Guus Hermens vertelt:

1 van de mensen in het album "Gennepse Mensen" is Guus Hermens, zoon van kapper Hermens. Hij was ook Indië-ganger en is later bij het KNMI gaan werken, waar hij 40jr gewerkt heeft. Vandaar dat hij in Bilthoven woont. Maar zelfs van daaruit wordt deze site bezocht. Guus had me al eens geattenteerd op een foutje op de site, welke ik gecorrigeerd heb. Vandaag stuurde hij me weer een mailtje met tevens een aantal nieuwe foto's. Dus, lees mee en kijk naar de foto's. Ik zal van de foto's een nieuwe webspecial maken. Later stuurde Guus me nog een aantal foto's waaronder een van het hoogwater in 1920 en een familiefoto van de gouden bruiloft in 1931 van het Gouden Echtpaar Herman Holla-Kempkes (met kinderen en kleinkinderen) op de Bergstraat.

Ik was verbaasd, dat de verandering van mijn beroep al zo gauw doorgevoerd was. Hartelijk dank hiervoor. Die loc van de MBS staat er twee keer in. In Specials - (Van alles en nog wat)  staat hij als "tram MBS 1935" Er is hier op deze foto iemand achter de voorruit gezet.(Photoshop?)
In Mensen uit Gennep, Gennepenaren album 3 staat dezelfde foto als 1934 tram van MBS op de Heijenseweg. Daarbij staat de naam van Kerstens, maar dat is zonder twijfel dus mijn oom, de machinist Harry Schutte. Mijn oom Jan Heijs (de vader van Karel Heijs waarvan veel foto's zijn opgenomen) staat links op de foto
In Mensen uit Gennep 1e pag., de tweede foto onder die van mijn thuiskomst uit Indonesie loop ik als misdienaar in de processie midden in beeld. Voor mij loopt Gijs v.d.Heijden en met z'n kin achter Gijs loopt Anton van Kalmthout. De foto's van mijn thuiskomst en die van de processie zijn ook door Karel Heijs (mijn neef dus) gemaakt.

In Mensen uit Gennep 2e album staat een foto van het symphonie-orkest bij hotel Verzett. In de hierbij horende lijst met namen staat mijn vader vermeld als August Hermsen, maar ik heb echt mijn naam Hermens van  hem

bedoelde namen

Misschien heb je nog iets aan de foto's die ik hier bij voeg. Van het zwembad in de oorlog staat er al een foto op de web-site, maar daar had ik nog een tweede van die gelijk gemaakt is.
. Twee foto's zijn van mij samen met Wim van Bergen (zoon van Hub van Bergen uit de Zandstraat) in Indie.
Als vierde nog een foto van de Horstboot. Tweede van links hierop is Guus Heijs, zus van Karel, derde van links is mijn zus Truus, en helemaal rechts sta ikzelf in Jonge Wacht uniform. De rest is van het gezin van Jozef Wessels, van oorsprong ook Gennepenaar, maar die woonde toen al lang in Haarlem.
Ik weet niet of je een paar maanden geleden het interview met mij dat in twee afleveringen door Magic-TV is uitgezonden, hebt gezien. Daarvoor heb ik Ad Koot een cd met 25 foto's gegeven. Het is een heel verhaal geworden. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Nogmaals mijn waardering voor jullie werk en hartelijke groeten, Guus Hermens, Bilthoven.
De meesten weten da het in 1926 hoogwater was langs de Maas en dat Gennep blank stond. Maar ook 6 jaar eerder in 1920 stond Gennep blank. Hierboven zien we een foto van het water in de Zandstraat ter hoogte van nu het Geveltje. Rechts zien we het begin van de Molenstraat.
Een Photoshop-creatie van drie generaties August resp. Guus Hermens in militaire dienst.Guur Hermens: "Mijn vader in 1917, ikzelf in 1948 en mijn neef, ook Gennepenaar) in 1969. De omgeving is het bos hier dicht bij ons huis in Bilthoven"
Bruidspaar, kinderen en kleinkinderen op de Gouden Bruiloft in 1931 van mijn grootouders van moeders kant. Die woonden toen in de Bergstraat. De lijst van personen

Het Gouden Echtpaar Herman Holla-Kempkes in 1931 op de Bergstraat met kinderen en kleinkinderen.

1 Jan Holla 2 Herman Holla 8 Jozef Wessels 10 Lies Wessels-Holla 11 Fer Holla 12 Dora Holla-Kamps 13 August Hermens 14 Marie Hermens-Holla 15 Heinrich Lieske 16 Gonda Lieske-Holla 17 Herman Holla 18 Elisabeth Holla-Kempkes 19 Trina Derkx-Holla 20 Gerard Derkx 21 Piet Wessels 23 Lies Hermens 24 Herman Hermens nr.25 dochter Maria Wessels 26 Guus Hermens 27 Truus Hermens nr. 29 is Lily  Wessels 30 Henk Hermens De overige kleinkinderen zijn niet in Gennep opgegroeid (aanvullingen zijn van Gerthe van Honschoten, dochter van Maria Wessels (nr 25 op de foto (jan 2015))