Mijn vader, Frans Teunissen, was van 1954 tot 1972 (gemeentelijke herindeling) direkteur openbare werken van de gemeente Gennep (en tevens commandant van de brandweer). In 1969 was de waterstand van de Maas extreem laag. Ik vermoed dat de stuwen gestreken waren ivm onderhoud oid. De gemeente Gennep maakte van de gelegenheid gebruik om de kade aan de loswal te inspecteren, maar ook om een aantal werkzaamheden aan het openluchtzwembad van Gennep uit te voeren. Zo werd een zonnestrand aangelgd en tevens werd de betonnen kade van de kinderbaden van een betonnen voet voorzien. Mijn vader heeft dit blijkbaar gefotografeerd, hetgeen leidt tot de volgende unieke beelden. De foto's, jammer genoeg niet gheel scherp, geven een beeld van het zwembad en nu zelfs het gedeelte onder water. Ik neem aan dat er veel meer foto's van het zwembad moeten zijn, omdat het een geliefde vertierplaats was voor de jeugd en ouderen uit Gennep. Dus: heeft u nog leuke foto's, stel deze beschikbaar.

Op deze pagina, naast de foto's van het zwembad, tevens enige foto's van de loswal en (omdat mijn vader het rolletje blijkbaar volgeschoten heeft) enige foto's uit de Molenstraat, waar wij woonden.

Mijn dank aan mijn zus Margo, die de negatieven heeft opgeduikeld. Het afdrukken kostte nu overigens 50 eurocent per foto. In juli 1969 kostte dit 35 cent per foto.

Foto vanuit het meisjesbad. De kleedhokjes op de achtergrond waren voor de heren. Die voor de dames lagen rechts (onzichtbaar)
Het "diepe"met een van de 2 duikplanken.
Een betonnen stoep wordt aangelegd. De foto is gemaakt vanuit het middelste (kleuter-)bad. Vanaf de wal was de indeling: links meisjes, midden kleuters, rechts jongens. In het middenbad, het middenbad (mocht je in als je al beetje kon zwemmen) en daarachter het diepe met de 2 duikplanken.
Aan de zijde van het jongensbad werd een zonnestrand aangelegd. De stoepjes naar de wal zijn overigens ook nu nog aanwezig. Ga maar eens naar de jachthaven aan de Paesplas!
Foto van het "middenbad". De kleuter- en kinderbaden liggen links.
Het "diepe"
Foto vanaf het nieuwe zon-gedeelte.
Foto vanaf ongeveer zelfde plek, maar nu meer richting Paesplas. We zien dat er ook net een nieuwe (lagere) duikplank is aangelegd.
Foto van het diepe en middenbad.
Overzichtsfoto vanaf het nieuwe zonnestrand
Werkzaamheden aan de betonnen stoep. Ik vermoed trouwens dat het jongetje de zoon van badmeester van Dalen is. (?) Op 8 juli 2009 stuurt Math Knops me een mailtje "Volgens mij is dit inderdaad Johnny van Dalen, de zoon van de badmeester. Johnny zat bij mij in de klas. Tegenwoordig is John van Dalen ergens in een Nederlands ziekenhuis na zijn universitaire opleiding werkzaam als arts"
Detail van de voet van de duikplank.
De damwand kade aan de loswal.
Gezicht op het Veerhuis. Ook daar bekijken mensen de lage waterstand.
Foto in noordelijke richting
Foto in zuidelijke richting naar de Maasbrug (toen lag ook de spoorbrug er nog, zoals aan de pijlers goed te zien is)
Foto in de Molenstraat bij onze tuin. Mijn moeder met de 2 jongsten Dory (muurbloempje van Magic) en Govert
Mijn moeder met mijn broer Jos en weer Dory en Govert. Op de achtergrond zien we Kota Radja. De Chinees had net het theehuis van Roosen overgenomen en omgeboud in een Chinees Restaurant. Nog later heeft dhr Lam het overgenomen en zeer succesvol uitgebouwd (Hong Kong)

Mijn vader en moeder met Govert en Dory. Wie het meisje is, weet ik niet.

Aanvulling door Dory: " Het onbekende meisje op de foto van 1969 is Monique van den Bergh, van de juwelier in de Zandstraat. Ze had me net oorbellen als cadeau gebracht. Het was de dag van onze 1e h. Communie. We waren al heel modern voor die tijd. Geen kroontje en handschoenen maar een minijurk met een orchidee in het haar. Ik mocht geen zwarte lakschoentjes aan bij de communiejurk, maar Monique wel. Mijn schoenen waren gekocht bij een marktkoopman, die ook aan de deur schoenen verkocht."