De ballonvaart van de fam Lemmen in 1992

We laten Hetty, van wie deze foto's afkomstig zijn, aan het woord:

"Toen mijn vader (Herman Lemmen) 50 jaar werd hebben we hem een ballonvaart cadeau gegeven. Als we één ballon vol zouden kunnen krijgen met mede-reizigers, dan konden we opstijgen vanaf de plek die wij wilden. Er was zoveel animo dat we zelfs twee ballonnen vol hebben gekregen. De eerste datum die we hadden gepland ging niet door, omdat het slecht weer was. Dit zou in augustus zijn. De tweede datum stond gepland in oktober.....'s morgens om 8.00 uur, op een zaterdag. Het werd dus de zaterdag vóór de Gennepse kermis. Omdat je met ballonvaren afhankelijk bent van de windrichting, was het dus maar afwachten welke kant we op zouden gaan. Gelukkig stond de wind voor ons gunstig, want we vaarden (een ballon vliegt niet, maar vaart) rechtstreeks via Ottersum , Gennep centrum, Beugen, Rijkevoort, St.Anthonis en Oploo naar de Rips, alwaar we geland zijn. Hemelsbreed zo'n 20 kilometer geloof ik. (zie verder onder aan de pagina)"

"Het opstijgen in Ottersum was al een hele belevenis, want het scheelde niet veel of één van de ballonnen had een botsing gemaakt met een lichtmast van het korfbalveld; het ging maar nét goed!"
Ottersum
De Brink in Ottersum
Otttersum, kruising Kleineweg-Ottersumse weg
De oude kern van Gennep. Het nieuwe gemeentekantoor moet nog gebouwd worden . De mallemolen staat voor het stadhuis.
De Martinuskerk, bijna recht van boven.
Blik op het Europaplein, waar de kermis opgesteld staat.
Onderaan zien we het Wilhelminaplein met de friettent van "Balletrien". Bovenaan zien we de Page nog in vol bedrijf. De lucht was nogal was hei-ig
Hetty vervolgt haar verhaal: " "Het was prachtig weer; de zon scheen, het was helder en koud, maar daar heb je in een ballon dus geen last van. Het was een prachtige ervaring, want het was zo vroeg dat er nauwelijks verkeer op de weg was en dus konden we volop genieten van de natuur. Boven de staatsbossen van St.Anthonis hebben we zelfs herten en reeën gezien. Een vrouw die bij haar boerderij het grint aan het 'grieselen' (schrijf je dat zo?) was, schrok zich een hoedje toen wij haar vanuit de mand riepen. Ze wist niet waar het geroep vandaan kwam en toen we riepen dat ze naar boven moest kijken had ze pas in de gaten dat we vanuit een ballon riepen..... zo stil was het dus in de lucht. Ze zwaaide overigens enthousiast terug! "
De ballon vervolgt de tocht richting Brabnt en passeert daarbij natuurlijk de Maas en de Maasbrug. Terugblik op Gennep