Klutten èn Omroep-gevecht
(druk op knop)

roek of kauw

En het Schlagerbal van Bombakkes van vanavond??

Dat is gewonnen door de buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat

met hun schlager "Op de Mèrt "

Op de Mèrt gôn staon
Laoten wïj o'ns lekker gôn
Schunkele hier en daor en keuvele mit mekaor
Dan blieve wïj hier de heele kraom
Tot we ien den duuster e'cht nor huus toe motte gaon

De Gennepse Indië-ganger Frans Reijnen

Zo'n 60jr geleden, WOII was net afgelopen, waren er de "politionele" acties in het toenmalige Nederlands Indië. Wat we nu kennen als Indonesië was een Nederlandse kolonie. Nà het einde van WOII en de bezetting door de Japanners zochten de Indonesiërs hun onafhankelijkheid, wat in Nederland niet op veel enthousiasme kon rekenen. En dus werden er Nederlandse troepen naar het verre Indonesië gestuurd, hetgeen toen een lange zeereis betekende, naar een onbekend land, vreemde cultuur en een omgeving die niet altijd even "vriendelijke" was. Het ging er heel anders aan toe dan tegenwoordig bij de uitzending van Nederlandse soldaten naar Bosnië, Afganistan, Irak of elders. We kennen tegenwoordig geen dienstplichtigen meer zoals toen. En ook Gennepse jongens werden onder de wapenen geroepen en naar het verre Nederlands Indië gezonden. Onder "specials" staan al diverse albums van deze periode. 1 vd Gennepenaren die uitgezonden werden was Frans Reijnen. We komen Frans al tegen in 1 vd albums, die op deze website staan (LINK) en wel op deze foto. Jan vd Hurk en Annie Derks uit Veldhoven stuurden een serie foto's met Frans Reijnen als onderwerp. Jan schrijft: "Beste Harm , ik stuur je een 7 tal fotos van jongens die in indie geweest zijn waaronder mijn vrouw haar zwager Frans Reijnen uit Gennep , de rest van de jongens kennen wij niet , Misschien staan er nog meer jongens uit Gennep bij. Even een NOOT: Frans komt oorspronkelijk ui de Dr nolenstraat is na indie ? 'n tijdje in de Emmastraat gaan wonen bij de fam. de Gier boven en is daarna naar de Loodstraat verhuisd waar hij ook nog op twee verschillende adressen gewoond heeft. Vriendelijke groetjes" Wat trouwens ook leuk is om te vermelden; deze Frans Reijnen kreeg een zoon, die Willie Reijnen genoemd werd (woont in Oeffelt) en deze zorgde weer voor een kleinzoon die weer Frans genoemd werd. Ik weet zelfs de geboortedatum van deze kleinzoon Frans, want dat is dezelfde dag (en dezelfde plaats, het Maasziekenhuis) dat mijn eigen zoon geboren werd. En hoe die heet?? Frans natuurlijk.....

Frans Reijnen voor dat hij naar Indie ging , of eerst Retraite ? of klaar voor de reis ?
Frans Reijnen
Frans Reijnen rechts
Frans Reijnen 3e van links
Frans Reijnen 3e van links
Frans Reijnen achter op de motor
Frans Reijnen 3e van links
KNA, ZO en BB

De afgelopen paar dagen geen updates omdat ik voor mijn werk even naar Canada moest. Maar ik ben weer terug. Het is daar trouwens nog een stukje kouder dan hier. Héél imposant om zo'n karavaan van gigantisch grote sneeuwruimers met een vaart van zo'n 20km/h de start- en landingsbaan van Toronto te zien schoonmaken. Maar nu terug naar het vertrouwde Gennepse: 3 nieuwe oude foto's en wel van Henk, Fons en Roos Spilt. En misschien kunt u wel helpen??

Deze foto stuurde Henk uit het album van Thij Roosenboom. De foto toont te toneelvereniging Kunst na Arbeid in òf 1940 òf 1941. Zo te zien is de foto gemaakt op het schoolplein van de Martinusschool. Niet vreemd, want meester Beckers staat er ook op. Op de afbeelding hieronder zijn de meeste namen erbij gezet.
Deze foto is afkomstig van Fons en toont de mensen van de Zuid Ooster op een bedrijfsuitje naar Schiphol in ca 1957. Op de afbeelding heironder staan de namen bijgevoegd. Fons schrijft verder oa: "de beide oudere heren op de voorste rij - derde en vierde van rechts - zijn dhr.lambert en gerrit van de mortel, zij waren aanvankelijk machinist op de tram maar met de komst van de kromhout en crossley-bussen werden ze "omgeschoold" tot buschauffeur. ze staan ook diversen keren met "hun" locomotief op je site"
De foto hierboven is afkomstig van Roos Spilt, die nu in Groesbeek woont. Op deze foto van dansschool Bilderbeek staat oa haar hus Lia Spilt (midden onder, op de grond, met de paardestaarten). Roos kent verder geen namen en weet ook niet in exact welk jaar en op welke plaats deze foto gemaakt is.

Wie kan helpen?

Roos vraagt verder of er foto's bestaan van de kapsalon van opa Aalders in de 50-er jaren (aan de Zandstraat nr 75) waar Roos en haar familie gewoond heeft (en zijzelf geboren is)

 

 

 

Het Hobbeltje, en brillen

Ton stuurde de afbeelding links, welke een goed beeld geeft wat de omwonenden kunnen verwachten tav de flat op de kop van het Pagepark, het befaamde "Hobbeltje" van wethouder A.J. . (ik denk overigens dat er nog een dakopbouw op komt tbv de machinekamer van de lift).

Ton stuurde me ook een link naar zijn site, met daarop reisfoto's en reisverhalen. Beslist de moeite waard: van Chili tot Skandinavië en van Nieuw Zeeland tot Bolivia. LINK

En tenslotte nog een verzoek van Fons: "Hallo Harm, ik verzamel oude brillen/zonnebrillen/monturen/ brillendoosjes/hoesjes etc. voor minderbedeelden in o.a.sri lanka,zimbabwe en cuba. Mijn omgeving heeft reeds positief gereageerd,de eerste zending is inmiddels verzonden -zie bijgaande reactie - kun jij misschien iets voor mij betekenen d.m.v. een oproepje of iets dergelijks?  groet, Fons: email-adres Fons. p.s.zie www.eyeClarify.com"

Bij deze Fons. Ik doe weliswaar niet aan reclame, maar dit is een bijzonder doel.

Sinterklaas arriveert in Gennep

Vanmiddag is Sint weer gearriveerd in het Gennepse. Per hulp-stoomboot, de Johan de Wit, arriveerde hij rond half een op de loswal waar een grote menigte hem en zijn pieten stond op te wachten. Nève d'n diepvries zorgde voor de muzikale omlijsting. Na de ontvangst op de loswal trok het gezelschap naar het stadhuis, waar ook al een grote menigte stond. Het was dan ook stralend weer (alhoewel wat frisjes). De burgemeester Marlies de Loo stond klaar om de Sint te ontvangen en de harmonie zorgde op deze plek voor de muzikale omlijsting. Heel even was er nog bijna een spaak in het wiel, omdat de sleutel van de koffer met daarin de mijter van de Sint zoek was. Maar gelukkig werd dat opgelost. Aan het eind mochten alle kinderen de Sint een handje geven en kregen ze vervolgens een zak snoep.

Zoals gebruikelijk een uitgebreide rapportage van Gennep.nu, met daarbij unieke beelden van de "Pieten-cam". Gennep.nu heeft de pieten namelijk bereid gevonden om de camera ter hand te nemen, zodat u nu ook beelden kunt zien van de aankomst in Gennep, maar dan van de zijde van Sint en zijn pieten. En verder, ook hier, weer de officiële statie-foto's van de Sint en zijn pieten, gemaakt door de hoffotograaf van Gennep.nu. En ook heeft Gennep.nu een filmcompilatie van de aankomst en ontvangst van Sint, inclusief de beelden van de "Pieten-cam" Veel plezier.

Opnames met de "Pieten-cam"
Aankomst op de loswal
Ontvangst op het stadhuis
De officiële statie-foto's van Sint en zijn Pieten door www.gennep.nu
De fim van de aankomst van Sinterklaas in Gennep op zondag 18 november 2007

O ja. Voor de Vitesse-supporters. Vitesse heeft vanmiddag, thuis, met 3-2 gewonnen.

Grad van Dijck

Grad van Dijck, of Grad de Mèl (voor de Gennepenaren) mag natuurlijk op deze site niet ontbreken. Daarom een webspecial over deze ras-Gennepenaar, die noodgedwongen zijn geliefde Gennep zó lang heeft moeten verlaten.

Grad was zo'n rasechte Gennepenaar dat zelfs een straat naar hem vernoemd is. En dàt voor een gewone Gennepenaar!!!

Hij ligt nu begraven op zijn geliefde Gennepse hei, vlak bij waar hij ook geboren is.

Jongens-speelgoed

Het is toch wel errug mooi spul.......(klik op de foto)

Ad Bouwens vroeg me verder om de link vd (nieuwe) website van de volkstuinvereniging te noemen. Ik heb deze in de linkernavigator onder "links" er bijgezet. En als u wilt gaan tuinieren... ze hebben nog percelen vrij.

In een grijs verleden
Henk stuurde me weer een 4tal afbeeldingen die ik aan zijn web-special heb toegevoegd:
In feb 1945 bij de verovering van Gennep, bliezen de Duitsers deze Niersbrug op. Hij heeft er zo'n 32-33jr geleden. Deze brug diende indertijd ter vervanging van de oude die niet geschikt was om de trams te dragen
12 feb 1946. Oorlogsherdenking bij de Stadsherberg (nu 'witte olifant"). Ook elders op deze site (bv in de webspecial van Fons) zien we afbeeldingen van deze herdenking. (LINK)
Deze foto van de Markt en het stadhuis dateert van net na de oorlog. De beschadigingen aan het stadhuis zijn nog goed te zien.
En deze ansicht toont een foto van de Markt, net vóór de oorlog. Hotel de Kroon staat er nog in volle glorie, maar zou in 1944/1945 volledig verwoest worden.
Niet alleen bussen, maar ook voetballers

Fons stuurde de foto links (ongetwijfeld uit het foto-album van zijn broer Mat). De foto dateert uit 1957 en toont het voetbalteam van de Zuid-Ooster. De werkplaatsen van de Zuid-Ooster waren toen nog bij het spoor (de oude werkplaats van het MaasBuurtSpoor), bij de papierfabriek. De vader van Mat en Fons Keijsers, Willem Keijsers werkte daar ook, tot deze bij een noodlottige vliegtuig-aanval van de geallieerden op 26 september 1944 bij die werkplaats om het leven kwam. Fons zelf heeft overigens ook nog 2 jaar op die plek gewerkt. Het verhaal en bijbehorende foto's kunt u overigens nog nalezen in de webspecial van FONS

De bevrijdingsoptocht van 1946!
Een nieuwe special, met zeer bijzondere foto's. De foto's zijn in 1946 gemaakt door Fons van der Heijden van de bevrijdingsfeesten die toen in het Gennepse gevierd werden. De foto's zijn via Peter Roosenboom en Henk bij mij gekomen. Op de foto's zien we de stoet uit de Picardie komen, we zien plaatjes van de Zandstraat, de nagebouwde stadspoorten, de Niersstraat en de Nijmeegseweg. Let ook eens op de vernielingen, die nog goed zichtbaar zijn. Ook zijn de tramrails nog aanwezig. En...., bijna niet te geloven, een Heldro ijskar ergens op de Nijmeegseweg!. Klik op de foto.
Deze special is toegevoegd aan de overzichtspagina met specials (LINK) en aan de overzichtspagina van WOII (LINK) Veel plezier.
Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht
Aanstaande zondag arriveert de goedheiligman weer in Gennep. Eerst wordt Sint ontvangen aan de loswal en daarna is de ontvangst bij het stadhuis. Als opwarmertje wat plaatjes van de afgelopen 2 jaar.

 

 

 

Ontvangst Sinterklaas in 2005
2006: Sinterklaas komt aan op de loswal in Gennep
2006: ontvangst Sinterklaas bij het stadhuis
2006 Statie-foto's van Sint en zijn Pieten in Gennep
Sinterklaasje kom maar binnen? En na de ontvangst op het stadhuis? Je zou verwachten, dat het programma zoals vanouds binnen vervolgd zou worden, nu het weer kan in de zaal van PicaMare. Nee dus. Niet in Gennep!! Is die zaal nou te duur of zijn er te weinig parkeerplaatsen? (want de ondernemers zijn tegenwoordig tenslotte sterk ge-engageerd t.a.v. het parkeren) Wie zal het zeggen. Ik heb begrepen dat Jong Nederland het graag had willen organiseren. Troost voor Sint is in ieder geval, dat ie op alle andere plaatsen wèl naar binnen mag. Heijen, Ottersum, Milsbeek, Boxmeer, noem maar op, maar niet dus in Gennep.
Het knapenkoor en de St Martinusschool "re-visited"

Fons stuurde mij een mailtje met de (meeste) namen van beide foto's van het knapenkoor die in de special van Theo Albers en Henk Jaspers staan (LINK). Mat Keijsers kende de meeste namen klaarblijkelijk. En verder stuurde Henk een klassefoto van de Martinusschool uit 1932 of 1933, welke foto afkomstig is van Peter Roosenboom. Om de verzameling te completeren daarnaast nog een (nieuwe) klassefoto met namen uit 1933 van klas 4 van de Martinusschool. En binnenkort (naast wat ik al meldde) een gloednieuwe special met heel speciale foto's van zo'n 60jr geleden. Dus, blijf kijken. Veel plezier.

Het knapenkoor rond 1950. Hier gefotografeerd in de tuin van de Paters vd Heilige Geest. Rechts op de foto"kapelaan Miedema.

Mat Keijsers wist nog de meeste namen (met dank aan Fons)

FOTO met namen

Nog een foto van het Knapenkoor. Ze maakten ook een jaarlijks uitstapje. Hier dus naar Schiphol, hetgeen vast een hele belevenis was in die tijd.

Mat Keijsers wist nog de meeste namen (met dank aan Fons)

FOTO met namen

1932-1933 met meester Derks (bijnaam: Rang). Deze foto is (via Henk) afkomstig van Peter Roosenboom:

Peter:"De foto komt uit het fotoalbum van Thij Roosenboom. Thij is een broer van Frits Roosenboom van de Nijmeegseweg. Thij is in 2002 overleden in Kampen. Volgens Frits is de foto uit 1932 of 1933. De meester is Meester Derks bijgenaamd Rang.  Frits en zijn twee broers staan erop: Geheel links zittend Wim Roosenboom (overleden in 1941) direct rechts van hem met matrozenpak: Frits Roosenboom. Staand tussen hen beiden Thij Roosenboom. Groeten Peter Roosenboom 

1933, klas 4 met de meesters Cup (rechts) en Vic Heesen (links).

achter vlnr: Arie Schoons, Vic Heesen, Jetz Noy, Johan van der Vall, Piet van Bergen, Piet de Rütter, Emille Gaillard, Jan Derks, Herman Derks en Jo Thissen. 2e rij vlnr: ? Guelen, Henk van Hout, ? Peter Niessen, Wim Venhovens, Karel van Emde, Henk Janssen, ? Guelen, Jan Bindels, Gerard Cup. 3e rij vlnr: Ger Schoons, Piet Wessels, Karel Derks, Antoon Reynen, Harry Daniëls, Koos Reinders, ?, Gradje Heynen, Jaap Thissen, Gradje Koenders. 4e rij vlnr: Lambert Peters, ? , Henk Verhulst, ? Jo Gerits, Henk Konings, Theo Peters, Arnold van Bergen, Jan Metselaars. voorste rij vlnr: Bertus Wessels, Michel Junier, Charles Manders, Wim Baümler, Theo Wyers, Antoon Wilbers, Jac Noy en Josef Goertz

 

Gennepse regenboog op L1TV

Vanochtend, rond half 8, was bij het weerbericht op L1TV ineens een regenboog boven Gennep in beeld. Blijkbaar door iemand ingestuurd naar L1TV.

Natuurlijk heeft gennep.nu ook diezelfde regenboog. Hij stond gistermiddag (zondag) boven het Niersdal. En hier is de regenboog te zien boven de Kruisstraat.

Ton Peters stuurde me een foto van de bomenpartij op het speelterrein van de Piramide. Hij had deze gefotografeerd omdat ie de herfst-tooi van die bomen zo mooi vond (foto hieronder links). De foto die ernaast staat heb ik toevallig zaterdag-ochtend gemaakt. De motorzaag heeft zijn werk gedaan.

En weer steekt een kraan boven het Gennepse uit. Nu tbv een opknapbeurt van het oude notariskantoor. Tenslotte ben ik toch maar eens langs het Pagepark gelopen, na de alarmerende berichten van Drikus over de flat. Inderdaad staan er al 3 bouwlagen. Nog 5 te gaan dus.

En binnenkort? Nieuwe (oude) schoolklassen, kapotte stenen, Sint die op komst is, maar niet binnen mag en nog véél meer.

Martinusoptocht 2007
Vanavond (zo 11 nov), zo rond 17:00h begon de jaarlijkse Martinusoptocht, ditmaal vanaf de Puttershof, via de Vogelwijk, Steendalerstraat, Wagenstraat en Picardie naar de eindbestemming bij de Martinuskerk. St Martinus te paard, de bedelaar en het gilde voorop met vele, vele kinderen en ouders daar achteraan. En er waren erg veel lampionnen natuurlijk. Op de Martinushof werd uitgebeeld dat Martinus een deel van zijn mantel afstond aan de bedelaar, waarna de deken (weliswaar moeizaam) de brandstapel in de hens stak. Helaas was het inmiddels behoorlijk begonnen te regenen. Het mocht de pret niet drukken en als vanouds werden er nogal wat lampionnen in het vuur geworpen, waarna de kinderen hun traktatie mochten ophalen. Een impressie van gennep.nu Klik op de foto links voor het album.
Pica-Mare 2

Ik was dus niet bij de officiële opening, maar wel later bij het optreden van de harmonie. Heb nog een stukje van Batucada meegepikt en de boel eens bekeken inclusief de nog lege studio van de omroep. Het leukst vond ik eerlijk gezegd nog het balkon dat vanaf de studio toegang biedt tot de zaal. Jammer dat de (oude) lampen niet schoongemaakt waren. De deur van de studio naar de zaal is overigens perfect geluidsdicht. De zaal zelf (behalve het podium) is 17 bij 22m en biedt dus zo'n 375m2 vloeroppervlak. De zaal ziet er op zich o.k. uit maar de akoestiek valt niet echt mee. Verder is het een beetje kruipdoor rondom de bar vanwege de aanwezigheid van het kerdergat. En ik neem aan dat er nog een traplift oid geplaatst moet worden naar de studio. Enfin, we hebben nu tenminste een zaal. Zie onderstaande impressie. Maar ook iets anders:

LEVENSGEVAARLIJK: Iedereen kent de levensgevaarlijke situatie bij de rotonde Brabantweg-Weverstraat, waar zeer regelmatig ongevallen gebeuren waar (brom)fietsers bij betrokken zijn. Blijkbaar zijn veel mensen dit spuug- en spuugzat. De fietsersbond (LINK) heeft een eigen website, met daarop een meldpunt (linker kolom 3e item: "mijn slechtste fietspad" ) Hierop doen mensen melding van slechte en/of gevaarlijke situaties. Als u naar beneden scrolt komt u in de top 10 van Nederland deze rotonde tegen. Het zou zelfs nummer 2 zijn als er niet 6(!) verschillende meldingen van de rotonde gemaakt zouden zijn. Ook u kunt evt op dit item uw steun geven voor deze melding.

Als u op de foto links klikt, dan krijgt u een korte impressie van het concert van harmonie Unitas et Fidelitas in de nieuwe zaal van Pica-Mare. FILMPJE
Batucada vanaf het balkon, dat bereikbaar is vanuit de studio
Vanuit het "grand-café"
Het grand-café. Links het keldergat. Op de achtergrond de zaal
De harmonie
Ook Magic is present
de muzikanten deden hun uiterste best.
2 vd toeschouwers. Henk en Fons
Pica-Mare

Vandaag is de officiële opening van de nieuwe zaal. Ik was helaas niet uitgenodigd. Maar aan de buitenkant ziet het er niet verkeerd uit. U kunt vandaag de zaal bekijken (vanaf 3 uur). Later treden nog Batucada en om 19:00h de harmonie op.

De schoorsteen rookt
En vanochtend werd de entree nogeens schoongemaakt
Onderwijl worden hier bieten aangevoerd. (voor de Martinusoptocht morgen??)
Nierspark. Ik ben toch eens een kijkje gaan nemen.
Herindeling??

Het lijkt er dan toch van te komen: ofwel opheffing van de huidige gemeente Gennep en samenvoeging met Mook en Bergen, ofwel samenvoeging van de ambtelijke organisaties. En dat alles op korte termijn. (bron kliknieuws). VVD en CEL waren al voor opheffing van Gennep. Zo te zien het college (van PvdA, D66, CDA) ook.

druk op deze : LINK

Grappig

Ongeveer een week geleden publiceerde ik oa een schoolfoto van rond 1950 van de St Martinusschool (zie hieronder links). Nu komt Fons met dezelfde foto aanzetten... Alleen zijn het dit keer 3 andere jongens. Het bankje is hetzelfde, de muur is hetzelfde, de plaat is hetzelfde. Het zou me zelfs niet verwonderen als de schriften en de potloden hetzelfde zijn en dat de foto's op dezelfde dag genomen zijn. Misschien dat er nog meer van dit soort foto's bestaan. Zou leuk zijn om ze er bij te zetten.

schoolfoto van rond 1950: Jan Slungers, Sraar Slungers en Sjaak Roosenboom (Tinq)
Bovenstaande foto is bijna gelijk aan de foto links. Het zijn alleen 3 andere jongens: Martien-Fonnie-en Harrie Keijsers (foto via Fons)
Vrijdag 9 november
Fam van Bergen vd Ottersumseweg. Henk stuurde een mailtje met het verzoek van 1 vd dames op deze foto om de foto weer (terug) op de website te zetten. (was op verzoek verwijderd)
Fons stuurde bovenstaande foto van bijna 50jr geleden. De bouw vd verwerkingsafdeling vd Page, gefotografeerd vanaf de Dr Nolensstraat
Nu, bijna 50jr later, staan er weer kranen op ongeveer dezelfde plaats. Bovenstaande foto is van Frank
Ik kreeg een mailtje van Tonnie Bernards, 1 vd jongens op bovenstaande foto van een schoolreisje van de Martinusschool in 1963. Tonnie vulde de namen verder aan, zodat we die nu bijna allemaal hebben: album Martinusschool
De dijkverzwaring onderweg.
Eigenaardig weer vanmiddag (vrij 9 nov). Afwisselend helder hemel en opeens duistere luchten met buien. Het zorgde wel erg mooie contrasten. Vooral de foto rechts vind ik zelf erg mooi.
1940

Er staat al het nodige materiaal over de periode van WOII op deze site. Gennep en WOII , 2e pag WOII , pag met verwoestingen , film , link naar het verhaal van de overval op de Maasbrug in Gennep en meer. Maar zo nu en dan worden op ebay foto's en andere materiaal uit deze contreien aangeboden. Ik laat een aantal leuke voorbeelden zien. De kwaliteit is niet denderend, maar de foto's geven wel een inkijkje op die meimaand nu 67 jaar geleden. Bezoeken aan www.gennep.nu t/m wo 7 nov 2007 Ik heb trouwens ook nog even de oude voorpagina's nagezocht. Wat betreft de dijkverzwaring meldde ik nu meer dan 2 jaar geleden (27 sept 2005): LINK

Na de overval op en de verovering van de spoorbrug bij Gennep gebruiken de Duitsers de brug voor de aanvoer van hun troepen voor de verdere aanval op Holland
Duitse tank in Gennep bij de huidige loswal
Ook bij Mook is een overgang gemaakt
want hier is men wel succesvol geweest om de spoorbrug op te blazen
In de peelstelling bij Mill wordt nog hard gevochten
De duitse pantsertrein ontspoort nadat de rails opgeblazen zijn bij Mill
Hup Sevenum!!

Voor een keer géén foto's, want dit is ernstig. De Provincie Limburg wil een aantal gemeentes in Limburg opheffen en doen fuseren en stelt in totaal zo'n € 10 miljoen ter beschikking; dat is ca 1-1,5 miljoen per op te heffen gemeente. Ook Gennep behoort bij die op te heffen gemeentes. Marlies schijnt vóór te zijn. In Mook rommelt het. Het lijkt erop dat er van de betroffen gemeenten er maar één stevig in zijn schoenen staat en dat is de gemeente Sevenum:

Een 4tal overwegingen:

Aangezien na een fusie direkt weer een nieuw gemeentekantoor nodig zal zijn (in Boxmeer kost dat €16 miljoen, dan is die 1,5 miljoen per op te heffen gemeente peanuts
Is het niet veel logischer om álle gemeenten in Limburg maar op te heffen en 1 nieuwe gemeente te vormen en wel de gemeente Limburg? Aangezien iedereen zal beamen dat dit onzin is, kunt u ook vraagtekens zetten dat fuseren per definitie verbetering betekent. De afstand tot de burger neemt in ieder gevál toe.
 
Is het niet zó dat bestuurders die vóór dergelijke actie (opheffing van gemeentes en fusie) zijn daarmee een blijk afgeven van hun eigen bestuurs-onbekwaamheid?
Is het grote probleem van tegenwoordig niet de grote afstand tussen burger en bestuur? Neemt die niet toe? Ú mag straks meepraten over wat in Mook gebeurt en zij bepalen mede waar in Gennep bv geparkeerd mag worden......

Natuurlijk moeten gemeentes samenwerken en in die samenwerking taken en activiteiten optimaliseren. Maar om de burger dan maar op te zadelen met fusie-gemeentes omdat ze dat blijkbaar niet fatsoenlijk voor elkaar kunnen krijgen???? De CEL, de VVD en Marlies zijn in ieder geval vóór opheffing. De rest vd partijen is nog niet geheel duidelijk. Maar mijn hoop op "Sevenumse" standvastigheid en verstand is niet echt groot zolang bv de PvdA driftig probeert uit te leggen dat voor de geplande OZB belasting-verhoging het bewonersdeel niet wordt verhoogd. Het bewonersdeel van de OZB is landelijk namelijk al lang afgeschaft........ Overigens moet wèl gezegd worden dat de PvdA de enige up to date website van alle politieke partijen in Gennep heeft. Hier zijn de screenshots van de websites van de partijen van Gennep van woensdag 7 nov 2007: (de verkiezingen en het belang van communicatie naar de burger liggen blijkbaar láng achter ons..). Als ik een ranglijst zou moeten maken, dan 1 PvdA, 2 CEL en daarna..tja....

De website van D66 toont ons nieuws van 2003!!! Link naar website
De raadsinformatie van het CDA laat de data van de raadsvergaderingen in 2005 zien: Link naar website
De website van de PvdA is als enige up to date. Bijgewerkt t/m 27 okt. Link naar de website
Het CEL bericht dat de eerstvolgende bijeenkomst op 30 augustus is. Link naar de website
Op de site van de VVD staat eigenlijk niet echt veel. Laatste bijwerking is van 7 dec 2006. Link naar de website
Nierspark RIP???

Ruim 50jr geleden nam Heijs afscheid van de gemeente. Ter gelegenheid van dat afscheid had de gemeente een foto-album gemaakt met foto's van alle gebouwen, parken e.d. die onder zijn leiding gerealiseerd waren: LINK. We zien daar een foto van het Nierspark in 1953. Vol trots laat men zien hoe het was en hoe het geworden is. Zie de foto rechts. En nu, anno 2007?

Het lijkt erop dat Genneps verdedigingslinie tegen de Niers het einde betekent van het Nierspark, zoals we dat vroeger kenden. Persoonlijk vind ik dat jammer. Natuurlijk is het nodig om te zorgen dat we afdoende beschermd zijn tegen het water. Zoals ik al eerder heb aangegeven zou een alternatieve oplossing in de vorm van bv een keermuur mogelijk zijn geweest en wel op de plaats van de vroegere stadswal. Het zou bovendien ook een extra accent hebben gegeven aan "Gennep-vestingstad" en wellicht ook voor het tourisme nuttig kunnen zijn geweest.

Een imposante waterkering wordt gerealiseerd. Onder langs de Niers, zal op zijn best nog een voetpadje resteren
Alternatieve ooievaar?

Recentelijk toonde ik foto's van Gonny Gartsen, waaronder een foto uit 1985-1986 van de Norbert Mavo.Ik kreeg een mailtje van Carmen van Alphen. Zij wist alle namen!! Deze zijn nu aan de foto toegevoegd (ook in album (Norbert) Mavo) Met de Namen!!!!

Van Bart Schellekens komt de foto rechts: opa Schellekens, 1 vd oprichters van Bombakkes die daar vanwege zijn werk op de Gennepermolen de bijnaam "het Meulenpèrd" verdiende. (zie album bijnamen)

En Henk stuurde een rectificatie van de namen zoals die bij een foto in zijn special stonden. Het is inmiddels verbeterd:

Staande v.l.n.r. Piet Wessels,Cato Wessels,man van Nel , Nel Wessels,Ben
Wessels,zittend, Antonia Wessels-Derks,Opa Ben Wessels,Oma, Jan Wessels Baby
is Gerda Wessels.

"Joekmus" en....het Jetten Opel Dealer team van 1979

Ik kreeg een mailtje van Ans Wienhofen-ten Haaf dat opheldering verschaft ten aanzien van de herkomst van de naam Joekmus, zoals die voorkomt in onze lijst van bijnamen. LINK. Ans vertelt: "ik ben Ans Wienhofen-ten Haaf en een kleindochter van Gerrit van Bergen en een nicht van Hent van Bergen, beiden vernoemd in je bijnamenlijst. Wat betreft de bijnaam, deze is Joekmus en later vaak afgekort tot "de Joek". Jaren geleden heb ik een keer aan oom Hent gevraagd of hij wist hoe opa nu eigenlijk aan die bijnaam was gekomen en daarop vertelde hij het volgende:
Zoals je weet viste mijn vader op de Niers en op een dag bij het uithalen van de fuiken zat er een vreemd "dier" in een van de fuiken waarop een van de omstanders vroeg, wat heb je nu toch gevangen Gerrit. Waarop hij antwoordde, dit is nou een Joekmus. En toen was de bijnaam geboren.
Voor de rest wil ik je nog wel even vertellen hoe de familie in elkaar zit. Mijn(onze)opa Gerrit van Bergen was getrouwd met Catherina Basten en uit dit huwelijk zijn 3 kinderen geboren, 2 dochters en 1 zoon(Hent).Toen Hent 6 jaar was is zijn moeder overleden. Later is Gerrit getrouwd met Gertrud Cammans en zij kregen een dochter, Dien, mijn moeder. In de oorlog zijn Gerrit en zijn 2 dochters overleden. Toen mijn ouders, Marinus ten Haaf en Dien van Bergen, trouwden zijn oma en oom Hent bij hen in gaan wonen en dat is altijd zo gebleven. Mijn ouders hebben 5 kinderen gekregen te weten Fons, Truus, Ans, Gerard en Rene.
Oom hent is vorig jaar april een dag voor zijn 87e verjaardag overleden.
"

En links zien we de foto die Fons stuurde van het Jetten Opel dealer team van 1979. Korte broekjes overigens. De foto met bijna alle namen is natuurlijk ook toegevoegd aan het album dat de geschiedenis van garage Jetten beschrijft (LINK) en aan de special van Fons.(LINK)

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel

phpMyVisites : Een open source applicatie voor het bijhouden van webstatistieken ontworpen in PHP/MYSQL en verspreid onder de GNU GPL licentie. phpMyVisites