wordt, afgezien dan van de straatkolken op het nieuwe stuk Emmastraat en het Wilhelminaplein. Ik heb namelijk al in 1996, omdat ik voorzag dat dit er op termijn aan zou komen, mijn riolering gescheiden tussen vuilwater en hemelwater. Het hemelwater is nu dus aangesloten op het hemelwaterriool. Maar ik ben de enige. De kelders zijn bruto straks 663m3 en hebben dan dus een bergend vermogen van 600.000liters. Laat de zondvloed maar komen in dit gedeelte van Gennep.

Het ontwerp van de kelders is interessant. Het is een redelijk recente methodiek, ontwikkeld door een Brabants bedrijf.

Plattegrond van de kleders op het Wilhelminaplein
en een dwarsdoorsnede, waar u allemaal kolommetjes ziet
dat zijn de kunstof, regenpijpachtige buizen die om de 50cm op een betonvloer gezet worden
Op die kunststofbuizen komen prefab cassettes van 50x50cm waar een betonvloer gestort wordt. Met het storten worden meteen de kuntstof buizen gestort.

De keerwanden staan allemaal 5cm van elkaar. Via deze openingen infiltreert het water straks de grond in. Aan de buitenzijde wordt dan wel infiltratiedoek geplaatst omdat het zand anders de kelder inloopt. De riolering wordt via een zand/vetvanger aangesloten en er wordt drainerend zand rondom de kelders aangebracht en een overstortvoorziening aangebracht naar het gewone riool. En klaar is kees. En dat allemaal voor Emmastraat 18 (en de straatkolken natuurlijk).. :-)

De foto links is van Marian van Baal en gemaakt op zondag 10 okt 2010. De ooievaars lijken moeite hebben om afscheid te nemen van Gennep. Misschien dat het schitterende nazomerweer van dit weekend eraan bijgedragen heeft.

Ook zonnig was het zondagmiddag voor Vitesse dat de uitwedstrijd tegen Boskant met maar liefst 0-4 gewonnen heeft. Vitesse is met 15 punten uit 6 wedstrijden opgerukt naar de 2e plaats. Bij Flamingo's ging het dit weekend wat minder. De dames verloren met 3-0 van Set-Up en de heren met 3-2 van King Software. De heren staan desondanks nog steeds bovenaan met 1 wedstrijd meer gespeeld.

En over 1 week is het zover: de 1e zondag na de 10e oktober: tijd voor de Gennepse kermis die op zaterdag 16 okt begint.

 

Over zons-ondergangen, bomen en supermarkten

Vrijdagavond 8 okt was de 3e ronde van ID trofee. De rondeprijs van € 2500 is gewonnen door Sander, Chiel en Goof met hun plan voor een multiplein achter Maria Goretti en PicaMare. Goof, Sander en Chiel proficiat. Jullie schoppen het verder dan ik. Ik kon er helaas niet bij zijn vanwege de bruiloft van Ruud en Wanda in Helmond. En werk gaat voor. Genomineerden voor de hoofdprijs waren de kinderboerderij en de reizende Gennepwinkel

Verder kreeg ik nog een mailtje van de VVD Gennep, dat ze een nieuwe website hebben. website VVD. Vooral prettig vind ik dat de burgers van Gennep nu iets te kiezen hebben mbt een herindeling en het opheffen van de huidige gemeente Gennep. Tegen herindeling is de VVD, voor herindeling is de rest. (als de SP meegedaan had, dan waren ook die tegen geweest, evenals bv de PVV). Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen krijgt de burger voor het eerst zelf iets te zeggen over het al dan niet opheffen van de gemeente Gennep.

Marian van Baal stuurde de foto's rechts van een mooie zons-opkomst boven het Niersdal.

Het gat op het Wilhelminaplein ondertussen begint giga-vormen aan te nemen. Ik schat dat ze zo'n 2000m3 uitgraven en op de kop van de Picardie hebben ze vandaag de aanslutiing op het hoofdriool gemaakt. Het lijken wel 2 parallelle werelden, boven en onder de grond.

de schade aan het worstelstelsel van de oude linde bij de Tulakker lijkt wel mee te vallen. Wel opvallend is het puin dat de aannemer aantreft. Vermoedelijk is dat de fundering en bouwresten van de schuur die rond de 1e wereldoorlog op deze plaats gestaan heeft

In het gastenboek wist Odette te maken dat ze in de buurt van het bejaardenhuis een kabel kapot getrokken hadden en dat dit de oorzaak van de stroomstoring was. Die duurde overigens nog langer dan ik gisteren meldde, want duurde langer dan een uur. Je zult maar net aan het afrekenen zijn geweest bij Jan Linders. En over Jan Linders gesproken: JL krijgt blijkbaar een nieuwe bovenbuurman en wel collega/concurrent supermarkt JUMBO. Dat wordt dan alweer de 6e supermarkt in Gennep (Zuidmarkt, AH, JL, Aldi, Supercoop, Jumbo). Waar een stadje al groot in kan zijn. Persoonlijk had ik liever een non-food gezien ofwel een serie kleinere winkeltjes.

Grote stroomstoring in Gennep

Woensdagmiddag 6 okt viel rond half 2 in een groot gedeelte van Gennep de stroom uit. Winkels werden donker, kassa's en deuren functioneerden niet meer en thuis viel ook het licht, internet, de telefoon, de verwarming, eigenlijk alles uit. De storing duurde ruim een half uur. Winkelpersoneel heeft buiten staan wachten en menigeen probeerde de oorzaak te achterhalen. Je zou zeggen: graafwerkzaamheden op het Wilhelminaplein, graafwerkzaamheden op de Zandstraat, in de Picardie, voor PicaMare, één van hen zal wel een kabel doorgetrokken hebben. Maar geen van allen zeiden iets te weten. Enfin, het gebeurde laat maar weer eens zien hoe totaal afhankelijk we zijn geworden van electriciteit. Geen stroom, dan stopt alles.

winkelpersoneel, bewoners en bezoekers wachtten lijdzaam af tot de stroomstoring weer hersteld zou zijn
het gat op het Wilhelminaplein, waar het infiltratiebassin komt. Op de achtergrond de linde bij de Tulakker die onderwerp is van conflict tussen de eigenaar en de gemeente
Het gat op de kop van de Picardie, waar een aansluiting op het hoofdriool gemaakt wordt.

Weet u wat Nima betekent? Dat staat voor Nederlands Instituut voor Marketing, een bekend instituut in Nederland. Maar we krijgen ook in het Noord-Limburgse een Nima. De lokale omroep gaat namelijk fuseren met die van Mook. De naam van de fusie-omroep wordt Nima.

Gennepenaren ten strijde!

Ze zeggen weleens dat een kenmerk van Gennepenaren is dat ze zich vanalles laten welgevallen. Dit zou komen omdat Gennep door de eeuwen heen door allerlei landen en volken binnengevallen en overheerst is. Fransen. Spanjaarden. Kroaten, Duitsers, Hollanders, Oostenrijkers: ze zijn hier allemaal geweest, tot en met de laatste poging tot overheersing van buiten door ene Driessen vanuit het Maastrichtse.

Maar Gennepenaren laten zich niet altijd ringeloren. Maandagavond 4 oktober had omroep Max vanuit Hilversum een cameraploeg naar Gennep gezonden om opnames te maken van een Genneps koppel dat zich zeer weerbaar had opgesteld tegen toch wel onoirbare of tenminste niet echt fatsoenlijke praktijken van een bedrijf. Het interview wordt gebruikt voor het consumentenprogramma van omroep Max en wordt later uitgezonden. De opnames werden gemaakt in sporthal PicaMare.

De camera-ploeg heeft zich wel tot het uiterste moeten inspannen om de sporthal te bereiken, want het lijkt wel of half Gennep op de schop is en ze overal met de riolering bezig zijn.

Voor de geïnteresseerden in de Martinustoren: het torenlied en het torengedicht

JN afdeling Gennep 65 jaar!

Jong Nederland Gennep bestaat dit jaar 65 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.

De hele vereniging ging zaterdag 2 okt met maar liefst 112 personen naar Hemelrijk bij Volkel voor een dagje uit. Het weer was niet echt denderend en halverwege de dag viel de stroom uit, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zaterdagavond is nog een 65+ party voor de leiding

De verkiezingen naderen. De SP doet blijkbaar niet mee. Ze hebben blijkbaar meer voorbereidingstijd nodig. Zwakjes, maar helaas en voor hen een grote gemiste kans. Hoeveel voorbereiding heb je nu nodig om het volk te vertegenwoordigen? En ze hebben in het verleden ook al allerlei commentaar gegeven. Hadden ze dan beter achterwege kunnen laten als ze zich eerst nog moeten voorbereiden. Alle partijen met uitzondering van de VVD zijn dus voor een herindeling. Verkiezingen betekenen ook verkiezingsprogramma's. Ik schoot zowaar in de lach bij het programma van de PvdA. Ik kopiëer een regel van hun 10 puntenplan. Misschien schiet u ook in de lach. Beschermte de PvdA nou cultuur??? Om het nog een beetje erger te maken: Mariet heeft ook nog onderwijs in haar portefeuille.... :-)

De PvdA koestert de rijkdom aan cultuur, natuur en historie in onze gemeente.
Deze rijkdom willen we gebruiken en moet dus ook beschermt worden

Zondag 3 oktober was fabuleus mooi. Koopzondag in een zonovergoten Gennep en het was druk in de winkels en op de terrasjes. Ook zonnig was het dit weekend voor de sportclubs. Vitesse won thuis met 2-0 van Berghem Sport en staat nu 3e met 12 punten uit 5 wedstrijden. En bij Flamingo's wonnen zowel de dames als de heren. De dames wonnen deze 2e competitieronde voor het eerst in de B-league en wel met 3-1 van Bossaball Donitas. De heren staan na hun 3-1 overwinning op Nesselande zelfs bovenaan in de 1e Divisie B. Het mooie weer nodigde ook uit voor fietstochten, wandelingen en het rapen van noten en kastanjes, die dit jaar vroeg zijn.

Opening van de Martinustoren

Zaterdagochtend 2 okt rond 11:00h werd de gerestaureerd Martinustoren, die zo het silhouet van Gennep mede bepaalt, feestelijk geopend. Ook werd de opbrengst van de actie bekend gemaakt: € 92.030

Filmpje van de opening: (klik op de button rechts): filmpje in HR (wel goede verbinding nodig) HR filmpje

Na het openen van de deuren door de burgemeester en de voorzitter van de torenstichting, kwam Martinus naar buiten, gevolgd door het koperseptet BRASS
Maar het begon met een aubade van het Vocaal
een toespraak door wethouder Voncken
het torenlied door Monique Peters, samen met het Vocaal
een bloemetjes voor een aantal mensen
en tenslotte een toespraak en bedankwoord door de voorzitter van de torenstichting Sjaak Noij. Deze maakte ook eht toaalbedrag bekend: € 92.030
Han Albers overhandigde de 1e exemplaren van de toren-dvd, die alle donoren eveneens zullen ontvangen
Martinus regelde de toegang tot de toren, want het aantal mensen dat tegelijk de toren in mag is beperkt.
Opening Menu2010

Het is me nog steeds wat onduidelijk wat menu2010 te betekenen heeft. Mij niet alleen trouwens, want toen ik er vanavond langs liep vroegen verschillende Gennepenaren mij wat dit "voor een gedoe was". Vanavond was de officiële opening met notabelen en genodigden. Er werd heel wat afgezoend in ieder geval.

Wat ik begrepen heb is het een culturele manifestatie geïnitieerd door een aantal gemeenten, de Provincie en daarnaast een aantal sponsoren. Op de website van menu2010 staat te lezen: "MENU 2010 gaat over de identiteit van Noord-Limburg die van oudsher is gevormd door de agrarische sector. Voedselproductie als kloppend hart van de regio. Maar MENU 2010 gaat ook over verbeeldingskracht. Hoe zien wij deze voedselindustrie? En, welke beelden horen daarbij? .. MENU 2010 plaatst de identiteit van Noord-Limburg in het hart van de samenleving."

Een en ander hangt vermoedelijk samen met de komende Floriade van 2012, want de gemeenten zijn dezelfde. U kunt zaterdag 2 en zondag 3 okt zelf gaan kijken als u wilt.

Over diamanten

voor de geïnteresseerde: ik heb voor het feestweekend een compilatie gemaakt voor de feestavond en verdere vertoning. Het is een fors formaat (filmpje kan dus haperen) en de kwaliteit is niet altijd denderend: jubileumfilm deken Huisman film zaterdagavondmis (eerst downloaden vanwege omvang)

Het diamanten feest of diamantfestival zit erop. Gennep heeft in 2 dagen het 60jr priester-jubileum van deken Huisman gevierd. Ik heb een kort album gemaakt van het hele weekend. Klik op de foto links, van de processie, dan kunt u door het album bladeren.

2 missen, op zaterdagavond met de harmonie

en op zondag met gilde-eer en koorzang.

Na beide missen ging deken Huisman door een erehaag naar buiten

zaterdagavond was de 1e verrassing voor de deken een rondrit in een zijspan

waarna het feest losbarstte bij de Kroon

 

met cadeautjes voor de deken, ondermeer een stereotoren

en een bedevaart

Aan het eind van de feestavond werden chinese wensballonnen opgelaten vanaf de Markt, waarbij de deken, zoals dat hoort bij die ballonnen een wens mocht doen.

Zijn wens?

In goede gezondheid dezelfde leeftijd bereiken als zijn moeder, die 94jr geworden is

 

Zondag, na de mis met gilde-eer, barstte het diamantfestival echt los.

Er was natuurlijk een toespraak van de burgemeester

ook een toespraak van Willy Michels, die een Duvelsbrood overhandigde,

maar ook een toespraak van een andere burgemeester, van Venray.

Oud Gennepenaar en burgemeesterszoon Hans Gilissen was paraat

optredens van de kinderen van Elckerlyc. De vraag rijst wel waar Maria Goretti was. Behalve dat het een RK school is, de deken heeft ook meer dan 20jr lesgegeven en hij heeft er lange tijd in het bestuur gezeten

 

de Waggelaars waren present, evenals het Vocaal

Batucada Tropicana was er

 

en de Molukse Gemeenschap was er

Natuurlijk was Bombakkes ook present en niet alleen dat. Ze hielpen ook met de opbouw, het afbreken en verzorgen (in kostuum) de hele catering. En de vorst, Maarten Daniëls, was spreekstalmeester van de dag.

Van buurtvereniging Helpt Elkander kreeg de deken een prachtig schilderij van Gennep

en aan het eind was er een ouderwetse processie, onder aanvoering van de harmonie

naar de Mariakapel aan de Groes.

Gennep op zijn best. Met vele verenigingen die hun beste beentje voor zetten. Onder zelfs een stralend zonnetje.De diamanten jubilaris vond zelf, in een kort toespraakje op zaterdagavond, Gennep de diamant van Noord Limburg

Zoals hierboven te zien is, was buurtvereniging Helpt Elkander zaterdagmorgen 25 sept al druk bezig om de kerk te versieren . De voorbereidingen voor het diamant-festival dit weekend zijn in volle gang.

Ook van binnen is de kerk versierd, zoals uit deze foto blijkt. Het getal 60, het aantal jaren dat deken Huisman inmiddels priester is zien we terug. En ook vazen met gladiolen, de lievelingsbloemen van de deken

De werkzaamheden in de Emmastraat vorderen gestaag. Beide rioleringen zitten er in en nieuwe water- en gas-aansluitingen zijn aangelegd. Vreemd alleen dat ze de oude waterleiding gewoon in de grond laten zitten.

Op zaterdag opende Scapino op zijn nieuwe lokatie in het winkelcentrum, nu pal aan de Spoorstraat.

Vanavond begint dan dus het diamant-festival met een mis met de harmonie en daarna een feestavond. Morgen, na de mis, beginnen de festiviteiten op het kerkplein.

En vanavond zijn dus ook de 1e competitie-wedstrijden van Flamingo's, die uw steun goed kunnen gebruiken.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats