10-15 april 2006 Amerika.

Van maandag 10 tot zaterdag 15 april moest ik voor mijn werk naar Amerika om een aantal fabrieken te bekijken. Een korte impressie:

Ik vertrok maandagochtend om half zes van huis richting Schiphol voor de vlucht van 10 uur naar Houston in Texas, een vlucht van 9,5 uur. De jumbo van de KLM arriveerde daar rond half 2 (7 uur tijdsverschil, dus half negen in de avond in Nederland). Ik moest daar wachten op een vlucht naar Amarillo (Noord-westen van Texas, die om half 7 in de avond, lokale tijd zou vertrekken), een vlucht van 1,5 uur. Op het vliegveld van Houston werd mijn aansteker bij een controle nog in beslag genomen door zeer boos kijkende beambten.

In Amarillo heb ik een huurauto genomen naar het hotel en kwam daar rond 9 uur (4 uur 's nachts in Nederland) aan. Ik heb een aantal dagen rondgereden door Texas en New Mexico naar die fabrieken (in totaal een afstand van 900 mijl, dat is zo'n 1500km) en heb oa in Roswell overnacht. Roswell in New Mexico is een bekende plaats omdat daar zo'n 55 jaar geleden UFO's geland zouden zijn.... Op donderdagavond ben ik met een gehuurd vliegtuig vanuit Clovis tergugevolgen naar Houston voor een afsluitende bespreking op vrijdagochtend en daarna vrijdagmiddag weer terug naar Schiphol, waar ik zaterdag rond half 8 in de ochtend arriveerde. Maar foto's zijn natuurlijk véél leuker. Het was trouwens behoorlijk warm. 28 graden in Houston, 31 graden in Amarillo en 35 graden in Roswell, New Mexico.

Schema van de reis. Ik ben ingevlogen naar Houston en toen naar Amarillo. Ben vervolgens met de huurauto rondgeweest. De rode lijn is een afstand van 1500km!!
Erg veel ja-knikkers om olie op te pompen inTexas en New Mexico
Beeld van het landschap met ja-knikkers
Leegte. Droog, warm, bruin en olie.
Leegte
Klein plaatsje op weg van Littlefield naar Roswell. 4 huizen.
Hier zijn ze naar olie aan het boren.
Bewoners hebben het niet volgehouden
Runderboerderij.
Naambordje Roswell
Het UFO-museum in Roswell
Groot verschil tussen arm en rijk.
Het "rijkste" land van de wereld.
Over afstanden van 100km helemaal niets. Geen bomen, geen mensen, geen huizen....... niets
Prairie
Spoorbrug over droge canyon
Boerderijtje
Runderboerderij
Het "vliegveld" van Clovis, vanwaar ik terug moest vliegen naar Houston
Carlos Adias, de manager. Zijn voorouderen stamden af van de conquistadores. Ze hebben de borstplaat en de halve helm nog van zijn voorouder uit 1610, die toen door de Apaches gevangen werd genomen.
Mijn "stoel" in de hangar, waar ik zo'n 3,5 uur moest wachten. Het was knap heet.
De hangar.
Het vliegtuig is gearriveerd voor de 2,5 uur durende vlucht van Clovis naar Houston
Fotovanuit het vliegtuig. De cirkels zijn de stukken die beregend worden door gigantische automatische rondrijdende sproei-installaties
Foto vanuit het hotelraam. Dit vliegveld is duidelijk stuk groter.
Filmpjes geven goed beeld van de "leegte"