Fons Keijsers heeft in de 70-er jaren van de vorige eeuw een serie foto's gemaakt van de aanleg van de rondweg. Daaraan hebben we dus deze bijna nostalgische beelden te danken met een paar oude herinneringen zoals het zwembad in de Paesplas, de oude weg naar de Maasbrug en meer. Veel plezier.

De rondweg is aangelegd dwars door het Heijensebos, waarvoor dus eerst een brede strook kaalgemaakt moest worden
De pijp die is gebruikt voor het opspuiten van het zand. Links staat het huis van de familie Terburg
Aanleg van het viaduct en het huis van de fam Terburg
Vadere en zoon Keijsers in de knijper
Ten zuiden van Gennep is eerst (naast de oude Heijenseweg-Hoofdstraat) het viaduct aangelegd. Daarna is de Heijenseweg verlegd onder het viaduct door. We staan hier op die nieuwe Heijenseweg.
Ook toen lagen er al woonboten in de Paesplas.
Er is veel opgespoten in de Paesplas. In de verte zien we de uitvaart van de Paesplas in de Maas
Momenteel is hier de jachthaven. Ik vraag me trouwens af of dat roeibootje niet het bootje van badmeester van Daal is )?)
De nieuwe rondweg loopt pal langs het openzluchtbad in de Paesplas. De steigers en duikplanken staan er nog. Momenteel liggen er jachten. De betonnen trappen naar de kinderbaden zijn er trouwens nog
Links zien we nog net het hoekje van het zwembad. In de verte de Maasbrug
Fons staat hier ongeveer bij het viaduct bij de nieuwe gemeentewerf. Het witte gebouw links naast de zandbaan is het zwembad
Zo te zien is de inspiratie voor "brandend zand" wellicht wel hìer opgedaan.
Fons staat hier op het nieuwe viaduct bij de Maasbrug. Rechts zien we de oude kerktoren. Het grote gebouw links daarvan is de huishoudschool (nu fitness-centrum)
Vanuit de Brabantweg richting Maasweg zien we de oude Brugstraat naar de Maasbrug voeren. Rechts van het midden staan het bejaardenhuis en de aanleunflat. Links daarvan (de zandheuvels) was het woonwagenkamp
De oprit vanaf de rondweg naar de Brabantweg. Helemaal rechts staat de Weverflat. Momenteel is het heel wat meer begroeid dan toen!!
Foto vanaf het viaduct bij de Maasbrug richting Maaskemp en Milsbeek
Fons heeft deze foto gemaakt op de plek waar de vroegere Maasweg afgesneden werd (in het verlengde van de Touwslagersgroes) en waardoor Gennep van de Maas afgesneden werd. Links staat het bejaardenhuid.
Nog een foto vanaf het viaduct bij de Maasbrug richting oude brugstraat en dan richting Maaskemp. Aanleunflat staat rechts.
Vanaf ongeveer de Maasweg kijken we naar het noorden en zien de Theresahoeve rechts naast de zandbaan
Fons staat op het viaduct ten zuiden van Gennep over de (verlegde) Heijenseweg. Op de lege plek achter de weg staat nu de nieuwe gemeentewerf