Nieuwe kunst-uiting van Mirso?

of het 1e project van een nieuwe lichting metselaars van het Hezeland? Ofwel iemand probeert de eeuwenlange relatie van Gennep met het water van de Niers in beeld te brengen door de stenen golvend te plaatsen? Een stukje verder toon ik u de oplossing.

Zwanen op de Niers, vlinders in de struiken, de warmte hangt als een klamme warme deken over Gennep. Ja hoor, het is zomer. Bij de Witte Olifant zit men buiten en wil men op de foto. En de scholen organiseren "buiten-activiteiten" en soms zelfs met water zoals hier bij het Elckerlyc.

De Gennepenaar die het wandelen bijna heeft uitgevonden is paraat voor de 4daagse van volgende week. 4x 40km, dus niet door Ottersum. Op de foto draagt ie een "oud" Genneps shirt. De gemeente reikt as zaterdag de shirts van dit jaar uit aan de Gennepse deelnemers. Een goed initiatief, alhoewel ik de materiaalkeuze van dit jaar (polyester) een wat minder verstandige keus vind. Maar ja, een gegeven paard moet je niet in de mond kijken...

en de oplossing van het raadsel. Open de volgende link dan ziet u het zelf. Een parkeerplaats of speeltuintje lijkt mij trouwens een beter oplossing dan de huidige situatie.

Gebroeders van Tol

In een webalbum met Gennepse mensen mogen de broers van Tol natuurlijk niet ontbreken. Wie kent niet de Theresiahoeve in de Maaskemp, vlak onder de stadsmuren, waar de gebroeders hun boerderij hadden. Ik weet nog dat in het voorjaar een van de broers altijd met een platte kar mest bij ons in de Molenstraat kwam brengen uit hun koestal. Dat was in de zestiger jaren van de vorige eeuw.De mest werd met de hand over de heg gezet en vervolgens waren wij nog dagenlang bezig om de moestuin, inclusief de mest, om te spitten. En dat spitten moest in rechte voren. Eerst afsteken, dan de mest en dan omsteken: een zwaar en langdurig karwei. (we hadden een behoorlijk grote tuin). Maar dit album gaat over mensen en niet over moestuinen. Peter Gommans heeft eind negentiger jaren een mooie serie foto's van de broers gemaakt in zwart wit en stuurde me deze. Deze mooie foto's van Peter vormen het begin van het 5e webalbum met Gennepse mensen.

Zwanen en ander gevogelte

Wolfman berichtte in het gastenboek dat ie een koppel zwanen met 4 jongen had gespot. En inderdaad.. Ik vermoed echter dat ze een stuk stroomopwaarts hun nest gehad hebben. En op de voormalige tandartswoning naast de oude toren: ik moest even in mijn ogen wrijven. Beide ooievaars stonden zo te zien te wachten tot zoon- of dochter-lief van het nest op het stadhuis zou opstijgen. Ook nog wat andere plaatjes. Zou trouwens als nieuwe gemeentenaam gemeente "Noord-Limburg" niet veel eenduidiger zijn geweest? Zou het bovendien voor de rest van Limburg wat duidelijker zijn dat Venlo niet het uiterste noordpuntje van de provincie is..

de zwanen
de toren die gerestaureerd gaat worden
de ooievaars (op de foto van de toren ziet u er ook 1)
laatste stukje metselwerk Gennepermolen
meerkoeten lopend op het water
de ornamenten die op eht bolwerk zouden terugkeren
busstation: werkzaamheden vorderen
Martinusschool
insecten zijn er blij mee
Brugstraat
Paters
spoorstad herleeft
borden
Glorieuze intocht

Zaterdagmiddag was de glorieuze intocht van de jeugdvierdaagse van 2009. Er zouden zo'n 1180 deelnemers zijn geweest! Een groot succes voor de Ottersums stichting kindervakantiewerk, maar natuurlijk ook voor de kids zelf. Voorafgegaan door muziek en beladen met bloemen trok de jeugd naar de sportvelden van Achates voor het afhalen van de welverdiende medaille. Govert was er bij.

Ministerraad besluit: Nieuwe gemeente heet Maasduinen

Dankzij Goof hebben we al eerste het bericht dat de nieuwe gemeente na de herindeling definitief gemeente "Maasduinen" gaat heten, zoals al was verwacht. De Ministerraad heeft dit vandaag, 10 juli 2009 besloten. LINK naar Persbericht. Op 1 jan 2011 is het zover. Dan is er géén gemeente Gennep meer. Op zich vind ik het wel een goede naam. De nieuwe gemeente kan moeilijk Gennep heten. Gennep is weliswaar de grootste plaats, maar loopt niet van Wellerlooi tot Molenhoek. Ik ben alleen benieuwd waar straks het nieuwe gemeentekantoor gebouwd gaat worden. Wellicht is Afferden een goede plek. Het ligt immers zo ongeveer in het midden en daar zijn weinig ruimte-problemen. We zullen zien. En verder: ook nog een album (van Goof) van de 3e dag van de jeugdvierdaagse eneen filmpje van Summmertime van afgelopen zaterdag 4 juli met Tessa, Sherilyn en Luuk Wessels (Totally Kidz) Vraagje: kijkt men inderdaad naar de filmpjes? Anders kan ik ze beter achterwege laten.

de 3e dag van de jeugdvierdaagse van 2009 (album van Goof)
SumMmertime 4 juli 2009 met Tessa, Sherilyn en Luuk Wessels (Totally Kidz)
Niet van suiker

De deelnemers van de jeugdvierdaagse laten duidelijk zien dat ze niet van suiker zijn. Opgewekt, zich niets van de buien aantrekkend, en met een lach op hun gezicht wordt de 2e dag van de jeugd4daagse van 2009 afgesloten. Goof stuurde foto's.

Nu maar hopen dat ze op al die schoolkampen en andere activiteiten die momenteel gaande zijn de goede moed blijven houden.

4daagse film (1e dag) en Kafka

Ik heb van de 1e dag van de jeugdvierdaagse ook een filmpje gemaakt. Daarnaast ontving ik een persbericht van Emile Goossens over het 2-richting verkeer in de Spoorstraat en Weverstraat.

Persbericht Spoorstraat

Aan de inhoud te zien is het er gisteravond heftig aan toe gegaan. Voor degenen die het hele verhaal niet kennen:

KAFKA-aanse toestanden

(niet kijken als u mij een zeurpiet vindt)

filmpje 1e dag jeugd4daagse
1e dag van de Ottersumse jeugd4daagse: Gennep

Traditiegetrouw voert de 1e dag van de jeugdvierdaagse naar Gennep en wordt er gerust bij de blokhut. Daarna gaat het over de Niersdijk verder. 2 albums van Gennep.nu. De blokhut en de tocht over de Niersdijk. En ook Goof heeft een album gemaakt, album nr 3. Het leek trouwens drukker dan ooit en het weer werkte goed mee. Veel plezier.

rust bij de blokhut
Niersdijk
het album van Goof
SumMmertime en Pleinfeesten

2 perfecte initiatieven die Gennep bovendien weer op de kaart zetten en het zomers aangenaam vertoeven maken. U heeft nog foto's van SumMvertime van afgelopen zaterdag te goed, met Luuk Wessels (een apetrotse pap Paul), totally kidz, Sherilyn en Tessa. Ook stuurde Marco de foto's van de zaterdagavond en de zondagmiddag van de Pleinfeesten (hij was niet voor niets "hof-fotograaf") en ook Bert stuurde foto's van de zondagmiddag van de Pleinfeesten. 4 albums derhalve. Veel plezier.

SumMmertime
Pleinfeesten zaterdagavond: Marco
Pleinfeesten zondag: Bert
Pleinfeesten zondag: Marco
Monarch

Kunstenaar Mirso en de stichting Monarch (dit staat voor "monumenten, archeologie en cultuurhistorie") hebben een nieuw project op stapel gezet. Henk heeft vandaag de foto links gestuurd, nadat alle beeltenissen waren geplaatst: 8 burgemeesters.

Wat mij persoonlijk betreft had het raam rechtsonder leeg kunnen blijven. De persoon op de foto wenst immers van ons eeuwenoude stadhuis een luxe eettent te maken. Zie ook de opmerking in het gastenboek en het artikel in de Gelderlander. LINK

Dat de halve bevolking te hoop loopt tegen wat de meesten een zeer ongewenste ontwikkeling vinden, is blijkbaar minder belangrijk dan het linksom of rechtsom doordrijven van haar eigen zin. Wellicht is de bedoeling om de companen van de organisatie van de floriade in Gennep op een luxe etentje te kunnen uitnodigen. Ik zou het anders ook niet weten, waarom ze zo blijft drammen.

Persoonlijk vind ik die € 125000,= die Gennep jaarlijks aan de floriade moet bijdragen al veel en veel te veel en zeker terwijl daartegenover staat dat bv de subsidie aan de Gennepse muziekkorpsen zwaar gekort is. De toekomstige jaarlijkse vaste subsidie aan de Gennepse harmonie bedraagt minder dan 2% !!! dan de bijdrage aan de floriade, die wordt gedaan onder het mom van "als het in Venlo regent, dan drupt het in Gennep". Over de garantiestelling voor de verliezen van de floriade zullen we het maar helemaal niet hebben. Wat mij betreft géén luxe eettent in het stadhuis. Dit is a) niet realistisch en b) is het stadhuis eerst en vooral van de Gennepse bevolking.

De oude kerktoren wordt dit jaar gerestaureerd. Waarschijnlijk is er op 5 september een "torenfestival" om de nodige gelden in te zamelen. Binnenkort komt ook een website van de torenstichting online. Maar wat is er nu mooier dan het stadhuis en de oude toren aan elkaar te "koppelen". De toren is te klein voor een zelfstandige exploitatie, maar dit kan vanuit het stadhuis gebeuren. Ik ben voorstander van een lokale of Nrd Limburgse VVV in het stadhuis waarbij het stadhuis een soort huiskamer plus functie krijgt, waar koffie verkregen kan worden en waar de Gennepse historie centraal staat mèt de Gennepse verenigingen en activiteiten. De stadsgidsen zouden van hieruit kunnen opereren.

De stichting Monarch heeft overigens nog veel meer plannen dan de uitvoering van het burgemeesters-project. Ongetwijfeld zal ik in de nabije toekomst daarover kunnen berichten.

Pleinfeesten: zaterdagmiddag, 50+

Zowel Marco Thijssen als Bert vd Bosch hebben foto's gemaakt. 2 albums derhalve. De andere foto's van Marco kunt u vinden op LINK of via de site van de pleinfeesten: LINK En binnekort volgen nog de foto's (en film) van Summmertime van afgelopen zaterdag met Totally Kidz, Luuk Wessels, Sherilyn èn Tessa. Veel plezier.

de foto's van Bert van de Bosch
dee foto's van Marco Thijssen
Nick&Simon: "de movie"

Nick en Simon in Gennep

Nick en Simon traden zaterdagavond 4 juli op in Gennep, op de pleinfeesten. Om 5 over 8 arriveerden ze in hun mercedes en om 20 over 9 begon het concert op een stampvol Europaplein. Een uitgebreide reportage van Gennep.nu. En binnenkort volgt nog veeeeeeeel meer. Stay tuned..

Pleinfeesten, drijvende auto's/drollen en brand

Het was druk vandaag. De pleinfeesten op het Europaplein zijn begonnen. Natuurlijk bericht Gennep.nu daarover. Maar ook waren er stortbuien, niet alleen in Gennep, maar ook in Boxmeer. In Gennep dreven de drollen, in Boxmeer de auto's. Unieke beelden van www.gennep.nu! En tenslotte was er ook nog brand, voor de zoveelste keer, bij de Kuulwei. Maar goed dat mensen van de brandweer al meehielpen met de pleinfeesten en dus snel paraat waren voor de brand. Je vraagt je alleen af wanneer de gemeente die aftandse en gevaarlijke zooi van de Kuulwei nu eens doet laten slopen... En de drollen in Gennep... tja. De wethouder heeft blijkbaar niet veel kaas gegeten van riolering tot grote verontwaardiging van de bewoners van de Willem Boyeweg. Daar kwamen de tampons en de drollen boven drijven en was het probleem niet zozeer het nieuwe infiltratie-riool voor het hemelwater, maar de gewone riolering. Dat de capaciteit van het infiltratieriool beperkt is blijkt wel uit het feit dat alle pas gerenoveerde straten blank stonden: de Heijenseweg, de Picardie, de Willem Boyeweg. Maar in Boxmeer was het nog veeeeeel erger.

Pleinfeesten

Onderstaande foto's zijn van een bewoner van de Willem Boyeweg, die net vernieuwd is (inclusief riolering), nadat in de afgelopen jaren al herhaaldelijk wateroverlast was opgetreden.

Bewoners van de Willem Boyeweg zijn behoorlijk boos. 1 van de buurtbewoners stelde: " want garandeerde wethouder Arnold Jansen niet dat dit nooit meer zou gebeuren??"

de foto's
een filmpje
Brand in de Kuulwei

Triest natuurlijk dat die straten blank staan en dat de drollen door de Willem Boyeweg drijven. Maar het kan nòg erger. Bijvoorbeeld in Boxmeer, want daar deugt al helemaal weinig van de riolering. Dit konden de klanten van Jan Linders aan den lijve ondervinden. En een wijze les voor u: nooit uw auto in een ondergrondse parkeergarage parkeren, want ander kan u het volgende overkomen. FILMPJE Unieke beelden, en natuurlijk bij www.gennep.nu. Veel plezier.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Duet