Welkom in Fotogalerij Gennep. Hier vindt u meer dan 200.000! afbeeldingen, foto`s en film van Gennep en omstreken in meer dan 1000!! verschillende albums.[noot: indien u rechten claimt op 1 van de afbeeldingen neem dan aub contact op. Hetzelfde geldt indien u om een of andere reden bezwaar heeft tegen de publikatie van (persoonlijke) afbeeldingen of (specifieke) informatie die op de website staat. Dan verwijder ik die. Het moet tenslotte ook leuk blijven.]  Optimale schermresolutie om te kijken: 1280 x 960 pixels. (op verzoek veranderd naar 1024 pixels breedte)

Ik heb deze tekst op een speciale pagina gezet om wat ruimte te winnen op de voorpagina. Ik ben begin 2005 met deze website begonnen omdat ik in Gennep geïnteresseerd ben (ben in Gennep geboren en getogen) en omdat fotograferen 1 van mijn hobby's is. De website is dus ook puur een hobby, maar een hobby waar ik met erg veel plezier mee bezig ben. De website is niet commercieel en zonder enig winstbejag. Vandaar dat u ook geen reclame-teksten zult aantreffen. Begin 2005 wist ik nog niets van het bouwen van een website. Frank, inmiddels mijn schoonzoon, heeft me over de streep getrokken door een aanzet voor deze website te maken. Ik heb vervolgens macromedia dreamweaver gekocht voor het bouwen van de website en webspace gekocht bij een provider. En nu lijkt het (de meeste dingen, maar niet alles) "gesneden koek" en een fluitje van een cent om de website te onderhouden en verder uit te bouwen. De recente foto's zijn meestal van mijzelf en/of Frank, maar ook van anderen. De oudere foto's en afbeeldingen zijn van een steeds grotere groep (oud) Gennepenaren afkomstig. En hopelijk worden het er steeds meer. De website is vooral gericht op het tonen van afbeeldingen. De website is een levend archief van Gennep en omstreken en is van en voor de Gennepenaren. Maar ik kan natuurlijk niet nalaten af en toe een kritische noot te maken, vooral jegens de overheid. Helaas is de meeste media tegenwoordig niet erg kritisch meer en is er veel van hetzelfde.

Inmiddels (het is nu begin december 2009) zijn er al meer dan 650 duizend (!!) bezoekers op deze site geweest en heb ik veel reacties gehad uit natuurlijk Gennep zelf, maar ook uit de rest van Nederland en zelfs uit Engeland, Zweden, Canada, Zuid Afrika en Australië.

Ik ben van mening dat het internet bij uitstek geschikt is om informatie maar ook afbeeldingen te delen met anderen. Daarom vind ik het ook belangrijk dat de afbeeldingen gedownload kunnen worden en ook van voldoende kwaliteit (en dus afmeting) zijn. U mag (voor eigen gebruik) vrijelijk de foto's gebruiken. Dit vrije gebruik geldt niet voor commerciële doeleinden, vermenigvuldiging (anders dan voor goede doelen), voor kranten, tijdschriften en media. Voor deze is altijd toestemming noodzakelijk voor gebruikmaking van foto- en/of ander materiaal van deze website. Er dient dan ook altijd een duidelijke bronvermelding gegeven (en bijgeplaatst) te worden.

Inmiddels hebben ook al vele anderen bijgedragen aan deze website. Het steekt aan.

Heeft u zelf nog foto's die leuk of interessant zijn, laat dat dan even weten. U merkt hoe leuk het kan zijn voor andere mensen om bepaalde mensen, plaatsen, gebouwen, groepen of gebeurtenissen nog eens terug te zien.

[U mag de foto's en films dus gerust voor eigen gebruik downloaden. Bij publicatie toestemming nodig plus bronvermelding]

Inmiddels schrijven we 1 juni 2022. De website bestaat dus al 17 jaar. In Gennep is de stichting Erfgoed Gennep opgericht met een soortgelijk doel als deze website. Maar de stichting is natuurlijk beter georganiseerd, heeft meer middelen en mankracht en kan de continuïteit naar de toekomst beter garanderen. Alle materiaal van www.gennepnu.nl staat inmiddels ook op de server van stichting Erfgoed. Ik blijf deze website voor mijn eigen plezier in stand houden maar de reguliere taak voor het behoud en toegankelijk maken van het digitale erfgoed van Gennep berust voortaan bij de stichting Erfgoed Gennep. Vanaf de oprichting tot nu ben ik trouwens voorzitter en vorm het bestuur samen met Paul Mengelberg en Jan Wessels.

 

Veel plezier met het surfen op deze website!

Harm Teunissen

Steendalerstraat 81

Gennep

email: harm.teunissen@home.nl

Naschrift: het is inmiddels eind januari 2015. De website bestaat dus meer dan 10jr.

Vanwege het 10jr bestaan van www.gennepnu.nl en de opgraving van de zandpoort in 2014 heb ik een filmpje gemaakt over de geschiedenis van Gennep. In 14 minuten wordt het ontstaan, de historie tot en met de blootlegging van de fundering van die oude stadspoort uit de doeken gedaan. Veel plezier.

 

U kunt de film ook rechtstreeks op internet bekijken via de volgende link: De Geschiedenis van Gennep