Gennepse Scholen en hun leerlingen

De Huishoudschool (LHNO)

Waar nu het fitness-centrum is aan de Maasweg, was in vervlogen tijden de huishoudschool, later ook LHNO genaamd (Lager Huishoudelijk en Nijverheids Onderwijs). Daarvoor was de huishoudschool bij de nonnen, bij het klooster.

 

(met dank aan Nol Noij) De 1e klas van 1958.

Staand vlnr;   Tillie Verstraaten, Nellie Simons, Erna Kaspers, Ellie Hermsen, Lenie de Gier, Carola Arens. Zittend:       Mientje de Rijk, Hettie Noij, Stientje Peters, Juf Bernards, Annie Schim, Mieke Hendriks, Stientje Kroon. Voor:          Ineke Wevers, Annie Look

Selma Foks over deze foto: Bij de huishoudschool is een foto geplaatst uit 1958, dit zou de eerste klas van de hhschool zijn. Dit zijn echter mijn jaargenoten. We zijn in het schooljaar 1958-1959 van de lagere school gekomen. Er was een volle 6de klas bij Zr Bernardinia en een 5/6 klas bij Mej. Bernards. Deze foto hoort dus bij de Maria Gorettischool.

1982-1983, 4e klas

 

 

 

Onderwijzend personeel. (met oa een bekende linksboven).

 

 

dankzij Tiny Slungers-Wijnants uit Boxmeer hebben we er weer een klassefoto van de huishoudschool (uit 1955) bij en dat niet alleen, ook nog de namen.

Klassefoto van de huishoudschool uit 1955. De namen vind u hier.

   

(van Annie Builtjes): sportdag van de Mater Amabilis opleiding van de huishoudschool in ca 1961

Op bijgaande LINK zijn reeds een serie namen bij de foto gezet.

Foto met namen

(van Annie Builtjes): sportdag van de Mater Amabilis opleiding van de huishoudschool in ca 1961

Op bijgaande LINK is reeds een naam bij de foto gezet.

Foto met namen

   
Dorien (Doortje) van Rens stuurde me een 6 tal foto's van haar schoolklassen op het LHNO aan de Maasweg in de 2e helft van de 60-er jaren. Dorien wist zelfs nog de meeste namen op te schrijven.

1965, klas 2.

NAMEN

1966 uitstapje van klas 2 naar het "Eurostrand" in Eindhoven.

NAMEN

1967: Assistentenklas op kamp in Luyksgestel

NAMEN

1967 uitstapje assistentenklas

NAMEN

1967 Assistentenklas op de fiets terug naar huis na het kamp in Luyksgestel

NAMEN

1969 INAS medio mei. Sportdag

NAMEN

Mientje Rutten-Zwartjens stuurde de foto boven van de huishoudschool in 1949. Die was toen nog bij de nonnen bij het bejaardenhuis. Mientje heeft de namen er bij gezet zodat we weten dat:

Kitty Stensen, juf Peters, Jo Weijers, Lenie Martens, Dinie Builtjes, Truus Verstraaten, Hennie Fransen, Marij Muskens, Truus Vink, Mientje Zwartjens, Annie Arts, Tinie Laemers, Bep Koenen en Dora Queens (?) op de foto staan.

Foto met namen

Mientje had ook nog een foto van de klas van 1950-1951. De foto is gemaakt in het steegje links van hotel de Kroon

Bovenste rij vlnr: Henny Fransen, Miens Jacobs, Zuster Theorarda, Juf Peters, Diny Builtjes, Beb Koenen
Middelste rij vlnr: Jo Schoofs, Marietje Koster, Anny Arts, Tinie Laemers, Bertha Laracker
Onderste rij vlnr: Lenie Martens, Mientje Zwartjens, Truus Vink, Nellie Jacobs, Marij Muskens

Foto met namen

   
Diny van Griensven (tegenwoordig Papen-van Griensven) kwam bij me langs met haar oude schoolfoto's uit 1949 en 1951 (klas 3 en 5 van de meisjesschool bij de nonnen (voorloper van Maria Goretti) van van klas 1a van de huishoudschool. Het gebouw aan de Maasweg werd in 1953 geopend en de klas op de foto verhuisde later dat jaar naar die school. Maar tot die tijd werd les gegeven in...... hotel de Kroon. En dat is dan ook de plek waar de foto werd gemaakt. Tot mijn verbazing had Diny zelfs nog de meeste namen van die 3 klassen opgeschreven. De foto's worden ook toegevoegd aan de schoolalbums van Maria Goretti en van de huishoudschool. Veel plezier.

het briefje van Diny

1949 Meisjesschool klas 3: Het bijschrift van de foto

deel 1 en deel 2

1951 Meisjesschool klas 5: Het bijschrift van de foto

deel 1 en deel 2

1953 klas 1A van de huishoudschool: Het bijschrift van de foto

deel 1 en deel 2

Ik kreeg mail van René Janssen uit Heerlen. Zijn moeder Lidwina Francken is afkomstig uit Heijen en zat in de jaren 50 op de huishoudschool of de landbouwhuishoudschool in Gennep. In 1e instantie zat die school in een lokaal aan het eind van de steeg links naast hotel de Kroon, In de jaren 50 werd een nieuwe huishoudschool gebouwd aan de Maasweg, waar nu een fitnesscentrum is. René stuurde 2 foto's en probeert opheldeiing en hopelijk meer namen van mensen op de foto's te krijgen. Wat René schrijft staat onder de betreffende foto's. (de foto's worden eveneens toegevoegd aan het album van de huishoudschool)

René: " Deze foto moet ergens tussen 1950-1958 gemaakt zijn. Mijn moeder Lidwina Franken zit op de 2 rij onder geheel rechts. Zij is geboren op 15-01-1937 in Heijen. Of dit een schoolfoto is weet ik niet. Ik heb een aantal schoolrapporten 1950-1952 waar ze op de Landbouwhuishoudschool te Gennep zat, halverwege 1956 is ze gaan werken bij Juvena Naaiatelier eveneens te Gennep."
René: " Ik heb hier nog 1 foto en deze is dan wel van de huishoudschool, ergens tussen 1950-55. Mijn moeder zit in het midden op de voorgrond en precies achter haar staand is dan juf Peeters. Op jullie website staat ook al een groepsfoto in dezelfde steeg genomen"