Het album van Henk de Bruin

Henk de Bruin is een collega van mij bij Nutreco. Hij is in Gennep geboren, maar woont daar inmiddels niet meer. De vader van Henk heeft vroeger op de papierfabriek gewerkt en er zijn familiebanden met Bouman (Kastanjeboom) en Roersch. Henk heeft een serie foto's meegebracht welke ik voor u heb ingescand. Veel plezier.

Een bekende foto uit de 60-er jaren. De Kastanjeboom met de reclame van Phoenix bier op de gevel (later schonken ze Grolsch weet ik me nog goed te herinneren)
De vader en moeder van Gerrit Bouman voor hun café "de Kastanjeboom"
Het Opeltje waarmee Bouman in de jaren 50 de limondade rondbracht die in het limonade-fabriekje (links) naast het café gemaakt werd.
foto van 14 april 1946, dus jaar na afloop van de oorlog. Een kapot tramstel staat voor de moutfabriek. Later dat jaar werd de tramlijn definitief opgedoekt (men ging verder met bussen en werd de Zuid-Ooster). Het overgebleven materieel dat nog niet kapot was werd verkocht aan de RTM in Rotterdam, waar delen van het MBS-materieel tot 1966 gebruikt werd. Momenteel wordt een loc en een wagon van de MBS weer opgeknapt door de stichting RTM-Ouddorp (zie elders op de site)
We schrijven juni 1939, 1 jaar voor het uitbreken van WOII. Karel Roersch en een onbekend persoon op hun motoren op de Heijenseweg in Gennep.
Zoals gezegd werkte de vader van Henk de Bruin bij de Page en ondermeer aan de in de 60-er jaren geplaatste PM5 (PapierMachine 5). Hij staat hier met een aantal anderen aan het bedieningspaneel van de PM5. Gezien het aantal mensen zal het wel de inbedrijfstelling betreffen. Dhr de Bruin is de meest linkse persoon in een overal.
Dhr de Bruin aan de PM5
Er is blijkbaar een storing met de bekende hoop papier. Links dhr Kroon (Nijmeegseweg), rechts dhr de Bruin
Henk stuurde ook nog 2 klassefoto's. Uiterst links een klassefoto van de kleuterschool, die in die tijd in Gennep Zuid stond. De foto is van rond 1965 en lag volgens mij bij de Anjerstraat (nu een speeltuintje). De foto rechts is klas 6 van de Martinusschool van 1971. Henk kende voorwaar zelfs nog de meeste namen (volgen later)
1965. Kleuterschool Gennep Zuid
1971 klas 6 van de Martinusschool