Over feestverlichting kerstmarkten en -concerten
Over de nieuwe feestverlichting is al veel gediscussieerd en gezegd. Tonny Wilbers stuurde me een mailtje met de foto links en schreef: "Beste Harm. Misschien wel het zoveelste berichtje over de "prachtige "nieuwe feestverlichting. Interviews over hoe het vroeger is gegaan met de financiering etc. etc.. Maar dat was in ieder geval ook verlichting. Maar voor die tijd was er ook een straatverlichting op de Zandstraat en Niersstraat en die kwam niet uit China , Hong Kong of Taiwan., Die werd gemaakt door de zelfstandige ondernemers en bewoners uit die straten zelf, in de werkplaats van mijn vader en die dat was pas verlichting voor die jaren. Deze verlichting heeft heel veel jaren dienst gedaan. er is zelfs een " oude " nog steeds zelfstandige ondernemer die hem vandaag van de zolder af heeft gehaald en hem weer aan zijn gevel wil gaan hangen..................Over deze verlichting zal nog dikwijls gesproken worden. Bijgaand een opname uit die jaren waar ik het zojuist over had.  Groetjes Tonny ( ex-zelfstandige ondernemer )" Naschrift: Misschien is de huidige verlichting inderdaad niet zo denderend. Echter: men doet zijn best en nog véél belangrijker, het huidige frame is perfect geschikt om als basis te gebruiken voor een verdere versiering met sterren of wat dan ook.

Op 14 december is de kerstmarkt bij het stadhuis, georganiseerd door Jong Nederland. Ik heb begrepen dat er een heuse kerstman maar ook een "living statue" is naast de vele kraampjes en dat de kroost met de kerstman of de "living statue" op de foto kan. Een aanrader dus. Op de kerstmarkt kunnen trouwens ook nog de kerstkaarten gekocht worden met mooie afbeeldingen uit het Gennepse.

Op diezelfde (koop)zondag is er ook nog een kerstconcert in PicaMare, waarvan de opbrengst voor de Nederlandse Hartstichting is. De harmonie en het Vocaal treden op. Zie ook de poster rechts.

Veel plezier (en een goed weekend aan eenieder)

Mijn provider stopt ermee

Ik kreeg vandaag een mailtje van mijn provider (Lycos) dat het bedrijf gaat stoppen. Wanneer en hoe is nog niet duidelijk, maar het heeft wel vervelende consequenties. Bij deze provider staat namelijk zo'n 9 GigaByte aan materiaal van deze site en ook de domeinnamen zijn bij deze provider ondergebracht. Het persbericht staat ook op de site van lycos. PERSBERICHT Een oplossing is ook niet zo simpel omdat momenteel alle files en pagina's via webadressen aan elkaar gekoppeld zijn. Verhuizen is dan niet makkelijk. Ik houd u op de hoogte.

Gennep bij nacht (en de lift natuurlijk)

Marco Thijssen heeft gisteravond een serie mooie plaatjes van het Gennepse geschoten toen Gennep nog bedekt was onder een maagdelijk wit tapijt. U kunt al zijn foto's zien op: Link naar Picasa. Een aantal van zijn foto's staan hieronder.

En de lift? Vanochtend ontving ik een antwoord mailtje van dhr Mennen (directeur van Pantein), waarin hij mij de 2e lift bevestigt en waarmee hij en Pantein zich dus aan hun woord houden. Een prima zaak en hopelijk zijn de liftproblemen op korte termijn volledig uit de wereld. Morgenochtend (di 25 nov) zou dit ook in de Gelderlander verhaald worden. Maar nu eerst een paar van de foto's van Marco. Veel plezier. O ja: en denkt u er nog aan om kerstkaarten te bestellen (via deze link)?

Papier- of Sneeuwschepper?
Frank stuurde de foto links en vroeg zich af of de naam van de straat (Papierschepper) wel goed gekozen was. Wellicht was sneeuwschepper meer op zijn plaats geweest. Altijd leuk die sneeuw. Alles ziet er weer schoon uit. Alleen jammer voor de kids dat het niet overdag gevallen is.
ER KOMT EEN TWEEDE LIFT!!!!!!

uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook Pantein het inmiddels zat is en dat er morgen een gesprek is met een liftenleverancier over de levering en plaatsing van een 2e lift. Dhr Mennen heeft dat namelijk vanmiddag (zo 23 nov) tegen 1 van de andere leden van de actiegroep gezegd. Daarmee komt dhr Mennen zijn toezeggingen aan ons na. Wellicht heeft mijn mailtje van afgelopen week aan dhr Mennen ook geholpen. Hopelijk wordt die lift dan als brandweerlift uitgevoerd, zodat ie ook voor evt ontruimingen gebruikt kan worden.

De Oranje Vrollie met " 't is wèr bal"

hebben het Schlagerbal 2008 van Bombakkes gewonnen.

De foto is van Sjaak Peters, die Goof in de nachtelijke uren nog even bij mij heeft gebracht. De presentatieprijs was voor de buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat, de winnaars van afgelopen jaar.

En ook wat plaatjes van Flamingo's en wel van Dames 1, Dames 2 en Heren 1. Alledrie de teams wonnen en wel met 4-0 (D1), 3-1 (D2) en 3-2 (H1).
Een WANHOOPSKREET! - al 3!! dagen opgesloten....

Sint, gij bent een goede man, geef ons een nieuwe lift, als het kan

Inderdaad de lift is nog steeds buiten gebruik en bovenstaande kreet zag ik net (zaterdag 14:00h) op de liftdeur van de Norbertushof geplakt staan. De lift ligt er nu dus alweer 3 dagen uit en de bejaarden zijn en blijven opgesloten. Van bestuurders en instellingen geen bericht, want tenslotte wordt aan alle regeltjes voldaan en worden zaken (zogenaamd) "professioneel" aangepakt. Triest dat helemaal niemand de verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat dit voor eens en altijd opgelost wordt door de plaatsing van een 2e lift. Dat lijkt mij een stuk zinniger dan het praten over en verwijzen naar procedures en regels en die zogenaamde professionaliteit. (schrijven aan de bewoners)

beg. grond
bij de trap
1e verdieping
toegang geblokkeerd
Gesodemieter!

Het plaatje links hangt vandaag alweer de hele dag op de lift in de Norbertushof. Ik ben net (19:30h) nog even wezen kijken en het hangt er nog steeds! De mensen op de 1e verdieping zijn dé facto opgesloten en kunnen niet naar beneden, bv naar het bandje dat vanavond in de Nierszaal optreedt. Blijkbaar moet met spoed een onderdeel besteld worden voordat de lift weer gemaakt kan worden.....

In het verleden is Pantein het voordeel van de twijfel gegeven tav het functioneren van de lift, maar ze blijken het niet voor elkaar te kunnen krijgen, zodat ik het gesodemieter nu eindelijk zat ben.

Er moet een 2e lift komen, zodat de mensen nooit meer op hun verdieping opgesloten zitten. Bovendien kan deze 2e lift dan als brandweerlift uitgevoerd worden, zodat ook in een noodgeval de 1e verdieping mbv die lift ontruimd kan worden (hopelijk is het nooit nodig).

Ik neem aan dat iedere Gennepenaar het grondig met me eens is dat dit ècht niet meer kan, dat Pantein voldoende tijd en gelegenheid heeft gehad, en dat die 2e lift er nù moet komen!

Schlagerbal (+ Teuntje wordt gewassen)

Aanstaande zaterdag is in PicaMare de eerste èchte carnavalshappening van het seizoen 2008-2009, namelijk het traditionele SCHLAGERBAL. De entree is slechts €2,50 (donateurs gratis) en de zaal is open om 19:00h. Aanvang is om 20:11h. Er zijn 15 kandidaten om de buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat op te volgen, die verleden jaar het Schlagerbal hebben gewonnen. Het programma staat hier rechts:

 

Programma:

20.11 uur Ientocht Prins Twan d'n Urste en de raod van elluf.
Volgorde schlagerbal 2008
1 Wá Vlotter - musredna sellA
2 ex-Hoogheden - Veul gepraot, mar wènnig gezét…
3 de Alde Garde - t Lieske
4 Vals Plat - Ik hèb n deet
5 Néve d'n diepvries - Hèdde t wél of hèdde t nie

De winnaars van 2007 tijdens hun optreden van toen

6 Oranje vrollie - Ut is wer bal
7 Heiloberg - Blief toch hie.r
8 de Midsteentalers - Ze het ut nie gedaon!
Pauze
9 Trubbel - Gezocht
10 Muuj en Zie.k - Vier Vastelaovend
11 Vriendenclub 't Zowiezooitje - Zö Blïj
12 vc ôk Moî - Linksum of rechtsum
13 b.v. de Loodsstraot - Ut Jökst
14 bestuur Coloradokèvers - Wïj Spoore nie
15 de Bolderkar - Ta tie-ta-tè.terke
Vördét de zjuurie zich trugtrèkt, wèrre alle refreintjes nog enne keer afgespöld
uutslag
en dan is t FEEST,saame mit A'mase

Bert van den Bosch stuurde me afgelopen week onderstaande foto's. De hond heet Teuntje (en hij maakt het goed........ :-) )

(O ja: voordat u de dierenbescherming gaat bellen......: het is nìet echt.)

De PIETENCAM

Zoals bijna iedereen doet, maken ook Sint en de Pieten zelf foto's en film voor hun eigen plakboeken. Door bemiddeling van fotopiet Franco kan gennep.nu u een korte selectie uit die eigen foto's tonen en bovendien een filmpje gemaakt door de pieten van hun aankomst op de loswal, het stadhuis, PicaMare en bovendien ook de ontvangst op het bejaardenhuis, waar het dit keer Sint was die een cadeautje mocht ontvangen. Daarnaast, als beloofd, nog 2 albums met opnames van Goof en van Marco. Veel plezier.

het filmpje gemaakt door Franco, 1 vd pieten in het gezelschap van de Sint
het fotoalbum van de Pieten (de "Pietencam")
het fotoalbum van Goof
het fotoalbum van Marco
Sinterklaas is in Gennep!

Vanmiddag is Sinterklaas dan eindelijk in Gennep aangekomen. Bij de loswal stond een grote menigte te wachten op de goedheiligman. Daarna toog het gezelscahp naar de Markt, waar de officiële ontvangst door de burgemeester volgde. En daarna ging het naar PicaMare. Alvast een update met de officiële statiefoto's van Sint en zijn Pieten, de aankomst op de loswal en de ontvangst bij het stadhuis. Later volgen nog de foto's die gemaakt zijn door Marco en door Govert. En tenslotte: ook later volgen de opnames die gemaakt zijn met de enige echte Pietencam. Veel plezier. O ja: van voetbal snap ik ook al niks meer. Vitesse won vanmiddag uit met 4-0 van SVEB (de nummer 2) . En Olympia (de andere nummer 2, waar Vitesse vorige week met 4-0 van verloor) verloor met maar liefst 5-0 van Stormvogels. Al met al staat Vitesse nu als koploper maar liefst 4 punten los van de nummer 2.

de officiële statiefoto's
de aankomst op de loswal
de ontvangst bij het stadhuis
PicaMare
Flamingo's "B-weekend"

Dan spelen o.a. Dames 3 en Heren 4, met daarbij 1 nichtje en 2 neefjes. Alhoewel...., misschien moet ik het verkleinwoord maar achterwege laten. Tegelijkertijd met het D3 en het H4 speelden ook Dames 5 en Heren 5. 4 albums dus. Dames 3 walsten over de tegenstander heen en waren na 57 minuten klaar met de eindstand 4-0. En ook Heren 4 wonnen en wel met 3-1.

Dames 3
Heren 4
Dames 5
Heren 5
De huishoudschool rond 1965-1969

Dorien (Doortje) van Rens stuurde me een 6 tal foto's van haar schoolklassen op het LHNO aan de Maasweg in de 2e helft van de 60-er jaren. Dorien wist zelfs nog de meeste namen op te schrijven. Deze foto's, evenals de recente foto's van Diny van Grinsven zijn aan het school-album van de huishoudschool toegevoegd. LINK naar schoolalbum. Veel plezier

1965, klas 2. NAMEN

1966 uitstapje van klas 2 naar het "Eurostrand" in Eindhoven. NAMEN

1967: Assistentenklas op kamp in Luyksgestel. NAMEN

1967 uitstapje assistentenklas. NAMEN

1967 Assistentenklas op de fiets terug naar huis na het kamp in Luyksgestel. NAMEN

1969 INAS medio mei. Sportdag. NAMEN

11e van de 11e

is traditie-getrouw de opening van het carnavals-seizoen. Dan gaan de steken weer op. Zo ook in Gennep op dinsdagavond 11-11 op de Markt. De happening was gepland om 20:11h, maar dat was zonder rekening te houden met het "Genneps kwartiertje". De opening van het carnavals-seizoen was dus om 20:26h ipv om 20:11h. Ik heb begrepen dat dhr deken zelf heeft zorg gedragen voor de vertraging door het laten uitlopen van de mis voorafgaand aan de happening op de Markt. Hoe het ook zij: het carnavals-seizoen is officieel geopend. Dit jaar trouwens niet met de tradionele 11 vuurpijltjes maar middels het laten "knallen" van 11 champagne-flessen. Blijkbaar was er geen toestemming van de gemeente voor het afsteken van die 11 pijltjes. Hoe mallotig kunnen ze daar worden. Mallotiger dan een carnavalsvereniging zou ik zeggen. Ook voor het organiseren van het St Martinusvuur had de gemeente blijkbaar op de dinsdagavond voor de Martinus-optocht nog geen vergunning gegeven. Ik wil hier en nu pleiten voor ofwel een beetje gezond verstand en normaal gedrag bij de gemeente ofwel voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Als ik Bombakkes was geweest, dan had ik die vuurpijltjes gewoon afgestoken. Het moet tenslotte niet nòg gekker worden. Een korte impressie van de opening van het carnavals-seizoen, inclusief zelfs een kort filmpje. Veel plezier.

FILMPJE
let op de klok
het hijsen vd vlag door Toon "de Kroon"
het knallen vd champagne
St Martinus

lampionnen maken in de blohut bij Jong Nederland

De St Martinus-optocht is een oude traditie in het Gennepse. De herdenking van het feit dat St Martinus een arme bedelaar de helft van zijn soldatenmantel gaf. St Martinus is dan ook de patroonheilige van de Martinusparochie en ook van het gilde. Voor de jeugd wordt door het gilde een optocht georganiseerd die eindigt bij het vreugdeveur, dit jaar op het Pagepark. Vroeger waren het vooral eigen bouwsels van voederbieten, tegenwoordig zijn het meestal papieren lampionnen. Maar beiden eindigen hetzelfde: uiteindelijk belanden ze in het vreugdevuur. Via de foto links komt u in een album van Frank die foto's gemaakt heeft in de blokhut. Via de foto rechts opent een impressie van de optocht en het vreugdevuur. Veel plezier.

de St Martinus optocht

Vitesse-Olympia: 0-4

O ja: Vitesse: die moesten vandaag thuis tegen Olympia. Na 3 minuten stond het 0-1, na 7 minuten stond het 0-2 en de rust werd gehaald met de stand 0-4. Dat was ook de eindstand. Desondanks blijft Vitesse lijstaanvoerder met SVEB en Olympia op 1 punt. En denkt u er nog aan om kerstkaarten te bestellen??

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn de smeerolie van elke vereniging en van elke gemeenschap. Dat is voor de Martinuskerk niet anders. En de Martinuskerk heeft meer dan 200 vrijwilligers: voor de schoonmaak, het schoffelen, de collecte, de bloemversiering, de koren, de misdienaars en ga zo maar door. Vandaag (9 nov) werden 9 van die vrijwilligers in het zonnetje gezet, omdat ze zich al meer dan 25jr inzetten. En er was ook een jubilaris bij het Gregoriaans koor, mijn achterbuurman dhr Pfijls. De mis werd opgeluisterd met gilde-eer, want vandaag wordt immers ook St Maarten of St Martinus gevierd, de patroonheilige van de Martinusparochie en het Martinusgilde. Een korte impressie. Veel plezier.
Vliegen

Deze update heeft als titel "vliegen" omdat in alledrie de nieuwe albums van vandaag dat thema terugkomt. 2 albums met de wedstrijden van Flamingos dames 1 en heren 1 met daarin spelers en speelsters die hun best doen om zo hoog mogelijk te "vliegen" en daarnaast een kort album van de tentoonstelling die momenteel in buurthuis Vanons te zien is van de 1e Gennepse Kanarie Vereniging (EGKV). En morgen? Vitesse speelt thuis tegen Boxmeer (Olympia) en ook St Martinus is paraat vanaf 17:00h. En vooraf moet de jeugd natuurlijk bieten uithollen en versieren in de blokhut bij Jong Nederland (vanaf 15:00h)

de kampioensvogel
De dames van Flamingo's wonnen knap van de dames van Taurus en wel met 3-1. Alleen in de 3e set lieten ze het wonderbaarlijk afweten. Ik vermoed dat ze de 2e set tè gemakkelijk wonnen en sport is uiteindelijk ook een psychologisch spelletje, waar je altijd tot het gaatje moet gaan (tot het eind)
en de heren? Tja. Ik heb de 1e 2 sets gezien. In beide leiden ze tot het 20e punt en soms zelfs ruim. Maar daarna waren het de heren van Particolare die toch telkens de set pakten en dus wisten wat de belangrijke punten waren. Uiteindelijk hebben de heren toch nog 1 set gewonnen, zodat de eindstand 1-3 werd..
Echt Gennepse kerstkaarten van Jong Nederland

Jong Nederland verkoopt dit jaar, in beperkte oplage, echt Gennepse kerstkaarten met sfeerplaatjes uit het Gennepse. Ideaal om te versturen in het Gennepse maar ook en vooral vanuit Gennep. De kaarten worden in setjes van 10 (verschillende) kaarten verkocht voor de prijs van € 4,= per setje, waarbij de gehele opbrengst voor Jong Nederland, afdeling Gennep is. U moet er wel bijtijds bij zijn, want òp is òp. U kunt de kaarten vooraf bestellen via het volgende mailadres van Jong Nederland: mailadres kerstkaartenactie Jong Nederland (Frank vd Broecke)

Let op: De oplage is beperkt en òp is ook ècht op.

De kaarten zijn alleen via het volgende mailadres (gennepsekerstkaarten@home.nl) te bestellen ofwel (indien het home-account niet werkt op het emailadres: gennepsekerstkaarten@gmail.com. De kaarten zijn af te halen (en te betalen) op de kerstmarkt van Jong Nederland op de Markt op zondag 14 december.

Elk setje zit in een aparte envelop en kost, zoals vermeld € 4,= per setje.

de opbrengst is voor Jong Nederland. U steunt dus een Genneps goed doel èn u hebt echt Gennepse kerstkaarten, natuurlijk met foto's van www.gennep.nu

De meisjes bij de nonnen en de huishoudschool???

bij de Kroon....

Diny van Griensven (tegenwoordig Papen-van Griensven) kwam bij me langs met haar oude schoolfoto's uit 1949 en 1951 (klas 3 en 5 van de meisjesschool bij de nonnen (voorloper van Maria Goretti) van van klas 1a van de huishoudschool. Het gebouw aan de Maasweg werd in 1953 geopend en de klas op de foto verhuisde later dat jaar naar die school. Maar tot die tijd werd les gegeven in...... hotel de Kroon. En dat is dan ook de plek waar de foto werd gemaakt. Tot mijn verbazing had Diny zelfs nog de meeste namen van die 3 klassen opgeschreven. De foto's worden ook toegevoegd aan de schoolalbums van Maria Goretti en van de huishoudschool. Veel plezier.

het briefje van Diny

1949 Meisjesschool klas 3: Het bijschrift van de foto

deel 1 en deel 2

1951 Meisjesschool klas 5: Het bijschrift van de foto

deel 1 en deel 2

1953 klas 1A van de huishoudschool: Het bijschrift van de foto

deel 1 en deel 2

Hoe een koe een valk verjaagt

Hoe een koe een valk verjaagt

U kent wellicht het gezegde "hoe een koe een haas vangt". Dat hebt u misschien nog nooit in het ècht gezien.

Maar ik kan u nu wel laten zien hoe een koe een valk verjaagt. Vrijdagmiddag in het Niersdal.

En verder: Goof stuurde een aantal foto's van het minivolleybaltoernooi van zondagochtend (2 nov) in PicaMare. Goof heeft ook 2 filmpjes op Youtube gezet.

Klik op de foto rechts voor het foto-album en op de links hieronder voor de Youtube filmpjes

Goof legde bovendien vast dat ook in PicaMare Fortis er niet echt rooskleurig voorstaat

en dit blijft achter

na een feestje

in PicaMare

De 2nd hand shop is inmiddels gesloten. Volgens sommigen vanwege financiële problemen. De uitbaters denken er echter blijkbaar duidelijk anders over. Ze schrijven de naam van de wethouder trouwens wel heel erg vreemd, maar misschien is dàt vanwege de opwinding. Hoet het ook zij: de gemeente koopt het pand en heeft blijkbaar geëist dat het leeg wordt overgedragen. Een paar plaatjes van dit weekend, met daarbij ook een plaatje van de mooie nieuwe geëmailleerde straatnaambordjes in de oude kern.

Dames 3 en Heren 4

van Flamingo's speelden vanavond thuis in Picamare. Een impressie. En binnenkort? O.a. hoe een koe een valk verjaagt. Dus blijf kijken....

Veel plezier.

O ja: de dames wonnen souverrein met 4-0. De heren verloren met 2-3.

Bouttats en Silvertand

John Silvertand brak deze week in de Maas en Niersbode een lans voor de naam Gennep of Gennip voor de nieuwe gemeente die ontstaat na herindeling (LINK). Ik denk dat ie gelijk heeft. Ik kwam vanavond op ebay een oude ets tegen van Caspar Bouttats uit de 17e eeuw, die een kijkje geeft in een stuk historie. Gennep is 1 van de weinige Nederlandse steden die voorkomt in de allereerste atlas van wereldsteden uit circa 1575. (LINK). 21 historische steden worden in Nederland genoemd, waaronder...... (U raadt het? Juist, Gennep). En ook op andere kaarten uit de 17e en 18e eeuw zien we Gennep prominent op de kaart. Vanuit historisch en cultureel besef lijkt Gennep mij dan ook de enige juiste naam voor de nieuwe gemeente in de kop van Limburg.

de kaart van Bouttats uit ca 1675
detail van deze Bouttats kaart
De prent in de stedenatlas uit rond 1575
een andere atlas uit de 17e eeuw
Pascal in actie op De Ratel

Pascal Nogarede heeft eerder de reüniefoto's van het 40jr jubileum van de Ratel gemaakt, welke op deze site staan. Maar Pascal heeft nog meer foto's gemaakt op die avond en ook van de kinderfeesten op woensdag 25 september. Om te zorgen dat de spooktocht van Jong Nederland niet in de verdrukking komt met die updates, heb ik die (op verzoek van Frank) weer naar boven gehaald.

Sfeerfoto's van de reünie op 12 september op de Ratel ivm het 40jr bestaan in 2008
Kinderfeest op 25 september 2008
Vrijdag 31 oktober is een spooktocht, georganiseerd door Jong Nederland. Vanaf 19:00h bij de blokhut
Herfst langs de Niers (28 oct)
Statie-foto, maar ook......spoken
De Proms zijn natuurlijk een mooie gelegenheid om weer eens een nieuwe "statie-foto" te maken van de harmonie Unitas et Fidelitas
Maar vrijdag 31 oktober is ook een spooktocht, georganiseerd door Jong Nederland. Vanaf 19:00h bij de blokhut
Proms 2008.... Kei-goed!

Dorien zei het al in het gastenboek. De 1st night of the Proms, georganiseerd door onze plaatselijke harmonie Unitas et Fidelitas, was een grandioos succes, met optredens van de harmonie, Cheers, Heart of Stone en diverse solisten.

Morgenmiddag hebt u nog kans, want er zijn nog enige kaartjes te koop voor de zondag-middag (14:30h) in Pica-Mare. Een impressie van www.gennep. nu (later volgt meer)

En voor de diehards: 2 filmpjes (onbewerkt) van de Proms vóór en nà de pauze. Net als de foto's kunt u de filmpjes ook downloaden (rechter muisknop en dan kiezen "doel opslaan als". Veel plezier.
vóór de pauze
nà de pauze
Herfst

De ochtendnevel van vanochtend (zat 25 okt) zorgde dat er ineens overal spinnewebben zichtbaar werden. Waar je die normaal nauwelijks ziet, zorgden de condensdruppels, zoals op de foto links, dat deze magnifieke bouwsels overal zichtbaar werden.

En ja, het is natuurlijk het seizoen van de paddestoel, zoals deze in de Duivenakkerstraat (naast "de kleine paddestoel", ofwel het oude belastingkantoor)

Gennepse tricotagefabriek
Marjo Linders stuurde deze 2 leuke foto's. Ze zijn van de Gennepse tricotagefabriek en dateren tussen 1945 en 1950. Marjo schrijft: " Hallo Harm. Ik heb hier 2 foto`s van mijn moeder ( Door Linders- Derksen ) van de tricotagefabriek te Gennep. De groepsfoto`s zijn genomen na 1945 en voor 1950. Ze zijn genomen door foto Dorrestein uit de Niersstraat. Op 1 foto staat de eigenaar de hr. Sneider " Misschien herkent iemand van u 1 of meerdere personen? De foto's zijn ook toegevoegd aan het album met Gennepse groepen.
H, H en H

Henk Jaspers stuurde een aantal nieuwe afbeeldingen, welke ook zijn toegevoegd aan zijn special. Henk Maan stuurde een aantal foto's van oude Gennepenaren en had ook meteen een vraag. De foto's zijn ook toegevoegd aan het 4e album met Gennepenaren . De 3e H? Dat is de H van herfst, met 2 plaatjes uit de Martinushof. Het pad onderlangs de Niers vordert overigens erg snel.

Een bijzondere foto van de NBDS met op de foto oa dhr Mengelberg (2e van rechts) De foto is afkomstig van Hr. M.P.Mengelberg

Henk Maan: "In het foto album van (de ouders van mijn-) grootmoeder vind ik wellicht nogal wat bruikbaar materiaal dat onder deze noemer valt. o.a. fotos van mijn grootmoeder Anna Hermsen op jeugdige leeftijd (geb. 18.12.1881) en haar broertje Willem.
Zijn er nog mensen die uit (overlevering ) nog kunnen vertellen over haar of haar ouders Hermsen-Michaëlis?

Op uw website zie ik dat er ook nogal wat werk is gemaakt van de spoorweg geschiedenis. In dat verband kan ik vermelden dat overgootmoeder, verwant was aan (zus van?) de spoorweg ingenieur en latere directeur van toemalige Staats Spoor, N.Th. Michaëlis. Van hem komen ook foto´s voor, evenals de familie leden met de namen Philip, Norah, en Leonarda Michaëlis. Niet duidelijk is mij, welke verwantschappen er met hen zijn, noch of dit ook Gennepers waren.

Er komen nog meer namen voor die mij niets meer zeggen en enkele fotos hebben helaas geen bijschrift. Verder heb ik nog portretjes  van oude Gennepers o.a. van  Elisabeth Mechteld van Wylick  13.5.1756 tot 5.11.1835  (ev  Conrad Theodor Hermsen, predikant te Gennep)"

Harmonie treedt op op de Markt in de 50-er jaren

 

 

Dit is het ouderlijk huis van de vrouw van Henk (Wilmy), adres Nijmeegseweg 90. Henk: " Het is gesloopt t.b.v. de rondweg. Oorspronkelijk was het 1300 m3 groot . Het is gebouwd door A.Coolen de steenfabrikant van de Milsbeek. Schoonvader kocht het in 1936 van hem. Uit dit huis zijn Wilmy en Henk getrouwd. Helaas weg!
Op verkansie

dit lag in de Emmastraat

:-)

een ballon bijna in aanvaring met de kerk
vorderingen achter de Gennepermolen
deze eekhoorn in de Martinushof is voor de winter bezig
en zo komt het pad langs de Niers er uit te zien
Het zwembad moet al aardig stoken
terwijl in de verte de "booster" zijn laatste rondjes draait
een laatste vlinder geniet van het najaars-zonnetje
Maan
Frank stuurde een foto van de maan vanavond boven het Gennepse. Het is deze week net volle maan geweest.
De Proms (en andere verzoeken)

Binnenkort (over 10 dagen) zijn weer de Proms en wel in PicaMare.

Dat màg u niet missen. De vorige Proms zijn alle een groot succes geweest met een grote toeloop.

Bovendien is het bij uitstek dè gelegenheid om de Gennepse cultuur en in het bijzonder de Gennepse harmonie te steunen en een hart onder de riem te steken, nadat vooral D66 en de PvdA zo'n grote aanslag hebben gepleegd op de bestaansbasis van de harmonie, maar ook van de Gennepse koren en toneelverenigingen.

U kunt kiezen tussen de voorstelling op zaterdag 25 oktober en zondag 26 oktober. De kaartjes kosten slechts €10 en kunt u nu al kopen bij Pierre Verhasselt en bij foto/video Ben (na deze week).

Het bestemmingsplan "Gennep Noord", dat nu ter inzage zal worden gelegd, omvat het grootste gedeelte van Gennep en bijna alles muv het oude centrum, het Pagepark en Gennep Zuid.

Op verzoek maak ik de meest relevante dokumenten ook toegankelijk via deze site. Voor vragen en andere zaken kunt u natuurlijk altijd bij de gemeente terecht.

De plankaart van het gedeelte gemerkt als A. De plankaart voor het gedeelte gemerkt als B. De voorschriften. De toelichting.

Ik ben overigens benieuwd hoe het nu staat met de beloofde 4e Niersbrug (zie opm Wolfman in het gastenboek) en eigenlijk ook naar die opmerking van ene "Pieter" op de site van de Gelderlander mbt douceurtjes van de Gemeente richting Nebuvast. Of dat zo is, weet ik niet. Wat ik wèl weet, is dat de gemeente alle zaken mbt het Bolwerk, Gennep Centraal en bv de bouwactiviteiten van die woning aan de Picardie met erg veel mist omkleedt.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel test