Theo Albers is geboren in Gennep, maar al zo'n 50jr weg uit Gennep en tegenwoordig woonachtig in Velden. Ook hij heeft nog een vijftal afbeeldingen opgespoord, die ook anderen een plezier kunnen doen. Het zijn o.a. afbeeldingen van het knapenkoor, carnavalsfoto's en de klassefoto van klas 6 vd Martinusschool in 1949. Om dit webalbum te completeren in dit album ook nog een aantal afbeeldingen uit de verzameling van Henk Jaspers, welke recent al onder varia op deze website te bewonderen zijn. Op deze nieuwe pagina worden ze nog eens extra belicht.

Voor de diverse namen, zie de volgende link

Het knapenkoor rond 1950. Hier gefotografeerd in de tuin van de Paters vd Heilige Geest. Rechts op de foto"kapelaan Miedema. Mat Keijsers wist nog de meeste namen (met dank aan Fons) Jan Francissen had aanvullingen (en een correctie)

FOTO met namen

Nog een foto van het Knapenkoor. Ze maakten ook een jaarlijks uitstapje. Hier dus naar Schiphol, hetgeen vast een hele belevenis was in die tijd. Mat Keijsers wist nog de meeste namen (met dank aan Fons) Jan Francissen had aanvullingen (en een correctie)

FOTO met namen

Twee carnavalsfoto's. De linker is uit 1954. De foto rechts is uit 1958. Voor de namen op de foto's, zie de volgende LINK

Volgende afkomstig van Henk Jaspers

De "Reisvereniging", hier op de foto gezet begin 70-er jaren in hotel van Arensbergen. De broer van Henk Jaspers wist nog alle namen:

Bovenste rij v.l.n.r.: Toon Janssen-Paters met echtg,Lamers(ijscoman) met
echtg.,echtg. en Mat Keijzers,Echtg. en Sj.Schuurbier, Piet Lamers,en Sebers.
tweede rij van boven: Echtg. en Karel Ackerschot, Stef Tervooren en
echtg.,Frans Roosenboom en echtg.,Jet van Arensbergen-Beckers,Mevr.
Ackerschot,Mevr. Weber, Echtg. en Giebels, W.Weber.
Derde rij van boven:Mevr. Surig(Centra), echtg, en Piet Smits,echtg. en G.
Bezemer,F. Liebrand en echtg., G.van Est en echtg.,Herman van Duuren en
echtg.,Jan Weijers en echtg.Thea, Sil Hermsen.
Voor zittend: Echtg. en Grad Roosenboom(Grad de bó-ard),Echtg. en Toon Hoesen, echtg. en Piet Gartsen,Singendonk en echtg., Mevr Houben.

     
Tekst Henk Jaspers: Jan Goossens en Wilhelmina Bindels 25 jaar getrouwd 24 april 1919. Jan Goossens was geboren in het huis aan de Bloemenstraat waar nu kwekerij van Lent is gevestigd. Toentertijd was het een Café. Wilhelmina Bindels kwam van de boerderij de Högt verderop aan de Bloemenstraat. Het huis is nog steeds bewoond door Bindels. De laatste boer is Frans Bindels geweest Hij is enige jaren geleden vermoord. Langs het bruidspaar links zit Piet Goossens(1906-1990) de kolenboer van de
Nijmeegseweg en rechts zit Marie (1895-1971)die in haar ouders woning de Oude Tol is gebleven. Ze had verschillende bijnamen. o.a. Marie Gruu's (van de kolen) Marie van de le're mem (vert. lege borst!) en Marie van de Alde
Tol. Langs Marie zit Mientje Goossens (1902-1987) Onderwijzeres te Ottersum) en
geheel rechts haar zuster Truus 1898-1986. Op de voorgrond zit zusje Ciska (1908-1996) getrouwd met Jan Dinnissen . Zoon Harrie zit geheel rechts (1900-1886)

Foto die van pa Kets afkomstig is. Op deze foto staan (midden voor), pa Kets , ome Louis en Jan Mooren en nog wat anderen. Het gaat om de voetbalclub Blauw wit: een straten team (Spoorstraat / Zandstraat) uit ongeveer 1930.
Schoolfoto uit 1921 (Ottersum). Uit het fotoboek Ottersum en Ven-Zelderheide op de foto, verzameld door Wim Jaspers
Na de 2e wereldoorlog werd het herstel van het beschadigde stadhuis ter hand genomen. Burgemeester Banning had inmiddels afscheid genomen en was opgevolgd door Gilissen. We zien hier o.a. de arbeiders met het gemeentebestuur van toen.
De pepermolen op/bij de oude stadsmuur
Na de 2e WO werd ook een oorlogsmonument gerealiseerd: de Barmhartige Samaritaan. Hier zien we de feestelijkheden tgv de opening of inwijding van het monument.
Heel vroeger was er nog 2-richting verkeer in de Nierstraat. Begin 50-er jaren werd de Nieuwstraat gemaakt (what's in a name) en werd de Niersstraat 1-richting verkeer
Oeffelt (wel wat anders nu met al het verkeer)
Tekst Henk Jaspers: Harmonie St. Caecillia 1930. Met o.a. Wim Jaspers. Dries Deters en Thij Peters(Opeltje)

Deze foto komt uit 't fotoboek Ottersum en Ven-Zelderheide op de foto, verzameld door mijn vaders neef Wim Jaspers
(zoon van Hannes) Leraar Land-en tuinbouwschool te Ottersum en andere.

De Niersstraat nog voor 1912-193 (er liggen nog geen tramrails). Ook is het pand op de hoek nog niet afgeschuind, hetgeen nodig was omdat de tram anders de bocht niet kon maken!
Toen we nog zicht hadden op de kerk en kerktoren. Nu kijk je hier tegen het blik van de RABO aan
De Belle-wagen
De werkplaats van de MBS-later Zuid-Ooster
Henk Jaspers: "Thissen de kar-driever. De zoon is op leeftijd in de Zandstraat onder en auto gekomen(dronken). Hij zei altijd: "Hui, we zien iezersterk en nie kapot te krie-ge". Dan kneep hij een stenen asbak tot stukken!!!! Alleen de glaasjes met drank die nekte hem. "
Luchtfoto van het begin van de uitgraving van de Paesplas (1949)