Bevers erg actief in het Niersdal bij GennepRuud Geraeds maakte bovenstaande foto van een door bevers omgelegde boom in de Niers tegenover Multimate (2 jan 2018)
Gemeente Gennep bespaart 7 miljoen euroGoed nieuws aan het begin van jaar 2018; de gemeente Gennep kan 7 miljoen besparen. Dat is namelijk het bedrag dat begroot is voor een IKC (Integraal Kind Centrum) of KEC (Kind Expertise Centrum) aan de Picardie.
Ik heb uit goede bron vernomen dat na de zomer Maria Goretti het SO (Speciaal (lager) Onderwijs) van Mikado gaat huisvesten. Daarmee is de leegstand van Maria Goretti opgelost en is tevens een IKC of KEC een feit. Na de zomer bevinden zich onder één dak Lager Onderwijs (Maria Goretti), Speciaal (lager) Onderwijs (Mikado), BSO (Buitenschoolse Opvang) en Peuteropvang en is het door de gemeente blijkbaar nagestreefde IKC/KEC een feit.
En daarmee wordt dan dus 7 miljoen euro bespaard!
Lager Onderwijs Maria Goretti Buitenschoolse Opvang en Peuteropvang Speciaal Onderwijs Mikado
Niersjaarsduik 2018 op de film
Niersjaarsduik 2018 op de fotoOp een nieuwe lokatie dit jaar: de vlonders bij de Gennepermolen. Het was behoorlijk hoog water (en stijgende) en de Niers stroomde erg snel. En aan de gezichten in het water te zien vonden sommigen het erg koud. Ik heb 1 album gemaakt, dat is opgedeeld in 4 onderdelen: vooraf, de springers, het publiek en vanuit de lucht (de laatste zijn door Frank gemaakt)
vooraf de springers/duikers het publiek vanuit de lucht
5000e bezoeker PetershuisJan Wessels belde dat ze vanmiddag de 5000e bezoeker van het Petershuis verwachtten. Wij er dus naar toe, want het zou leuk zijn om een foto te maken. En ja hoor: wie was de 5000e bezoeker? Mijn eigen Nellie. Dat zul je nu altijd hebben. Maar het is natuurlijk wel leuk dat de harmonie-tentoonstelling een succes is en het Petershuis zijn doelstelling realiseert van 5000 bezoekers. En ik had mijn foto's :-) . Een goede rutsch in het nieuwe jaar.....
Pastoor van Alphen, deel 3(het gehele verhaal kunt u lezen achter de knop hierboven "v Dinter vertelt over harmonie")
Zijn eerste twintig levensjaren
Dinsdag 1 december 1778 draagt de vroedvrouw de kleine Theodoor naar de Martinuskerk. Vader Gerhard van Alphen en de twee doopgetuigen Herma Goossens en Maria van Dijck vergezellen haar. Pastoor Ebben wacht hen op bij het doopvont achter in de kerk. Weer thuisgekomen na de doopplechtigheid kan een blijde moeder Anna in het kraambed de dopeling weer in haar armen sluiten.
Kinderen
De twee jongens Henri en Theodoor krijgen3 januari 1782 een zusje met de namen Clara Genoveva. Als koopman behoort Garhard van Alphen tot de weinige welgestelden in het stadje. Hij kan het schoolgeld voor de twee jongens best betalen. Henri, de oudste, zal traditiegetrouw zijn vader in het bedrijf opvolgen. Voor Theodoor is bij gebleken goede capaciteiten het priesterschap weggelegd. Clara zal als meisje niet naar school gaan maar van jongs af aan moeder helpen in het huishouden, de huishoudelijke taken leren en later een goede partij trouwen.
Schooljaren
Theodoor gaat dus naar de katholieke lagere school in de Kerkstraat. Daar, tegen het kerkhof, doorloopt hij de eerste zes schooljaren. Tijdens de pauze spelen de jongens vóór de school, want tussen de graven is het verboden terrein. Theodoor is blij wanneer hij tussendoor de lange schoolbank mag verlaten om met een schoolmakker in de kerk misdienaar te zijn. Het leren gaat hem gemakkelijk af. En dus stuurt vader Gerhard hem na zes jaar naar de Latijnse school die gehuisvest is in het raadhuis. Daar geeft de rector hem onderwijs in vakken die voorbereiden op de studie voor priester.
Bezet gebied
De gevolgen van de Franse revolutie (1789) worden in heel West-Europa merkbaar. Onder geïnspireerde leiders trekken Franse legers de landsgrenzen over. Het hertogdom Kleef wordt in 1794 overrompeld; de Pruisische koning laat zijn ver af gelegen wingewest in de steek. De hoge regering in Kleef wordt gedirigeerd door de opperbevelhebber van de Franse bezetters. In Gennep gaat Derk Thierry en Hanna Jeanne heten.
Studie
In deze Franse periode is Theodoor in Gennep ‘uitgeleerd' en zal hij zijn geboorteplaats moeten verlaten. Voor de vervolgstudie tot priester gaat hij naar de theologische hogeschool in de bisschopsstad Keulen. Daar is de priesteropleiding van het bisdom Keulen, waaronder Gennep valt. Tijdens deze studiejaren zal hij een of twee keer per jaar zijn voeten weer op Gennepse bodem zetten.Wiel van Dinter
Film van de uitreiking van Genneps gewiekste
Neije Miksers winnen Genneps gewiekste 2017klik voor het album op onderstaande foto
De familie KetsTonny kreeg van Pieter Bleyleven een oude foto om te scannen:de familie Kets uit de Burgemeester Woltersstraat, zo te zien net voor WOII. En we weten ook nog de meeste namen. De foto wordt ook toegevoegd aan de albums Gennepse mensen.
Wiel van Dinter vertelt: deel 2
Inmiddels staat ook deel 2 van het verhaal van Wiel van Dinter over pastoor van Alphen online. Hoe de familie van Alphen zich, zo'n 240jr geleden, vanuit Wamel in Gennep vestigde, in de Zandstraat: link naar het verhaal van Wiel (ook via de knop boven)
Lang vervlogen tijden-de ULOonderstaande foto´s zijn afkomstig van Marianne Holten (blijkbaar de dochter van meester van Cleef). De linker foto toont burgemeester Gilissen in "vreemd gezelschap" op de Groes. De foto is van rond 1955. Op de foto rechts een uitstapje van een ULO klas naar Schiphol. Henk heeft de foto's gescand.
Inmiddels heeft Frank ook een facebook pagina aangemaakt, waarop u de site kunt volgen (en liken) en waar u commentaar kunt geven. Op termijn wordt daarmee het gastenboek overbodig.
Tonny Wilbers stuurde een mailtje dat hij toch verschillende mensen herkent: " Herken toch enkele mensen van deze foto: Burgervader Gilissen, Sloots (dir. Postkantoor ) -Theo van As ( PTT)- Gerrit Guelen ( postbode ) – Jan Linders ( medewerker postkantoor , later dir. ) Liebrand ( Irenestraat )- Geert van Hout – Joop Gartsen. Wat voor een gelegenheid het geweest is , geen idee. "
Niet te filmen.....
het gedrag van sommige mensen. Ik liet vanavond Fleurtje uit en trof op het Wilhelminaplein afvalcontainers voor plastic en verpakkingsmateriaan aan die volgestouwd waren met glas-afval. Ik heb het glas er maar voorzichtigheidshalve uitgehaald. Op de foto rechts de glascontainer voor bruin en groen glas, die propvol zat. (was 2 dagen geleden trouwens ook al, hetgeen iets zegt over het op tijd ledigen van die containers) Maar hier was een TL buis in gestoken, die eigenlijk bij het chemisch afval hoort. De glascontainer voor wit/transparant glas was overigens nog helemaal niet vol, zodat het glas van de de foto links best in die container had gekund. Ik heb dat maar niet gedaan vanavond want het was al na 10, en het dumpen van glas in de container maakt behoorlijke herrie. Ik neem aan (hoop) dat Appie zich er morgen over ontfermt.
NachtmisHet was druk en warm en met glühwein achteraf. Wat plaatjes
Buiten in rij voor slager......een opmerkelijk plaatje op de zondagochtend: een lange rij wachtenden, buiten in de kou, voor de slager.......
Kaarsjesavond 2017
Glazen Winkeltje levert € 12.111 op voor Serious RequestKnappe actie van de dames in kwestie, die het bedrag ook meteen naar het glazen huis in Apeldoorn hebben gebracht.
Misschien is u opgevallen dat bovenaan een nieuwe knop is verschenen met als titel "Wiel van Dinter vertelt over harmonie".
Wiel heeft namelijk verder onderzoek verricht en dit heeft geleid tot een serie publicaties als aanvulling op alles wat hij al heeft gepubliceerd over de harmonie. Dit kunt u vanaf nu volgen via deze website (achter de knop dus). Vandaag deel 1, over pastoor van Alphen, de latere oprichter van de harmonie in 1818. Veel plezier.
Kaarsjesavondde rest volgt later :-)
Music at the museum!
Joop Koninklijk
Ik zag gister, donderdag 20 dec 2017, ineens een feesttent voor de winkel van Joop den Boer. Blijken ze het predikaat Koninklijk gekregen te hebben uit handen van zowaar de "gouverneur" van Limburg en de burgemeester. Ik was er niet bij, maar gelukkig was "de lange" uitgenodigd en heeft een paar plaatjes geschoten.
Een wat mij betreft volstrekt terechte erkenning voor deze zaak, want zolang ik me kan heugen zit Den Boer al op deze hoek van de Niersstraat en heeft zich met succes gedifferentieerd van de massa door zich te richten op kwaliteit. Daarmee heeft Gennep 2 zaken met het predikaat hofleverancier: Aarnoutse en Den Boer. Ik vrees dat er (in ieder geval de eerste decennia) geen meer bij komen, want er zijn al heel veel echt Gennepse zaken uit het straatbeeld verdwenen. Familie den Boer: proficiat!
Hieronder nog wat plaatjes van de hand van "de lange" (en maar goed dat ie zo lang is.. :-) )
Gisteren was zowiso speciaal, want ook de actie "het glazen winkeltje" van basisschool de Ratel voor de landelijke actie Serious Request (met het glazen huis van 3FM), haalde zelfs het jeugdjournaal. Ik heb die uitzending opgenomen zodat de beelden tot in lengte van jaren voor Gennep bewaard blijven. En verder ook nog een filmpje van de opening van de tentoonstelling 2 eeuwen harmonie van Gennep en een fotoalbum van diezelfde opening van fotograaf Gerard Kruijsen.
En vanavond is natuurlijk kaarsjesavond: half 8 op de Markt, en blijkbaar groter dan ooit!
Jeugdjournaal 20/12/2017 met het Glazen Winkeltje van de Ratel de opening van de tentoonstelling 2 eeuwen harmonie op zaterdag 16 dec 2017Voor het fotoalbum van Gerard Kruijsen van de opening van de tentoonstelling 2 eeuwen harmonie, klik op de foto hiernaast:
hieronder nog wat foto's
21 april worden de struikelstenen geplaatst
Zaterdag 21 april worden de struikelstenen geplaatst voor de Gennepse mensen die uit het straatbeeld van Gennep weggehaald werden om te worden vermoord ergens ver weg. Kinderen, zoals Selly, 10jr oud, Nanny, 12jr oud, jong volwassenen, volwassenen en ouderen. Ze komen terug in Gennep, op de plek waar ze woonden en vanwaar ze werden gedeporteerd. Bijna niet voor te stellen, de weg naar Vught en Westerbork, de treinwagons, gezinnen uit elkaar gesleurd, de vernedering, het geen adem meer krijgen en stikken. Het ene moment in Gennep wandelend tussen de andere Gennepenaren en even later weggerukt en vermoord. (bv: link naar verhaal van Toon van Kalmthout over Selly Andriesse)
Ik heb al eerder over de struikelstenen bericht, maar nu is het bijna zover. Gunther Demnig komt op zaterdag 21 april alle 22 Gennepse struikelstenen plaatsen op de adressen waar deze Gennepenaren woonden: Markt 15, Houtstraat 4-6, Zandstraat 6, Zandstraat 40, Brugstraat 16, Spoorstraat 123, Middelweg 32 en Nijmeegseweg 34.
De avond tevoren zullen lezingen georganiseerd worden: Gunther Demnig zal zijn Europese project van Stolpersteine toelichten, Herman van Rens (autoriteit in Nederland op gebied van deportatie van Joden en Zigeuners) zal het situatie van de Joden in Nederland en Limburg schetsen en tenslotte zal Harrie-Jan Metselaars de situatie van de Gennepse Joden beschrijven. Wie ze waren, hoe het in Gennep was, en wat er met hen gebeurd is.
Later in 2018 (direkt na de zomer) zal een boek over de Gennepse Joden verschijnen en zal een tentoonstelling ingericht worden in de kenniskeuken (sousterrain onder de bibliotheek) en zullen weer lezingen gehouden worden en filmmateriaal vertoond. Ook zal er lesmateriaal voor de Gennepse scholen gemaakt worden.
HIER WOONDE
HENRI ANDRIESSE
GEB. 1897
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
16.7.1943
HIER WOONDE
JULCHEN ANDRIESSE-JAKOBSOHN
GEB. 1899
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
11.6.1943
HIER WOONDE
ABRAHAM JAKOBSOHN
GEB. 1861
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
14.5.1943HIER WOONDE
JOSEPHINA BOCK
GEB. 1879
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
14.5.1943
HIER WOONDE
BERTHA BOCK
GEB. 1876
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
14.5.1943HIER WOONDE
HEDWIG BOCK
GEB. 1890
VAN HIER GEDEPORTEERD
25.8.1942
IN AUSCHWITZ VERMOORD
30.8.1942
HIER WOONDE
MAX BOCK
GEB. 1877
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
14.5.1943
HIER WOONDE
RACHEL BOCK-OPPENHEIMER
GEB. 1879
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
14.5.1943
HIER WOONDE
JACOB KAUFMAN
GEB. 1890
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
16.7.1943
HIER WOONDE
HENRIETTE KAUFMAN-LEEFSMA
GEB. 1894
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
11.6.1943HIER WOONDE
JULIUS ANDRIESSE
GEB. 1885
VAN HIER GEDEPORTEERD
25.8.1942
IN LUDWIGSDORF VERMOORD
6.3.1943HIER WOONDE
HELENE ANDRIESSE-HES
GEB. 1895
VAN HIER GEDEPORTEERD
25.8.1942
IN AUSCHWITZ VERMOORD
30.8.1942HIER WOONDE
WERNER HERTOG
GEB. 1909
VAN HIER GEDEPORTEERD
25.8.1942
IN BUCHENWALD VERMOORD
29.3.1945HIER WOONDE
JET VAN LEEUWEN
GEB. 1872
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
14.5.1943
HIER WOONDE
ELLEN van LEEUWEN-HOFFMANN
GEB. 1919
VAN HIER GEVLUCHT
9.4.1943
OP WEG NAAR BERGEN-BELSEN VERMOORD
Kort na 21.1.1945HIER WOONDE
SAMUEL ANDRIESSE
GEB 1890
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
16.7.1943HIER WOONDE
JOHANNA ANDRIESSE-JESSE
GEB. 1880
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.4.1943
IN SOBIBOR VERMOORD
16.7.1943HIER WOONDE
HILDEGARD ANDRIESSE
GEB. 1918
VAN HIER GEDEPORTEERD
25.8.1942
IN AUSCHWITZ VERMOORD
30.8.1942
HIER WOONDE
WALTHER ANDRIESSE
GEB. 1916
VAN HIER GEDEPORTEERD
25.8.1942
IN OPPER-SILEZIË VERMOORD
April 1943
HIER WOONDE
HEDWIG KÖLLING-HIRSCHBERG
GEB. 1882
VAN HIER GEDEPORTEERD
9.9.1943
IN AUSCHWITZ VERMOORD
17.7.1944
Eea is geïnititeerd en wordt georganiseerd door de stichting Monarch met mijzelf als contactpersoon. Ikzelf heb indertijd het initiatief genoemen omdat ik het te triest voor woorden vind, wat er gebeurd is. Wat er bv met die meisjes van 10jr en 12jr gebeurd is gaat mijn voorstellingsvermogen te boven. Erg genoeg is het ook nog actueel, want nog altijd wordt er onderscheid gemaakt op basis van afkomst, religie, kleur of wat dan ook. En daarom is dit project ook zo belangrijk. Om ons aan die Gennepse mensen te herinneren en wat er met hen gebeurd is, maar ook om ons te doen stilstaan waar eea toe kan leiden als genoemd onderscheid wordt gemaakt. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met oa de stadsgidsen en de andere leden van het cultuur-historisch platform binnen Gennep en ook met de gemeente Gennep. De bedoeling is dat de stenen zelf gefinancierd worden vanuit de Gennepse bevolking zelf (22 stenen à € 120,= per steen) omdat het Gennep en de Gennepenaren betreft. Voor het overige zal de gemeente Gennep subsidie verlenen en wordt een (even groot) subsidiebedrag aangevraagd bij de provincie Limburg.
Als u wilt meedoen, dan volstaat een mailtje naar mij (harm.teunissen@home.nl). Ik noteer dan uw naam als bevestiging en vraag later (in maart) om het geld over te maken op de rekening van Monarch zodat daarvan de plaatsing van de struikelstenen betaald kan worden.
Een echte aanraderwerd door velen de zaterdagmiddag geopende tentoonstelling 2 eeuwen harmonie van Gennep genoemd. In stijl kwam de harmonie achter het vaandel door de Zandstraat gemarcheerd op weg naar museum het Petershuis, waar de komende 6 weken de tentoonstelling "2 eeuwen harmonie van Gennep te bekijken en te bewonderen is"
Opgesteld voor het Petershuis werden een aantal marsen gespeeld, waarna Anries Knevel, voorzitter van het Petershuis een korte speech hield, waarna Mat Rutten, voorzitter van de harmonie, het woord nam en in het kort 200jr harmonie van Gennep belichtte, de kerkelijke harmonie voor iedereen en al 200jr paraat voor Gennep en de Gennepse bevolking. De 2 jongste leden mochten de openingshandeling verrichten, waarna het vaandel binnen in de standaard werd gezet ten teken, dat de tentoonstelling officieel was begonnen.
De leden van de harmonie en de eerste gasten kwamen ogen en oren te kort en een veelgehoorde uitspraak was dat men toch een keer snel terug moest komen om nog eens goed te kijken, want er is veel te zien en te horen. En voor de kleintjes ook om te doen, want er is een kleurwedstrijd voor de jeugd en men krijgt in ieder geval al een ballon mee.
Wilt u het Gennep van 1818-2017 nog eens in beeld en geluid bekijken (met de nadruk op de laatste 100jr, want van voor die tijd waren er slechts enkele beelden), dan moet u beslist gaan kijken. En niet alleen voor de harmonie. In het Petershuis is de grootste verzameling ooit van historische films van Gennep bijeen gebracht, want meestal speelde en speelt de harmonie bij belangrijke gebeurtenissen een rol. Aan het eind van de bijeenkomst bedankte Mat Rutten Petershuis en vrijwilligers en iedereen die heeft geholpen en daarna nog nadrukkelijk Wilma en Nellie voor het in elkaar zetten van deze mooie tentoonstelling. Hieronder een paar plaatjes van de opening.
Voor de jeugd is er een eigen hoekje. Met ook nog kleurplaten (links) voor de jeugd van Gennep en natuurlijk ballonnen voor de kleintjes, en ook kunnen allerlei instrumenten uitgeprobeerd worden. Er zullen de komende weken ook regelmatig muziekanten van de harmonie komen spelen en de kids kunnen dan vragen wat ze willen, of (als ze dat willen) wellicht eens op die hele grote bas blazen. Mooi foto-moment om voor later te bewaren trouwens!
De Gennepse bevolking helpt de harmonie weer op de been
Bij terugkomst van de evacuatie in het (door de geallieerden!!) geplunderde Gennep had de harmonie helemaal niets meer, behalve een oud verschoten vaandel uit 1861. (en dat vaandel is op de tentoonstelling in 2018 te zien). Men had geen geld en geen enkel instrument.
De harmonie kwam echter weer langzaam op de been door giften van de Gennepse bevolking (een collecte leverde toen zelfs fl 2072,50 op), een enorme gift van fl 1000,= van Matigheid en Genoegen (deel van de opbrengst van hun revue), een subsidie van de gemeenten van fl 100,= en een bijdrage van de kerk van fl 125,=. Al met al had men in 1946 weer fl 3518,90 in kas, die grotendeels aan de aankoop van instrumenten werd besteed. Ook werd nog een bedrag van eht kerkbestuur geleend. Die instrumenten werden bij de firma Schenkelaars in Eindhoven gekocht en telkens opgehaald door A. Roossenboom.
De reclameplaat van de fa Schenkelaars (de clown met de grote trom) is ook te zien op de affiches van de tentoonstelling van 2 eeuwen harmonie, die vanaf komend weekend in het Petershuis is te bewonderen.
Hieronder een 4 tal foto's van vandaag.
2 eeuwen harmonie van Gennep
komend weekend wordt de tentoonstelling 2 eeuwen harmonie van Gennep geopend in het Petershuis en is voor allen (gratis) toegankelijk. Een aanrader en zeker in de kerstvakantie. Het is natuurlijk uniek dat een vereniging zo lang bestaat en daarmee ook een van de oudste harmonieën van Nederland is. In het Petershuis is de geschiedenis samengevat en is er voor elk wat wils. Van de na-oorlogse groepsfoto's zijn de meeste namen bij elkaar gezocht. De tentoonstelling is verder thematisch ingericht. Ook zijn er muziekinstrumenten te zien (en aan te raken en sommige zelfs te bespelen). Alle uniformen die de harmonie ooit gehad heeft worden tentoon gesteld evenals het oude vaandel dat nog uit 1861 dateert en dat een van de zeer weinige zaken is die de harmonie na de terugkeer van de evacuatie in 1945 in een leeg-geplunderd Gennep aan trof.
Leden van de harmonie zullen tijdens de tentoonstellingsduur op geregelde moment acte de presence geven en hun kunsten ten toon spreiden. Ook dat is voor de kids leuk, omdat ze zo op laagdrempelige manier met de instrumenten kennis kunnen maken. En laat ze rustig vragen stellen aan de muzikanten, want die geven graag antwoord of laten zien hoe het werkt. Hebben de kids daar geen zin in, dan kunnen ze altijd nog gaan kleuren, want de kleurplaten en stiften liggen klaar.
En tenslotte is er ook bewegend beeld op een supergroot scherm op de 1e verdieping. Daar is een keuze te maken uit maar liefst 15 filmpjes, die een beeld geven van Gennep en de harmonie in de afgelopen 100jr. De oudste beelden dateren zelfs uit 1917, maar er zijn ook beelden te zien uit 1920, 1923, 1941, 1942, 1943, 1945, 1947, 1953, 1955 enzovoorts. Wilt u zien hoe burgemeester van Banning zijn oudste kind in 1942 naar de (oude) Martinuskerk in een rijtuigje ter doop bracht, of het inhalen van deken Janssen in 1945, burgemeester Gilissen in 1947, de opening van de Nieuwstraat in 1953, de inhuldiging van het oorlogsmonument in 1953 (met het inmetselen van een dokument in de sokkel), de opening van de Maasbrug in 1955, het is allemaal te zien. Maar ook een compilatie van 23 jaar Proms in Gennep of 200jr harmonie van Gennep in beeld gebracht.
Afgelopen weekend was het het weekend van de kerstmarkt, maar vooral ook van de allereerste Genneps Gewiekste quiz. Hartstikke leuk met heel veel deelnemers. Ikzelf heb ook meegedaan en volgens de oorspronkelijke aankondiging zouden we meer dan voldoende mensen in het team hebben (8), maar ik vermoed dat in de loop van de maanden het aantal gestelde vragen vanwege het enthusiasme van de organisatie drastisch is toegenomen en dusdanig dat ik het minimaal gewenste aantal mensen in een team toch op tenmiste 15 schat. En dan plus nog zo'n stuk of 6 computers. 8 man is dan wel heel erg weinig en zeker als er mensen ook nog de hele tijd weg moeten naar skate-baan, Takken, Martinuskerk, de Kroon en de etalages in de Niersstraat (volgende keer moet Joop den Boer trouwens ook de tijdklok van de etalage-verlichting zo zetten, dat ie niet halverwege de avond uit gaat, maar dat terzijde).
Afgelopen weekend was het ook het weekend van de sneeuw. Mooie plaatjes, maar ook giga-verkeersproblemen. Zo stond er zelfs op zondagmiddag rond 16;00h maar liefst 1225km file volgens de ANWB. Onvoorstelbaar. Het weer had jammer genoeg waarschijnlijk ook een nadelige invloed op het aantal bezoekers aan de kerstmarkt. Jammer en vooral omdat men dit jaar zo zijn stinkende best gedaan had. Groter dan ooit en zelfs tot en met de Niersstraat. Volgend jaar beter (en dan ook graag de koopzondag beter afstemmen, zodat die gelijk valt met de kerstmarkt). Ik heb een paar plaatjes geschoten afgelopen weekend.
Genneps Gewiekste Kerstmarkt op zaterdag Kerstmarkt op zondag wat sneeuwplaatjes
I'm back! :-)al vroeg sneeuw dit jaar trouwens. Onderstaande foto is van Frank
Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!
Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's