De foto's van de Proms 2016

Die had u nog van me tegoed. Het zijn er wel wat erg veel. Maar dat komt omdat het best een uitdaging is om in een erg donkere zaal met ook nog spotlights in allerlei kleuren foto's te maken. En voor een fotograaf is dat een leuke uitdaging om te experimenteren met witbalans, temperatuurkleur, diafragma, sluitertijd en andere instellingen. Grootste probleem zijn eigenlijk de spotlights die op artiesten gericht worden, waar ze zeker omdat de rest dan donker is, extra en onnatuurlijk bleek worden (als ze al niet met een andere kleur belicht worden). Ondanks de extreme omstandigheden voor foto's (zonder flits) zijn ze denk ik toch behoorlijk geslaagd. En als altijd mogen ze voor privé-gebruik gedownload worden (zou dan wel de grootste versie (2000 pixels) downloaden. Veel plezier.

Autozegening 2016

Zondag 26 juni: na de mis van 10 uur (dankmis voor communicanten en vormelingen) was weer de jaarlijkse autozegening. Het vocht bleef gelukkig beperkt tot de wijwaterkwast, want het bleef droog en was zelfs redelijk aangenaam. Tonny Wilbers stond op het kerkplein paraat en hield in de gaten hoe ver de mis was en op de stoet vrachtwagens al in kolonne op pad kon gaan. En op het kerkplein stond brood en koek voor wie dat wilde. Het was tevens de laatste "grote" publieke handeling van pastoor Bouman, want volgende week is de officiële overdracht en nog een week later wordt hij ingewijd tot deken van Heerlen en pastoor van een hele serie parochies. Klik op onderstaande foto voor een uitgebreid album.

Homeride en lintjes

Er gebeurt vanalles in Gennep. En de burgemeester is er maar druk mee. Vrijdagavond was ie bij de Proms (met een s aan het eind Peter :-) ), zaterdagmiddag opende hij SumMmertime editie 2016 en zaterdagavond reikte hij op de vrijwilligersavond van Flamingo's in de blokhut lintjes (lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan Ans Laracker en Henk Wouters. Ik heb een paar foto's van facebook gebietst. (hoor wel als dit niet mag). Gefeliciteerd Ans en Henk. Maar op zaterdagavond was er nog meer loos in Gennep, want toe ik van de Proms kwam, was het een drukte van belang bij de sporthal en kwamen druppelsgewijs racefietsen en motoren aanzetten. Gennep was dit jaar rustplek van Homeride 2016, een fietstocht (in 24h) van Maastricht naar Groningen, waarbij getracht wordt geld in te zamelen voor de Ronald McDonald huizen. en deze foto's heb ik weer van Twitter gebietst. :-) Wilt u meer weten van die homeride? Volg dan deze link: link naar HOMERIDE

Ans Larackers en Henk Wouters ontvingen een lintje
Herman Franken kreeg als allereerste de nieuwe verenigingstrofee d'n golden vogol
de vrijwilligersavond
een paar plaatjes van de rustplaats Gennep van Homeride 2016. De deelnemers kregen trouwens erwtensoep voorgeschoteld
Opening SumMmertime 2016 met van Gennep

Het regende, maar de die-hards lieten zich daardoor niet weerhouden. De helium-balonnen die een grote S hadden moeten vormen als teken van SumMmertime wel, want die waren te zwaar geworden door de regen. Burgemeester (Peter) de Koning verrichtte de opening na een discussie daarover met wethouder (Peter) lucassen, die beslecht werd met de conclusie "Peter kan het beter". :-)

Er was een bruiloft aan de gang in het stadhuis, waardoor de podiumwagen anders opgesteld moest worden (in de hoek) en dat is vermoedelijk ook een veel betere plaats. Toch nuttig zo'n bruiloft. Met enige vertraging en na een serenade voor het bruidspaar kon SumMmertime 2016 geopend worden en kon van Gennep eindelijk beginnen. Groot wederzijds respect trouwens: van het publiek voor van Gennep, en van van Gennep voor het publiek, die zich door de regen niet liet tegenhouden. Ik heb een film van de gebeurtenissen en een foto-album gemaakt. Veeeeel plezier!

fotoalbum van de opening van SumMmertime 2016 op zaterdag 25 juni 2016

Proms 2016!

Een zomerse Proms in een sfeervol Picamare en een enthousiast publiek. Een film (ook voor onze Bemmelse kijkers, die verhinderd waren) en wat plaatjes van de vrijdagavondshow.

 

 

"Peter weet het beter"
(eigen woorden burgemeester) bij de opening van SumMmertime. "Proms, ik ben gisteravond geweest; het is echt een aanrader"

Een rondje Gennep

Vrijdagmiddag, lekker weer en dus tijd voor een rondje Gennep. Je ziet vanalles....

zebra-paard? (langs de Niersdijk)
De blokhut krijgt na ruim 65 jaar een nieuw (geïsoleerd) dak
de Niersarm groeit langzaam dicht
en een eenzame dixi in de Niersvallei
Koeien moeten op het toilet hun behoefte doen? Of een nieuw toeristen ervicepunt?
Het hoekje is weer een echt winkeltje zoals vroeger
en er lijkt een nieuwe camper-parkeerplaats in gebruik genomen te zijn (Gennepermolen)
een verbouwing met een lange termijn planning
maar het sluisje bij de Noordwal is een stuk sneller gedaan
Aan de Kalboerstraat moeten ze nog beginnen
Sproeier-diefstal????
dan zijn de kersen verderop beter beschermd
Bij het oude belastinggebouw aan het Europaplein zijn de "te huur" borden verdwenen. Zou de Lidl dan toch komen en het pand tegen de vlakte gaan?
In Gennep zijn we niet zo snel, zoals door deze borden nog eens geaccentueerd wordt.
Geslaagden en beachvolleybal

Weer heel veel geslaagden in Gennep. Overal hangen de vlaggen uit, al dan niet met een tas eraan. Tot mijn grote verassing zag ik zelfs een vlag hangen aan het bolwerk. Daar wonen in het algemeen wat oudere mensen (moet oppassen met mijn taalgebruik :-) ), zodat die vlag voor mij verrassend was.

Het beachvolleybalveld lijkt tegenwoordig een echt strandveld geworden te zijn, want het staat telkens half onder water nu de Martinushof als spuiplek gebruikt wordt voor overtollig hemelwater. Zelfs de drainage die onder het veld gelegd is heeft dan geen zin meer, want zorgt eerder zelfs nog voor water-toevoer ipv -afvoer. Aanzienlijk ophogen lijkt de enige optie.

Dat vele regenwater blijft ons bezig houden. Mijzelf trouwens ook met mijn rioleringsperikelen. Nog even denken hoe principieel ik me zal opstellen richting gemeente :-). Hoe het ook zij, het is een lastige materie die ook in de toekomst nog voor veel problemen gaat zorgen want het schijnt vaker te gaan voorkomen als de voorspellingen kloppen. Ben benieuwd hoe het vanavond gaat en of het weer hard gaat regenen. Gisteravond na de generale repetitie voor de Proms moesten de mensen door 10cm water waden bij de uitgang van PicaMare. Heb al visioenen van burgemeester en wethouders die op blote voeten met hun schoenen in hun hand richting auto waden. Lijkt mij hoogst amusant.

En voor de rest gaat alles zijn gewone gangetje: de Engelsen willen uit de EU. Volgende stap zal wel zijn dat dan de Schotten en de Noord-Ieren uit het United Kingdom willen (zag al woordgebruik dat de UK dan DK gaat worden, namelijk Divided Kingdom). In het Gennepse een dispuut in de Raad over het uitzenden van de raadsvergaderingen, waar door de onzekerheid over NIMA nu ook daarover onzekerheid is ontstaan. We zullen zien. Eerst de Proms en het begin van SumMmertime. De Proms is binnen, maar ik hoop toch echt dat SumMmertime met een beetje redelijk weer zal kunnen beginnen. Zou zonde zijn.

Home sweet home, Gennep
Ik moest op vaderdag dit jaar naar Amerika en keerde woensdag weer terug. Altijd fijn om richting Gennep te gaan en dan de Maasbrug over te komen. Home, sweet home. Ik zag dat ze op de Weverstraat bezig waren en ik dacht eerst dat dat voor het fietspad was, dat ze achter de Weverflat willen gaan neerleggen met die wifi-plek die net als in het sprookje van de rattenvanger van Hamelen dit keer geen ratten, maar de schoolgaande jeugd zouden moeten gaan aantrekken. We'll see. :-) . Die werkzaamheden hadden overigens zo te zien meer te maken met de gasleidingen naar het gasdistributiestation terplekke dan met het fietspad.
Op het bedrijf waar ik moest zijn hing de Amerikaanse vlag nog halfstok vanwege de schietpartij in Orlando (zoals overigens op veel plaatsen in Amerika)
Het stadion van de Indiana Pacers in Indianapolis waar de Nederlander Rik Smits jaren gespeeld heeft
altijd mooi: hoe de zon boven Canada langzaam achter de horizon verdwijnt (we vliegen dan ergens boven Ontario)
en een bar waar je maar liefst 132 verschillende soorten bier van de tap kunt krijgen (via die RVS pijpen achter de bar)

Maar geef mij maar Gennep, eerlijk gezegd. En komend weekend wordt het druk: de zomer barst los.

Morgen en zaterdag-avond eerst de Proms met William Kersten, Copacabana, funky town, spannend slagwerk en nog veel meer, een show in zomersferen!

Hieronder nog een impressie van de Proms in eerdere jaren (links) en van de Proms editie 2014

 

en dan begint op de zaterdag ook nog eens de SumMmertime editie van 2016, met op de zaterdag het optreden van "van Gennep"

Op de 2e dag van SumMmertime za 2 juli volgt: Vanaf 11.00 uur is de KUNSTROUTE op diverse locaties in Gennep te bezoeken en vanaf 14.00 uur zijn er diverse activiteiten op de Markt, Jan Lindersplein en in de winkelstraten van Gennep. Op het Jan Lindersplein presenteert Theater Werkplaats Gennep haar jaarlijkse einduitvoering. (optredens om 14:00h en 15:30h. Op de markt om 14.00 en 15.30 uur een optreden van de Thompson Bridge Band en eenpresentatie van de Gennepse revue om 15:00h en 16:30h. Ook ONA en de stadsdichter geven acte de presence. Vanalles te doen dus ook op 2 juli.

compilatie 1997-2012
impressie Proms 2014
Doorlopen

Het geldt voor de Genneperhuisloop die vanavond, za 18 juni werd gehouden, maar ook voor de doorloop van de Proms 2016, die vanavond in PicaMare was. Het is weleens drukker geweest bij vroeger de halve marathon en nu dan de Genneperhuisloop, maar dat weerhoudt de deelnemers niet om hun stinkende best te doen. Respect dames en heren. En ook de deelnemers/artiesten van de Proms 2016, die volgend weekeind in PicaMare losbarst, deden hun stinkende best. Van beide doorlopen wat plaatjes (en een korte impressie van de doorloop voor de Proms)

Ja volgend weekend barts het echt los. Het begint met de proms die start op de vrijdagavond (en de zaterdagavond) in PicaMare en op zaterdag begint ook SumMmertime. ZOMER!

Het regent
Pijpestelen, meubels en prijzen in Gennep. Want gisteren kwam Nicolette van Dam namens de Postcodeloterij maar liefst 100.000 euro verdelen in het Voorhoevepark. Hartstikke leuk voor al die Gennepenaren. proficiat. Frans Thonen heeft een berichtje met foto op facebook gezet (klik op foto links) en "Jorjas" heeft een filmpje op youtube gezet (klik op foto rechts). In beide gevallen gaat u naar die plek op internet.
Ook pastoor Bouman was actief op internet. Allereerst de vormelingen die afgelopen vrijdag in de Norbertuskerk door deken Smeets gevormd zijn en vervolgens de verhuisfoto's, want hij moet immers plaats maken voor de nieuwe pastoor die begin juli geïnstalleerd wordt. In zijn nieuwe rol als deken zal pastoor Bouman het vermoedelijk in deze tijd van het jaar nog druk krijgen met het als deken "vormen" van de vormelingen in zijn nieuwe dekenaat. De Gennepse vormelingen van dit jaar zijn trouwens Lucas Wouter Wesley Toon Pieke Fenna Kyara Puck Djennes Sterre en Nora
Het regent trouwens niet de hele tijd. Afgelopen vrijdag was mooi en ook afgelopen zaterdag, 11 juni, was het prima weer voor een buurtfeest zoals hier in de Wagenstraat.
Terwijl ze op de Martinushof een soort parcours lijken te hebben gemaakt. voorbereiding op de Niersdalsurvivalrun?
Deze verzameling winterbanden hoort er trouwens ook bij
en dit vogeltje met nestmateriaal vindt zo'n extra steun in de boom ook wel handig.
Maar het regent wel erg veel en heftig. We worden nog eens een echte stad met echte grachten. We doen de grote stad al na, gezien de fiets die hier in de gracht gegooid is (à la de grote stad). Wilma stuurde deze foto.
Maar zondagmiddag was het weer erg heftig. Mijn tuin stond blank
En tot overmaat van ramp kwam het water ook nog uit alle putten, en uit de douche zoals hierboven te zien is. Dat is dus niet leuk meer.
Zondagavond aan het graven naar de riolering en proberen te ontstoppen.

's middags de gemeente gebeld en die kwamen ook redelijk snel om de boel op te nemen. De riolering was toen gelukkig al weer gangbaar.

op de dinsdag zijn ze nog terug geweest met een camera om de boel inwendig te inspecteren. Het inspectieputje blijkt dus ook onder het openbaar trottoir te zitten. Niet zo handig voor mij, want daar mag ik niet graven. Maar de gemeente heeft gelukkig toegezegd dat ik bij problemen maar hoef te bellen en dat ze dan meteen komen.

Geen inspectieputje te vinden op de erfafscheiding, terwijl er wel duidelijk water stond.
Na een doorwaakte nacht Janssen gebeld die gelukkig maandagmorgen meteen kwamen. Mijn eigen stuk was schoon. Dus maar een gat in het riool geboord en het stuk richting hoofdriool opengespoten.
Ik het trouwens die stier van Kortekaas (naast vroegere Maaspoort aan Maasweg) ook eens onder de loep genomen. ik geloof direkt dat de aanleiding een aanrijding door een grasmaaimachine kan zijn geweest. maar de oorzaak was natuurlijk dat dat beeld al lang zeer ernstig gescheurd was en dat een redelijk lichte tik of aanrijding al voldoende zal zijn geweest.
het weer kan dan voor overlast zorgen, het zorgt ook voor hele mooie zonsondergangen boven de Niersdijk!
Hou je gedeisd!

leek het motto van de jonge ooievaars, toen ze vanmiddag geringd werden. De lange was erbij en schoot deze plaatjes.

 

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!r

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

lektech  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!