Drukke tijden

Het zijn drukke tijden, voor de brandweer, voor de bouwvakkers, voor de broedvogels en misschien ook voor uzelf (tuin voorjaarsgereed maken, voorjaarsschoonmaak of om andere redenen). De brandweer is in 1 week tijd al 4x uitgerukt, zoals te zien is op de site van de Gennepse brandweer (www.brandweergennep.nl) (of via de link links bovenaan in de linker kolom). Op de site staan diverse fotorapportages van die branden. En het is blijkbaar zó druk dat ze nieuwe brandweermannen (/vrouwen) zoeken. Donderdag 26 april is een informatie-avond in het stadhuis. Iets voor ù? (ikzelf ben te oud) Ook de bouwvakkers werken stug door op de diverse bouwplaatsen in Gennep. Henk stuurde nieuwe foto's van de schietbaan en wist te melden dat 24 en 25 april het dak (de betonnen breedplaatvloeren) gelegd worden. Bij de Kroon zijn ze met de pannen bezig en bij de Piramide met de 1e verdiepingsvloer van het gebouw voor de Meander. En ook in PicaMare zijn ze al driftig bezig. Op de gemeentewerf zijn ze de bomen en takken aan het versnipperen als voorbode voor de verbetering van de waterkering (en straks de flats die hier gebouwd gaan worden) en aan de Zuidwal zijn ze al bijna toe aan het leggen van de 2e verdiepingsvloer van de split-level woningen die hier gebouwd worden. Zoals al eerder aangegeven heb ik een overzichtsalbum waar al deze bouwactiviteiten in te volgen zijn. Bouwactiviteiten 2007. (nu ook in de linker-kolom ipv het forum dat toch niet echt werkt). Maar ook de dierenwereld is actief. Moeder zwaan bebroedt nog steeds haar eieren en vandaag heb ik ook weer haar metgezel gesignaleerd. Ik vraag me wel af of moeder zwaan nog wel eet, want ik zie haar nooit het nest verlaten. Ben benieuwd naar het aantal kuikens dit jaar.

Men is druk bezig om de gerooide bomen en takken op de gemeentewerf te versnipperen.
En moeder zwaan blijft op haar nest, maar heeft wel gezelschap (foto is niet geheel scherp, omdat deze van grote afstand genomen is, om de dieren niet lastig te vallen)
De schapen zijn ook weer losgelaten om de dijken te begrazen en op de achtergrond maaien de wieken van "de Reus"
En deze eend geniet van het lente-zonnetje en denkt wellicht "gelukkig hoef ik niet te broeden..."

Brand op de Mookerheide (2e Paasdag 2007)

Hans Basten / Philip Raaijmakers stuurden een link naar de site www.panoramook.nl met oa foto's van de grote brand van 2e Paasdag. Hieronder vind u de link naar die site en foto's.

www.panoramook.nl

Pasen 2007

De ganzen hebben al kleintjes, de zwaan is nog aan het broeden. De merel tussen de madeliefjes, families op pad, te voet en in een auto. Anderen zelfs in de lucht. De torens achter meidoornhagen. Kortom Pasen 2007. Schitterend weer en het wordt zelfs nog warmer. Een korte update. Veel plezier.

De zwaan is nog aan het broeden, terwijl de kleine ganzen al rond zwemmen, nauwkeurig in het oog gehouden door pa en ma . Waar de metgezel van de zwaan is weet ik niet. Heb hem (of haar (?) al in geen dagen gezien.
Pasen schijnt qua omzet voor de supermarkten steeds meer op Kerstmis beginnen te lijken. De vrachtwagens rijden dan ook af en aan, hetgeen regelmatig tot dit soort taferelen leidt.
Het zonnetje op 1e Paasdag doet velen besluiten tot een wandelingetje.
Of natuurlijk een tochtje door het hemelruim. Aan 1 of zelfs 2 van deze apparaten zijn we inmiddels al gewend. Op 1e Paasdag waren er zelfs wel 5.
En ook op 2e Paasdag trokken velen er op uit.
Motoren daveren over de rondweg. Deze fietsers maken daarentegen een stukje minder herrie.
Niersdal met Martinuskerk
De Maaskemp
De torens van stadhuis en NK Kerk vanaf de Stamelbergerdijk. Aan de meidoorns is nog te zien dat hier vroeger de Maaskemp begon.
Herkauwende koeien
Terwijl deze merel tussen de madeliefjes zijn kostje bij elkaar scharrelt.
Bij de gemeentewerf ligt het werk tijdens Pasen natuurijk stil. Ze hebben al een hele berg snippers gemaakt van de gerooide bomen
Stadswoningen aan de Zuidwal vorderen gestaag
Net als de bouw voor Meander tegenover de sporthal
Versleten karren en versleten toren
Tot na zevenen zijn de bouwvakkers afgelopen donderdag nog bezig geweest om de vloer van de Zowiezo zaal te storten. Wellicht hadden ze de 1e beton beter wat eerder op de donderdag kunnen storten (?)

Pasen 1975

Morgen is het weer Pasen. Mooie gelegenheid dus voor de foto's die Fons stuurde van het paaseieren rapen dat door de buurtvereniging Emma was georganiseerd. De trein was er niet meer, maar de Brabantweg was nog niet aangelegd. Een perfecte plaats derhalve voor deze buurtactiviteit. Op de achtergrond zien we nog Aurora, de spoorwegloods die na de oorlog eerst in gebruik was als noodkerk en later als drukkerij van Janssen Pers en we zien in de verte huizen in aanbouw (v Brederodestr/Kellerberg). Aan de Kellerberg lag toen nog het voetbalveld dat eerder dienst gedaan had als speeltuin en wéér daarvoor als voetbalveld van Vitesse (vóór ca 1933-1934). Veel plezier.

Paaseieren zoeken door de jeugd van buurtvereniging Emma, zo rond 1974-1975 thv waar nu het busstation is
Op deze luchtfoto ui 1978 zien we dat de Brabantweg inmiddels aangelegd is. Géén eieren meer zoeken daar dus. Met de pijl is het voetbalveld aan de Kellerberg aangegeven.
Waar Vitesse in 1922 kampioen werd. Op de achtergrond de heuvel, waar in later jaren nog eens de glijbaan was waar de jeugd van Gennep van af roetsjte in de 50/60-er jaren
Vitesse in actie rond 1922 op dat veld. Op de achtergrond zin we in de verte het station van Gennep.
Op het zelfde veld is deze opname gemaakt van de Martinus Sportvereniging. (rond 1925). Te herkennen is links bovenaan ook nog de spoorwegloods, zie we op de 1e 2 foto's van het eieren zoeken zagen.
Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's