Opbouw van kermis vordert gestaag

en de meeste uitbaters hebben donderdag alles op orde. Ook op de markt staan de mallemolen en de vliegtuigjes te wachten op de eerste gasten aanstaande zaterdag. Ik moet er nog steeds aan wennen, want voor mijn gevoel zou de Gennepse kermis nog steeds op de zondag moeten beginnen t/m de zondag er op met rustdagen op vrijdag en zaterdag.

De kermis mag dan bijna klaar zijn, het is de vraag of Gennep klaar is voor de kermis, want zo ongeveer overal ligt het overhoop. PicaMare, de Picardie, Emmastraat, Wilhelminaplein, Zandstraat en Spoorstraat, ze liggen allemaal open, vaak tot wanhoop van de verkeersdeelnemers. Ik hoop dat ze komend weekend de grootste gaten op in ieder geval Spoorstraat en Zandstraat gedicht hebben.

Vandaag, woensdag 13 okt, hebben ze ook in één dag een van beide bassins op het Wilhelminaplein compleet voorzien van het ondersteunings en bekistings-systeem. Het gaat inderdaad razendsnel. Hieronder nog een paar plaatjes

Links is een detail van het cassette-systeem te zien. Bovenop komt een wapeningsmat en dan wordt beton gestort. De beton loopt dan tevens in de holle kunststof buizen en vormt dan tevens betonnen kolommetjes. De kunst is dan om die beton goed te verdichten, waarbij de lucht bij het storten moet kunnen ontsnappen.
Positief

Ik werd wel positief gestemd van het berichtje op de Gelderlander dat zich bij de onderbemande brandweer van gennep maar liefst 7!! nieuwelingen hebben aangemeld. Ik zou zeggen, leg ze in de watten!

(privé) zwembaden onder het Wilhelminaplein

Vandaag zijn bijna alle keerwanden geplaatst van wat wel grote zwembaden lijken onder het Wilhelminaplein. Het worden kelders voor het bergen van het regenwater, vanwaar het in de bodem geïnfiltreerd wordt. Hoe het werkt leg ik u hieronder uit. Best interessant. De bassins zijn inwendig 14,15 * 16,15 * 1,75m hoog.

Ook leuk is dat ik de enige Gennepenaar ben die op die kelders of zwembaden aangesloten wordt, afgezien dan van de straatkolken op het nieuwe stuk Emmastraat en het Wilhelminaplein. Ik heb namelijk al in 1996, omdat ik voorzag dat dit er op termijn aan zou komen, mijn riolering gescheiden tussen vuilwater en hemelwater. Het hemelwater is nu dus aangesloten op het hemelwaterriool. Maar ik ben de enige. De kelders zijn bruto straks 663m3 en hebben dan dus een bergend vermogen van 600.000liters. Laat de zondvloed maar komen in dit gedeelte van Gennep.

Het ontwerp van de kelders is interessant. Het is een redelijk recente methodiek, ontwikkeld door een Brabants bedrijf.

Plattegrond van de kleders op het Wilhelminaplein
en een dwarsdoorsnede, waar u allemaal kolommetjes ziet
dat zijn de kunstof, regenpijpachtige buizen die om de 50cm op een betonvloer gezet worden
Op die kunststofbuizen komen prefab cassettes van 50x50cm waar een betonvloer gestort wordt. Met het storten worden meteen de kuntstof buizen gestort.

De keerwanden staan allemaal 5cm van elkaar. Via deze openingen infiltreert het water straks de grond in. Aan de buitenzijde wordt dan wel infiltratiedoek geplaatst omdat het zand anders de kelder inloopt. De riolering wordt via een zand/vetvanger aangesloten en er wordt drainerend zand rondom de kelders aangebracht en een overstortvoorziening aangebracht naar het gewone riool. En klaar is kees. En dat allemaal voor Emmastraat 18 (en de straatkolken natuurlijk).. :-)

De foto links is van Marian van Baal en gemaakt op zondag 10 okt 2010. De ooievaars lijken moeite hebben om afscheid te nemen van Gennep. Misschien dat het schitterende nazomerweer van dit weekend eraan bijgedragen heeft.

Ook zonnig was het zondagmiddag voor Vitesse dat de uitwedstrijd tegen Boskant met maar liefst 0-4 gewonnen heeft. Vitesse is met 15 punten uit 6 wedstrijden opgerukt naar de 2e plaats. Bij Flamingo's ging het dit weekend wat minder. De dames verloren met 3-0 van Set-Up en de heren met 3-2 van King Software. De heren staan desondanks nog steeds bovenaan met 1 wedstrijd meer gespeeld.

En over 1 week is het zover: de 1e zondag na de 10e oktober: tijd voor de Gennepse kermis die op zaterdag 16 okt begint.

 

Over zons-ondergangen, bomen en supermarkten

Vrijdagavond 8 okt was de 3e ronde van ID trofee. De rondeprijs van € 2500 is gewonnen door Sander, Chiel en Goof met hun plan voor een multiplein achter Maria Goretti en PicaMare. Goof, Sander en Chiel proficiat. Jullie schoppen het verder dan ik. Ik kon er helaas niet bij zijn vanwege de bruiloft van Ruud en Wanda in Helmond. En werk gaat voor. Genomineerden voor de hoofdprijs waren de kinderboerderij en de reizende Gennepwinkel

Verder kreeg ik nog een mailtje van de VVD Gennep, dat ze een nieuwe website hebben. website VVD. Vooral prettig vind ik dat de burgers van Gennep nu iets te kiezen hebben mbt een herindeling en het opheffen van de huidige gemeente Gennep. Tegen herindeling is de VVD, voor herindeling is de rest. (als de SP meegedaan had, dan waren ook die tegen geweest, evenals bv de PVV). Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen krijgt de burger voor het eerst zelf iets te zeggen over het al dan niet opheffen van de gemeente Gennep.

Marian van Baal stuurde de foto's rechts van een mooie zons-opkomst boven het Niersdal.

Het gat op het Wilhelminaplein ondertussen begint giga-vormen aan te nemen. Ik schat dat ze zo'n 2000m3 uitgraven en op de kop van de Picardie hebben ze vandaag de aanslutiing op het hoofdriool gemaakt. Het lijken wel 2 parallelle werelden, boven en onder de grond.

de schade aan het worstelstelsel van de oude linde bij de Tulakker lijkt wel mee te vallen. Wel opvallend is het puin dat de aannemer aantreft. Vermoedelijk is dat de fundering en bouwresten van de schuur die rond de 1e wereldoorlog op deze plaats gestaan heeft

In het gastenboek wist Odette te maken dat ze in de buurt van het bejaardenhuis een kabel kapot getrokken hadden en dat dit de oorzaak van de stroomstoring was. Die duurde overigens nog langer dan ik gisteren meldde, want duurde langer dan een uur. Je zult maar net aan het afrekenen zijn geweest bij Jan Linders. En over Jan Linders gesproken: JL krijgt blijkbaar een nieuwe bovenbuurman en wel collega/concurrent supermarkt JUMBO. Dat wordt dan alweer de 6e supermarkt in Gennep (Zuidmarkt, AH, JL, Aldi, Supercoop, Jumbo). Waar een stadje al groot in kan zijn. Persoonlijk had ik liever een non-food gezien ofwel een serie kleinere winkeltjes.

Grote stroomstoring in Gennep

Woensdagmiddag 6 okt viel rond half 2 in een groot gedeelte van Gennep de stroom uit. Winkels werden donker, kassa's en deuren functioneerden niet meer en thuis viel ook het licht, internet, de telefoon, de verwarming, eigenlijk alles uit. De storing duurde ruim een half uur. Winkelpersoneel heeft buiten staan wachten en menigeen probeerde de oorzaak te achterhalen. Je zou zeggen: graafwerkzaamheden op het Wilhelminaplein, graafwerkzaamheden op de Zandstraat, in de Picardie, voor PicaMare, één van hen zal wel een kabel doorgetrokken hebben. Maar geen van allen zeiden iets te weten. Enfin, het gebeurde laat maar weer eens zien hoe totaal afhankelijk we zijn geworden van electriciteit. Geen stroom, dan stopt alles.

winkelpersoneel, bewoners en bezoekers wachtten lijdzaam af tot de stroomstoring weer hersteld zou zijn
het gat op het Wilhelminaplein, waar het infiltratiebassin komt. Op de achtergrond de linde bij de Tulakker die onderwerp is van conflict tussen de eigenaar en de gemeente
Het gat op de kop van de Picardie, waar een aansluiting op het hoofdriool gemaakt wordt.

Weet u wat Nima betekent? Dat staat voor Nederlands Instituut voor Marketing, een bekend instituut in Nederland. Maar we krijgen ook in het Noord-Limburgse een Nima. De lokale omroep gaat namelijk fuseren met die van Mook. De naam van de fusie-omroep wordt Nima.

Gennepenaren ten strijde!

Ze zeggen weleens dat een kenmerk van Gennepenaren is dat ze zich vanalles laten welgevallen. Dit zou komen omdat Gennep door de eeuwen heen door allerlei landen en volken binnengevallen en overheerst is. Fransen. Spanjaarden. Kroaten, Duitsers, Hollanders, Oostenrijkers: ze zijn hier allemaal geweest, tot en met de laatste poging tot overheersing van buiten door ene Driessen vanuit het Maastrichtse.

Maar Gennepenaren laten zich niet altijd ringeloren. Maandagavond 4 oktober had omroep Max vanuit Hilversum een cameraploeg naar Gennep gezonden om opnames te maken van een Genneps koppel dat zich zeer weerbaar had opgesteld tegen toch wel onoirbare of tenminste niet echt fatsoenlijke praktijken van een bedrijf. Het interview wordt gebruikt voor het consumentenprogramma van omroep Max en wordt later uitgezonden. De opnames werden gemaakt in sporthal PicaMare.

De camera-ploeg heeft zich wel tot het uiterste moeten inspannen om de sporthal te bereiken, want het lijkt wel of half Gennep op de schop is en ze overal met de riolering bezig zijn.

Voor de geïnteresseerden in de Martinustoren: het torenlied en het torengedicht

JN afdeling Gennep 65 jaar!

Jong Nederland Gennep bestaat dit jaar 65 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.

De hele vereniging ging zaterdag 2 okt met maar liefst 112 personen naar Hemelrijk bij Volkel voor een dagje uit. Het weer was niet echt denderend en halverwege de dag viel de stroom uit, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zaterdagavond is nog een 65+ party voor de leiding

De verkiezingen naderen. De SP doet blijkbaar niet mee. Ze hebben blijkbaar meer voorbereidingstijd nodig. Zwakjes, maar helaas en voor hen een grote gemiste kans. Hoeveel voorbereiding heb je nu nodig om het volk te vertegenwoordigen? En ze hebben in het verleden ook al allerlei commentaar gegeven. Hadden ze dan beter achterwege kunnen laten als ze zich eerst nog moeten voorbereiden. Alle partijen met uitzondering van de VVD zijn dus voor een herindeling. Verkiezingen betekenen ook verkiezingsprogramma's. Ik schoot zowaar in de lach bij het programma van de PvdA. Ik kopiëer een regel van hun 10 puntenplan. Misschien schiet u ook in de lach. Beschermte de PvdA nou cultuur??? Om het nog een beetje erger te maken: Mariet heeft ook nog onderwijs in haar portefeuille.... :-)

De PvdA koestert de rijkdom aan cultuur, natuur en historie in onze gemeente.
Deze rijkdom willen we gebruiken en moet dus ook beschermt worden

Zondag 3 oktober was fabuleus mooi. Koopzondag in een zonovergoten Gennep en het was druk in de winkels en op de terrasjes. Ook zonnig was het dit weekend voor de sportclubs. Vitesse won thuis met 2-0 van Berghem Sport en staat nu 3e met 12 punten uit 5 wedstrijden. En bij Flamingo's wonnen zowel de dames als de heren. De dames wonnen deze 2e competitieronde voor het eerst in de B-league en wel met 3-1 van Bossaball Donitas. De heren staan na hun 3-1 overwinning op Nesselande zelfs bovenaan in de 1e Divisie B. Het mooie weer nodigde ook uit voor fietstochten, wandelingen en het rapen van noten en kastanjes, die dit jaar vroeg zijn.

Opening van de Martinustoren

Zaterdagochtend 2 okt rond 11:00h werd de gerestaureerd Martinustoren, die zo het silhouet van Gennep mede bepaalt, feestelijk geopend. Ook werd de opbrengst van de actie bekend gemaakt: € 92.030

Filmpje van de opening: (klik op de button rechts): filmpje in HR (wel goede verbinding nodig) HR filmpje

Na het openen van de deuren door de burgemeester en de voorzitter van de torenstichting, kwam Martinus naar buiten, gevolgd door het koperseptet BRASS
Maar het begon met een aubade van het Vocaal
een toespraak door wethouder Voncken
het torenlied door Monique Peters, samen met het Vocaal
een bloemetjes voor een aantal mensen
en tenslotte een toespraak en bedankwoord door de voorzitter van de torenstichting Sjaak Noij. Deze maakte ook eht toaalbedrag bekend: € 92.030
Han Albers overhandigde de 1e exemplaren van de toren-dvd, die alle donoren eveneens zullen ontvangen
Martinus regelde de toegang tot de toren, want het aantal mensen dat tegelijk de toren in mag is beperkt.
Opening Menu2010

Het is me nog steeds wat onduidelijk wat menu2010 te betekenen heeft. Mij niet alleen trouwens, want toen ik er vanavond langs liep vroegen verschillende Gennepenaren mij wat dit "voor een gedoe was". Vanavond was de officiële opening met notabelen en genodigden. Er werd heel wat afgezoend in ieder geval.

Wat ik begrepen heb is het een culturele manifestatie geïnitieerd door een aantal gemeenten, de Provincie en daarnaast een aantal sponsoren. Op de website van menu2010 staat te lezen: "MENU 2010 gaat over de identiteit van Noord-Limburg die van oudsher is gevormd door de agrarische sector. Voedselproductie als kloppend hart van de regio. Maar MENU 2010 gaat ook over verbeeldingskracht. Hoe zien wij deze voedselindustrie? En, welke beelden horen daarbij? .. MENU 2010 plaatst de identiteit van Noord-Limburg in het hart van de samenleving."

Een en ander hangt vermoedelijk samen met de komende Floriade van 2012, want de gemeenten zijn dezelfde. U kunt zaterdag 2 en zondag 3 okt zelf gaan kijken als u wilt.

Over diamanten

voor de geïnteresseerde: ik heb voor het feestweekend een compilatie gemaakt voor de feestavond en verdere vertoning. Het is een fors formaat (filmpje kan dus haperen) en de kwaliteit is niet altijd denderend: jubileumfilm deken Huisman film zaterdagavondmis (eerst downloaden vanwege omvang)

Het diamanten feest of diamantfestival zit erop. Gennep heeft in 2 dagen het 60jr priester-jubileum van deken Huisman gevierd. Ik heb een kort album gemaakt van het hele weekend. Klik op de foto links, van de processie, dan kunt u door het album bladeren.

2 missen, op zaterdagavond met de harmonie

en op zondag met gilde-eer en koorzang.

Na beide missen ging deken Huisman door een erehaag naar buiten

zaterdagavond was de 1e verrassing voor de deken een rondrit in een zijspan

waarna het feest losbarstte bij de Kroon

 

met cadeautjes voor de deken, ondermeer een stereotoren

en een bedevaart

Aan het eind van de feestavond werden chinese wensballonnen opgelaten vanaf de Markt, waarbij de deken, zoals dat hoort bij die ballonnen een wens mocht doen.

Zijn wens?

In goede gezondheid dezelfde leeftijd bereiken als zijn moeder, die 94jr geworden is

 

Zondag, na de mis met gilde-eer, barstte het diamantfestival echt los.

Er was natuurlijk een toespraak van de burgemeester

ook een toespraak van Willy Michels, die een Duvelsbrood overhandigde,

maar ook een toespraak van een andere burgemeester, van Venray.

Oud Gennepenaar en burgemeesterszoon Hans Gilissen was paraat

optredens van de kinderen van Elckerlyc. De vraag rijst wel waar Maria Goretti was. Behalve dat het een RK school is, de deken heeft ook meer dan 20jr lesgegeven en hij heeft er lange tijd in het bestuur gezeten

 

de Waggelaars waren present, evenals het Vocaal

Batucada Tropicana was er

 

en de Molukse Gemeenschap was er

Natuurlijk was Bombakkes ook present en niet alleen dat. Ze hielpen ook met de opbouw, het afbreken en verzorgen (in kostuum) de hele catering. En de vorst, Maarten Daniëls, was spreekstalmeester van de dag.

Van buurtvereniging Helpt Elkander kreeg de deken een prachtig schilderij van Gennep

en aan het eind was er een ouderwetse processie, onder aanvoering van de harmonie

naar de Mariakapel aan de Groes.

Gennep op zijn best. Met vele verenigingen die hun beste beentje voor zetten. Onder zelfs een stralend zonnetje.De diamanten jubilaris vond zelf, in een kort toespraakje op zaterdagavond, Gennep de diamant van Noord Limburg

Zoals hierboven te zien is, was buurtvereniging Helpt Elkander zaterdagmorgen 25 sept al druk bezig om de kerk te versieren . De voorbereidingen voor het diamant-festival dit weekend zijn in volle gang.

Ook van binnen is de kerk versierd, zoals uit deze foto blijkt. Het getal 60, het aantal jaren dat deken Huisman inmiddels priester is zien we terug. En ook vazen met gladiolen, de lievelingsbloemen van de deken

De werkzaamheden in de Emmastraat vorderen gestaag. Beide rioleringen zitten er in en nieuwe water- en gas-aansluitingen zijn aangelegd. Vreemd alleen dat ze de oude waterleiding gewoon in de grond laten zitten.

Op zaterdag opende Scapino op zijn nieuwe lokatie in het winkelcentrum, nu pal aan de Spoorstraat.

Vanavond begint dan dus het diamant-festival met een mis met de harmonie en daarna een feestavond. Morgen, na de mis, beginnen de festiviteiten op het kerkplein.

En vanavond zijn dus ook de 1e competitie-wedstrijden van Flamingo's, die uw steun goed kunnen gebruiken.

Komend weekend

is dan de lang verwachte viering van het 60 jarig priester jubileum van emeritus Deken Huisman. Ik ben niet meer de jongste, maar deken Huisman is tot priester gewijd jaren voordat ik ben geboren. Nog meer bijzonder is dat ie nog steeds 24/7, zoals we dat in het bedrijfsleven noemen, paraat is voor de bevolking van Gennep. Een onbezoldigd sociaal werker zou je hem kunnen noemen. Overheden moeten hun kosten saneren, omdat ze te duur zijn; deken Huisman zet zich gratis in.

Daar hoort dan ook appreciatie tegenover te staan. Dat is wat komend weekeinde gepland staat in en om de Martinuskerk. Beide parochies èn de Gennepse gemeenschap willen deken Huisman bedanken voor zijn inzet en feliciteren met zijn jubileum. Op zaterdag is om 19:00h een door de harmonie opgeluisterde mis, waarna er een (besloten) feestavond in de kroon is voor alle vrijwilligers van beide Gennepse parochies. Op zondag is om 10:00h de gezongen hoogmis, waarna van 11:00h-15:00h het Diamant Festival op het kerkplein losbarst. Heel Gennep wordt uitgenodigd.

Komend weekend barst ook nog iets anders los, namelijk de volleybal-competitie. En ook dit is bijzonder: de dames van Flamingo's spelen dit jaar in de B-league, de op 1 na hoogste afdeling van het Nederlandse Volley. Een knappe prestatie van de Gennepse dames. En ook de heren zijn gepromoveerd en wel naar de 1e divisie. Beide teams kunnen ook dit jaar uw steun weer goed gebruiken, afgezien daarvan dat het bijwonen van de sfeervolle wedstrijden een echt genoegen kan zijn. Wat dit jaar veranderd is, zijn de tijden: de heren spelen eerst en wel om 17:00h, de wedstrijd van de dames begint om 19:30h. De poster is trouwens van Magiel, die hoopt dat de toeschouwers met de benen buiten zullen hangen.

Mook ziet het niet meer zitten. (en volgens de Gelderlander al bij Nijmegen)

Afgelopen vrijdag een berichtje in de Gelderlander: "Noodkreet aan gemeenten, van de gemeente Mook en Middelaar" Mook krijgt haar begroting blijkbaar niet meer rond en luidt de alarmbellen. Ook interessant is dat de Gelderlander nieuws uit en over Mook al onder Gelderland rangschikt, want het bericht is opgenomen onder de kop Nijmegen en niet de kop Maasland, zoals je normaliter zou verwachten. Een fusie met Mook lijkt momenteel niet erg aanlokkelijk en zeker niet al men beseft dat bij een herindeling de bijdrage uit het gemeentefonds voor de 3 gemeenten (B, G en M) met nog meer dan 1 miljoen euro zou verminderen. Het is overigens maar de vraag wat de financiële prognoses voor Bergen en Gennep zijn.

Ook veel commotie over de China-reis van nogal wat Limburgse bestuurders, waaronder een Gennepse wethouder. De SP in de provincie stelde zelfs vragen aan het Provinciebestuur (link naar SP-vragen) Ik zag trouwens dat gedeputeerde Driessen (dat is de gedeputeerde die zo achter de herindeling zit) de laatste 3-4 jaar al minsten 3 of 4 x op reis is geweest naar China. Die China-reizen van bestuurders en ambtenaren is trouwens niet slechts beperkt tot Limburg zoals op de website van binnenlands bestuur te lezen is: Link naar website BS.

Waar de China-reis van afgelopen week over ging, is te lezen op de weblog van de wethouder van Horst die ook is meegeweest: weblog Leon Litjens , zodat de vragen van de SP al grotendeels worden beantwoord. De reis was in het kader van de Floriade en zal dus door de Floriade betaald zijn. Dat betekent dus door de provincie, sponsoren en Floriade-gemeentes, waaronder dus Gennep. Ik hoop dat ze zich geamuseerd hebben in Sjanghai.

Een paar dagen geleden liet ik foto's zien van de Martinushof. Begin volgend jaar (planning mrt 2011) wordt daar begonnen met de aanleg van het parkeerterrein. Hoe dat eruit komt te zien, kunt u zien op het plaatje links. Ik heb de tekening van het parkeerterrein geplakt op een google-earth luchtfoto. Ik hoop trouwens wel dat rouwstoeten, na de mis, wel toestemming krijgen om door het voetgangersgebied via de ZO Wal en Zandstraat te rijden en dat men niet hotsedeknots over het parkeerterrein en alle drempels naar de Spoorstraat moet.

Vitesse heeft vandaag weer gewonnen en wel met 4-1 van Volkel. Vitesse heeft nu 6 punten uit 3 wedstrijden. Achates heeft voor de 3e keer gelijkgespeeld (3 uit 3 dus).

Invasie op het Genneperhuis

Ik kreeg een mailtje van Hetty Lemmen: "Tijdens de pauze van vandaag zag ik vanuit het raam van mijn kantoor een wel heel bijzondere groep toeristen koers zetten richting het Genneperhuis….met een sierlijke vlucht landden ze in een weiland. Ik moest eerst eens goed in mijn ogen wrijven….want dit zie je niet vaak….misschien wel once in a lifetime! Ik heb direct mijn man Frank gebeld en hem vervolgens met de fotocamera de Maaskemp in gestuurd. De ooievaars (zo'n 50 stuks) vonden het waarschijnlijk ook lunchtijd, want na een pauze van zo'n 3 kwartier vlogen ze (ik denk met volle maag) verder richting het zuiden…..ik zeg: ramen en deuren gesloten houden ;-) " . Inderdaad heel bijzondere plaatjes daar in de Maaskemp van Frank van Wely. Op 1 van de foto's staat overigens ook een reiger verbaasd toe te kijken.

Het concert van de harmonie komende zondag in PicaMare begint trouwens om 11:00h. Toegang gratis. Druk weekend voor de harmonie want morgen (zaterdag) trouwen 2 leden van de harmonie en moet de mis in Oeffelt opgeluisterd worden. Zondagmiddag om half 3 speelt Vitesse haar 2e thuiswedstrijd tegen Volkel. En dan is er dit weekend ook nog Keramisto. Komend weekend is het grote diamantfestival vanwege het 60jr priesterjubileum van deken Huisman en de week daarna wordt de toren geopend. Op dat bericht over die niet-verkiesbare plaats van de huidige D66 wethouder komen in het gastenboek van de Gelderlander nogal wat heftige reacties die vaak ook nogal persoonlijk zijn. Dat is jammer en onnodig. Ik ben redelijk zeker dat alle ambtenaren en politici hun best doen. Van mening verschillen en op basis van feiten en argumenten discussieren is prima en hoort erbij. Maar dat zou altijd met respect moeten gaan en nooit persoonlijk moeten worden.Waarschijnlijk wordt deze toon ook veroorzaakt door de indruk die men blijkbaar heeft dan men niet serieus genomen is en dat er niet eerlijk of op basis van goede argumenten gekozen wordt of politiek wordt bedreven. Het is aan de politiek en overheid om tenminste die transparantheid te tonen, op basis van argumenten te werken en te zorgen voor gelijke kansen en gelijke behandeling, naast de efficiënte uitvoering van haar taken. Persoonlijk vind ik dat gemeenteraadsleden eigenlijk op persoonlijke titel gekozen zouden moeten worden en niet op basis van partij. Het zou ook meteen een eind maken aan die idiote praktijk van lijstduwers.....

Een nieuwe schoolklas uit 1958, en namen uit 1950

Maria Goretti, klas 6, schooljaar 1958-1959

het Knapenkoor rond 1950 bij de IJzeren Man te Vught

Monique Peters stuurde een mailtje: "Ton zien mam had nog een foto ter aanvulling van jou site. Ik heb de namen overgenomen van een briefje, ben niet helemaal zeker van alle namen. Daarom hebben we het briefje ook maar even ingescand. Maria Goretti, Klas 6 1958-1959 Zuster Bernadina: Namen van linksboven naar rechts beneden" De foto is natuurlijk toegevoegd aan het album van Maria Goretti

Ans Ilberink?, Ria Wilbers, Stientje Wibier, Loesje Verhees, Marijke Janssen, Marie Jose Hesen, Gerda Theunisen, Anny Builtjes, Rieky Theunisen, Leny Vos, Thea Fleuren, Helma de Greef, Doortje Peters, Ria Sanders, Beppie Dechamps, Sjeannete Gillissen, Josje.... , Ineke van Bergen, Selma Foks, Jannie Claassens, Ankie van Schaik, Ankie Simons, Zuster Annuciata, Francien Liebrand, Paula Olieslagers, Ans Thissen, Anny Wikkers, Zuster Bernadina, Marijke Hermsen, Anny Look, Nelly Jacobs, Joyce ...... , Wilma Kamps, Truus Wibier, Ria Peters, Annemie Hendrix, Marian Jacobs, Dinnie Janssen, Koosje Janssen"

Deze foto staat in het album Gennepse Groepen. Jan Francissen stuurde een mailtj. Hij wist de meeste namen:

"Knielend v.l.n.r. Wim van Riet, ?, ..Rutten, daarachter Huub Nikkessen, Jan Schellekens, ...Eykmans, Jacques Builtjes, ..Van Duuren, Jan Builtjes, Tjeu Verhassel, daarachter ..Oldenhof?, onherkenbaar.

Staand v.l.n.r. Wim Jaspers (chauffeur), Wim Mooren, Jan Liebers, Jacques Aarnoutse, ?, Jan Francissen, Arie Tervooren, Piet Giesbers, Tonny Verhulst, ..v.d.Ven?, Antoon Kersten, ...van Est, Harry Guelen, daarachter Ben Witteler, Piet Verstraaten, 2 jongens onherkenbaar, Tonny Stappers, meester v.d.Ven, Theo Coops. "

Dit weekend is trouwens Keramisto en zondag is er een concert van de harmonie in Picamare. En volgend week is het grote diamantfestival, het feest ter gelegenheid van het feit dat em. deken Huisman maar liefst 60jaar priester is.

Geen bramen dit jaar

De afgelopen jaren was het goed bramen plukken langs de Niers en dan vooral in de Martinushof. En erg veel vlinders en insecten. Maar dat is nu afgelopen. Alle struiken en bosjes zijn weg, evenals de boomhutten die hier gebouwd waren. Het begint op een bospark-landschap te lijken en dat is even wennen. Ook mooi, maar anders. De konijnen zullen het wel niet leuk vinden want die zijn een hoop beschutting kwijt. In de Emmastraat zijn ze inmiddels bezig met de nieuwe gas- en water-aansluitingen en bij PicaMare is de grotere overlaat richting Niers gemaakt. We zien op de foto rechts de aansluiting van de overloop op het opvangbekken dat een aantal jaren geleden onder het parkeerterrein is gemaakt.

Ondertussen beginnen de verkiezingen te naderen. Met een aantal verrassingen, zoals de onverkiesbare plaats van de huidige wethouder van D66 op de lijst van D66. CEL heet voortaan KERN. Die nemen alvast een voorschot op de herindeling, waarvan het steeds onduidelijker wordt of die wel door gaat. Ik ben benieuwd naar de verkiezingsuitslagen in Bergen en Mook. Daar hebben de burgers nog iets te kiezen, want er doen partijen mee die voor herindeling zijn, maar ook partijen die tegen herindeling zijn.

Dat voorrecht om iets te mogen kiezen hebben we helaas in Gennep (nog) niet, of de SP zou alsnog aan de verkiezingen moeten doen of anders de PVV of Trots op Gennep. Wellicht dat de VVD zonder Timmermans tegen is, maar van die partij heb ik de laatste tijd helemaal niets meer gehoord. De link naar de website op de site van de gemeente werkt zelfs niet eens meer. Afwachten dus. Ik houd u op de hoogte.

Mook en Middelaar naar Gelderland?

De Radboud universiteit Nijmegen heeft een onderzoek uitgevoerd (Professor Boekema) naar de oriéntatie van de gemeente Mook en Middelaar. Mook en Middelaar in Regionaal Perspectief Het rapport wordt as vrijdag aangeboden en de conclusie is volgens het CDA en de VVD in de gemeente Mook en Middelaar wel duidelijk (LINK). Niks fuseren met Gennep en Bergen, maar in plaats daarvan afscheiden van Limburg. Bergen zag Gennep al niet zitten. Het ziet er naar uit dat we in ons uppie achterblijven....

Op verzoek: luchtfoto's omgeving Spoorstraat

Ik ontving een verzoek om luchtfoto's van de omgeving van de Spoorstraat te plaatsen. De luchtfoto's zijn van 2008. Vitesse heeft zondag 12 sept zijn 1e uitwedstrijd met 1-2 gewonnen en is nu met 3 uit 2 middenmoter.

Ik kreeg ook een mailtje uit Engeland. De vader van de afzender is recent overleden. Deze vader vertelde altijd over de oorlog en dat ie bruggen gebouwd had. Zoonlief geloofde het maar half, maar vond na het overlijden een 5tal foto's van een bailey-brug waar achterop Cook's bridge, high level geschreven was. Zoonlief kon hierover niets vinden op internet totdat ie via google uitkwam bij www.gennepnu.nl en daar het verhaal van Steve Bartlet en de baileybrug bij Gennep uit 1945 las. Blijkt zijn vader toch niet overdreven te hebben. Zoonlief was in ieder geval blij met de informatie. Ik heb hem gevraagd de foto's van zijn vader te scannen en te mailen. Ik houd u op de hoogte.

Onderzoeksrapporten....

Meestal worden onderzoeksrapporten door consultants gevraagd om bepaalde keuzes te onderbouwen. Uit ervaring weet ik dat het altijd voordelen biedt in zo'n geval om opdrachtgever te zijn. Je kunt dan de vraagstelling beïnvloeden en de wijze van rapporteren. Nu ben ik voorstander van (kleinschalige en ingepaste) Niersbruggen bv zoals bij het Genneperhuis. En ook in het Niersdal zou zoiets niet misstaan. De eerst aangewezen plek zou voor mij dan bij de voormalige betonfabriek zijn als de meest logische plek. Maar voorstander of niet, van zo'n onderzoeksrapportage gaan mijn wenkbrauwen behoorlijk omhoog. Afgezien van een klein detail als dat nogal wat fietsverkeer van en richting Henakker wordt gedacht volgens de tekeningen aan het eind, vind ik vooral de conclusies wel heel erg kort door de bocht.

Men stelt dat 80-90% van de fietsers de kortste weg zullen kiezen. Het is dan dus interessant om te weten wat de kortste weg is. De meeste fietsers volgens het onderzoek gaan om te winkelen en men is in het algemeen tevreden over de route over de Niersbrug. Er zijn ook opvallend weinig scholieren. Maar nu de wijze van berekenen en ik zal hierbij op 2 zaken wijzen: a) het aantal fietsers tussen de kernen Gennep en Ottersum dat als uitgangspunt genomen wordt. Het rapport gebruikt het getal 900, waar volgens de kaartjes achter in het rapport het juiste aantal 765 is (totaal aantal fietsers van en naar kernen Ottersum en Ven Zelderheide). (het lijkt mij tenminste niet juist om fietsers richting Henakker en Milsbeek mee te nemen als richting Ottersum).

Mijn 2e opmerking is nog belangrijker, want wat is nu de kortste afstand, die volgens de onderzoekers het meest belangrijk is voor de keuze van de route. Daartoe heb ik met behulp van google earth een aantal trajecten nagemeten van plaatsen in Ottersum naar de hema in Gennep. Het merendeel van de fietsers doet dat volgens het onderzoek vanwege het winkelen en een keuze voor de Hema leek me wel een goede. Keuze van bv de Markt zou het voor de Niersdalbrug wel heel erg moeilijk maken. Voor de volledigheid heb ik ook de afstand gemeten indien een brug bij Hoesen gemaakt zou worden:

route
Hoek Steffenberg-Forelleberg naar de Hema
traject
Over een Niersdalbrug volgens plan gemeente
over de bestaande Niersbrug
over een brug bij Hoesen
afstand
1,64 km
1,73 km
1,39 km
route
Vanaf de Brink naar de Hema
traject
Over een Niersdalbrug volgens plan gemeente
over de bestaande Niersbrug
over een brug bij Hoesen
afstand
1,46 km
1,35 km
1,04 km
route
Vanaf hoek Wilhelminastraat/Koninginnestraat naar de Hema
afstand
Over een Niersdalbrug volgens plan gemeente
over de bestaande Niersbrug
over een brug bij Hoesen
route
1,67 km
1,68 km
1,35 km
traject
Hoek Hoenderweg-de Vang naar de Hema
afstand
Over een Niersdalbrug volgens plan gemeente
over de bestaande Niersbrug
over een brug bij Hoesen
route
1,87 km
1,34 km
1,27 km

Die nieuwe Niersdalbrug is helemaal niet de kortste route blijkt nu en die hele berekening van Oranjewoud dat 80-90% de Niersdalbrug zou gaan gebruiken slaat dus ook nergens op, nog afgezien dat te hoge uitgangsgetallen genomen worden. Een brug, prima. Maar behandel de burgers asjeblieft niet als een stelletje achterlijke idioten. Ik hoop dat de gemeente niet teveel heeft moeten betalen voor (weer) zo'n onderzoeksrapport.

Onderzoek Niersdalbrug

Op de site van de gemeente Gennep staat te lezen:

"De gemeente Gennep heeft onderzoek verricht naar het verwachte gebruik van de nieuwe Niersdalbrug tussen de kernen Gennep en Ottersum. Uit het onderzoek blijkt dat op een gemiddelde werkdag 1.250 tot 1.450 fietsers gebruik zullen maken van de nieuwe route voor langzaam verkeer door het Niersdal.  Het aantal van 1250 tot 1450 fietsers geeft een indicatie van het gebruik van de nieuwe Niersdalbrug. Het daadwerkelijke gebruik is mede afhankelijk van de wijze waarop de nieuwe route wordt aangelegd, zoals de helling van de brug (fietscomfort) en de aansluiting op bestaande fietsvoorzieningen. Veranderende omstandigheden op de huidige routes, zoals een verbeterde verkeersveiligheid, kunnen ook effect hebben op het uiteindelijke gebruik. Het onderzoek houdt geen rekening met een toename van het recreatieve gebruik van de Niersdalbrug, bijvoorbeeld vanwege nieuwe toeristische fietsroutes"

U wilt natuurlijk vast dat rapport zelf lezen: rapport Oranjewoud

 

Wellicht dat ik nog eens wat uitgebreider op het rapport reageer, maar ik wil u alvast wat meegeven.

Meer dan de helft van de fietsers Gennep-Ottersum en dus ook van de gebruikers van een evt nieuwe brug is ouder dan 50jr. Jonger dan 18 is slechts 17%. Minder dan 10% is school-gerelateerd en ook al niet ivm sport en/of recreatie gerelateerd (7%), aldus het rapport.

Interessant is dat volgens het rapport de fietsstromen over de Henakker zo'n 2x groter zijn dan de fietsstromen over de Maasbrug van de fietsers die over de Niersbrug gaan.

Doe je mee?

Onze "huisfotograaf" Frank heeft vanmiddag tijdens de "DOEJEMEE-dag" van Jong Nederland een aantal mooie plaatjes geschoten.

Jong Nederland, de Gennepse jeugd en hun ouders hadden geluk met het weer. De kids en hun ouders genoten met volle teugen, zoals op de foto's goed te zien is.

Voor de supporters van Vitesse: helaas is Vitesse ook dit seizoen niet goed begonnen. De 1e wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen Boekel Sport ging met 2-3 verloren.

Nieuwe, "verse" luchtfoto's

Gennepnu.nl heeft, zoals u weet, een zeer uitgebreide verzameling luchtfoto's van Gennep door de jaren heen. Met dank aan Henk kan ik nu een aantal zeer recente nieuwe luchtfoto's toevoegen. De foto's zijn van woensdag 1 september 2010.

overzicht Gennep met op de achtergrond het Pagepark
het oude centrum
Niersvallei met daarachter Ottersum
PicaMare, Princessenbuurt en Vogelwijk
De Martinustoren in de oude kern
Martinuskerk en centrum
Op de Logte
Milsbeek
Genneperhuis
Paesplas, industrie met op de achtergrond Heijen
Afsplitsing Molenhoek vanwege herindeling?

Tijdens de recente 2e kamer verkiezingen is in Molenhoek een enquete gehouden onder de stemmers over een herindeling in Noord-Limburg en waar de voorkeur van de inwoners van Molenhoek naar uit zou gaan. Een overgrote meerderheid van de inwoners zou bij een herindeling een voorkeur hebben voor aansluiting bij Heumen (en in de provincie Gelderland dus). Men vindt die herindeling met Gennep en Bergen maar niks.

Naar nu blijkt heeft de gemeente Heumen eind juni een brief geschreven aan de gemeente Mook en Middelaar, waarin het dorp Molenhoek van harte welkom geheten wordt bij de gemeente Heumen. In de brief wordt ook uitdrukkelijk afstand genomen van de uitlatingen van dhr Persoon. Als U op de afbeelding links klikt, kunt u de brief van Heumen zelf lezen. (met dank aan Goof)

Schaffers re-visited: net na de oorlog

Onderstaande foto's zijn afkomstig van de zus van Max Schaffers en zijn in sept 2010 door Henk gescand en zijn ook toegevoegd aan de special over Schaffers. Vandaag blijken VVD, CDA met gedoogsteun van de PVV niet in staat om een regering te vormen. De "regeerbaarheid" van Nederland wordt er niet beter op. En in Gennep is net bekend geworden dat Nol van Est niet meer in de gemeenteraad wil en het stokje wil doorgeven, terwijl volgens het gastenboek wethouder Voncken de SP uitnodigt om aan de komende gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. Wellicht krijgen we nog een hete herfst, zowel in Nederland als in Gennep.......

We zien op de Markt een vrachtauto van de MBS voor het stadhuis, waar men inmiddels met het herstel begonnen is.
Dit pand, links van hotel de Kroon staat momenteel te koop. Indertijd zat hier Slagerij Wouters.
Foto vanaf de Markt richting de Doelen. We zien nog juist de steigers bij het stadhuis rechts. In het gebouw op de achtergrond werd de kleuterschool gevestigd en op de puinhoop op de voorgrond werd de burgemeesters-woning van Gilissen gebouwd, de huidige "vila Voss"
Een vrachtauto draait de Maasstraat in. Links Verhasselt (anno 2010 zit hier Blokker)

Op deze beide foto's zien we de verwoeste Martinuskerk. Er is wat vreemds met de foto's, en dan met name met het dak van het schip van de kerk. Het lijkt er bijna op dat iemand de foto's heeft bewerkt.

De sacristie die we op de foto links zien, was trouwens pas gebouwd in de 30-er jaren, zoals de bouwtekeningen elders op deze site laten zien. (link naar de bouwtekeningen)

Ook Karel Heijs heeft in 1948 foto's gemaakt van de opgravingen die daar toen plaatsvonden. (Link naar special)

Doe je mee?

Na het succes van een dergelijke dag in 2009, organiseert Jong Nederland ook dit jaar weer een Doe Je Mee Dag en wel op zondag 5 september bij de blokhut aan de Irenestraat.

Deze dag zijn er tussen 13.30 en 16.30 uur diverse activiteiten voor alle kinderen uit de gemeente Gennep, stormbaan, boogschieten, schminken, een springkussen en nog veel meer. Lid zijn van Jong Nederland is niet nodig. De kosten voor deelname aan de Doe Je Mee Dag bedragen 1,00 euro, inclusief wat te drinken en te snoepen. Tijdens deze dag is informatie te verkrijgen over de groepsavonden en activiteiten die wekelijks worden gehouden.

Dit jaar krijgt de Doe Je Mee Dag een extra feestelijk tintje omdat Jong Nederland Gennep 65 jaar bestaat. Dit kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en daarom staan er de komende tijd veel extra activiteiten op het programma voor leden en vrijwilligers. Tevens is er enige tijd geleden besloten om geld in te zamelen voor de bouw van een nieuwe ‘Zandberg'. (link naar hat album uit 2005: Jong Nederland 60 jaar)

Voortgang Niersdalbrug

Het parochieblad van Ottersum heeft opvallend nieuws:

het kerkbestuur van de parochie Ottersum meldt bij monde van pastoor Schols:

"Inmiddels voert ons bestuur gesprekken met het gemeentebestuur over
de verkoop van een deel van de pastorietuin. De woordvoerder van het
bisdom heeft ons laten weten bereid te zijn een voorstel voor verkoop van
een deel van de tuin met een positief advies aan de bisschop voor te
leggen mits de pastoor instemt met de verkoop, er voldoende maatregelen
getroffen zijn om de persoonlijke levenssfeer van de bewoners van de
pastorie te waarborgen en er voldoende compensatie betaald wordt voor
het verlies van waarde van het eigendom. Voor het kerkbestuur speelt nog
één argument. De middelen die nodig zijn voor restauratie van de pastorie
kunnen gehaald worden uit de verkoop van een deel van de pastorietuin
."

Nieuwe oude klassefoto's

en wel van de St Martinusschool in de 50-er jaren. De foto's zijn afkomstig van Huub Lutters, die toen in de Bergstraat woonde. De foto's zijn ook toegevoegd aan het album van de Martinusschool (link naar dit album)

13 november is trouwens een reünie van de klas van Huub

1953-1954 2e klas met meester van Dinther. Foto van Huub Lutters
1956-1957, 5e klas met meester Thissen. Foto van Huub Lutters
1959 Huub Lutters (6e klas) en Jos Lutters (5e klas). Foto van Huub Lutters, die in die jaren in de Bergstraat woonde.
Middeleeuwse straatweg blootgelegd in Gennep?

Ondanks het weer vorderen de rioleringswerkzaamheden in de Emmastraat vlotjes. Zoals u wellicht weet is de Emmastraat de vroegere hoofdweg vanuit het zuiden naar Gennep. Heel vroeger lag het straatniveau beduidend lager. Bij de graafwerkzaamheden komt de oude (waarschijnlijk laat-middeleeuwse) straatweg weer aan het daglicht, zoals op de foto links duidelijk zichtbaar is. Deze oude straatweg ligt zo'n 70-80cm onder het huidige wegdek.

Midden in de Emmastraat ontbreekt deze, omdat in het verleden, voor de aanleg van de vorige riolering, dit oude wegdek is weggebroken. Omdat nu 2 rioleringen worden aangelegd (vuil water en hemelwater) is de graafsleuf breder en komt de oude historische weg aan het daglicht.

't Is weer voorbij die mooie ....

Alhoewel... Zo mooi was die zomer en dan vooral augustus nu ook weer niet. Enfin, het loopt op zijn end en de vakanties lopen af of zijn afgelopen. Dat blijkt ook goed uit alle graafwerkzaamheden die her en der in Gennep begonnen zijn. Niet alleen zijn ze in de Emmastraat en op het Wilhelminaplein bezig, ze zijn ook begonnen in de Picardie bij PicaMare en vandaag, woensdag 25 aug, was ook al de Zandstraat thv de aansluiting met de Picardie open gegraven. Onvoorstelbaar wat er allemaal onder de grond zit aan leidingen. En straks dus ook overal 2 rioleringen, zoals goed te zien is in de Emmastraat: 1 voor het rioolwater die naar de zuivering gaat en 1 voor het hemelwater dat naar infiltratie-bassins gaat (in dit geval straks onder het Wilhelminaplein). Een goede zaak.

Met de economie gaat het inmiddels nog steeds niet denderend en dat terwijl nog niet eens begonnen is met bezuinigingen door de overheid. En ook de pensioenen hebben het zwaar. Vreemd woord trouwens: "afstempelen" om aan te geven dat de waarde van pensioenen verminderd wordt. Afstempelen verwacht je bij de 4daagse of als je een stempelkaart voor een kroegentocht hebt, maar niet bepaald voor waardevermindering van je pensioen. Eens kijken wat de aankomende bezuinigingsrondes zullen brengen, niet alleen landelijk, maar ook hier in Gennep. Dat zal best nog voor de nodige (politieke) discussies en wellicht maatschappelijk verzet zorgen. Ik houd u op de hoogte. Wel leuk is dat die bezuinigingen inzet van de komende verkiezingen kunnen vormen evenals de keuze voor wel of niet herindelen. Het laatste overigens alleen maar als er ook een andere partij aan de verkiezingen meedoet, want de huidige gemeenteraad is zonder één uitzondering voor herindelen.

Opvallend is trouwens het grote aantal buurtfeesten aankomend weekend. Misschien was dat vroeger ook al, maar viel dat minder op. Tegenwoordig moeten immers evenementen-vergunningen aangevraagd worden. Da's trouwens wat mij betreft een voorbeeld van zaken die afgeschaft kunnen worden als onnodige regel van de overheid. Ik neem aan dat een buurt zoiets in het algemeen best goed onderling kan regelen zonder dat daarvoor een vergunning aangevraagd moet worden. Gemeentelijk koningschieten is overigens ook dit weekend en wel bij de blokhut en tevens is deze zaterdag de laatste SumMmertime uitvoering van 2010. Er is ook weer een avond-sessie, dus maar hopen op nog een staartje goed weer.

Rioleringswerkzaamheden bij PicaMare (links) en grondwerken in de Zandstraat (rechts)
Ook de wagen van het bevolkingsonderzoek staat weer in Gennep, op het parkeerterrein bij het Straatje

Ook rechts zijn een aantal grondwerkers actief (Martinushof)

(het zijn er meer dan je denkt)

Herinrichting Emmastraat en Wilhelminaplein

Maandag 16 augustus is de lang verwachte herinrichting van de Emmastraat en Wilhelminaplein dan eindelijk van start gegaan. De klus die in 1983 begonnen is en waar men indertijd halverwege mee is gestopt, wordt afgemaakt. Er komt nieuwe riolering, gas- en waterleidingen, nieuwe bestrating en een herinrichting van het gebied.

Er komt een gescheiden stelsel voor de opvang van afvalwater en regenwater. Onder het Wilhelminaplein worden infiltratiekelders gemaakt, waar het regenwater langzaam in de bodem moet infiltreren.

Nu maar hopen dat daarmee de overstromingen bij stortbuien ook opgelost zijn. Voor de afvalwaterzuivering en het oppervlaktewater is het in ieder geval goed. Wellicht zijn niet alle vissers het hiermee eens, want de rivieren schijnen tegenwoordig zo schoon te zijn dat er nog maar weinig vis zit. Ikzelf heb in de afgelopen 55 jaar nog nooit zo goed de bodem van de Niers kunnen zien als nu.

Binnenkort zal ook AH wel beginnen met de geplande nieuwbouw en uitbreiding van de winkel. De klanten hebben het momenteel zowiezo nog meer dan anders lastig om met de auto in de buurt te parkeren. Prima tijd dus om zelf ook aan de slag te gaan. De klus aan het Wilhelminaplein zal tot begin 2011 duren. Ik hud u op de hoogte.

Nieuw speelveldje in Gennep

Zie ook deze nieuwe website van de Papierschepper. (ook onder links)Ruim een jaar geleden berichtte ik over de protest-actie van de kinderen en ouders van de Papierschepper op het Pagepark over het ontbreken van een speelplek, ondanks alle toezeggingen die al jaren gedaan waren. LINK naar die update van 22 mei 2009. Sindsdien is er een speelplek op het Pagepark gerealiseerd, maar die ligt wel erg ver van een van de meest kinder-rijke straten namelijk de Papierschepper. Bovendien zouden de (kleine) kinderen een drukke straat moeten oversteken. Bewoners hebben dus zelf maar de handen ineen geslagen en eigenhandig een speelveldje gerealiseerd op een stukje braakliggend bouwterrein. http://www.papierschepper.com/

De kinderen (en hun ouders) zijn er in ieder geval blij mee. Een mooi voorbeeld van eigen initiatief. Maar er zijn meer speelplekken.

Zoals deze hutten die kinderen gebouwd hebben (midden in Gennep!)
Achter deze speelplek wordt een school gerenoveerd (Elckerlyc)
dit lijkt wel een speelplek midden in Gennep
Deze mannen creëren hun eigen speelplekje op hun fiets
en deze in de lucht boven Gennep
Woningmarkt Gennep

De website woningmarktcijfers doet op basis van de gegevens van het kadaster onderzoek naar de ontwikkeling van de woningmarkt in de diverse gemeentes en voor heel Nederland.

koopsom 1e 6mnd 2010
prijs in vergelijking met 2009
aantal transporten
tov 1e 6 mnd 2009
36 Bergen (L)
€ 207.562
-10%
29
-19%
57 Boxmeer
€ 266.191
9%
72
-12%
74 Cuijk
€ 244.458
2%
60
22%
122 Gennep
€ 236.697
-12%
46
28%
133 Groesbeek
€ 296.161
0%
42
-5%
164 Heumen
€ 316.880
-3%
54
29%
173 Horst aan de Maas
€ 224.760
2%
119
3%
234 Mill En Sint Hubert
€ 313.589
1%
28
4%
239 Mook en Middelaar
€ 270.407
-23%
27
69%
252 Nijmegen
€ 230.496
0%
627
3%

Het aantal transacties is in Gennep tov 2009 met 28% toegenomen, maar de gemiddelde prijs is met 12% gedaald tov geheel 2009. Dit wil overigens nog niet zeggen dat de huizenprijs met dit percentage gedaald is, want het kan ook zijn dat meer huizen in het goedkopere segment verkocht zijn. Wel is opvallend dat de gemiddelde prijs in bv Boxmeer en Cuijk hoger is dan in Gennep. Dit was 30jr geleden duidelijk anders, want toen gold Gennep nog als duur.

Vondsten op het Genneperhuis
Zaterdag 7 augustus is de naald op de foto links gevonden op het Genneperhuis door Martin. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er gegraven of gezocht wordt in de oude ruïne, maar het is wel leuk dat deze naald is gevonden. De naald is inmiddels in Gennepse handen overgegaan en gefotografeerd door Henk. Bij mooi weer lijkt het overigens steeds drukker te worden in de Maaskemp. De wandel- en fietsroute begint steeds meer publiek te trekken. Ook wandelen steeds meer mensen over het paadje door de oude ruïne. Mooie natuur ook: libelles, kikkers. futen, meerkoeten, buizerds, torenvalken, hazen, konijnen, zwanen, enzovoorts. Als u de ruïne op wilt, wel een lange broek aantrekken, want er zijn nog steeds erg veel brandnetels.
Ooievaars op de Henakker

Nellie jr vroeg in het gastenboek waar de updates bleven. Nu wist ze natuurlijk best dat ik mijn slaapkamer aan het renoveren ben. Inbouwkasten eruit, plafond eruit, voorzetwand eruit, kurk erachter (proberen) weghalen, nieuwe vloer, stucwerk, electra, plafond. Wat een crime is dat kurk trouwens. Ik heb behoorlijk op de vorige huiseigenaar zitten mopperen. Een bloed, zweet en tranen operatie is het wel (zoals u rechts kunt zien), maar nu begint het te vorderen en ben ik met de afwerking bezig.

Ik moet natuurlijk regelmatig naar de overkant van de Niers, naar de bouwmarkt. Vrijdagmiddag zag ik toen maar liefst 4 ooievaars op de Henakker. Pa en ma zijn de jonkies blijkbaar aan het leren hoe ze voedsel moeten verzamelen. 's Nachts zitten de kleintjes nog op het vertrouwde nest.

Het was wel ver weg, maar ik heb toch een paar plaatjes geschoten (en een paar andere wat meer dichterbij)

In oktober worden trouwens bij het Genneperhuis festiviteiten georganiseerd. Leuk initiatief.

slaapkamer-perikelen

Gennep is een schitterende attractie rijker!

Komend weekend moet u gaan wandelen, of de fiets pakken en de Maaskemp in gaan. Naar het Genneperhuis en dan verder. Even halt houden op een van de bruggetjes, het uitzicht bewonderen, omkijken naar Gennep of de natuur. Dan naar de Bloemenstraat en via de Ventweg langs de Rijksweg terug richting Gennep, de Koeweidenstraat in en dan rechtsaf de Henakker op. U beklimt de winterdijk en hebt weer volop zicht op de torens van Gennep. Via de niersbrug komt u weer in het centrum.

Een echte aanrader. Waar het vroeger saai was om de Maaskemp in te gaan, want je moest dezelfde weg weer terug, kun je nu een rondje maken. De bruggetjes, vooral die over de Niers zijn alleen al de moeite waard. Wellicht in de toekomst nog eens een pad langs de Maas richting loswal en maasbrug, een oversteekplaats onder de brug van de rondweg of weer echte maasheggen. Mogelijkheden zat. Maar daar hoeft u echt niet op te wachten. Ik zou zeggen, pak de fiets of de benenwagen!

als we vertrekken uit Gennep zien we de ooievaars nog zitten
bij de burcht wacht het eerste bruggetje
er zijn meer mensen de route aan het verkennen en een praatje aan het maken
in de verte ligt Gennep.
op de maas passeert een schip de monding van de niers
het Genneperhuis op de achtergrond
via een laatste bruggetje gaat het naar de Bloemenstraat
op de henakker zien we de torens van Gennep weer verschijnen
Gennep vanaf de henakker
op meer plaatsen is het mooi. De fabriek van Hendrix achter een rozenveld
ook bij de loswal zijn ze aan het werk
en langs de Maas grazen paarden
4e Niersbrug: Er zijn behalve door mijzelf nog meer foto's gemaakt van de "bruglegging". Henk stuurde foto's die "de Romein" gemaakt heeft en ook Nol van Est bracht een serie foto's
De 4e Niersbrug èn 5 (!) generaties

wethouder Voncken voor een fotoshoot midden op de net gelegde brug

De 4e Niersbrug ligt er! Nadat in de 70-er jaren heftige discussies gevoerd zijn over een 4e Niersbrug en terwijl er misschien nog wel heftiger discussies gevoerd worden over een Niersdalbrug, is maandag 26 juli daadwerkelijk een 4e Niersbrug geplaatst bij het Genneperhuis.

4 bruggen worden toch wel overtroffen door de familie rechts, want dat zijn maar liefst 5 generaties! Op 25 juni 2010 is Lexie Dekker geboren en staat hier op de foto met: betoveroma To Weber, 81, overgrootmoeder Ann Weber, 63, oma Toos Hendriks en mama Jamie Dekker, 23. Proficiat.

Vanaf het Genneperhuis nog een paar plaatjes. Ik zag de "Romein" ook al lopen, zoals altijd driftig in de grond wroetend, terwijl ze ook bij de grasvanger in de Niers ijverig bezig waren om al het maaisel dat vooral vanaf Duitsland binnen drijft, af te vangen.

De steigers rond de Martinutoren zijn inmiddels ook verdwenen.

de Romein in actie

grasvanger in de Niers

26 juli: toren uit de steigers

Voordat je gaat lopen, eerst leren kruipen..
deze gozer met pretlichtjes in zijn ogen kruipt dus al. Achteruit kon ie al eerder, maar nu ook vooruit
Zaterdag 24 juli: fotoweer

Insecten, vlinders, het Veerhuis achter een veld wuivende mais, of de Maasbrug achter een gemaaid korenveld, de weerkaatsing van de wolken in de Niers of de bodem van diezeklfde Niers, een futenkoppel of een jagende spin, een jagende valk terwijl een duif passeert. Ik hoef eerlijk gezegd niet zo nodig naar het buitenland....

De Nijmeegse vierdaagse in Gennep?

De bruggen bij het Genneperhuis worden volgende week geplaatst (LINK naar mededeling), zodat u na volgende week een aardige wandeling kunt maken naar het Genneperhuis, de Niers oversteken en dan via de Bloemenstraat, Nijmeegseweg, Koeweidenstraat en Henakker terug naar Gennep.

Maar die bruggen zijn natuurlijk helemaal niet noodzakelijk om Gennep in de route van de 50km van dag 3 van de 4 daagse op te kunnen nemen. Op het kaartje links laat ik zien hoe het ook kan. Momenteel is dag 3 van de 50km 48,7km lang. De Rijksweg wordt in Mook overgestoken door de 30km en in Plasmolen door de 40km en de 50km.

Een alternatief is om de 50km vanaf Middelaar rechtdoor te laten lopen richting Bloemenstraat, niet in Plasmolen maar bij de CNC de Rijksweg oversteken en dan via de ventweg en de Nijmeegseweg naar Gennep. Door het centrum van Gennep en bij de Stadsherberg de Picardie in, vervolgens de Looi en dan via de Oordseweg naar de Siebengewaldseweg en dan via de Oordsebrug naar Ottersum. Rustplaats op de Achatesvelden, dan door Ottersum en vervolgens via de Hoenderweg, Aaldonksestraat, Kroefsestraat, Driekronenstraat en Onderkant naar de Zwarteweg in Milsbeek, waar weer aangesloiten wordt bij de 40km. Deze route is slechts 300m langer, zodat de lengte van de tocht van de 3e dag 49km zou worden.

Ik denk dat de route voor de lopers aangenamer is en voor Gennep zeker interessanter. De route blijft Ottersum en Milsbeek gewoon aandoen, de rustplaatsen kunnen dezelfde blijven. Een oude traditie, namelijk dat de langste afstand door Gennep gaat, wordt in ere hersteld. Dus gemeentebestuur, OVG of IDtrofee, wie gaat lobby-en?

Trouwens ook "Holland's got talent" gezien met het optreden van die werkeloze bakker Martin Hurkens uit Schinveld? Nederland heeft nu zijn eigen Paul Potts. Voor en youtube filmpje van een kerstconcert van Martin in 2009: LINK naar filmpje

Nijmeegse vierdaagse pontonbrug Cuijk-Middelaar

Vrijdag 23 juli 2010, de laatste dag van de vierdaagse van Nijmegen, de dag van Cuijk en de intocht over de Via Gladiola in Nijmegen. Het heeft weliswaar niks met Gennep te maken, maar ik was er toch om Reinout, de vriend van mijn dochter die met zijnj broers de 50km liep, aan te moedigen en ik heb dus foto's gemaakt. Reinout heeft zijn kruisje trouwens bemachtigd, maar zegt wel dat ie het nooooooit meer doet. We'll see.

Een hele serie foto's gemaakt vanaf de dijk in Middelaar als de wandelaars de pontonbrug tussen Cuijk en Middelaar hebben overgestoken.

Nijmeegse 4daagse

Vanaf volgend jaar zou een route over het centrum van Gennep mogelijk zijn en wel voor de koninginne-afstand de 50km. Door de bouw van de bruggen bij het Genneperhuis zou het 4-daagse legioen via de Bloemenstraat over kunnen steken naar het Gennepse en vervolgens langs de waterzuivering en het Straatje richting Markt kunnen gaan. Vervolgens Niersbrug, Nijmeegseweg en verder richting Ottersum en de huidige route. Een oude traditie zou in ere hersteld zijn, namelijk dat de langste afstand Gennep aandoet (zie vroeger).

Maar zover is het nog niet. Vandaag deed de vierdaagse Genneps grondgebied aan de overzijde van de Niers aan en ging verder via Ottersums grondgebied richting Zwarteweg en dan Groesbeek.

Een paar plaatjes van www.gennep.nu en een kort filmpje om de sfeer te proeven. Veel plezier.

En wie weet? In de toekomst 4daagsefeesten Gennep?

Dit is trouwens ook het perfecte idee voor de 3e ronde van IDtrofee (sociaal vitaal). Want wat is er tenslotte socialer en vitaler dan een wandeltocht. Het idee? De organisatie van 4daagsefeesten in Gennep. Haal eerst middels lobby-en de 50km naar Gennep en herstel daarmee een oude traditie van de 4daagse. Gennep als meest zuidelijke punt. Ga vervolgens 4daagsefeesten organiseren, bv in samenwerking met de Pleinfeesten of met SumMmertime. Voel u vrij om dit idee in te dienen. Wie weet, wordt u genomineerd..

Heart of Stone
trad zaterdagavond 17 juli op in het kader van SumMmertime. Een paar plaatjes van het optreden. Een korte filmimpressie staat rechts.

en bij de Niers nestelt een fuut. Om beurten zitten ze op het nest. Helemaal rechts nog een foto van afgelopen vrijdag van de bruggenbouw bij het Genneperhuis.

Hommeles
Nadat Nederland op zondag 11 juli op behoorlijk heftige manier de wk-finale van Spanje verloren had, werd ook het weer steeds heftiger was het echt hommeles op maandag 12 en woensdag 14 juli: forse onweersbuien, windhozen en plensbuien. Gelukkig viel het in Gennep allemaal nog mee, want op andere plaatsen was veel meer schade en zijn ook slachtoffers gevallen. Wilfried Schlebos stuurde een paar plaatjes van die buien die hij bij Hendrix gemaakt heeft. Daaronder nog een paar plaatjes van afgelopen zondag, vóór de wedstrijd, toen we allemaal nog vertrouwen )of hoop) in een goede uitslag hadden.
Brand in Weverflat
Nu is het erg heet, maar vanochtend, vrijdag 9 juli, was het nog veel heter in de Weverflat. Om 06:33h werd de eerste melding van woningbrand gedaan vanaf een flat op de 3e verdieping, welke al snel werd opgeschaald tot middelbrand en toen tot grote brand. Gelukkig vielen er geen slachtoffers en had de brandweer de brand binnen 3 kwartier onder controle. De foto is van Theo Peters.
2e ronde ideetrofee

Donderdagavond 8 juli was in de hal van de Maria Goretti-school de afsluiting van de 2e ronde van IDtrofee, "kunst en cultuur in het groen". 11 ideeën werden met veel enthousiasme gepresenteerd. Door de jury werden de volgende 2 ideeën genomineerd voor de finale ronde: De rode loper, door Andries Knevel met het Petershuis en een filmfestival door Emiel Kusters & Iska van der Mooren (beschrijving van de ideeën kunt u vinden op www.ideetrofee.nl) De genomineerden krijgen ieder € 1500 voor de verdere uitwerking van hun idee. Dame en heren, proficiat.

De rondeprijs van € 2500 werd toegekend aan John Silvertand voor het maken van film ter ondersteuning van toeristische wandel- en fietsroutes.

De avond werd gepresenteerd door Vincent Ronnes uit (het dorp) Boxmeer. Ondanks de hitte waren alle stoelen bezet en liep het programma behoorlijk uit. Gelukkig was voor drank en pocorn gezorgd in de tot bioscoop omgebouwde hal van Maria Goretti.

En ja, dames en heren, mijn idee heeft het ook niet gehaald. Ik heb mijn best gedaan. U mag het idee nog een keer bekijken (link), voordat ik dit hoofdstuk weer afsluit. We krijgen in het kader van ideetrofee geen historische en toeristische site van en over Gennep.

Jeugdvierdaagse 2010 in Gennep

Woensdag 7 juli, de dag dat de tegenstander van Nederland in de WK finale van as zondag bekend werd (Spanje en niet Duitsland), was ook de 1e dag van de Ottersumse jeugd4daagse, die traditiegetrouw op de 1e dag door Gennep kwam. Er doen ook altijd veel Gennepse kinderen aan mee. Ik heb 2 albums gemaakt: de rust bij de blokhut en foto's op de Niersdijk. Het zijn wel wat veel foto's, maar ook veel leuke. En ik heb een filmpje gemaakt. Goed voor de sponsors van de 4daagse, want die worden op de rustplaats opgenoemd. Veel plezier.

blokhut

Niersdijk

filmpje

Pleinfeesten, zaterdag en zondag

Pleinfeesten zaterdag

Ook dit jaar was Marco weer paraat op de pleinfeesten. Een selectie van zijn foto's staat links en rechts

as zondag moet u op de Zandstraat zijn. Tussen 16:00h en 01:00h wordt de Zandstraat tussen de Picardie en de B Woltersstraat afgesloten zodat heel Gennep een groot voetbalfeest kan beleven. (link)

Pleinfeesten zondag

Bruggen over de Niers

Drikus heeft het in het gastenboek over de bruggen bij het Genneperhuis en dat ze met de aanleg van de funderingen zijn begonnen. Dat klopt. Ben er toevallig afgelopen zondag langs gefietst. Hoeveel de vrije doorvaart voor Sjang zijn boten zal zijn, kan ik niet zeggen.

IDTrofee, de 2e ronde
Aanstaande donderdagavond is de 2e ronde van IDTrofee (link). Ikzelf heb ook (weer) een idee ingediend en een kort filmpje voorbereid om het toe te lichten. En de bezoeker van www.gennep.nu kan dat filmpje natuurlijk ook hier bekijken. Achter de afbeelding links zit een wat kleiner formaat film. Achter de afbeelding rechts dezelfde film, maar dan op groot formaat.
Lyra tatui: klassiek op locatie, uit Brazilië

foto's

Zondagmiddag 16:30h was er een optreden in het kader van "klassiek op locatie". Het Braziliaanse orkest Lyra Tatui gaf een flitsend optreden. Lyra Tatui is bedoeld om kansarme kinderen een kans te geven. Het orkest bestond dus ook uit jeugdigen die zeer bedreven het koperwerk hanteerden.

Voor diegenen die het gemist hebben staat rechts een filmpje. Links staan de foto's. Veel plezier

filmpje

Pleinfeesten en SumMmertime

Marco heeft een selectie foto's gestuurd van de vrijdagavond-happening van de Pleinfeesten en ikzelf was vanmiddag, za 3 juli, bij SumMmertime bij het optreden van Batucada Tropicana (en met danseressen)

filmpje van het optreden op Summmertime en voor mensen met een wat tragere internetverbinding een kleiner filmpje

Nederland-Brazilië: 2-1

Hup Holland Hup

vroeg geleerd, oud gedaan

Fotoalbums en films van het weekend van 26/27 juni
Fotoalbums
Films

concert harmonie

Niersvalley

carwash Jong Nederland

concert harmonie

Niersvalley

opening SumMmertime

opening SumMmertime

torenfestival

autozegening

avond SumMmertime

torenfestival met torenlied

auto-zegening

carwash Jong Nederland

SumMmertime avond

De 2 jonge ooievaars zijn zondagochtend 27 juni geringd en hun gezondheid is gecontroleerd. Beide zijn tiptop.

Een drukke zaterdag en zondag 26/27 juni 2010. Jong Nederland had zaterdag zijn jaarlijkse carwash, waar het weer ditmaal wel heel erg goed meehielp. Mijn eigen auto is nu weer mooi schoon. 's Middags opende wethouder Ingrid Voncken SumMmertime van 2010 (waarbij de ooievaars toekeken) en om 10 over 4 volgde de festiviteiten ivm de Martinustoren. Een optreden van het Vocaal met Monique Peters, die het torenlied zongen, en veilingen van een schilderij en een keramieken toren, aaneengepraat door het duo André Reiniers en Theo Roosenboom. Het schilderij werd uiteindelijk gekocht door José en Rob van Rooij voor € 750. Heb ik toch nog wat gemist. Heeft dhr deken blijkbaar de veiling van de keramieken Martinustoren gewonnen voor een bod van € 400. De toren komt zo wel op de juiste plaats. 's Avonds ging SumMmertime door, maar was het ook weer Niersvalley. Op zondag tenslotte volgde de jaarlijkse autozegening bij de Martinuskerk en gaf de harmonie een optreden bij de Norbertushof (gevolgd door een picknick voor de leden).

een vroege "vogel" maakte maandagochtend bovenstaande foto's van enige glaswerkzaamheden op de Markt

korte impressie van de halve marathon van 2010 (zie ook filmpagina 2010)

Zomeravondconcert Harmonie

Zondagavond 20 juni, vaderdag, was om 18:30h op de Markt het traditionele zomeravondconcert van de harmonie. De harmonie speelde prima, maar de temperatuur werkt niet echt mee, want het was bijna guur. Jammer.

De mensen, die er waren hebben in ieder geval genoten van het concert, dat het 1 na laatste concert van de harmonie is voor de zomervakantie. Volgende week wordt nog een concert gegeven in de Norbertushof.

Na de vakantie volgt dan al heel snel de Proms, welke de harmonie dit keer samen met de Molukse gemeenschap opzet.

Wat plaatjes van een geslaagd concert staan achter de foto links.

Gennep.nu heeft ook een kort filmpje gemaakt van het concert. Klik hiervoor op de foto rechts

filmimpressie
Halve marathon

Onder toeziend oog van de ooievaars werd (na 7 jaar) de halve marathon van Gennep weer in het centrum gestart. Wat plaatjes van gennep.nu. Alle respect trouwens voor de lopers. Ik zou er niet aan moeten denken meer dan 21km te rennen.

De echte gladiatoren zijn natuurlijk diegenen die de ruim 21km rennen, alsof je even naar Nijmegen rent... Het album met deze gladiatoren staat achter de foto rechts

gladiatoren
Verwarring

Ik heb helaas blijkbaar voor wat verwarring gezorgd. De oproep voor het jubileum van de buurtvereniging Bergstraat heeft tot veel reacties geleid, maar blijkbaar ook tot verwarring. Want welke straten horen bij deze buurtvereniging? Dit is de Bergstraat zelf, de Wagenstraat, maar niet de hele Wagenstraat, maar vanaf de Bergstraat tot de LOoodsstraat. En ook een gedeelte van de Groene kruisstraat hoort bij deze buurtvereniging, namelijk vanaf de Spoorstraat tot aan de woning van de voormalige direkteur van de MAVO, dhr Bosman. Excuses voor de onduidelijkheid.

Wat wel duidelijk is, is dat het as zondag 20 juni vaderdag is. 's Ochtends is dan weer de halve marathon, welke (gelukkig) dit jaar weer start en finish in hartje Gennep kent. Carel Stortelder stuurde het programma:

De starttijden zijn: Rabo Bambinoloop 300 meter 10:45: AH Halve Marathon 11:00; Safe 2 Lock 10K Trimloop 11:00; GH Advocaten 5K Trimloop 11:05; Rabo Scholierenloop 750 meter 11:10; Meer info is te vinden op de website http://halve.vitesse08.nl/

En zondagavond begint om 18:30h op de Markt het zomeravond-concert van de harmonie.

Volgende week begint SumMmertime, maar is ook de CARWASH door Jong Nederland. Wilt u uw auto een keer laten wassen, of wilt u Jong Nederland zomaar steunen, dan is dit uw kans. Frank stuurde de poster rechts.

Het is weer heel!

Goof attenteerde me dat het Heilig hartbeeld op de hoek Wagenstraat-Steendalerstraat weer gerepareerd was. En ja hoor, de gemeente heeft het beeld blijkbaar laten repareren en tevens laten schilderen. Mooi, want dit beeld dat oorspronkelijk op de hoek Zuid-Oostwal/Zandstraat stond, zoals de foto eronder laat zien was een gift van de Gennepse bevolking in de 30-er jaren van de vorige eeuw.

Er gaan stemmen op om dit beeld als monument te bestempelen. Daar ben ik wel voorstander van, want het beeld is tenslotte representatief voor de situatie 80 jaar geleden en is bovendien een gift van de Gennepse bevolking.

Toen ik het beeld ging fotograferen kwam ik over de Niersdijk en trof weer familie zwaan aan en tevens een mooi doorkijkje op de Martinuskerk. Zowel H Hartbeeld als Martinuskerk zijn nu in volle glorie hersteld.

Gennepse Revue!: zoals u gelezen hebt, komt er weer een Gennepse Revue in het najaar van 2011 (dank je Hetty :-) ). Ik kom hier gegarandeerd nog op terug. Vooralsnog heb ik de link naar de site van de Gennepse Revue toegevoegd onder links. LINK naar Gennepse Revue Eind oktober dit jaar is trouwens ook weer de First Night of the Proms van de Gennepse harmonie. Het wordt gezellig in Gennep.

En zondagavond kunt u naar een concert van de Gennepse harmonie op de markt. Het zomeravondconcert begint om 18:30h en vormt de opmaat tot een nieuw SumMmertime seizoen.

In het najaar tenslotte, op 25 en 26 september is er weer een jubileum dat groots gevierd gaat worden, het diamant festival, waarmee gevierd gaat worden dat deken Huisman maar liefst 60 jaar priester is.

Beestenbende

Langs de boorden van de Niers op zondag 13 juni. Monsters (links) en wat mooiere exemplaren (rechts)

En vandaag waren er zo te zien veel fietstochten van clubs en buurten, maar was er ook het allereerste "Heisa". Op de site van heijen.info staan een hele serie foto's: LINK

Een oproep: de Bergstraat/Wagenstraat/Gr Kruisstraat

De foto links staat op deze site (special Guus Hermens) en toont het Gouden Echtpaar Herman Holla-Kempkes in 1931 met kinderen en kleinkinderen. Zij woonden in de Bergstraat. Op de foto staan o.a.: J an Holla, Herman Holla, Jozef Wessels, Lies Wessels-Holla, Fer Holla, Dora Holla-Kamps, August Hermens, Marie Hermens-Holla, Heinrich Lieske, Gonda Lieske-Holla, Herman Holla, Elisabeth Holla-Kempkes, Trina Derkx-Holla, Gerard Derkx, Lies Hermens, Herman Hermens, Guus Hermens, Truus Hermens, Henk Hermens. Dit is een van de weinige foto's op deze site uit deze buurt.

En over deze buurt gaat het nu. De buurtvereniging Bergstraat, Wagenstraat, Gr. Kruisstraat, bestaat binnenkort 50 jaar en is op zoek naar foto's van vroeger. Hoe het er uitzag en wie er woonden. De buurt doet een oproep aan alle oud bewoners  en huidige bewoners of ze nog bruikbaar fotomateriaal hebben en tevens of zij hun huidige adres door willen geven, omdat de buurt ze voor een reunie uit wil nodigen. Reacties kunnen gestuurd worden naar: Jack Knops, Bergstraat 6, 6591 GP Gennep, jackknops@ziggo.nl , tel: 0485-514762

Zoals u wellicht weet zijn eer allerlei plannen mbt de oude NBDS spoorlijn, die door velen ook "Duits lijntje" wordt genoemd. Zie oa. LINK. Leuk is een trailer die door een filmer uit Schijndel gemaakt is en op youtube staat: LINK

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats