Het album van tante Bets

Tante Bets (Tunnessen-Janssen) was de tante van mijn vrouw en was er ene van "d'n bok". Ze was de tweede van de 4 zussen, Mien, Bets, Nellie en Gerrie. Haar broer Wim leeft als enige nog (hij is in de week voor kerst 2006 nog in een boom geklommen om takken af te zagen, vertelde Bets toen, Voor de goede orde: Wim was toen 87 jaar!)

Fota van opa Jan Janssen en zijn zoon (ook Jan Janssen) met paard en wagen (zo te zien met meel) op weg om dit af te leveren bij de bakker. Ze zijn hier op de hoek van Markt en Niersstraat.
Ansichtkaart van de Molenstraat. Maar tante Bets wist wie 2 vd mensen waren. Links staat haar vader, Jan Janssen (Jan d'n bok) met bij hem Henk Hermens (zoon van de kapper)
Gilde-optocht en processie. Rechts zien we het pand van Trienekens (tegenover het Geveltje)
Het gezin Janssen in de Spoorstraat
ca 1930. Mien en Bets Janssen hebben brood gehaald en zijn op weg naar huis (toen in de Houtstraat). Ze zijn hier zo te zien thv de Kastanjeboom (nu HEMA)
ca 1935. De meisjes van het gezin Janssen (vlnr Gerrie, Bets, Mien en Nellie) op de Zandstraat. Zo te zien is er kermis. Ze zijn hier ongeveer thv de Kastanjeboom (nu Hema)
Het gehele gezin in 1938 voor hun toenmalige woning in de Houtstraat. vlnr: Jac, Mien, Gerrie, Nellie, Wim, Bets, opa (Jan), Theo, oma (Nellie), Jan en Piet.
Familie uit Den Bosch was op bezoek, dus die moesten ook op de foto.
Een van de kinderen was Jac Janssen (bekend als groetenboer). Hier staan Jac en zijn vrouw Dina voor hun toenmalige winkel in de Molenstraat. Op het braakliggende terrein rechts stond het pand van Adriaan Trienekens. Ook de winkel van Jac moest wijken voor de bouw van de RABO-bank
De boerderij op de Zandberg waar ze in 1942 naar toe verhuisden. We kijken hier naar het noorden (vanaf het spoor in de richting van wat nu de Brugstraat is). De boerderij moest later wijken voor de bouw van de Weverflat en het bejaardenhuis.
Oude ansicht. Links zien we het H Harbeeld (momenteel staat dat in de Wagenstraat) met daarachter de Kastanjeboom (nu RABO en Hema). Rechts zien we de smederij van Beckers. Ook zijn de tramrails goed zichtbaar
Ansicht van zelfde plek
De Gennepermolen. Vanaf de Niersbrug leidt de weg om het parkje met vijver en oorlogsmonument heen richting Nieuwstraat.
Mooie oude ansicht van het stadhuis
Dit is een foto die stamt uit ca 1936 en wel van de zijkant van de oude Martinuskerk (nu staat alleen de toren nog). De zijvleugel is begin 30-er jaren aangebouwd (richting de Haspel)
Oma Nellie Janssen-Reinders, geflankeerd door 1 van haar zonen en 1 van haar dochters (Wim en Mien). Foto stamt uit ongeveer 1970 en is gemaakt voor het huis van 1 van de andere dochters Nellie Zeemering-Janssen
Tante Bets had ook een kranteknipsel bewaard van het 25jr jubileum van mijn vrouw (25jr lid harmonie). Hier samen met Marijke Grens-Simons. Mijn vrouw heet overigens Nellie, hetzelfde als haar moeder en grootmoeder. (en onze oudste dochter; om de verwarring compleet te maken)
In 1961 waren Jan Janssen en Nellie Reinders 50 jaar getrouwd. Dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd.
Het gouden paar op de statie-foto
Zoals gebruikelijk komt harmonie Unitas et Fidelitas een serenade bregen
Met daarna een verbale huldiging
1 van de zoons op de ploeg in de Maaskemp.
Jan Janssen in zijn nette pak.
Familiekiekje van moeder met dochters (Mien, Bets, Nellie en Gerry) bij de Niers (ze woonden toen nog in de Houtstraat.
In 1951 werd op de Zandberg (waar nu bejaardenhuis staat) de 40jr bruiloft gevierd.
Gennep, ruim 50jr geleden. De hele familie moest meehelpen op het land. We zien oa Jan en Nellie Janssen, hun dochers Nellie en Bets en zoon Wim (?)
Nellie Reinders (oma Janssen) met Prins, de herder
Foto die gemaakt is toen ze nog in de Houstraat woonden. De foto is gemaakt vanaf de Niersweg richting kerkhof. Rechtsachter zien we nog de Gennepermolen. Op de voorgrond zit Gerry, de vroeg overleden dochter.
Foto voor hun toenmalig huis in de Houtstraat
Bet op de fiets in de Zandstraat ter hoogte van Trienekens (nu staat er appartementen boven de winkel van oa "Hans"). Links op de achtergrond zien we het HeiligHart beeld dat toen op de hoek van de ZuidOostwal stond (nu in Wagenstraat). De foto is gemaakt in 1947
Bets in de Zandstraat. We zien de tramrails op de achtergrond.
Na de oorlog in de Spoorstraat (thv van nu ongeveer de tandartspraktijk van Arts en Jager). We zien van links naar rechts: Jan Janssen, van Arensbergen en Heinz Kersten.
Opa Janssen met 2 van zijn kleinkinderen. Nellie Zeemering (dochter van Nellie) op eht paard en Gerrit Tunnessen (zoon van Bets) ervoor. Foto dateert van ca 1960
De 3 dochters, Mien, Bets en Nellie gearmd. Plaats is niet geheel duidelijk.
Kermis
Bets op hoek ZuidOostwal-Zandstraat (Kastanjeboom op achtergrond)
1 vd zoons in de Maaskemp
Gildedag. We zien Jan Janssen, Liebrand, burg Gilissen en Sjen Nikkesen (de harmonie speelt op de achtergrond)
1969: Sneeuw in Gennep. Foto vanuit waar nu de Vogelwijk is. Op de achtergrond zien we de Oranjebuurt.
Zandstraat. Rechts zien we nog de waterpomp die op de Zandstraat stond, vlkbij de Molenstraat (nu van Arensbergen)
Carnaval in de 60-er jaren ter hoogte van de Picardie.
Carnaval jaren 60: Hier in de Middelweg
Carnaval jaren 70. Hier op het Europlein (Oranjebuurt zien we hier)
Jeugd van de oranjebuurt
Jeugd van de oranjebuurt
Opname in het Straatje thv het repetitielokaal van de harmonie. Op de achtergrond zien we de barak waar na de oorlog het Groen Kruis werd gehuisvest (GK gebouw was verwoest). Later was de bibliotheek in deze barak.
Foto vanaf dezelfde plaats, maar nu in de andere richting. Op de achtergrond zien we de kleedlokalen van Vitesse op de Groes.
Oranjebuurt met carnaval. Opname op het grasveldje aan de Pr Hendriklaan. Rechts zien we het gebouw in aanbouw van Heijs en van Bergen. Op de achtergrond zien we eerst de Brugstraat, dan de Groes en dan de Maasweg (in de verte)
Onbekende groep. Rechts van het midden zien we (opa) Jan Janssen.
(opa) Jan Janssen staat geheel links. (half in beeld). Zijn zoon Jan voert het paard thv het stadhuis. Op de achtergrond zien we de markiezen van de toenmalige de Kroon.
Een veel jongere foto: oa Jan Tunnessen (zoon van Bets Janssen)
1962: Opa en oma Janssen gaan naar de kermis.
Ik vermoed dat dit een uitstapje is geweest van de papierfabriek naar Amsterdam en Schiphol in de jaren 50-60
Niet over Gennep, maar toch leuk: We zien hier Albert Tunnessen met 2 maten op de Maasdijk liggen in Mook (1939)
Dit is dezelfde brug, maar nu op 10 mei 1940. Wat in Gennep mislukte, was hier wel gelukt, namelijk het opblazen van de Maasbrug
Wederopbouw van de bruggen door de genie. Ook hier zien we weer Albert Tunnessen op deze foto uit 1946 (Albert trouwde met Bets Janssen)