Gennep in de 60-80er jaren- Piet Snijders

 

Ik weet niet of u Piet Snijders gekend heeft. Indien u uit Gennep komt, dan vermoedelijk wel, want wie kende niet de goedheiligman die een hele serie van jaren op uitnodiging van de winkeliersvereniging Gennep aan deed. Piet Snijders dus. Behalve deze activiteit had Piet als hobby ook nog fotograferen. We danken deze foto's overigens aan Wiely Janssen uit Heijen die foto-albums en dia's voor de afvalcontainer heeft behoed. Piet zijn foto's zijn overigens ook nog gebruikt voor de kerstkaartenactie die Jong Nederland in de 90-er jaren heeft gehouden. De foto's staan hier overigens in willekeurige volgorde.

Leuke foto om te zien wat er allemaal veranderd is.
Werkplaats ZO aan de Burgemeester Woltersstraat.
De hoek Brugstraat-Burg. Woltersstraat is nog volledig onbebouwd.
De werkplaatsen van de ZO nog in vol gebruik.
Foto vanaf de Weverflat. We zien de fabiek van Ancilla nog op de voorgrond. Als u goed kijkt ziet u voor de PC school (richting Martinuskerk) een vreemd gebouw staan..... We zien hier het nood-winkelcentrum, hier tijdelijk neergezet vanwege het afbranden van WC de Duivenakker.
Foto vanaf de Henakker
De gebouwen van Norbertus staan hier nog.
Tuin van Norbertus. Vroeger de plaats van Maria Oord, waar dokter Stiemens een herstellingsoord voor TBC-patienten met lighallen had gerealiseerd.
Avondfoto van de achterzijde vn stadhuis, de oude burgemeesterwoning (nu villa Voss) en de NH kerk.
De Markt
Hoek Zandstraat-Nieuwstraat.
Toen de Niersstraat nog een gewone straat voor het verkeer was. Smalle trottoirs. Net niet meer zichtbaar is de etalage van Theunissen, waar menig Gennepenaar zijn speelgoed kocht.
Sloop van Norbertus.
Hier staat het oude klooster nog.
Foto uit 1968 van het "oudste" huis van Gennep aan de Molenstraat. Het hoorde toen bij het pand van v. Rens die er een kippefokkerij op na hield in de schuur (daarvoor: champignon-kwekerij v Elemans, daarna was er de schoenenhal van Rutten)
De Brabantweg is net gereed.
Heel mooie luchtfoto van Gennep op het moment van de aanleg van de rondweg.
Blik vanuit de Niersweg richting Nieuwstraat. De graanhandel van Peters ("de Knip") op de hoek van de Houtstraat staat nog.
Foto vanaf toe "De Pul" (Matje Voss), nu de Typhoon.
De Zandstraat als doorgaande weg. Sjang heeft zijn winkel nog niet vergroot en er is nog een pleintje, met erg duidelijk nog de gevel-reclame voor Max Schaffers.
Foto thv de Witte Olifant. We zien de oude RABO-bank, de Kastjaneboom en de vroegere sigarefabriek van v. Sambeek. Toen kon je er nog rijlessen halen en sigaretten kopen.
De wat oudere Gennepenaren herinneren zich vast wel die zondagavond rond 20:30h toe het winkelcentrum "De Duivenakker" in de hens ging. De foto is jammer genoeg niet heel scherp.
Braderie in Gennep
Dienst gemeentewerken huisde in de barakken achter de oude burgemeesters-woning.